۱۳۹۵ دی ۱۲, یکشنبه

تاثیر کارزار جهانی برای نجات جان آرش صادقی وهمسرش - نامه یک نماینده مجلس آخوندی به لاریجانی درباره دو زندانی سیاسی


الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه خواستار رسیدگی به مطالبات دو زندانی سیاسی و دستور سریع برای جلوگیری از به خطر افتادن جان آنها به خاطر اعتصاب غذا شد.
Bildergalerie | Galerie Woche | Golrokh Ebrahimi und Arash Sadeghi (hra-news)
الیاس حضرتی، نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی روز شنبه (۱۱ دی / ۳۱ دسامبر) در نامه‌ای به صادق لاریجانی رئیس قوه قضاییه نوشت، جان و سلامتی آرش صادقی و علی شریعتی، دو زندانی سیاسی، در اثر اعتصاب غذا به خطر افتاده و باید به مطالبات این دو نفر رسیدگی شود.
حضرتی در نامه خود به لاریجانی نوشت: «همچنان که مطلعید قانون جرم سیاسی بسیار دیرهنگام به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده و متاسفانه هنوز درباره هیچ کسی هم اجرایی نشده است. نتیجه چنین عملکردی این است که اکنون کسانی که در واقع مجرم سیاسی محسوب می‌شوند به عنوان متهم امنیتی محاکمه شده و در زندان به سر می‌برند.»
آقای حضرتی می‌گوید، این افراد مطابق قانون اساسی از حقوق مسلم خودشان محروم شده‌اند و اکنون در شرایطی در زندان به سر می‌برند که حق آنان ضایع شده است. برای جبران این حق ضایع شده مناسب است که محاکمات آنان تجدید شده و در مجازات آنان تخفیف اعمال شود.



به گفته این نماینده مجلس، متاسفانه بی‌توجهی به مطالبات قانونی این زندانیان منجر به این شده است که برخی از آنان دست به اعتصاب غذا بزنند تا درخواست آنان شنیده شود؛ یعنی با به خطر انداختن جان و سلامتی خود به وضعیت موجود اعتراض کرده‌اند.
نماینده تهران در مجلس در ادامه نامه خود به رئیس قوه قضاییه آورده است: «از آنجا که قوه قضاییه و مسئولان زندان ضامن حفظ سلامتی زندانیان هستند بجاست دستور مقتضی برای رسیدگی به مطالبات دو تن از زندانیان سیاسی که دست به اعتصاب غذا زده‌اند (آقایان آرش صادقی و علی شریعتی) صادر شود تا آسیبی به آنان وارد نشود و اگر حقی از آنان ضایع شده، اعاده گردد.»
نیم میلیون توییت برای نجات آرش صادقی
آرش صادقی به دلیل فعالیت‌های مسالمت‌آمیز به ۱۵ سال زندان محکوم و از روز ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ برای تحمل حکم زندان خود به اوین منتقل شد. علاوه بر این، گلرخ ابراهیمی، همسر آرش صادقی نیز به شش سال زندان محکوم شده و از روز سوم آبان ۱۳۹۵ بازداشت و به اوین منتقل شده است. 
آرش صادقی حکم شش سال زندان برای همسرش را غیرقانونی خوانده و در اعتراض به روند رسیدگی به پرونده همسرش و حکم  زندان او، از ۷۰ روز پیش اعتصاب غذا کرده است.
در روزهای گزارش‌هایی از وخامت حال آقای صادقی انتشار یافت و شماری از فعالان مدنی و خانواده‌های زندانیان سیاسی خواستار پایان دادن به اعتصاب غذای او شدند. با این‌حال اعتصاب غذای او ادامه دارد و وضعیت سلامتی‌اش روز به روز نگران‌کننده‌تر شده است.
روز جمعه (۳۰ دسامبر ۲۰۱۶) کاربران شبکه اجتماعی توییتر برای نجات جان آرش صادقی "توفان" توییتری به راه انداختند که برای مدتی اولین ترند جهانی در شبکه توییتر بود. در این توفان توییتری، کاربران ایرانی و غیرایرانی شبکه توییتر، در بیش از نیم میلیون توییت، خواستار نجات جان آرش صادقی شدند.
علاوه بر آرش صادقی، علی شریعتی، سعید شیرزاد و نزار زکا، شهروند لبنانی زندانی در اوین نیز در اعتصاب غذا به‌سر می‌برند. مرتضی مرادپور از فعالان مدنی تبریز نیز که بیش از ۶۰ روز اعتصاب غذا کرده بود روز پنجشنبه (۲۹ دسامبر) از زندان تبریز آزاد شد