۱۳۹۶ فروردین ۱۷, پنجشنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی



گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی 
مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های حکومتی در روز چهارشنبه 16فروردین به جنگ قدرت برای کرسی ریاست‌جمهوری اختصاص یافته است:
آرمان: غرضی: صدا و سیما مقابل کاندیداها قرار نگیرد
آرمان: کلید پیروزی 96 در جیب شیوخ اعتدال روحانی اسیر بازی مخالفان قم نمی‌شود. مجمع محققان و مجمع روحانیان سیبل هجمه دلواپسان هستند
آرمان: اعلام کاندیداتوری مشاور احمدی‌نژاد رکب احمدی‌نژاد در لحظه‌های آخر؟
اعتماد: خبر حذف میرسلیم کاندیدای مؤتلفه از سوی جمنا با واکنش تند دبیرکل این حزب روبه‌رو شد و جرقه نخستین اختلاف را پیش از اعلام رسمی کاندیداهای اصول‌گرایان زد
ابتکار: اصول‌گرایان ناکام در وحدت
وطن امروز: بذرپاش از اهداف انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم گفت: نجات ملت از دولت کم کار و خسته
حمله به فساد و چپاول باند رقیب و ناکارآمدی مضمون مشترک مطالب روزنامه‌های هردو باند حاکم است:
آرمان: لیلاز: افزایش یارانه، استراتژی نخ نمای پوپولیست ها
کیهان: هراس و آشفتگی اردوگاه اصلاح‌طلبان از کارنامه خالی دولت
کیهان: مدیریت رادار خاموش و آینده فروش
وطن امروز: نوری همدانی: گرانی بیداد می‌کند
وطن امروز: علوی گرگانی: بیکاری جوانان مصیبت بزرگ است
روزنامه‌های باند روحانی در حملاتشان روی مهره مورد نظر خامنه‌ای یعنی آخوند رئیسی متمرکز شده‌اند:
شرق: آمدن یا نیامدن رئیسی
رئیسی به این نکات توجه دارند که حکم تولیت آستان قدس که از مقام معظم رهبری دریافت کردند، هنوز مدت زیادی از آن نمی‌گذرد و این صورت خوبی ندارد که ایشان از این پست بیایند و برای ریاست‌جمهوری وارد شوند. ورود آقای رئیسی به صحنه انتخابات در بین مردم حرف و حدیث‌هایی به‌دنبال خواهد داشت و سؤال‌های بسیاری مطرح می‌شود. هنوز حرکت عمیقی انجام نداده‌اند که بیایند و در حوزه ریاست‌جمهوری کاندیدا شوند
رئیسی فقط در قوه ‌قضاییه بودند و پست‌های کلان اجرایی در حد ریاست‌جمهوری را تجربه نکردند و این موضوع باعث می‌شود مردم سؤال کنند که با چه کوله‌باری از مدیریتها ایشان می‌خواهند این مسئولیت را بپذیرند؟ میزان تحت تأثیر قرار گرفتن ایشان از افکار و اندیشه‌های آقای علم‌الهدی بحث دیگری است، در صورت ورود به صحنه آیا می‌خواهند همان افکار و سیاست‌ها را در سطح کشور پیاده کنند؟ اینها سؤالاتی است که قطعاً مردم از ایشان دارند و مطالبه می‌کنند و ایشان هم باید پاسخ‌گو باشند.
روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع از مطرح شدن سابقه جنایتهای رژیم در هیأت مرگ قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان 67 سوز و گداز کرده‌اند:
کیهان: همان‌گونه که در فتنه 88 فاش کردند «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»، حالا هم این یا آن نامزد بهانه است... رئیسی و جلیلی و امثال آنها بهانه‌اند؛ قاطعیت امام در برابر سازمان مجاهدین خلق در سال 67 است که مورد بغض مهاجمان قرار دارد؛ اگرنه مرداد و شهریور 95 که اصلاً کمترین احتمالی درباره نامزدی آقای رئیسی در میان نبود، چرا باند مهدی هاشمی و بیت‌آلوده آقای منتظری شروع به مظلوم‌نمایی سازمان مجاهدین کردند؟
اعلام موجودیت یک دسته تازه کار در باند خامنه‌ای موضوع تک و پاتک روزنامه‌های هر دو باند شده است:
وطن امروز: اعلام موجودیت جریان مردمی انقلابی «جماران»
جریان مردمی انقلابی فرزندان نسل سوم روح‌الله با عنوان «جماران» و با شعار «ما ۳۳ میلیون نفر»، روز گذشته با حضور در حسینیه جماران، ضمن تجدید بیعت با آرمانهای امام راحل، اعلام موجودیت کرد.
آرمان: به نام جماران، به کام فریب انتخاباتی؟!
آرمان: باز هم اصول‌گرایان از اسامی خاص که بیش از همه به جریان اصلاحات و اعتدال مربوط است استفاده انتخاباتی کردند و دیروز خبر دادند جریان مردمی انقلابی فرزندان نسل سوم روح‌ا... با عنوان «جماران» و با شعار «ما ۳۳ میلیون نفر»، با حضور در حسینیه جماران، ضمن تجدید بیعت با آرمانهای امام راحل، اعلام موجودیت کرد. جماران نامی است که همگان آن را با امام خمینی و بیت ایشان مرتبط می‌دانند، بنابراین چنین نام گذاری‌ای از سوی جریانی که سابقه خوبی در پاسداشت حرمت بیت امام به‌ویژه آیت ا... سید حسن خمینی ندارد قابل تأمل است و شاید بتوان آن را سوء‌استفاده انتخاباتی دانست. باید از آنها سؤال کرد در زمانی که دولت قبل نامهربانی‌هایی به یادگار امام روا می‌داشت کجا بودند؟
مشکلات اقتصادی مضمون اصلی و بیشترین حجم مقالات در روزنامه‌های باند خامنه‌ای است که طی آن تمامی فساد و چپاول سالیان و ناکارآمدیهای نظام را بر سر باند حسن روحانی خراب کرده و خیز خود برای حذف روحانی را بارز کرده‌اند:
جوان: سرمقاله: فتوایی که می‌تواند مشکلات اقتصادی را حل کند
مشکلات اقتصادی کشور در شرایط کنونی به‌عنوان اصلی‌ترین مشکلات کشور و مردم ارزیابی می‌شود. رکود اقتصادی و بی‌رونقی فضای کسب و کار، بیکاری بخش قابل توجهی از نیروی کار کشور خصوصاً نیروهای تحصیلکرده و فشارهای اقتصادی روی مردم و تنگناهای معیشتی برای اقشاری از جامعه، شاخصهای نشان‌دهنده این مشکل اصلی در مقطع کنونی است.
گرفتاری ما در بی‌توجهی عده‌یی از مسئولان و برخی از دستگاههای مسئول، تمرکز نکردن آنان بر این ریشه‌ها در راه‌حل‌هاست.
وطن امروز: دولت خسته و ناتوان است. دیگر این گزاره تنها تعریف یک جریان سیاسی و حزب و گروه از دولت حسن روحانی و وزرای کهنسالش نیست و تبدیل به عینی‌ترین کلیدواژه در نقد دولت یازدهم شده است.
عدم تحقق وعده‌های گشایش اقتصادی و بهبود معیشت مردم توسط دولت روحانی و بغرنج شدن وضعیت معیشت، سبب شده تا وضعیت دولت در افکار عمومی به‌شدت تنزل پیدا کند. با این حال اما به نظر نمی‌رسد دولتی‌ها و شخص رئیس‌جمهور توجه جدی به انتقادات کارشناسان و گلایه‌های‌شان داشته باشند به‌طوری که اکنون منتقدان می‌گویند شرایط به‌گونه‌یی است که امیدی به دولت فعلی نیست و باید مردم خود وضعیت را برای نجات اقتصادی ایران فراهم کنند.
وطن امروز:‌سرمقاله: ضربه دولت ناکارآمد به انقلاب
اوضاعی که دولت یازدهم در این 4سال در کشور به وجود آورده، علاوه بر این‌که از نظر اقتصادی و معیشتی مردم را تحت فشار قرار داده، از منظر سیاسی و گفتمانی نیز پیامدهای خسارت‌باری بر نظام تحمیل کرده است.
در واقع عملکرد غیرقابل دفاع دولت فعلی، به‌شدت فشارها را بر مردم سنگین کرده و فضایی را به وجود آورده که موجب شده حتی برخی دستاوردها و خدمات نظام اسلامی نیز تحت‌الشعاع این همه ناکارآمدی در 4سال گذشته قرار بگیرد و کمتر فضایی برای مانور روی خدمات چشمگیر جمهوری اسلامی به مردم وجود داشته باشد.
که به‌عنوان مثال در ماجرای فیش‌های نجومی، رهبری صراحتاً به دولت دستور پیگیری و گزارش عاجل آن به مردم را دادند و دلیل خود را جلوگیری از بی‌اعتمادی مردم به نظام بیان کردند که این کار نیز از سوی دولت مغفول واقع شد.
رسانه‌های حامی دولت سعی می‌کنند اینگونه القا کنند که انتقاد از دولت به‌معنای سیاه‌نمایی علیه نظام است و به همین جهت نباید از دولت انتقاد کرد! استدلالی دقیقاً شبیه همان استدلال‌هایی که در سال‌های ابتدایی دهه 70، در رابطه با دولت سازندگی بیان می‌شد. این استدلال در حالی است که آنچه به کشور و نظام و مردم ضربه وارد کرده، عملکرد واقعی دولت یازدهم است نه انتقادهایی که به دولت می‌شود
.