۱۳۹۵ آبان ۱۹, چهارشنبه

انتخاب ترامپ بعنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا




لینک :

انتخاب ترامپ بعنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا






در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا که از بامداد سه‌شنبه به وقت محلی در ایالت‌های مختلف شروع شد و نتیجة آن پس از نیمه‌شب اعلام گردید، سرانجام دونالد ترامپ با کسب ۲۸۹ رأی الکترال از حد نصاب ۲۷۰ رأی لازم فراتر رفت و به عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکابرگزیده شد.
در این رقابت انتخاباتی که ازسوی بسیاری از ناظران تاریخی توصیف شده است هیلاری کلینتون کاندیدای حزب دموکرات ۲۱۸ رأی الکترال کسب کرد.
هم‌زمان با انتخابات ریاست‌جمهوری، انتخابات کنگرة آمریکا نیز برگزار شد و جمهوری‌خواهان توانستند اکثریت خود را هم در مجلس سنا و هم در مجلس نمایندگان حفظ کنند.
در ایالت آریزونا سناتور جان مک‌کین رئیس کمیتة قوای مسلح سنا، برای یک دورة دیگر انتخاب شد.
آسوشیتدپرس طی گزارشی دربارة پیروزی ترامپ تصریح کرد که این موفقیت کاندیدای حزب جمهوری‌خواه به‌یمن کسب آرا از ایالت‌هایی مثل پنسیلوانیا و ویسکانسین محقق شد که به‌طور سنتی به کاندیدای دموکرات رأی می‌دادند یا ایالت‌های دیگر هم‌چون فلوریدا و اوهایو که در آن رقابت فشرده‌یی در جریان بود.

در پی قطعی‌شدن پیروزی دونالد ترامپ، وی که پس از سخنرانی معاونش مایک پنس، در جمع هوادارانش در نیویورک حضور یافت و سخنرانی کرد.

در انتخابات کنگرة آمریکا که هم‌زمان با انتخابات سراسری ریاست‌جمهوری، برای تمامی کرسیهای مجلس نمایندگان و ۳۴کرسی سنا برگزار می‌شد، حزب جمهوری‌خواه اکثریت خود را در هر دو مجلس، با کسب 51 کرسی سنا و 236 کرسی مجلس نمایندگان حفظ کرد.
سناتور جان مک‌کین رئیس کمیته قوای مسلح سنا که برای ششمین دوره‌اش در سنا در ایالت آریزونا به پیروزی رسید، در سخنرانی خود بعد از انتخابات گفت، به سختی تلاش خواهد کرد تا با همکاری با رئیس‌جمهور جدید و همکارانش از هر دو حزب، مسائل کشور را حل کند.
در انتخابات مجلس نمایندگان آمریکا، پل رایان رئیس کنگره در ایالت ویسکانسین مجدداً انتخاب شد؛ از سوی دیگر نانسی پلوسی رهبر اقلیت دموکرات کنگره نیز در ایالت کالیفرنیا مجدداً به پیروزی رسید.
پل رایان ضمن تبریک پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری تصریح کرد که این پیروزی، اعتراضی علیه وضعیت موجود در سیاست‌های جاری این کشور محسوب میشود.

در پی انتخاب دونالد ترامپ، باراک اوباما طی تماسی با او، پیروزی‌اش را تبریک گفت و از او دعوت کرد تا روز پنجشنبه برای بحث بر سر انتقال قدرت، از کاخ سفید دیدار کند.

رهبران کشورهای مختلف جهان نیز پیروزی دونالد ترامپ را در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تبریک گفتند.
پاپ رهبر کاتولیک‌های جهان طی پیام کوتاهی خواهان همکاری برادرانه شد.
وزیر خارجة واتیکان برای دونالد ترامپ آرزوی موفقیت کرد، و گفت: همه باید تلاش کنند تا وضعیت جهان را تغییر بدهیم؛ چون هم‌اکنون (وضعیت دنیا) عمیقاً از هم‌گسیخته و (همراه با) منازعات جدی است».

فرانسوا اولاند رئیس‌جمهور فرانسه طی یک پیام ویدئویی ضمن تبریک به ترامپ، اضافه کرد: “آمریکا از اصلی‌ترین شرکای فرانسه است و بحث بر سر صلح، مبارزه با تروریسم، وضعیت در خاورمیانه و روابط اقتصادی و حفظ کرة زمین است. من در ارتباط با همة این موضوعات به‌سرعت با دولت آمریکا وارد بحث خواهم شد...

آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان گفت که کشورش با رئیس‌جمهور بعدی آمریکا همکاری نزدیکی بر اساس ارزش‌های بردباری خواهد داشت.
وی گفت: «آلمان و آمریکا براساس ارزش‌های دموکراسی، آزادی و احترام به قانون و کرامت انسان، فارغ از اصل و نسب، رنگ پوست، مذهب، جنسیت... و نظرگاه‌های سیاسی همکاری خواهند داشت ».
ترزا می نخست‌وزیر انگلستان گفت: «ما شرکای قوی و نزدیکی در زمینة تجارت، امنیت و دفاع هستیم و چنین باقی خواهیم ماند».
پرزیدنت محمود عباس رئیس دولت فلسطین طی بیانیه‌یی ضمن تبریک به دونالد ترامپ ابراز امیدواری کرد که «صلح در دوران (ریاست‌جمهوری) او محقق شود».
دونالد توسک رئیس شورای اروپا طی نامه‌یی به دونالد ترامپ تبریک گفت و از وی دعوت کرد در اولین فرصت ممکن، به اجلاس سران اتحادیة اروپا بیاید.
فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیة اروپا نیز گفت: «روابط اتحادیة اروپا و آمریکا عمیق‌تر از هرگونه تغییری در سیاست‌هاست. ما به همکاری با هم ادامه خواهیم داد».
نخست‌وزیر کانادا با تأکید بر همکاری نزدیک با دولت بعدی آمریکا گفت که این همکاری موضعاتی هم‌چون تجارت، سرمایه‌گذاری، صلح و امنیت جهانی را در بر می‌گیرد.
نخست‌وزیر اسکاتلند نیز گفت که هر چند این انتخابات نتیجة مورد نظرش را در پی نداشته، اما این انتخاب مردم آمریکاست و باید به آن احترام گذاشته شود.
وی هم‌چنین، گفت: «به‌عنوان یک زن می‌خواهم از هیلاری کلینتون تشکر کنم. کاندیداتوری (او) یک نقطه عطف برای زنان است».

مجلة تایم آمریکا گزارش داد: «رهبران و مقام‌های سراسر جهان، با شوک، امید و تبریک، نسبت به (پیروزی) دونالد ترامپ... بر هیلاری کلینتون واکنش نشان دادند».

هم‌زمان رسانه‌های بین‌المللی گزارش دادند که در پی انتخاب ترامپ به‌عنوان رئیس‌جمهور آمریکا، بازارهای جهانی سقوط کردند، اما مدتی بعد به میزانی به حالت قبل بازگشتند.