۱۳۹۵ آذر ۳۰, سه‌شنبه

اظهارات نماینده دولت انگلستان در مجلس اعیان: لزوم حسابرسی از رژیم و استمرار تحریم‌ها در زمینة حقوق بشر در آستانه تصویب محکومیت بین المللی رژیم ولایت فقیه در مجمع عمومی ملل متحد،



لینک :

اظهارات نماینده دولت انگلستان در مجلس اعیان: لزوم حسابرسی از رژیم و استمرار تحریم‌ها در زمینة حقوق بشر در آستانه تصویب محکومیت بین المللی رژیم ولایت فقیه در مجمع عمومی ملل متحد،


در یک جلسه پارلمانی در مجلس اعیان انگلستان با حضور نماینده دولت ، نمایندگان موج فزاینده اعدامها و نقض وخامت بار حقوق بشر در ایران توسط رژیم آخوندی را محکوم کردند. در این جلسه نماینده دولت انگلستان در مجلس اعیان، طی سخنانی در پاسخ به سوالات نمایندگان برجسته مجلس اعیان بر لزوم حسابرسی از رژیم و استمرار تحریمها بخاطر نقض حقوق بشر در ایران تاکید کرد. گزارشی داریم از این جلسه پارلمانی
در جلسة گفتگوی پارلمانی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران در مجلس اعیان انگلستان لرد دیوید آلتون از اعضای برجسته مجلس اعیان در سخنان خود، گفت: «امروز، (رژیم) ایران ناقض بسیاری از 30 بند اعلامیة (جهانی حقوق بشر) است. اما آن‌چه امیدوارکننده است این است که ایرانیان نمی‌خواهند این موارد نقض فاحش حقوق بشر ادامه یابد. طرح 10 ماده‌یی رئیس‌جمهور (برگزیدة) شورای ملی مقاومت، مریم رجوی، برنامه‌یی را ارائه می‌کند که ایران را متحول خواهد کرد. در (این طرح) او تعهد خود را به اعلامیة جهانی حقوق بشر و دیگر اسناد بین‌المللی بیان می کند و خواستار لغو مجازات اعدام، ایجاد یک نظام حقوقی مدرن و استقلال قضات است. این طرح می‌گوید: «مجازات‌های بی‌رحمانه و تحقیرآمیز هیچ جایی در آیندة ایران ندارند».
خانم رجوی، به هم‌زیستی مسالمت‌آمیز، روابط با همة کشورها و احترام به منشور سازمان ملل متحد متعهد است.

لرد آلتون افزود: همه این مسائل مهم است چون روشن است که این ملت باستانی و مهد تمدن، نباید به تعصب و تنفر ترویج شده توسط سران کنونی (رژیم) ایران آراسته شود. ایرانی که برای اختلافات احترام قائل شود و بردباری، دموکراسی، تنوع، برابری، حقوق بشر و حاکمیت قانون را ترویج کند، می‌تواند یک ایران مورد احترام و افتخار در سراسر جهان باشد. به‌جای آن، اجازه دهید در مورد ماهیت یک رژیم وحشی که سال گذشته 1000 نفر را اعدام کرد، با صراحت صحبت کنیم.

لرد آلتون سپس وجوه مختلف جنایات و نقض حقوق بشر توسط رژیم را که در گزارش‌های دولت‌های مختلف و سازمان‌های حقوق بشری درج شده برشمرد و در پایان تأکید کرد که به‌رغم وعده و وعیدهای آخوند روحانی، وضعیت حقوق بشر در ایران در دوران او وخیم‌تر شده است.
در جلسة مجلس اعیان انگلستان، لرد کالینز از هایبری نیز طی سخنانی خاطرنشان کرد که به گفتة ملل متحد رژیم حاکم بر ایران در سال گذشتة میلادی دست‌کم 966 نفر را اعدام کرده است.
سپس بارونس گولدی نمایندة دولت انگلستان درمجلس اعیان در پاسخ به اظهارات نمایندگان، گفت: «ما هم‌چنان به تمرکز بر روی حقوق بشر ادامه می‌دهیم. حیاتی است که ما هم‌چنان حکومت ایران را به‌خاطر کارنامة حقوق بشری آن مورد حسابرسی قرار بدهیم؛ (شما اعضای مجلس اعیان نیز) همین امر را به‌طور مکرر تکرار کردید. به همین دلیل، تحریم‌های مربوط به حقوق بشر پابرجا هستند…».
وی در بخش دیگری از سخنانش، اضافه کرد: « من از تصویب قطعنامة مجمع عمومی سازمان ملل در مورد (وضعیت) حقوق بشر در ایران استقبال می‌کنم. این قطعنامه با آرای بالاتری نسبت به سال گذشته به تصویب رسید. هم‌چنین در آخرین (اجلاس) شورای حقوق بشر در ماه مارس، انگلستان از تمدید مأموریت گزارشگر ویژة سازمان ملل قویاً حمایت کرد. من از تمدید این مأموریت خشنودم و قویاً از (رژیم) ایران می‌خواهم به این گزارشگر اجازة دیدار (از ایران) را بدهد».
بارونس گولدی هم‌چنین، تأکید کرد: « ما به‌طور خاص نگران تعداد اعدام‌هایی هستیم که هم‌چنان در ایران صورت می‌گیرد، به‌خصوص اعدام کسانی که در زمان محکومیت نوجوان بوده‌اند.
وضعیت حقوق بشر در ایران هم‌چنان وخیم است. رعایت حقوق شهروندان نه تنها وظیفة پایه‌یی حکومت ایران است، بلکه یک بخش اساسی تعامل آنها با سایر جهان است.