جدال دولت روحانی با ائمه جمعه خامنهای
اعضای مجلس ارتجاع، پیوستن به FATF را فاجعه و خطرناک خواندند
پس از انتقادهای ائمه جمعه رژیم در مورد پیوستن دولت روحانی به کارگروه مبارزه با پولشویی (FATF)، و نحوه اجرای مقررات این کارگروه، نوبخت سخنگوی دولت ضمن رد اظهارات باند خامنهای و ائمه جمعه در پاسخ به آنها گفت: «تا کنون توضیحاتی زیادی درباره ابهامات و اتهامات از سوی مسئولان دولتی بهخصوص وزیر امور اقتصادی و دارایی مطرح شده است، و از تریبونهای نماز جمعه انتظار تبلیغ و ترویج تقوا، دین و اخلاق داریم، انتظار میرود مباحث مطرح شده در شورای عالی امنیت ملی نیز مورد احترام قرار گیرد» .
آنچه که ائمه جمعه را بیش از هر چیز برآشفته کرده است، توصیه نوبخت مبنی بر این که دولت روحانی انتظار دارد آنان صرفاً به مسائلی مانند تبلیغ و ترویج بپردازند و از دخالت در اموری که مربوط به دولت است پرهیز کنند.
زیرا نوبخت در اظهاراتش گفت: ”موضوع FATF بسیار تخصصی است“ و بررسی موضوعات تخصصی صرفاً در حیطه دولت و شورای امنیت رژیم است.
واضح است ائمه جمعه که نمایندگان خامنهای هستند، خود را مجاز به ورود به هر موضوعی میدانند بهخصوص که نمایشات جمعه منبر مهمی برای خامنهای و باند وی است که در جنگ و جدال با باند مقابل حملات خود را نثار آنها کنند.
شورای سیاستگذاری ائمه جمعه هم که برای همه مشخص است دستوراتش را از ولیفقیه ارتجاع میگیرد، حرف سخنگوی دولت روحانی را برنتابید و به نوبخت چنین پاسخ داد: ”اگر از این منظر بخواهیم به مسائل بنگریم هیچ موضوع تخصصی سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را نمیتوان در نماز جمعه مطرح کرد زیرا هر کدام از این موضوعات یک حوزه تخصصی دارند که بنا به نظر ایشان ائمه محترم جمعه فقط باید توصیه به تقوا نمایند و دیگر وارد هیچ موضوعی نشوند... ما معتقدیم که ائمه محترم جمعه در بیان تذکر خیرخواهانه نباید از هیچ مقام دولتی اجازه بگیرند“.
آنچه که باند خامنهای در مورد پیوستن به کارگروه مبارزه با پولشویی گفتهاند ”ذلت بار“، ”خیانتبار“، ”بدتر ازکاپیتولاسیون «و... بوده است.
این عبارات عباراتی است که در جریان زهرخوران اتمی و پذیرش ذلتبار برجام نیز، از طرف باند خامنهای و ائمه جمعه رژیم بار دولت روحانی میشد.
همچنان که آن زمان وحشت و هراس این باند از مذاکرات و پذیرش برجام، وحشت از خوردن جام زهر بود، اکنون نیز همین وحشت در بین این باند وجود دارد که رژیم جام زهر دیگری را بنوشد و مجبور شود دست از صدور تروریسم، صدور اتجاع و دست از دخالت از کشورهای امور کشورهای منطقه بردارد که از نظر ائمه جمعه رژیم این دامی برای نظام ولایت است. آنجا که شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در جواب به سخنگوی دولت میگوید که: ”آیا مسئولان را به هوشیاری در برابر دشمنان توصیه کردن، تقوا نیست؟ آیا اگر امام جمعه خطرات و دام های دشمن را متذکر شود، ترویج دین و ارزشهای دینی نیست؟“، ناظر بر همین وحشت است و هشداری از این بابت که مبادا جام زهردیگری به حلقوم رژیم ریخته شود.
واقعیت روشن این است که تصمیم دولت روحانی در همکاری با کارگروه پولشویی بدون اطلاع خامنهای و شورای امنیت ملی صورت نگرفته است، چنان که پاسدار رضایی سرکرده سابق سپاه پاسداران ضدخلقی، در یک موضعگیری بهطور تلویحی موضوع امضای قرارداد را کاری انجام شده تلقی کرد، اما به دولت روحانی توصیه کرد که در کادر منافع نظام عمل کند.
صرف نظر از منافع باندی در جدال بر سر قرارداد در جنگ بر سرقدرت، دولت روحانی این خیز را برداشته که حیطه دخالت و نفوذ امامان جمعه ولیفقیه در مسائل حکومتی را محدود کند. اما پاسخی که آنها دادهاند نیز مبین این است که نمیخواهند عقبنشینی کنند.
حاصل این رویارویی چیزی نیست جز شکاف و شقه عمیقتر درونی رژیم. قابلتوجه است این است که از یک طرف دولت روحانی با اذن خامنهای پای قرارداد رفته است، ولی از طرف دیگر خامنهای تا کنون نتواسته است به صراحت در این زمینه ابراز نظر کند. این عدم موضعگیری علنی خامنهای طی مدت بیش از یک ماه گذشته حول این موضوع از یکطرف به خوبی شقه را نشان میدهد و از طرف دیگر طلسمشکستگی و ضعف مفرط خامنهای را.
این مسیری است که رژیم و ولیفقیهاش در دوران ”پسا برجام ”لاجرم باید که طی کنند، مسیری در جهت سقوط، بهخصوص وقتی شکستهای منطقهای و.. رژیم و پیروزیهای تنها آلترناتیو این رژیم به آن اضافه شود، این وضعیت بحرانی و رو به سقوط بهتر آشکار میگردد.