نیکی هیلی سفیر آمریکا در سازمان ملل: باید صدای کسانی مانند ندا آقاسلطان باشیم
نیکی هیلی،
نماینده ایالات متحده در سازمان ملل متحد، در نشستی در «شورای روابط خارجی»، در مورد لزوم تمرکز شورای امنیت سازمان ملل بر «حقوق بشر» سخن گفته است. او در این سخنرانی به اعتراضات پس از انتخابات ۸۸ در ایران نیز اشاره کرده و تاکید کرده آمریکا باید صدای کسانی مانند ندا آقاسلطان باشد.
نیکی هیلی، نـهم فروردین ماه در جریان سخنرانی خود در شورای روابط خارجی آمریکا در نیویورک، از فعالیتها و اقدامات پیشروی خود به عنوان نماینده ایالات متحده در سازمان ملل و نیز ریاست دورهای شورای امنیت سخن گفته است.
خانم هیلی در بخشی از سخنرانی یکساعته خود به لزوم اقدامات و فعالیتهای خود در ارتباط با پیشبرد «ارزشهای» مورد نظر آمریکا پرداختهاست.
...
خانم هیلی افزوده است «سازمان ملل، مانند هر نهاد دیگری، باید با این موج فزاینده نارضایتی همصدا باشد. من به سازمان ملل آمدهام تا به مردم آمریکا نشان دهم سرمایهگذاری ما در این نهاد چه اهمیتی دارد. و وقتی من از ارزشها سخن میگویم، منظورم در درجه اول بودجه نیست، منظورم این است که سازمان ملل به ابزاری مناسب برای تبلیغ ارزشهای ما تبدیل شود».
به گفته نماینده ارشد آمریکا در سازمان ملل «ایالات متحده وجدان اخلاقی جهان» است: «اگر ما نتوانیم صدای کسانی مانند محمد [بوعزیزی] و ندا [آقاسلطان] باشیم، در آنصورت اصلا کاری نداریم که اینجا انجام بدهیم».
هیلی اظهار داشته «برای من حقوق بشر، قلب ماموریت در سازمان ملل است. و به همین دلیل است که من قصد دارم بخشی از فعالیتهای خود را (به عنوان رئیس دورهای شورای امنیت) معطوف کنم به قرار دادن موضوع حقوق بشر در اولویتهای شورای امنیت».
به گفته خانم هیلی شورای امنیت سازمان هرگز نشستی نداشته که به طور مشخص بر موضوع حقوق بشر متمرکز باشد و این وضعیت باید تغییر کند.
خانم هیلی در عین حال به وضعیت حقوق بشر در کره شمالی و یا سوریه نیز اشاره کرده و میگوید در سوریه، حکومت اسد با کمک ایران و روسیه مسبب وضعیت فعلی در مناطقی مانند حلب هستند. به گفتی نیکی هیلی -آنچه او «جنایتهای اسد» نامیده- و نقض حقوق بشر در سوریه به مشکلات دیگری مانند بحران پناهجویان نیز انجامیدهاست.
هیلی تاکید کرده آمریکا به موضوع سوریه باز میگردد و «فکر میکنم این وضعیتیست که آمریکا و روسیه قطعا میتوانند در مورد آن گفتوگو کنند و بگویند چگونه میشود وضعیت را بهبود بخشید، ولی موضوع رفتن اسد مطرح خواهد شد».
سفیر آمریکا در سازمان ملل گفتهاست «صلح و امنیت بدون حقوق بشر تامینشدنی نیست» و در بخشی دیگری از سخنان خود نیز افزوده است زمان آن رسیده تا شورای امنیت بر رابطه میان حقوق بشر و امنیت متمرکز شود. او در عین حال از شورای حقوق بشر سازمان ملل نیز شدیدا انتقاد کرده و میگوید در تابستان با اعضای آن گفتوگو خواهد کرد.
ایالات متحده در ماه آینده میلادی (دو روز دیگر)، ریاست شورای امنیت را برعهده خواهد گرفت.
ایالات متحده، چین، روسیه، فرانسه و بریتانیا اعضای ثابت شورای امنیت هستند و از حق وتو برخوردارند.
رادیو فردا