سایت امریكن تینكرز: ایران و بی ثباتی در خاورمیانه
نگاهی به انتخابات!چالش جمهوری اسلامی! با منطقه و غرب و نمایشی که بر آن نام انتخابات! نهاده است موضوع مقاله ای به نام «ایران و بی ثباتی در خاور میانه» است که در سایت امریکن تینکرز منتشر شده است. امریكن تینكرز نتیجه انتخابات در نظام ولایت فقیه را «شقه و جنگ قدرت در میان بالاترین مقامات این رژیم» توصیف کرده که «ملایان را با آثار و عواقبش دست به گریبان كرده است.»
امریكن تینكرز بیرون آمدن روحانی از صندوق انتخابات! را چنین بازگو کرده که «خامنهای بدلیل ترس از قیام نتوانست مهندسیاش را برای یكدست كردن حاكمیت و خارج كردن رئیسی از صندوق های رای به سرانجام برساند.» و با اشاره به مناظرهها مینویسد: «فساد و دزدی تمامی كاندیدها و مقامات این رژیم که در جریان نمایش انتخابات افشا شد، مطالبات مردم را افزایش چشمگیری داده است.» در ادامه برخی از این مطالبات توسط نویسنده امریكن تینكرز برشمرده میشود؛ «غارت شدگان مؤسسات کاسپین و توسعه یا آرمان در بیش از ۳۰ شهر روزهاست تظاهرات می کنند و با نیروهای امنیتی رژیم درگیر میشوند.»
خارج از مرزها ولایت فقیه
امریكن تینكرز سپس به مشکلات نظام در خارج از مرزهایش میپردازد: «در سطح بین المللی نیز ایران با یک جبهه بندی جدید و شدیدترین محاصره منطقهیی و بین المللی روبرو شده است. ائتلاف اسلامی ـ عربی ـ آمریکا با حضور رهبران ۵۵ کشور اسلامی و عربی و آمریکا بدون حضور ایران، یک ضربه سنگین به اهداف دخالت جویانه ایران دركشورهای منطقه بود.»
امریكن تینكرز در قدم بعد موضوع اپوزیسیون حکومت را به میان میآورد: «اپوزیسیون اصلی این رژیم [مجاهدین خلق] هم با انتقال كلیه اعضایش به چندین كشور در اروپا، قدرتمند تر شده و با حضور گسترده هواداران و حامیانش در داخل ایران و تاثیر گذاری در پروسه انتخابات، رژیم ایران را بیش از پیش در تنگنا قرار داده است.» نوک فلش اشاره تینکرز به سمت تجمع این سازمان مخالف حکومت، بر میگردد: «در گردهمایی بزرگ حامیان شورای ملی مقاومت ایران كه در اول ژوئیه در پاریس برگزار خواهد شد، سیاست مداران و شخصیتهای با نفوذ سیاسی از سراسر جهان، برای ارائه یك راه حل با دوام، برای خلع ید از رژیم ایران در خاورمیانه و چگونگی دست یابی به یك ایران آزاد، برای رسیدن به صلح و ثبات در خاورمیانه جمع خواهند شد. سال گذشه بیش از ۱۰۰ هزار نفر در این كنوانسیون شركت كردند.» مجاهدین خلق همواره به عنوان چالشی سخت در برابر حکومت ولایت فقیه شناخته میشدهاند.»
رو به آينده
امریكن تینكرز سپس با سوتیتر «معنی این تحولات برای رژیم ایران چیست» به بررسی بعد خارجی تحولات علیه جمهوری اسلامی! میپردازد: «در سفر رئیسجمهور آمریكا در ۳۰ اردیبهشت، كه به منطقه خاورمیانه و اروپا انجام شد، رژیم ایران به دلیل حمایت از تروریسم، نقش بی ثبات کننده و دخالتهایش در سوریه و عراق و یمن از جانب پرزیدنت ترامپ و مقامات عربستان سعودی محكوم شد. پرزیدنت ترامپ اعلام کرد مردم ایران بزرگترین قربانی این رژیم به دلیل نقض حقوق بشر در ایران هستند.»
امریكن تینكرز انفعال خامنهای در برابر سخنان ترامپ را اینگونه تعبیر میکند: «خامنهای در این مدت علیرغم حملات سنگین و یا تحریمهای جدید علیه تهران، سكوت كرده است. این در حالی است كه در دوران اوباما، در مقابل كوچترین اظهارات تهدید آمیز از جانب مقامات آمریكا، خامنه ای حملات متقابلی را انجام میداد. این حاكی از درست بودن سیاست قاطعیت در مقابل تهران و البته نشان از ضعف شدید رژیم ایران پس از انتخابات اخیر ریاست جمهوری است.»
تحریمهای پیش رو
امریكن تینكرز سپس اشارهای به تحریمهای پیش رونده موشکی، حقوق بشر و لیست گذاری سپاه پاسداران حکومت ایران از سوی آمریکا میکند و متعاقبا انگشت بر کاهش سرمایهگذاری خارجی در ایران میگذارد. امریكن تینكرز همسویی کشورهای عربی که از دخالتهای ولایت فقیه به ستوه آمدهاند را چنین گویا میکند: «اعـراب، به عنـوان پیشقدم اجـرای سیاستهای تحریمی آمریکا، دومینوی مسدود کردن پولهای ایرانی را رقم زدهاند. حساب بانکی ایرانیها در کشورهایی همچون ترکیه، عمان و امارات عربی متحده بویژه دوبی و ابوظبی یکی پس از دیگری در حال مسدود شدن است و این اتفاقات جدیدی است که برگی دیگر از تحریمهای بانکی ایران را رقم میزند.»
امریكن تینكرز با گذاشتن این سوال در مقابل مخاطبش که «روحانی آیا میتواند و یا میخواهد؟» بدینگونه ماهیت روحانی را معرفی میکند: «روحانی نه میخواهد و نه میتواند خارج از چارچوب خامنهای كار كند. اهرمها و ابزار قدرت در دست ولی فقیه است. تا ساختار ولایت فقیه در ایران هست هیچ كس از درون این رژیم نمیتواند تغییری بدهد. با نگاهی به دوران ریاست جمهوری خاتمی و چهار سال اول روحانی، كاملا میتوان این نظریه را اثبات كرد. خامنه ای پیشتر گفته بود تغییر رفتار نظام به معنی تغییر کل نظام است. خامنه ای هم تا جایی پیش میرود که حفظ نظام خدشه دار نشود.»
امریكن تینكرز همسویی روحانی با خامنهای در برنامه موشکی را با تیتر «تأکید مجدد روحانی بر توان موشکی ایران» برجسته میکند و مینویسد: «رئیس جمهور ایران حسن روحانی گفته است كه تهران به برنامه موشكهای بالستیكی خود ادامه میدهد. او در یك كنفرانس خبری كه از رسانه های ایران پخش شد گفت که مقامات آمریكا باید بدانند كه هرموقع لازم باشد آزمایش موشكی انجام شود، ما این آزمایشها را انجام خواهیم داد و نیازی به کسب اجازه از كسی نداریم»
نظام ولایت فقیه مدعی شده است كه سومین سایت موشكی خود را در زیر زمین ساخته است و در مسیر تكمیل این پروژه میباشد.
امریكن تینكرز در پایان درباره چشم انداز ولایت فقیه، چنین نتیجه گیری میکند: «دوران مماشات و فرصتطلبیها برای ملایان تهران، با رفتن اوباما، پایان یافته است. در نتیجه روزهای سختی برای ولی فقیه در راه است. چهار دهه گذشته اثبات كرد كه تنها تغییر رژیم میتواند آنچه را مردم ایران سزاوار آن هستند را بوجود آورد.»