۱۳۹۵ آذر ۱۹, جمعه

گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا - اطلاعیه مطبوعاتی- فوری








چهارشنبه ۷ دسامبر در آستانه روز جهانی حقوق بشر، قانونگذاران اروپائی طی کنفرانسی نقض حقوق بشر در ایران را بشدت محکوم نمودند و از نماینده عالی اتحادیه اروپا فدریکا موگرینی خواستند تا گسترش روابط با ایران را منوط به توقف اعدام ها در این کشور نماید.
این جلسه به ابتکار گروه دوستان ایران آزاد در پارلمان اروپا برگزار گردید. این گروه ازحمایت بیش از ۳۰۰نماینده از گروههای مختلف سیاسی برخوردار است. سخنران اصلی این جلسه مریم رجوی رهبر آپوزیسیون ایران بود که رهبری شورای ملی مقاومت ایران را به عهده دارد. او توسط وزیر سابق امور خارجه ایتالیا گیولیو ترزی همراهی میشد. همچنین شبنم مددزاده، ۲۹ ساله، یک زن زندانی سیاسی جوان که ۵ سال را در زندانهای رژیم گذرانده و بتازگی موفق به ترک ایران شده بود در این جلسه شرکت نمود.
در این جلسه بیش از ده نماینده پارلمان سخرانی نموده و بر نکات زیر تاکید کردند:
وضعیت حقوق بشر در ایران تحت ریاست حسن روحانی نه تنها بهبود نیافته بلکه با افزایش اعدام ها٬ رو به وخامت نهاده است. تشبیه رژیم ایران با دیگر نظام های دیکتاتوری یک اشتباه خطرناک است. مذاکره با این رژیم در مورد حقوق بشر تنها رژیم را جسورتر میکند تا به جنایات خود ادامه دهد. روابط تجاری و سیاسی با رژیمی که به نسبت جمعیت، بالاترین آمار اعدام در جهان را دارد، تمامی استاندارهای حقوق بشری را زیر پا میگذارد. در ماههای سپتامبر، اکتبر و نوامبر ۲۰۱۶ حدودا ۲۰۰ نفر در ایران اعدام شدند.
اعدام ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در سال ۱۹۸۸ که عمدتا از سازمان مجاهدین خلق بودند یکی از بزرگترین جنایات علیه بشریت پس از جنگ دوم جهانی بحساب می آید. این قتل عام توسط مقامات بین المللی حقوق بشر بعنوان جنایت علیه بشریت ثبت شده است. سکوت جهان در اینرابطه به طولانی شدن آن کمک نمود. افرادیکه مسئول این قتل عام بودند هنوز مسئولیت های کلیدی در ایران را در اختیار دارند. وزیر فعلی دادگستری در کابینه روحانی یکی از اعضای «کمیسیون مرگ» بود که شخصا مسئولیت هزاران اعدام را بعهده دارد. سکوت و ادامه تجارت با چنین رژیمی٬ برای جهان آزاد و بخصوص اتحادیه اروپا شرم آور است.در اولین قدم اتحادیه اروپا باید نام وزیر دادگستری روحانی را بعنوان ناقص حقوق بشر ثبت نماید و تحریم های خاصی را بر علیه وی اعمال نماید.
سکوت جامعه بین المللی و اتحادیه اروپا به جسارت این رژیم مذهبی می انجامد و مغرور و تهاجمی تر آنها را به ارتکاب جنایات بیشتری ترغیب مینماید. آنها تا حدی گستاخ شده اند که رئیس به اصطلاح شورای حقوق بشر قوه قضائیه ایران جواد لاریجانی طی نامه سرگشاده ای به نماینده عالی موگرینی خواستار محدود نمودن فعالیت های آپوزسیون ایران یعنی سازمان مجاهدین خلق در اروپا گردیده است. وی با صراحت به اروپا میگوید که حکم اعدام «خط قرمز» رژیم محسوب میگردد و نمی توانند از آن کوتاه بیایند. نامه لاریجانی بیش از هرچیز آسیب پذیری و ترس عمیق رژیم از مقاومت ایران تحت رهبری خانم رجوی را نشان میدهد.
نمایندگان پارلمان اروپا از خانم موگرینی خواستند تا برای منافع اقتصادی چشمان خود را بر نقض حقوق بشر در ایران نبندد. ما نشنیده ایم که خانم موگرینی در سال گذشته نقض هولناک حقوق بشر در ایران را چندان محکوم کرده باشد. دولتی که به کرامت انسانی احترام نگذارد نمی تواند شریک قابل اعتمادی باشد. اتحادیه اروپا باید گسترش روابط خود را منوط به توقف اعدام ها در ایران نماید.
ایران تنها جائی نیست که ملاها حقوق بشر را پایمال میکنند. جنایات و نقض هولناک حقوق بشر در عراق و سوریه نیز از مواردی هستند که توسط اتحادیه اروپا با سکوت مواجه گردیده است.
تا زمانی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و مزدوران عراقی آن در عراق و سوریه به کشتن مردم این کشورها مشغول هستند، منطقه صلح و آرامش را تجربه نخواهد کرد. اتحادیه اروپا باید خواستار اخراج رژیم ایران از کل منطقه گردد.
نمایندگان پارلمان اروپا همچنین خوشحالی خود را از جابجائی موفق ساکنان لیبرتی اظهار داشتند و آنرا یک پیروزی بزرگ خواندند. طی سالهای اخیر، وضعیت اعضای آپوزیسیون ایران در ارودگاههای اشرف و لیبرتی در عراق موضوع قطعنامه ها و بیانیه های متعددی از طرف پارلمان اروپا بوده است.

ژرارد دوپره
رئیس گروه دوستان ایران آزاد
پارلمان اروپا

بروکسل