۱۳۹۶ تیر ۱۲, دوشنبه

تام ریچ: غرب باید مسیر واضحی را برای عبور از دور دوم روحانی مشخص کند


 تام ریچ اولین وزیر امنیت ملی ایالات متحده آمریکا

تام ریچ: غرب باید مسیر واضحی را برای عبور از دور دوم روحانی مشخص کند

تام ریچ اولین وزیر امنیت ملی ایالات متحده، طی مقاله‌یی که روز پنجشنبه در عرب نیوز انگلیسی درج شده از جمله نوشت:‌ بسیاری از ایرانیان، انتخابات ریاست‌جمهوری را تحریم کردند تا توجهات بین‌المللی را به این نکته اساسی جلب کنند که در سیستمی که حتی مدره‌های خودخوانده‌ای مثل روحانی، از بابت وفاداری به ولی‌فقیه و حکومت مذهبی، توسط روحانیان غیرمنتخب و مقامات قضایی، به‌دقت مورد بررسی قرار می‌گیرند...
یک هفته قبل از انتخابات، خامنه‌ای اطلاعیه‌ای صادر کرد که در آن، در واقع به مردم ایران التماس کرده بود که مستقل از نقطه نظرات سیاسی شان، در انتخابات رأی بدهند. اما از آنجا که از فراخوان با عبارت «حفظ اقتدار نظام» نام برد، در واقع به انگیزه تحریم برای کسانی که مخالف نظام هستند افزود.
بر خلاف تبلیغات معمول رژیم در مورد شرکت گسترده در رأی‌گیری، مردم ایران از این انتخابات فاصله گرفتند و انتخاب بین عمامه سفید و سیاه را رد کردند. با این کار مردم ایران، چیزی فراتر از خشم خود علیه یک سیستم سیاسی که در آن هر دو جناح علیه منافع مردم عمل می‌کنند را ابراز کردند. آنها همچنین حمایت از آلترناتیوهای این دو جناح را به نمایش گذاشتند، آلترناتیوهایی که از پایه اجتماعی و حمایت عمومی کافی برای سازماندهی یک تحریم برخوردارند اما از شرکت در انتخابات یا در بسیاری موارد، حتی از صحبت علنی درباره برنامه‌های سکولار و دموکراتیک خود محروم شده‌اند.
به نظر می‌رسد که حمایت از سازمانهای اپوزیسیون هم‌چون شورای ملی مقاومت ایران و سازمان مجاهدین خلق ایران رو به افزایش است. به‌عنوان مثال، من و بسیاری از همکارانم از هر دو حزب، در یک گردهمایی بین‌المللی در پاریس شرکت خواهیم کرد که انتظار می‌رود بیش از 100هزار ایرانی تبعیدی از سراسر جهان در آن شرکت کنند و به‌طور مستقیم برای میلیونها ایرانی پخش خواهد شد.
اگر چه در داخل ایران، حمایت از مجاهدین خلق ایران می‌تواند مجازات مرگ را در پی داشته باشد (هم‌چنانکه در قتل‌عام وحشیانه 1988 بود)، تمایل به قبول چنین ریسکی گویای این است که گزینه‌های بیان سیاسی مورد تأیید رژیم تا کجا محدود هستند.
این امر همچنین گویای میزان شکنندگی رژیم است. و این‌که اگر جامعه بین‌المللی، تغییر دموکراتیک ایران را با حمایت از آلترناتیوهای دموکراتیک در برابر این رژیم تشویق کند، تا چه حد مؤثر خواهد بود. آمریکا و متحدانش بارها و بارها بحث «مدره در برابر سخت سر» را پیش کشیده‌اند که بطلانش در عمل اثبات شد. این بار بیایید تصمیم درست بگیریم.