منبع : آفتابکاران ،9 اکتبر 2016
گزارش آکسیون اعتراضی به مناسبت 28مین سالگردِ قتلعام زندانیان سیاسی در دههی ۶۰ و تابستان ۶۷ از بروکسل
طبق فراخوان قبلی شنبه بعد از ظهر اول اکتبر در مرکز شهر بروکسل - «پلاس دو لا مونه» - به مناسبت ۲۸مین سالِ قتلعام زندانیان سیاسی توسط رژیم جمهوری اسلامی در تابستان ۶۷ و دههی ۶۰، یک آکسیون اعتراضی برگزار شد. در این آکسیون که توسط کمیتهی جوانان بلژیک و سازمان زنان هشت مارس (ایران-افغانستان)- واحد بلژیک، سازماندهی شده بود، فعالین این تشکلات و شماری از فعالین سیاسی ایرانی در بلژیک شرکت فعال داشتند؛ و بعضی از فعالین غیرایرانی (تُرک، کُرد، عرب و بلژیکی ...) نیز برای حمایت و اعلام همبستگی با این مبارزات همراه شدند.
بنا به اهمیت موضوعِ اعدامهای دههی شصت و همچنین نقش اعدام و سرکوب در ساختار دولت جمهوری اسلامی و مشخصاً بنا به شرایط سیاسی ایران در عرصهی جهانی و تلاش رژیم برای نشان دادن یک چهرهی منعطف و دیپلماتیک از جمهوری اسلامی و همزمان تشدید اعدامها در ایران تصمیم گرفته بودیم یک حرکت اعتراضی وسیعتر نسبت به اعدام زندانیان سیاسی و غیرسیاسی، در فضای عمومی و عمدتاً رو به جامعهی غیر ایرانی سازماندهی نماییم. هرچند ازنظر ما باید کماکان و بیش از پیش جلسات بحث و گفتگو و یادمان و ... به یاد جانباختگان دههی شصت و سال 67 برگزار نمود؛ اما امروز بیش از آن لازم است تا با اتکا به علل این جنایت تاریخی، بیش از پیش جمهوری اسلامی و سکوت معنادار و رضایتمندانهی کشورهای امپریالیستی را افشا نمود تا بتوانیم در واقعیت پایانی بر روند این جنایات گذاشته و با تقویت جنبش انقلابی برای سرنگونی جمهوری اسلامی زمینهی واقعی برای دادخواهی از این جنایت و سایر جنایات جمهوری اسلامی و شرکا ایجاد نماییم. با این هدف به شکل گسترده رو به جامعهی ایرانی و غیرایرانی فراخوان داده بودیم تا برای متحقق کردن این اهداف ما را همراهی کنند.
این برنامه قرار بود از ساعت ۱۵ تا ۱۷ برگزار شود ولی ما پیش از ساعت ۱۵ در محل بودیم و شروع به نصب پلاکاردها و بنرها بر دیوارهای اطراف و چسباندنِ عکسهای جانباختگان و متنها و عکسهای افشاگرانه بر روی زمین کردیم که پیش از شروع رسمی آکسیون جمعیتی را حول ما گردآورد. شعارهای بزرگ و بلندِ «سرنگون باد جمهوری اسلامی!» و «از مبارزات مردم ایران حمایت کنید!» بر دیوار جلب توجه میکرد؛ اما ترکیب عکسهایی که آگاهانه و با دقت انتخاب شده بود، بیشترین تأثیر را در جلب نظر رهگذران، توقف و پرسشگری داشت. عکسها عمدتاً مربوط به جانباختگان دههی ۶۰ از احزاب و سازمانهای سیاسی مختلف بود اما با ترکیب عکسهایی از دگراندیشان و قربانیان قتلهای زنجیرهای، جانباختگان خیزش ۸۸ و اعدامیان ملل تحت ستم کُرد و عرب ... و حتی اعدامیانی با جرائم غیرسیاسی و ناپدیدشدگان و ... روند گسترده و ادامهدار و سیستماتیک اعدامها را برجسته میکرد. در میان عکسها هم تکرار واژهی «ناپدیدشده» و «گمنام» به زبانهای مختلف، اشارهی آشکار بر این داشت که این عکسها «مشت نمونهی خروار است!» و بسیار کسانی هستند که بیهیچ نشانی ناپدید، اعدام و کشتهشدهاند. تصاویری از هیئت مرگ بهعلاوهی آمرین کشتارهای سال ۶۷ بهخوبی نشان میداد که چهرههای بهاصطلاح منعطف امروز در تحکیم و بقای جمهوری اسلامی و جنایات آن شریکاند. در کنار تمام این عکسها، مجموعهای از متنها و عکسهای افشاگرانه از «ایران امروز» دیده میشد. نمودار اعدامها که بهوضوح رشد شدید اعدام تحت دولت روحانی را نشان میداد. آمار فقر، تنفروشی، بیکاری، کارتنخوابی و بیخانمانی، کودکان کار و ... تحت دولت بهاصطلاح معتدلِ