۱۳۹۶ فروردین ۶, یکشنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ششم فروردین ۹۶



گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ششم فروردین ۹۶
در میان معدود روزنامه‌های حکومتی که در روز یکشنبه ۶ فروردین منتشر شده‌اند جنگ انتخابات و تشدید صف‌بندی دو باند بارز است:
ایران: روحانی: سال تولید و اشتغال؛ سال مچگیری نباشد، سال یاری رساندن باشد
ایران: کاهش واردات در دولت یازدهم، واردات 64 میلیارد دلاری سال 89طی 11ماهه سال گذشته به 38 میلیارد دلار رسید

جوان: سال نو شد اقتصاد مقاومتی کهنه ماند
جوان: عضو هیأت‌رئیسه مجلس: دولت اراده مبارزه با قاچاق ندارد
پاسخ به اظهارات روحانی و حملات غیرمستقیم باند خامنه‌ای به وی اصلی‌ترین موضوع روز در جنگ باندهاست:
جوان: سرمقاله: یک رئیس‌جمهور خوب در زیر زبانش پنهان است
هرگاه خنده کاندیدای ریاست‌جمهوری با حرف‌هایی که خودش می‌زند باز شد و انتظار کشید که همگان نیز برای این خنده باز او کف و سوت بزنند، باید در او شک کرد که چرا حرف‌های حسابی ات را – اگر داری- نمی‌زنی و چرا تریبون رویارویی و پاسخگویی و شعارهای انتخاباتی را با گعده خنده بازار اشتباه گرفته ای؟!
وعده‌های نامزدهای متقلب بسیار زیاد است. آن‌قدر که همه آنها را در موقع خود فراموش می‌کند! او به همه وعده می‌دهد و به هیچ‌کس «نه» نمی‌گوید. اگر با کارگران روبه‌رو شود، به آنها وعده «بالابردن دستمزد» می‌دهد و اگر با کارفرمایان روبه‌رو شود به آنان وعده «تثبیت فضای کسب و کارو دستمزدهای منطقی» می‌دهد. اگر به روستا برود، آنها را با توصیفی می‌فریبد و اگر به شهر بیاید، با توصیفی دیگر.
جوان:
سال بار دیگر نو شد اما اقتصاد مقاومتی کهنه ماند. در واقع اقتصاد مقاومتی دغدغه ماند و از اضطرار و اضطراب خارج نشد.
دیروز رئیس‌جمهور که برای افتتاح چند طرح به کردستان رفت، یک بار دیگر سعی کرد مشکل بیکاری و رکود در تولید داخلی را گردن دیگران بیندازد و این بار چرخ اتهامات را به سوی قوه ‌قضاییه چرخاند و گفت: چون از سرمایه‌گذاران «مچ‌گیری» می‌کنیم، کار جلو نمی‌رود.
در روزنامه باند علی خامنه‌ای سوز و گداز از تحریمهای جدید و تشدید انزوای بین‌المللی رژیم نیز سوخت جنگ باندی است:
جوان: ایزدی: تحریم‌های جدید هم نقض برجام است
در خصوص بیانیه وزارت‌خارجه آمریکا مبنی بر تحریم 11 شرکت و فرد چین، کره‌شمالی و امارات عربی به‌دلیل انتقال فناوری به ایران گفت: زمانی که افراد جدیدی به لیست تحریم‌ها اضافه می‌شوند در جرگه تحریم‌های جدید قرار می‌گیرند و این امر آشکارا نقض برجام است. ایران پیش از این در شروطی که پذیرفت اعلام داشت نباید تحریم جدیدی وضع شود کما این‌که رهبر معظم انقلاب پیش از این نسبت به این مسأله هشدار داده بود و همه اینها بیانگر بدعهدی و عدم تعهد طرف مقابل نسبت به برجام است.
ترامپ برجام را نگه‌خواهد داشت چرا که برای آمریکا توافق بسیار خوبی است و در نهایت این روند ادامه خواهد داشت و آمریکا به روح و به متن برجام پایبند نخواهد بود و دولت ایران هم در این خصوص عکس‌العمل مناسبی نشان نخواهد داد.
در روزنامه حکومتی ایران ارگان دولت حسن روحانی ضرورت ادامه مسیر زهرخوران در پوش طرح نقشه مسیر حل بحران اقتصاد تکرار شده است:
اقتصاد ایران: طی سال‌های بلند گذشته درگیر مشکل ساختاری به نام رکود تورمی بوده است. بر بستر این عدم تعادل‌های ساختاری تاریخی، موقعیتهایی به‌مانند تحریم‌های اخیر نیز پیش آمده است که مشکل رکود ساختاری را عمیق‌تر کرده است. همچنین، در چنین شرایطی رفتن به سوی سیاست هدف‌گذاری تورم، اگر موجب کاهش تورم شده باشد، در آن سو، رکود را به سهم خود تشدید کرده است و بر ابعاد بیکاری دامن زده است.
چه باید کرد؟ واقعیت امر این است که به علت ساختاری شدن مشکل رکود، راه‌کار باید ساختاری و اساسی باشد. از سویی باید مجموعه عوامل مرتبط با سیاست خارجی که موجب شکل‌گیری این وضع شده‌اند در جهت عکس اصلاح شوند. یعنی باید مناسبات بین‌المللی در جهت تنش زدایی و بهبود دیپلوماسی تجاری حرکت کند
.