گفتهها و ناگفتهها از میان روزنامههای حکومتی روز ۲۸آذر ۹۵
مهمترین عنوانهای روزنامههای حکومتی در روز یکشنبه 28آذرماه، به دود و دمهای ولیفقیه ارتجاع در خصوص انگلیس است، روزنامههای حکومتی همچنین در یک اقدام هماهنگ از درج اظهارات مداخلهجویانه حسن روحانی در مورد سوریه و حملاتش به کشورهای مسلمان در خصوص حمایت از رزمندگان سوری، خودداری کردهاند. یا مثل روزنامه حکومتی وطن امروز تیترهای کلی زدهاند. سایر عنوانهای مهم روزنامههای حکومتی به تخاصمات باندی و بحرانهای گریبانگیر نظام اختصاص یافته است:
آرمان: اعتراض شدید وزیر راه به صدا و سیما: چگونه مردم به خبرهای شما اعتماد کنند
آرمان: سخنگوی دولت: کل عدد نجومی که میگویند 23میلیارد تومان است، برخی میخواهند مدیران را بدار بکشند
آفتاب یزد: روابط دولت و صدا و سیما بدتر از همیشه
آفتاب یزد: معرفی کاندیداتوری موتلفه؛ انتخاب میرسلیم یعنی تأیید قحط الرجالی
کیهان: گران شدن چراغ خاموش دلار لوازم خانگی و خودرو
حمله به برجام و اقدامات دولت حسن روحانی و نامهنگاری ظریف به موگرینی مهمترین موضوع روزنامههای باند علی خامنهای است:
کیهان: رونمایی از جدیدترین دستاورد برجام؛ دولت آمریکا یک بانک ایتالیایی را بهدلیل دور زدن تحریم ایران جریمه کرد
کیهان: ترامپ تهدید کرد برجام را پاره میکند اوباما عمل کرد!
وطن امروز: با سکوت اوباما، مصوبه کنگره مبنی بر تمدید 10ساله تحریمهای isa علیه ایران قانونی شد؛ وتو نکرد!
روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع ضمن سوز و گداز از تمدید تحریمها توسط رئیسجمهور آمریکا، نسبت به ثمریخش بودن اقدامات دولت روحانی ابراز یأس کرده و تیم مذاکرهکننده را عامل این وضعیت بنبست معرفی کردهاند و رو در روی سیاستهای رسمی نظام پیشنهاد «بازگشت به نقطه اول» دادهاند:
کیهان: حسین شریعتمداری: ظریف، وزیر محترم امور خارجه کشورمان با ارسال نامهیی به فدریکا موگرینی، مسئول هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام، خواستار تشکیل کمیسیون مشترک برای رسیدگی به بدعهدی اخیر آمریکا در تمدید تحریمهای 10ساله ایران شده است. نتیجه این نشست را با توجه به پیوست 4 از متن برجام که موضوع آن، کمیسیون مشترک و شرح وظایف آن است، از هماکنون میتوان حدس زد... باید از تیم محترم مذاکرهکننده کشورمان که در دلسوزی آنان تردیدی نیست پرسیده شود؛ از تشکیل جلسه کمیسیون مشترک چه انتظاری دارید؟ آیا تصور میکنید که طرف مقابل به مستندات روشن شما مبنی بر نقض برجام توجهی خواهد کرد؟ مگر در جریان مذاکرات هستهیی به هیچیک از استدلالها و مستندات ارائه شده از جانب مذاکرهکنندگان کشورمان کمترین توجهی کرده بودند که اکنون انتظار توجه دارید؟
مگر در اسنادی که حاکی از صلحآمیز بودن فعالیت هستهیی ایران باشد کمترین تردیدی بود که آن را نپذیرفتند و برنامه هستهیی کشورمان را به «اردک لنگ» تبدیل کردند و از تاب و توان انداختند ؟!
برادران عزیز تیم مذاکرهکننده باید علاج واقعه را قبل از وقوع میکردند و از ابتدا با ترکیب کمیسیون مشترک و نیز مکانیسم تصویب تصمیمهای آن، مخالفت میکردند، که نکردند. اکنون به آسانی میتوان حدس زد که از شکایت به کمیسیون مشترک برجام آبی گرم نمیشود و به احتمال بسیار زیاد - و نزدیک به یقین - 5عضو یاد شده کمیسیون مشترک یعنی آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و نماینده اتحادیه اروپا، شکایت کشورمان را وارد نمیدانند و قضیه به همین سادگی علیه ایران اسلامی خاتمه میپذیرد! در دور قبلی مذاکرات نیز وقتی تروئیکای اروپایی - انگلیس، فرانسه و آلمان - زیر قول خود زدند و بهترین تضمین از سوی کشورمان را دست کشیدن کامل از فعالیت هستهیی خود دانستند، راهحل مؤثرآن بود که تمامی فعالیتهای تعلیق شده را از سرگرفتیم و امروز هم تنها راه همان است، بازگشت به نقطه اول یعنی نقطه قبل از امتیازات نقدی که به حریف داده و در مقابل وعدههای نسیهای که گرفتهایم!
سایر مطالب روزنامههای باند خامنهای در خصوص برجام علاوه بر حملات باندی وضعیت بنبست نظام بارز شده است:
کیهان: ظریف در نامه به موگرینی (هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام) خواستار برگزاری جلسه کمیسیون مشترک برجام جهت رسیدگی به اقدام اخیر آمریکا در تمدید قانون تحریمهای ایران شد. ظریف اقدام آمریکا را اهمال و بدعهدی خوانده است.
در مقابل جان کری وزیرخارجه آمریکا مدعی شد تمدید قانون تحریمهای ایران موسوم به ISA نقض برجام نیست. با این موضعگیری کری، نتیجه نشست کمیسیون مشترک از هماکنون روشن است... آمریکا امکان آن را دارد که حتی در صورت شکایت ایران، نظر بقیه اعضاء را وتو کند و یا بالاتر از آن، خواستار بازگشت تحریمها (در صورت هر نوع شکایت!) شود. با این وصف راه شکایت از آمریکا در برجام عملاً بسته است!
جوان: ظریف بار دیگر برای نجات برجام از اروپا کمک خواست با آنکه در ماههای پایانی مذاکرات «فقط کری» بود که با او قدم میزد و مذاکره میکرد.
اشتون بارها به ظریف گفته بود که «بنشینید و مشکلات خود را با آمریکا حل کنید» و ظریف هم که این نکته را خود به خوبی درک میکرد، همین کار را کرد و مذاکرات هستهیی را روی میز آمریکا گذاشت. حالا با آنکه حتی مقامات اروپایی نیز میگویند «بدعهدی» آمریکا مانع اصلی برجام است، ظریف برای گذر دادن برجام از سرنوشت کنونی، به موگرینی نامه نوشته است و این یعنی «تقریباً هیچ»! این نامه یک بخیه ظریف اروپایی است روی زخم آمریکایی.
وطن امروز: آمریکا به تعهداتش در برجام عمل نمیکند؛ وزیر امور خارجه کشورمان بهدنبال اخذ نامه اطمینانبخش برای بانکها و شرکتهای خارجی است! از همه مهمتر با تمدید تحریمهای ایران توسط آمریکا، برجام رسماً نقض میشود و وزیر امور خارجه کشورمان به آمریکا توصیه میکند بهتر است (!) به برجام پایبند باشد. بدیهی است دیپلوماسی برجام بهمثابه دیپلوماسی قاجار در قرن 19 نمیتواند متضمن عزت ملی و منافع ملی شود. از این دیپلوماسی تنها کاری که برمیآید مالهکشی یا به عبارت بهتر استفاده از مکانیسم ماله است
روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی در مقابل روزنامههای باند خامنهای در خصوص ادعای پیروزی رژیم در حلب هشدار دادهاند و برخی نیز تلویحاً بر ضرورت چشمپوشی از اسد تأکید کردهاند:
آرمان: حلب در برابر تاملات دیپلوماتیک: مسکو مترصد است تمام کیک توت فرنگی سوریه و سایر تحولات منطقهیی را به نفع خود مصادره و سهم دیگران از خامه آن را آنطور که مایل است، تقسیم کند. آیا موفق خواهد شد؟ این را فعلاً نمیدانیم! اما اینکه نتیجه نبرد حلب اثباتا منشأ اینهمه تحول یک طرفه به نفع کرملین شود بیش از حد خوشبینانه به نظر میرسد. تفسیر پیروزی در حلب یعنی پیروزی در همه عرصهها و ابعاد جنگ سوریه، میتواند قدری خوشباورانه باشد و منجر به تحلیل اشتباه از تحولات شود. چرا که این تلقی یک طرفه به ماهیت تحولاتی مربوط است که قرار است سرنوشت خاورمیانه را تعیین کند. آیا میتوان متصور بود بازی یک جانبه پیش برود؟
آرمان: جهان برای بازگرداندن آرامش به سوریه راهی ندارد مگر اینکه بهدنبال ساختاری جدید درسوریه باشد... باید اذعان داشت که تغییر و تحولات نهایی در سوریه مستلزم رسیدن به یک راهحل منطقی و اجماع جهانی در این کشور است. بنابراین از آنجا که آمریکا یکی از طرفهای بازی در زمین سوریه است باید همچنان صبور بود و ملاحظه نمود که ترامپ بهعنوان رئیسجمهور بعدی آمریکا در رابطه با سوریه چه رویکردی اتخاذ خواهد کرد.
برخی از روزنامههای باند رفسنجانی-روحانی نیز نسبت به تاثیر تحولات جدید هشدار دادهاند:
ابتکار: طرفهای منازعه کمترین نزدیکی نظرات را از خود بروز ندادهاند. با تمرکز شورشیان در مناطق معلوم از جمله ادلب، فرصتها و موقعیتهای نظامی تازهیی را برای هر یک از طرفهای درگیر ایجاد میکند. این وضع تنها در چارچوب نظامی قابل تحلیل و پیشبینی است، در حالیکه دیپلوماسی برای دستیابی به راهحل پایان بخشی به جنگ خانگی در سوریه همچنان بلاتکلیف است. وعده «دونالد ترامپ» برای ایجاد مناطق امن در سوریه یک هشدار جدی در این باره است که جنگ خانگی سوریه تا آینده نامعلوم ادامه دارد؛ با این فرض که ممکن است تمامیت ارضی سوریه دچار تلاشی شود. لزوم دیپلوماسی بیش از هر زمان خود را به رخ میکشد.
در روزنامههای باند رفسنجانی، در مقابل دود و دمهای مربوط به «پیروزی» و «تثبیت اسد» در حلب به گوشههایی از واقعیتها اذعان شده است:
آرمان: آنچه آزاد شده نمایی از بزرگترین شهر سوریه را ندارد و تلی از خاک و مخروبه از این شهر باقی مانده است. جان کری وزیر خارجه آمریکا گفته با آزادسازی حلب جنگ در سوریه تمام نخواهد شد؛ موضعی که نشان میدهد غرب هم از درخواست حذف اسد کوتاه نمیآید... با توجه به آنچه آنها نقش ایران در عملیاتهای حلب میدانند سفیر ایران در لندن حمید بعیدینژاد به وزارتخارجه بریتانیا احضار شده است. همچنین سفیر روسیه در لندن هم از سوی بوریس جانسون به وزارتخارجه احضار شده است. حضور ایران و روسیه در سوریه دلیل این احضارها بوده است.
در روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع ضمن ادعای حضور مستشاری در سوریه، با تناقضگویی به حضور نظامی و نقش رژیم در جنایتهای حلب اذعان شده است:
وطن امروز: مهدی محمدی: با پیروزی در حلب، غنائم ارزشمندی در اختیار مقاومت قرار گرفته است؛ از اسرای بسیار کلیدی تا انبارهای مهمات پیشرفته، اتاقهای شنود و تجهیزات مدرن مخابراتی که در اختیار تروریستها بود و اکنون مقاومت بر آن مسلط شده
روزنامههای باند خامنهای در حملات باندی خود به گوشههایی از مخالفت با دخالتهای رژیم در سوریه اذعان کردهاند:
وطن امروز: به فاصله کمی از انتشار خبر آزادی حلب از چنگال تروریستهای جنایتکار، تخریب جبهه مقاومت به شکل حداکثری در رسانههای اروپایی و آمریکایی آغاز شد.
در داخل نیز گروهی از خبرنگاران روزنامهها و سایتهای زنجیرهیی غربگرا به یاری برادران خود در جبهه تروریسم بینالملل پیوستند و از مقایسه فتح حلب و خرمشهر به خشم آمده و رنگ به رنگ شدند! استدلالشان در اینباره نیز فراتر از درافشانیهای دوره دفاعمقدس و فتنه 88 نبود که بسیجی خوب همت و باکری «شهید» است و طبیعتاً حزباللهی که به فریاد مسلمین میرسد و امنیت را در آن سوی مرزها تأمین میکند، مورد مناسبی برای حمایت نیست!
بر همین اساس در ادامه تخریبهای قبلی که رزمندگان جبهه مقاومت اسلامی را با صفاتی همچون «جنگطلب» و «پولکی» برچسب زده بودند، اینبار «مدافعان حرم» را «مدافعان اسد» نامیدند و بازیهای دوره پسالوزان در مقایسه «محمدجواد ظریف» و سردار فاتح لشکر اسلام «حاج قاسم سلیمانی» را یواشکی بایگانی کردند. البته که عملیات روانی غربگرایان و ارتش سایبری سعودی و منافقین قدمتی به عمر تاریخ انقلاب دارد؛ از آن دوره که رزمندگان جان برکف جبهههای خرمشهر و آبادان و کردستان را فقرای صف یخچال و کولر و خواربار میخواندند تا دورهای که بچههای حزباللهی شهرری و اسلامشهر در فتنه 88 را ارتش وارداتی از لبنان خطاب میکردند! دشمن، دشمنی میکند اما آنچه مهم است علت صدور فرمان حمله تروریستهای رسانهیی در داخل و خارج مرزها به فاتحان حلب و موصل است
.
.