۱۳۹۵ مرداد ۳, یکشنبه

بحران محیط‌زیست به دریاچه نمک قم هم رسید!



منبع : همبستگی ملی ایران ،24ژوئیه 2016 

لینک 
در ادامه بحران زیست‌محیطی در کشور که اکنون به خشک‌سالی گسترده دریاچه‌ها، رودخانه‌ها، تالاب‌ها و منابع آبی راه برده است، اکنون رسانه‌های حکومتی از بروز بحرانی بسیار بزرگ در دریاچه نمک قم خبر می‌دهند.
دریاچه تاریخی نمک قم که مابین سه استان قم، اصفهان و سمنان واقع‌شده است، دارای وسعتی معادل ۲۰۰ هزار هکتار بوده که اکنون به دلیل سیاست‌های مخرب و ضد زیست‌محیطی دولت آخوند روحانی، دوران بسیار بحرانی را طی می‌کند. به نظر بسیاری از کارشناسان، بحران در این منطقه بسیار فراتر از بحران‌های موجود برسر دریاچه‌های دیگر است.

بنابریک گزارش حکومتی: «سفره‌های زیرزمینی این منطقه نیز در سال‌های اخیر با گسترش شدید کشاورزی و شهرک‌های صنعتی به وسعت چند هزار هکتار، رو به خشکی است؛ اگر شرایط دریاچه نمک به همین صورت ادامه یابد، کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند که این دریاچه رمق‌های آخر خود را می‌کشد». (خبرگزاری حکومتی ایرنا 2 مرداد 1395)
ترجمان این جملات به معنای غارت منابع آبی کشور است که از طریق اعمال سیاست‌های ضد ملی رژیم آخوندی و به‌ویژه با راه‌اندازی پروژه‌های سپاه پاسداران بروز کرده است. پروژه‌هایی که نه‌تنها بازده تولیدی نداشته است، بلکه اکنون با پیدایش رکود شدید اقتصادی، به تعطیلی یکی پس از دیگری شهرک‌های صنعتی سپاه انجامیده است.

همچنین بحران دریاچه نمک قم در حاکمیت غارتگر آخوندی به حدی است که به گفته کارگزاران رژیم، بیش از ۱۱ روستای مجاور آن به‌طور کامل خالی از سکنه شده است. معاون فنی اداره کل حفاظت محیط‌زیست حکومت در قم طی سخنانی با اعتراف به ابعاد وخیم این بحران گفت: «اکنون ۱۱ روستای مهم در این منطقه خالی از سکنه شده و تعدادی دیگر با آب‌رسانی مدیریت می‌شود که اگر شرایط به همین نحو ادامه یابد روستاهای باقی‌مانده نیز خالی از سکنه خواهد شد». وی سپس می‌افزاید: «در حال حاضر تا شعاع ۵۰ کیلومتری دریاچه نه‌تنها هیچ روستایی باقی نمانده بلکه پوشش گیاهی آن نیز از بین رفته و تبدیل به عرصه‌ای کاملاً بیابانی شده که آماده فرسایش و تبدیل‌شدن به کانون‌های ریزگرد است».

در راستای بروز این بحران که به‌مانند تمامی موارد مشابه با بی‌عملی و بی‌تفاوتی حکومت روبرو گردیده است، یک کارگزار دیگر رژیم از آن به‌عنوان «بحران دریاچه نمک تهدیدی جدی برای هسته مرکزی کشور است» نام‌برده است. مدیرکل حفاظت محیط‌زیست رژیم در قم گفت: « ۷ استان که ۲۶ درصد جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند در حوزه آبخیز دریاچه نمک قرارگرفته‌اند و استان قم دارای بیشترین تأثیرپذیری در مواجهه با این حوزه آبخیز است». وی با اشاره به اینکه بحران این دریاچه بسیار فراتر از دریاچه ارومیه است، تصریح کرد: «در صورت عدم مدیریت، مشکلات زیست‌محیطی دریاچه نمک ازجمله شوری آب و ریز گردها به‌زودی گریبان گیر استان‌های هم‌جوار قم نیز خواهد شد».