۱۳۹۵ آذر ۲۱, یکشنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز 20 آذر 95






مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز شنبه 20آذر، ترکیبی از بن‌بستها و عرصه‌های تخاصم باندهای حاکم را به نمایش گذاشته است

اعتماد: زنگ خطر دوباره وزیر کشور؛ 20سال تأخیر در توجه به مسائل اجتماعی کشور داریم

اسرار: اعتراض ایران به اظهارات نخست‌وزیر انگلیس

اطلاعات: نیمی از منابع آب زیر زمینی مصرف شده است

امتیاز: وزیر کشور اعلام کرد: حاشیه نشینی 11 میلیون ایرانی

رسالت: خاتمی در نماز جمعه تهران: نگاه به خارج و سیاست لبخند، جواب نداد

رسالت: احمد توکلی: 14شرکت در دست همسر و فرزندان یک وزیر است

شرق: نامه فاضل لاریجانی به دادستان: داریی‌های نزدیکان آقایان احمدی‌نژاد و ناطق نوری را بررسی کنید

شهروند: وزیر کشور در اجلاس سراسری نماز به صراحت گفت: صدا و سیما اثر گذاری‌اش را در جامعه از دست داده است؛ تلویزیون بی‌اثر

کیهان: تعداد مدیران نجومی آب می‌رود سخنگوی دولت: فقط 4نفر بودند!

روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی ضمن ابراز وحشت از پیامدهای انتخابات آمریکا و تمدید تحریمها توسط سنای آمریکا بر تداوم مسیر زهرخوران تأکید کرده‌اند:

جمهوری اسلامی: اولین واقعیت این است که ترامپ با گزینش‌های سؤال‌برانگیز خود نشان داده است در حال تشکیل یک دولت افراطی است. قرار دادن یک ژنرال بازنشسته افراطی در رأس پنتاگون یا فرد مشابه دیگری در رأس سازمان «سیا» و انتخاب مشاورانی با سوابق جنگ‌افروزی، معنایی غیر از شکل دادن یک دولت افراطی ندارد. این چینش، با سخنانی که ترامپ این روزها در مورد سیاست خارجی خود به زبان می‌آورد و فاصله گرفتن آمریکا از سیاست حذف نظامهای حاکمیتی کشورها را نوید می‌دهد در تضاد است

دومین واقعیت این است که حزب جمهوری خواه آمریکا که ترامپ وابسته به آن است نیز یک حزب جنگ‌افروز و افراطی است.

واقعیت سوم، تسخیر کنگره و سنای آمریکا توسط جمهوریخواهان است. تسلط حزب جمهوریخواه آمریکا بر مجلسین این کشور همزمان با انتخاب دونالد ترامپ به ریاست‌جمهوری تکمیل شد و اکنون علاوه بر قدرت اجرائی، حتی قدرت قانون گذاری نیز در انحصار این حزب قرار دارد.

چهارمین واقعیت این است که قدرت حاکمیتی آمریکا در مرحله‌ای فراتر از رئیس‌جمهور و احزاب، در اختیار یک نظام حکومتی است که دست به دست شدن قدرت نمی‌تواند چارچوبهای اصلی آن را تغییر دهد. بر این اساس، دولت آمریکا به سیاست سلطه‌طلبی و زیاده‌خواهی در نقاط مختلف جهان ادامه خواهد داد

و پنجمین واقعیت این است که بدترین سیاست آمریکا در منطقه ما که حمایت بی‌حد و مرز از رژیم صهیونیستی است، توسط هر دو حزب دموکرات و جمهوریخواه همواره دنبال شده و اکنون نیز خواهد شد.

امروز، شرایط منطقه ما و طمع ورزیهای غرب به‌ویژه آمریکا در این منطقه و نسبت به کشور ما، ایجاب می‌کند اقشار مختلف مردم و قوای سه‌گانه دست در دست یکدیگر به تقویت مشترکات بپردازند و راه را بر طمع ورزی دشمنان سد نمایند. از روز 16آذر که یک قیام دانشجویی علیه رژیم طاغوت بود ما می‌توانیم برای تقویت بنیه نهضت ضداستعماری و ضداستبدادی که بخشی از ماهیت نظام جمهوری اسلامی است استفاده کنیم در حالی که متأسفانه این روز مهم را بعضی از فعالان سیاسی به روز پرخاش علیه همدیگر تبدیل کرده‌اند. با برجام که یک میثاق عمومی و تأیید شده توسط مجلس، دولت و شورای عالی امنیت ملی کشور است و می‌تواند سندی برای احقاق حقوق ملت در برابر زیاده‌خواهی‌های قدرتهای استکباری باشد، متأسفانه عده‌یی این روزها با انگیزه‌های سیاسی و انتخاباتی مخالفت و برخورد می‌کنند در حالی که برجام می‌تواند یکی از محورهای وحدت ملت و قوای سه‌گانه برای برخورد با طمع ورزیهای دشمنان به‌ویژه آمریکا باشد و پافشاری متحدانه ما بر سر اجرای صحیح آن مانع تضییع حقوق ملت شود.

آرمان: آینده برجام: آینده برجام در گرو فرمولی است که نیرو‌های سیاسی داخلی پیرامون توانمندی اقتصاد ملی و جهتگیریهای سیاست خارجی با محوریت یک منطق مشترک به اجماع برسند. اگر خود این ابتکارعمل را به خرج ندهیم، با شرایط جدیدی که در آمریکا، اروپا و خاورمیانه در حال شکل‌گیری است، عوامل بیرونی، تئوری حصار را تشدید خواهند کرد.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع برجام را دستمایه حمله به باند رقیب کرده‌اند:

کیهان: مدیر مسئول روزنامه شرق اعتراف می‌کند برجام از سوی دولت و اصلاح‌طلبان برای عبور از سد افکار عمومی بزک شده است! امروز هم که دیگر چیزی از روح و جسم برجام باقی نمانده از گور خالی آن نیز دست نمی‌کشند و مدح و ثنایش را می‌گویند و نظرات عجیب و غریبی برای حفظ دستاوردهایش می‌دهند! برای نمونه یک خبرگزاری دولتی پس از طرح این ادعا که تمدید تحریم‌ها هم نقض برجام هست و هم نیست، در پایان از دل این بدعهدی و عهد‌شکنی نسخه نزدیکی – بخوانید سازش- با دولت ترامپ را ارائه می‌دهد؛ «بنابراین دولت تدبیر و امید باید برای جوسازیهای داخلی و بین‌المللی مسیر تعادل و صبر و در عین‌حال تلاش برای برقرار کردن هر چه سریعتر تعامل با تیم سیاست خارجی ترامپ و مشاوران نزدیک وی را در این رابطه دنبال کند.» نکته قابل تأمل آن است که تصمیم‌سازان و اندیشکده‌های آمریکایی نیز همین نسخه را می‌پیچند... با این تفاصیل باز هم مدعیان حمایت از دولت می‌توانند برجام را بزک و ادامه تحریم‌ها را لاپوشانی کنند و مدعی شوند که خیر و صلاح مردم را می‌خواهند. رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها طی دوره مذاکرات و پس از توافق فرمودند که این ماجرا تجربه‌ای برای رشد ملت است. گویا عده‌یی از این‌که نتایج این تجربه به بار بنشیند و وفاقی جمعی و عمومی در میدان این نبرد سهمگین صورت پذیرد، واهمه‌ای جدی دارند. البته واهمةین جریان قابل درک است... در میدان جنگ اقتصادی، حقوق نجومی تقسیم نمی‌کنند!

گمانه زنی روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای از ترکیب دولت آتی آمریکا، بیشتر وحشت تمامیت نظام از تحولات آینده را برملا می‌کند:

جوان: این روزها صحبت از کابینه ترامپ یکی از اصلی‌ترین خطوط گزارشها و تحلیل‌های خبری درباره سیاست آینده آمریکا در قبال ایران است. انتصاب ژنرال جیمز ماتیس، نظامی بازنشسته آمریکایی به‌عنوان وزیر دفاع که از سوی خود آمریکایی‌ها لقب سگ دیوانه گرفته، بسیاری را به سمت این موضع سوق داده است که این ژنرال در سمت جدید خود به‌دنبال یک درگیری تمام‌عیار با ایران است.

ماتیس درباره نقش ایران در منطقه خاورمیانه می‌گوید: ایران تنها تهدید جاری علیه صلح و ثبات خاورمیانه در منطقه است و اساساً یک دولت‌ـ ملت نیست، بلکه یک نهضت انقلابی علاقه‌مند به هرج و مرج و آشوب است. به نظر من، داعش چیزی بیشتر از یک توجیه برای ایران در راستای ادامه به شیطنت‌هایش نیست! ایران دشمن داعش نیست. ایرانی‌ها منفعت بسیاری از آشوبی که داعش برپا کرده است به دست می‌آورند.

این زوج زمانی دیدنی‌تر می‌شود که فردی هم‌چون ژنرال فلین نیز در کنار وی قرار بگیرد؛ شخصیتی که به در قضیه کشته شدن سفیر آمریکا در لیبی به‌دنبال این بود تا این مسأله را به گردن ایران بیندازد.

حال سؤال این‌جاست که آیا تهدید فوری‌ای که ایران با آن روبه‌رو است جنگ همه‌جانبه است یا بزرگنمایی این خطر نگاه برنامه‌ریزان کشور را از نکات مهم‌تری دور می‌کند.

خبری از حمله نظامی نخواهد بود، اما آمریکایی‌ها روش‌های دیگری را برای مقابله با ایران انتخاب خواهند کرد که مهم‌ترین وجه تشابه آن تضعیف توان دفاعی ایران بود. همه می‌دانند که آمریکایی‌ها به‌دنبال این خواهند بود تا توان دفاعی ایران را به کمترین حد ممکن برسانند و این مسأله در محورهای مختلف دنبال خواهد شد.

به‌عنوان مثال در حوزه موشکی آمریکایی‌ها تلاش می‌کنند توان ایران را برای هدف قرار‌دادن پایگاههای آمریکا در منطقه با چالش روبه‌رو کنند و در این میان سعی خواهند کرد همکاری سایر دولتهای منطقه را نیز به خود جلب کنند... از سوی دیگر تحت فشار قرار دادن بازوهای منطقه‌یی ایران راهکاری است که آمریکایی‌ها به آن توجه خواهند کرد.

شاید به همین دلیل یکی دیگر از مهم‌ترین شاه بیت‌های سخنان ماتیس در گذشته بحث نفوذ ایران بوده است؛ نفوذی که وی از آن به‌عنوان نفوذ شیطانی یاد می‌کند.

حقوقهای نجومی و بحرانهای اقتصادی اجتماعی موضوع دیگر روزنامه‌های باند خامنه‌ای در حمله به باند رفسنجانی است:

کیهان: در حالی که تعداد مدیران نجومی در گزارش دیوان محاسبات حداقل 400نفر اعلام شده که این تعداد نیز با توجه به مبنا قرار دادن دریافتی 20 میلیون تومان یک‌چهارم میزان واقعی می‌باشد سخنگوی دولت در اظهار‌نظری عجیب اعلام کرد مدیرانی که حقوق نامتعارف گرفته‌اند تنها 4نفر هستند!

گروهی از دولتی‌ها از جمله معاون اول رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت با استناد به این ادعا که پرداخت و دریافت حقوق‌ها قانونی بوده است از ریشه منکر وقوع چنین خیانتی می‌شدند و از سوی دیگر برخی مقامات دولتی از جمله وزیر صنعت و معدن نیز اصل ماجرا را طبیعی و عادی می‌دانستند که نیازی به‌سر و صدا ندارد.

در میانه این انکار‌ها و ساده‌سازی‌ها آمار مختلفی از مدیران نجومی ارائه شد، در کمتر از دو ماه پس از انتشار گزارشهای مربوط به حقوق‌های نجومی مسئولان دولتی آمارهای متناقضی از تعداد مدیران متخلف ارائه کردند که طیفی از ۱۳ نفر تا ۳۰۰ نفر را شامل می‌شد. گاهی۱۳، گاهی۴۰ و گاهی ۳۰۰ نفر؛ و جالب آن که هیچ‌یک از آنها نیز سایر آمارها را تکذیب و رد نمی‌کردند

رسالت: تشویش اذهان یا تنویر افکار؟

در حالی که بسیاری از صاحبنظران و آگاهان منتقد به‌عملکرد دستگاه‌های دولتی با شکایت دستگاه‌های دولتی و اجرایی تحت فشار هستند و امنیت شغلی آنان از سوی دولت به بهانه نشر اکاذیب و تشویش اذهان با شکایات فله‌ای در معرض تهدید است، برخی از وزرا همان موضعی را ابراز و اظهار و اعتراف می‌کنند که منتقدان مطرح می‌کنند و این رفتار پارادوکسیکالی دولت حکایت از سردرگمی در حوزه قوه مجریه است که می‌رود تا به دیگر قوای سه‌گانه کشور از جمله قوه قضاییه که مرجع و ملجاء تظلمات مردم است، تسری یابد.

کیهان: دلار 600 تومان گران شده دولت به فکر حذف صفر از پول ملی است!

تدارک دولت برای حذف یک صفر از پول ملی و تبدیل واحد ریال به تومان برای مردم مسأله‌ای سؤال‌برانگیز شده است. حتی اغلب نشریات حامی دولت نیز نسبت به زیانهای ناشی از این اقدام نگرانند.

از دیگر ایراداتی که اقتصاددانان به این تصمیم وارد می‌کنند، این نکته کلیدی است که به فرض این‌که همه شرایط برای این عمل جراحی مهیا باشد، چرا باید تنها یک صفر از واحد پول کشور حذف شود. با حذف یک صفر نیز نسبت واحد پول ایران به دلار آمریکا 3800 به یک خواهد بود. در معاملات شهروندان ایرانی نیز رقم‌ها بسیار بالا خواهد بود. منطقی به نظر می‌رسد که اگر قرار باشد این عمل جراحی انجام شود چرا باید این جراحی این قدر کم اثر و محدود باشد.

روزنامه‌های هر دو باند حاکم نسبت به تهدیدهای ناشی از آسیب‌های اجتماعی به یکدیگر هشدار داده‌اند:

جوان: هشدار آسیب­‌ها و کم‌­کاری دستگاهها

موضوع دیگری که زیر پوست جامعه و در میان خانواده‌ها در حال رشد و نمو است، مسأله طلاق‌های عاطفی است که حتی در میان زوجینی با طول زندگی مشترک بالاتر هم دیده می‌شود. اگر چه شاید نتوان برای طلاق عاطفی آمار و ارقام روشنی بیان کرد، اما آمار غیررسمی بیانگر این موضوع است که تا دو برابر طلاق‌های رسمی، طلاق عاطفی داریم. بنابراین در شرایطی که ساعتی 19زوج به زندگی مشترکشان پایان می‌دهند، بدیهی است وضعیت طلاق عاطفی به مراتب بدتر خواهد بود؛

این حکایت از آن دارد که ساختار زیربنایی و اصلی جامعه اسلامی ما یعنی خانواده، روز به روز به سمت سستی پیش می‌رود، آن هم در شرایطی که سستی بنیان خانواده می‌تواند دیگر ساختارهای جامعه را از درون پوچ کند؛ همان‌گونه که تأخیر در ازدواج و وجود 5/12 میلیون جوان مجردی که در آستانه عبور از سن مناسب ازدواج هستند، موجب شده است تا در عمل نهاد خانواده مورد تهدید جدی قرار بگیرد... فجیع‌ترین آسیب‌های اجتماعی با سستی و فروپاشی نظام خانواده متولد می‌شود و هم‌اکنون آسیب‌های اجتماعی در جامعه ما به مرز هشدار رسیده است.

اعتماد: زنگ خطر دوباره وزیر کشور

پس از تشریح جزییات نشستهای مسئولان با رهبر انقلاب درباره آسیبهای اجتماعی بیان شد

تیتر دوم| وزیر کشور: صداو سیما اثر خود را در جامعه از دست داده‌است

۲۰ سال تأخیر در توجه به مسائل اجتماعی کشور داریم

۵۰ درصد طلاقها در کشور ناشی از اعتیاد است

۱۱ میلیون نفر حاشیه نشین در کشور داریم

عرفانهای کاذب در حال رواج است

رحمانی فضلی د‌ر سخنان خود‌ این اشاره را د‌اشت که گسترد‌گی فضای مجازی می‌تواند‌ زمینه‌ساز بروز و افزایش آسیب‌های اجتماعی باشد‌.