فاکس نیوز – اتمی رژیم : ایالات متحده و اسرائیل میتوانند تلاش های هسته ای ایران را در دولت جدید ترامپ خنثی کنند
تیم ترامپ احتمالا "فشار حداکثری" را بر ایران باز خواهد گرداند
ترامپ، رئیس جمهور منتخب، درست در شرایطی که ایران پتانسیل تبدیل شدن به دهمین کشور مجهز به سلاح هستهای جهان را دارد، روی کار خواهد آمد و مشخص نیست که آیا هر یک از طرفین میدانند چه رویکردی در مقابل طرف مقابل خواند داشت یا خیر. با قضاوت بر اساس آخرین باری که ترامپ روی کار آمد، این نشان میدهد که او با لحنی مبارزهجویانه – با ایجاد یک کمپین «فشار حداکثری» برای «ورشکست کردن» رژیم از دروازه خارج میشود. منتخب وزیر امور خارجه او، سناتور مارکو روبیو، جمهوریخواه از فلوریدا، یک باز تسلیم ناپذیر ایران در سنا بوده است.
پس از پرتاب 200 موشک از سوی رژیم در ماه گذشته به سمت تل آویو، روبیو گفت: «تنها تهدید بقای رژیم از طریق فشار حداکثری و اقدامات مستقیم و نامتناسب، فرصتی برای تأثیرگذاری و تغییر فعالیتهای جنایتکارانه آنها دارد.»
این میتواند هرگونه معافیتها برای تحریمهای نفتی را بازگرداند - و حذف کند. این می تواند به معنای تهدید به عدم تجارت با کشورهای خریدار محصولات سوختی ایران باشد.
مایکل والتز، نماینده مجلس نمایندگان آمریکا، منتخب ترامپ برای مشاور امنیت ملی، نظر مشابهی دارد.
ماه گذشته، زمانی که دولت بایدن از اسرائیل خواست تا حملات متقابل خود را «متناسب» نگه دارد، والتز رئیس جمهور بایدن را به دلیل فشار بر اسرائیل «یک بار دیگر برای انجام کمتر از آنچه باید» مورد انتقاد قرار داد.
او پیشنهاد کرد اسرائیل به تأسیسات نفتی جزیره خارک و نیروگاه های هسته ای ایران در نطنز حمله کند، اقدامی که تیم بایدن از آن می ترسید که ایران آنرا به حساب تشدید تنش خواهد گذاشت.
ماه گذشته، به نظر میرسد ترامپ دخالت آمریکا در هر گونه تلاشی برای سرکوب آیتالله خامنهای، رهبر ایران و دولتش را رد کرد. او گفت: "ما نمی توانیم به طور کامل در همه اینها دخالت کنیم. ما نمی توانیم خودمان را اداره کنیم، بیایید با آن روبرو شویم."
"من دوست دارم ایران را بسیار موفق ببینم. تنها چیزی که وجود دارد این است که آنها نمی توانند سلاح هسته ای داشته باشند."
ترامپ گفته است که نمیخواهد ایران تسلیحات هستهای داشته باشد، اما توضیح نداده است که چگونه میتواند مانع از این کار شود.
ماه گذشته ترامپ به اسرائیل پیشنهاد حمله به تاسیسات هسته ای ایران را داد.
پس از حملات موشکی ایران، او پیشنهاد کرد که اسرائیل باید «اول هستهای را بزند و بعداً نگران بقیه چیزها باشد.» ...
آنچه بین ایران و یک سلاح هستهای آماده فاصله انداخته، هم یک موضوع سیاسی و هم یک موضوع فنی است.
به گفته نیکول گراجوسکی، کارشناس سیاست هسته ای در بنیاد کارنگی برای صلح بین المللی، در حالی که این کشور مواد شکافت پذیر کافی برای یک سلاح هسته ای دارد، فرآیند تبدیل آن به کلاهک می تواند بین 6 تا 12 ماه طول بکشد.
او گفت: «این زمانی است که ایران در برابر حمله آسیب پذیرتر خواهد بود. ایران احتمالاً می تواند از ذخایر فعلی خود یک بمب کثیف بسازد.»
طی سالها، پیشرفت هستهای ایران به دلیل تحریمهای بینالمللی، کووید-۱۹، ترورهای برجسته دانشمندان هستهای و حملات و خرابکاریها در تأسیسات هستهای این کشور به رهبری آژانس اطلاعاتی اسرائیل، موساد، به عقب افتاده است.
و اعلام داشتن سلاح هسته ای می تواند هدف بلندمدت ایران برای هژمونی منطقه ای را تهدید کند.
سیمون لیدن، معاون سابق دستیار وزیر دفاع در امور خاورمیانه، پیشبینی کرد: «ایران نسبت به چهار سال پیش کمتر منزوی است، اما هنوز کاملاً منزوی است. اعلام هستهای بودن آنها باعث یک مسابقه تسلیحاتی در خاورمیانه خواهد شد.»
ایران همچنین میداند که تولید بمب هستهای احتمالاً پاسخ نظامی اسرائیل و ایالات متحده در دوران ترامپ را در پی خواهد داشت.
پس از سالها تلاش برای ترور ترامپ، به نظر نمیرسد ایرانیها به این نتیجه رسیدهاند که آیا باید با لحن ستیزه جویانه یا دیپلماتیک به روابط آمریکا در دوران ترامپ نزدیک شوند. همین ماه گذشته، آنها به رئیس جمهور بایدن گفتند که در آینده هیچ تلاشی برای کشتن رئیس جمهور منتخب انجام نخواهند داد. گراجوسکی گفت: «من فکر میکنم سیگنالهای متفاوت زیادی از نوع تیم انتقال ترامپ وجود دارد، میدانید، میبینید که برایان هوک منصوب شده است، کسی که پشت این فشار حداکثری و تحریمها بود. اما سپس، از سوی دیگر، ایلان ماسک، فرستاده ترامپ، ظاهراً با مقامات ایرانی دیدار کرد تا درباره چگونگی کاهش تنشها بین دو کشور بحث کند.»
لیدن گفت: "من فکر می کنم که او عمدا غیر شفاف است. من فکر نمی کنم که او بخواهد کارت های خود را به عنوان یک مذاکره کننده نشان دهد.»
بهنام طالبلو، کارشناس ایران در بنیاد دفاع از دموکراسی ها، گفت: «به احتمال زیاد فشار حداکثری بازگردانده خواهد شد. شرکای ایالات متحده اکنون می پرسند که به چه منظوری؟ آیا به سمت فروپاشی رژیم است؟ آیا به سمت یک توافق است؟ اگر ایرانی ها با حسن نیت مذاکره نکنند، چه؟
مقامات سابق اسرائیل پیشنهاد کردهاند که ممکن است بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر، جری شود تا با مجوز دولت ترامپ، به تأسیسات هستهای ایران حمله کند. اما بسیاری از تأسیسات سانتریفیوژ و غنیسازی ایران در اعماق زمین هستند و کمپین بمباران علیه آنها را پیچیده میکند.
برای رسیدن به آنها، اسرائیل به ایالات متحده نیاز دارد. مهمات نفوذ کننده عظیم (MOP)، یا "بمبهای سنگرشکن".
تیم ترامپ همچنین اولویت بالایی برای وارد کردن عربستان سعودی به توافق ابراهیم و تحکیم اتحاد مسلمانان سنی علیه ایران خواهد داشت. اما سعودی ها اصرار دارند که آمریکا و اسرائیل باید کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند تا چنین توافقی محقق شود.
لیدن میگوید: «دولت آینده میخواهد به سرعت این انرژی جنبشی را در خاورمیانه خاموش کند، زیرا ما به عنوان یک کشور، ماهیهای بزرگتری برای سرخ کردن داریم [کارهای مهمتری داریم.م].»
ایالات متحده مدتهاست که به دنبال این بوده است که تمرکز نظامی خود را از خاورمیانه و به سمت اقیانوس هند و اقیانوس آرام متمرکز کند. وقوع جنگ بین اسرائیل و حماس پس از 7 اکتبر این تمرکز را به جهان عرب بازگرداند.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7سخن رو