۱۴۰۱ مهر ۴, دوشنبه

تحولات جنگ تجاوزکارانه روسیه علیه اکراین - کمیسیون مستقل بین‌المللی سازمان ملل :در اوکراین جنایات جنگی روی داده است


دویچه وله :مستندسازی جنایات جنگی روسیه در اوکراین در کمیسیون سازمان ملل- شورای حقوق بشر سازمان ملل بر موارد بسیار زیاد ارتکاب جنایت جنگی در اوکراین توسط نظامیان روسی مهر تائید زد. تحقیقات سازمان ملل درباره وقایع هفته‌های نخست تجاوز نظامی روسیه به اوکراین، از جمله در حومه کی‌یف بوده است.

در نخستین هفته‌های پس از آغاز تجاوز نظامی روسیهبه خاک اوکراین و در پی عقب‌نشینی نیروهای روسی از اطراف کی‌یف، در برخی مناطق مانند شهرک بوچا شواهدی از کشتار، شکنجه و تجاوز به غیرنظامیان آشکار شد که ناظران آنها را مصداق ارتکاب جنایت جنگی ارزیابی کردند.

کمیسیونی از سازمان ملل متحد که بررسی وقایع حومه کی‌یف را بر عهده گرفته روز جمعه، اول مهر (۲۳ سپتامبر) اعلام کرد مستنداتی مبنی بر ارتکاب جنایت جنگی توسط نیروهای روسی در اختیار دارد.

به گزارش "اشپیگل"، اریک موز، رئیس این کمیسیون می‌گوید کارشناسان سازمان ملل مواردی از جمله اعمال خشونت جنسی و جنسیتی نظامیان روسی علیه شهروندان اوکراینی را مستند کرده‌اند.

قربانیان ۴ تا ۸۲ ساله خشونت‌های جنسی

او در دفتر شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو، در یک گزارش مقدماتی درباره تحقیقات انجام شده گفته قربانیان این جنایت‌ها شهروندانی بین چهار تا ۸۲ ساله بوده‌اند.

تحقیقات کارشناسان سازمان ملل در وهله اول بر رویدادهای هفته پایانی ماه فوریه و ماه مارس در مناطق کی‌یف، چرنیهیف، خارکیف و سومی، در شمال اوکراین متمرکز است.

این کارشناسان در بازدیدهای خود از این مناطق به موارد قابل توجهی از کشتار غیرنظامیان برخوردند که اغلب قربانیان آنها دست‌بسته بوده‌اند.

بازرسان سازمان ملل به جسدهایی برخورده‌اند که در آنها آثار شلیک گلوله به سر یا گلوی بریده ثبت شده است. در گزارش مقدماتی به تعداد قربانیان اشاره‌ای نشده و تحقیقات در ۱۶ مکان همچنان در جریان است.

تعلیق عضویت روسیه در شورای حقوق بشر

اندکی پس از برملا شدن این جنایت‌ها که اعلام انزجار و محکومیت بین‌المللی را به دنبال داشت عضویت روسیه در شورای حقوق بشر سازمان ملل در نشست فوق‌العاده مجمع عمومی این سازمان در اوایل ماه آوریل به حال تعلیق درآمد.

حدود یک ماه بعد اکثریت قاطع اعضای شورا به آغاز تحقیقات در مورد جنایاتی که سربازان روسی متهم به ارتکاب آن شده‌اند رای موافق دادند.

 به گفته رئیس کمیسیون، شاهدان زیادی در مناطق یاد شده روایت‌های مشابهی از شکنجه و بدرفتاری با غیرنظامیانی که غیرقانونی بازداشت شده‌اند ارائه داده‌اند.

برخی قربانیان نیز گفته‌اند نظامیان روسی آنها را با زور به خاک روسیه منتقل کرده و هفته‌ها در آنجا در بازداشت بوده‌اند. گفته می‌شود شوک الکتریکی یکی از روش‌های شکنجه قربانیان بوده است.

درخواست محاکمه پوتین به اتهام نسل‌کشی

پس از عقب‌نشینی نیروهای روسی از اطراف کی‌یف و آشکار شدن شواهد شکنجه و کشتار غیرنظامیان بسیاری از رهبران کشورهای غربی، از جمله جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا خواستارمحاکمه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه به اتهام ارتکاب جنایت جنگی و نسل‌کشی شدند.

روسیه تا کنون تمام اتهام‌ها را رد کرده و ادعا می‌کند گزارش‌ها، تصویرها و فیلم‌هایی که جنایت علیه غیرنظامیان اوکراینی را مستند کرده‌اند جعلی هستند و تا زمان حضور سربازان روسی در اطراف کی‌یف علیه شهروندان غیرنظامی اقدامی نشده است.

با این حال نشریه اشپیگل هفتم آوریل در یک گزارش اختصاصی به وجود اسنادی اشاره کرد که ارتکاب جنایت جنگی توسط سربازان روسی در حومه پایتخت اوکراین را تائید می‌کنند.

این اسناد شامل مکالمه سربازان روسی درباره جنایت‌های انجام شده در حومه کی‌یف است که سرویس اطلاعاتی فدرال آلمان (BND) موفق به رهگیری و شنود آنها شده است.

بنابر این گزارش سربازان روسی در گفت‌وگوهای شنود شده درباره کشتار غیرنظامیان در بوچا صحبت می‌کنند و برخی صحبت‌ها را می‌توان به شماری از جسدهای مستند شده مربوط دانست.

رئیس کمیسیون تحقیقاتی سازمان ملل می‌گوید کارشناسان کمیسیون با توجه به اسناد گردآوری شده به این نتیجه رسیده‌اند که در اوکراین جنایت جنگی رخ داده است.

او که قبلا ریاست تریبون رسیدگی به نسل کشی در رواندا را بر عهده داشته و همکارانش وعده داده‌اند گزارش نهایی خود درباره جنایت جنگی در اوکراین را تا ماه مارس سال آینده منتشر کنند.

**

وزارت بازرگانی آمریکا - آمریکا چهارمین هواپیمای باری رژیم ایران را به فهرست تخلفات صادراتی از طریق پروازهای روسیه اضافه کرد.

وزارت بازرگانی آمریکا روز دوشنبه ۴مهر ۱۴۰۱ اعلام کرد که چهارمین هواپیمای باری رژیم ایران را که به روسیه خدمات می‌دهد، به فهرست هواپیماهایی اضافه کرده است که گمان می‌رود کنترل‌های صادراتی ایالات متحده را تحت تحریم‌های دولت بایدن نقض کرده‌اند.

این وزارتخانه در روز دوشنبه ۲۸شهریور سه هواپیمای باری رژیم ایران را به فهرست تحریمها اضافه کرد. این وزارتخانه در بیانیه‌یی اعلام کرد که چهارمین هواپیما متعلق به شرکت هواپیمایی ساها ایران است که متعلق به نیروی هوایی ایران می‌باشد.

در این بیانیه آمده است که هواپیمای اضافه شده به لیست روز دوشنبه بدون مجوز وزارت بازرگانی به روسیه پرواز کرده است.(رویترز ۴مهر ۱۴۰۱)

**

توییت کی‌یف ایندیپندنت (آژانس خبری مستقل انگلیسی زبان در اوکراین)- پدافند  هوایی اوکراین یک پهپاد انتحاری شاهد-136 ساخت ایران را سرنگون کرد

ارتش: اوکراین پهپاد انتحاری ایرانی را در نزدیکی میکولایف سرنگون کرد. فرماندهی عملیات جنوب اوکراین اعلام کرد پدافند هوایی اوکراین یک پهپاد انتحاری شاهد-136 ساخت ایران را که توسط نیروهای روسیه با آن عملیات می شد، سرنگون کرد.

**

رویترز-آمریکا چهارمین هواپیمای باری ایران را به دلیل پرواز به روسیه به فهرست تخلفات صادرات اضافه کرد. واشنگتن، 26 سپتامبر (رویترز) - وزارت بازرگانی ایالات متحده روز دوشنبه اعلام کرد که چهارمین هواپیمای باری ایرانی را که به روسیه خدمات رسانی می کند، به فهرست هواپیماهایی که گمان می رود کنترل های صادراتی ایالات متحده تحت تحریم های دولت بایدن را نقض می کنند، اضافه کرده است.

این وزارتخانه در 19 سپتامبر سه هواپیمای باری ایرانی را به فهرست اضافه کرد. این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد که چهارمین هواپیما متعلق به شرکت هواپیمایی ساها ایران است که متعلق به نیروی هوایی ایران است.در این بیانیه آمده است که هواپیمای اضافه شده به لیست روز دوشنبه بدون مجوز وزارت بازرگانی به روسیه پرواز کرده است.

**

منبع:یورو نیوز- زلنسکی: اسرائيل در جنگ با روسیه هیچ کمکی به اوکراین نکرده است . ولودیمیر زلنسکی می‌گوید از اینکه اسرائيل سامانه‌های دفاع ضد موشکی را برای مقابله با حملات روسیه در اختیار کی‌یف قرار نداده، شوکه شده است.

رئيس جمهوری اوکراین مدت کوتاهی پس از آغاز جنگ در ماه فوریه از تمام کشورهای جهان درخواست کمک تسلیحاتی کرده بود و در همین راستا از اسرائيل هم خواسته بود سامانه گنبد آهنین را که اغلب برای رهگیری موشک‌های شلیک شده توسط شبه‌نظامیان فلسطینی در غزه استفاده می‌شود، در اختیار اوکراین قرار دهد. با این حال با گذشت ماه‌ها هنوز اسرائيل این درخواست کی‌یف را مورد اجابت قرار نداده است.

زلنسکی حالا می‌گوید از این اقدام اسرائيل شوکه شده است. خبرگزاری رویترز گزارش داده که او این اظهارات را روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگاران فرانسوی بیان کرده و روز شنبه ۲۴ سپتامبر منتشر شده است. زلنسکی در این خصوص می‌گوید: «من نمی‌دانم چه بر سر اسرائيل آمد. صادقانه بگویم، من در شوک هستیم چرا که نمی‌دانم چرا آنها به ما سپر دفاع ضد موشکی ندادند.»

این جملات رئيس جمهوری اوکراین تندتر از اظهارات پیشین او در ماه مارس در خصوص اسرائيل بود؛ جایی که او تل‌آویو را به دلیل بی‌میلی برای ارسال سلاح سرزنش کرده بود. در آن زمان اسرائيل تعهدی برای کمک به اوکراین نداشت و گفته بود تا جایی که بتواند به کی‌یف کمک خواهد کرد.

اسرائيل که تهاجم روسیه را محکوم کرده از تیره شدن روابط با مسکو نگران است و به دلیل حملاتی که این کشور به شبه‌نظامیان طرفدار ایران در سوریه انجام می‌دهد ترجیح می‌دهد رویکردی محافظه‌کارانه در قبال روسیه اتخاذ کند تا احتمالا خشم و حساسیت کرملین را در قبال این سیاست اسرائيل تحریک نکند.

زلنسکی هم اتفاقا به این نکته اشاره می‌کند و می‌گوید: «می‌فهمم که آنها در مورد وضعیت سوریه و روسیه شرایط دشواری دارند اما به هرحال من حقایق را بیان می‌کنم. گفتگوهای من با رهبران اسرائيل هیچ کمکی به اوکراين نکرده است.»

**

منبع:رادیو فردا- کمیسیون مستقل بین‌المللی سازمان ملل می‌گوید در اوکراین جنایات جنگی روی داده است

کمیسیون مستقل بین‌المللی سازمان ملل روز جمعه اول مهر اعلام کرد شواهدی به دست آورده که نشان می‌دهد در دوران تجاوز نظامی روسیه به اوکراین «جنایات جنگی» روی داده است.

این کمیسیون در تحقیقات خود به این نتیجه رسیده که در جریان حمله نظامی روسیه سلاح‌های انفجاری غیرقانونی، حملات بدون ملاحظه به نقاط غیرنظامی، تیرباران، شکنجه و تجاوز و خشونت علیه زنان و کودکان به کار برده شده است.

اریک موس، رییس این کمیسیون در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت این گزارش بر اساس تحقیقات در کی‌یف و نواحی خارکیف، چرنهیف و سومی تهیه شده است.

او افزود: «تعداد کثیر تیرباران‌ها در مناطقی که ما بازرسی کرده‌ایم تکان‌دهنده بود. ما در مورد مصائب جمعیت غیرنظامی اوکراین بر اثر این جنگ بسیار نگران هستیم.»

او خاطرنشان کرد که تحقیقات کمیسیون در مورد تیرباران‌ها در ۱۶ شهر و شهرک دیگر ادامه دارد و شواهد مستندی حاکی از وقوع حوادث مشابه در سایر نقاط اوکراین جمع‌آوری شده است.

روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی نیز با همین شیوه برگزاری رفراندوم، شبه‌جزیرۀ کریمه را به خاک خود ضمیمه کرد

همه‌پرسی روسی در مناطق اشغالی اوکراین آغاز شد

کمیسیون مستقل بین‌المللی در بخشی از گزارش خود خاطرنشان می‌کند که در اکثر موارد مشخص شده که قربانیان تیرباران‌ها قبل از اعدام بازداشت شده و دست‌های آنها از پشت بسته شده بود. در اکثر موارد به سر قربانیان تیر خلاص شلیک شده و یا گلوی آن‌ها بریده شده است.

این گزارش می‌افزاید: «اسناد معتبری حاکی از اسارت غیرقانونی کودکان، شکنجه و تجاوز به آنها جمع‌آوری شده است. تعداد زیادی از کودکان نیز بر اثر کاربرد سلاح‌های انفجاری غیرقانونی و حمله به مناطق مسکونی جان باخته‌اند.»

اعضای این کمیسیون در مجموع از ۲۷ شهر و شهرک که مدتی در تصرف ارتش بوده‌اند بازدید کرده و با بیش از ۱۵۰ قربانی و شاهد عینی مصاحبه کرده‌اند. در این تحقیقات از ده‌ها محل بازداشت و شکنجه و ویرانه‌های حملات روسیه به اهداف غیرنظامی بازرسی شده و گزارش‌های متعددی مورد بررسی قرار گرفته است.

این کمیسیون افزود که در تحقیقات خود حداقل دو مورد از شکنجه و بدرفتاری با اسرای روس توسط ارتش اوکراین پیدا کرده است. این گزارش می‌افزاید: «هر چند این موارد اندک بوده ولی کمیسیون به تحقیقات خود در این زمینه ادامه خواهد داد.»

بایدن در مورد استفاده از سلاح‌های کوچک هسته‌ای به پوتین هشدار داد

کمیسیون مستقل بین‌المللی ضمن قدردانی از همکاری دولت اوکراین گفت: «متاسفانه تماس‌های مکرر ما با دولت روسیه تاکنون به نتیجه نرسیده است ولی ما به تلاش در این زمینه ادامه خواهیم داد.»

بر اساس جدیدترین آمارهای کمیسیاریای حقوق بشر سازمان ملل، از شروع تهاجم نظامی روسیه در پنجم اسفند حدود ۶ هزار غیرنظامی اوکراینی کشته و حدود هشت هزار و ۸۰۰ نفر دیگر مجروح شده‌اند. ولی با توجه به دشواری آمارگیری در شرایط جنگی اوکراین حدس زده می‌شود آمار واقعی تلفات بیشتر از این است.

**

اکراین سفیر رژیم ایران را اخراج کرد - وزارت‌خارجه اوکراین استوارنامه سفیر رژیم آخوندی در کی‌یف را لغو کرده و او بایستی خاک اوکراین را ترک کند و همچنین دستور کاهش تعداد دیپلماتهای سفارت رژیم را داده است.رویترز روز جمعه اول مهر نوشت: اوکراین با استناد به استفاده روسیه از هواپیماهای بدون سرنشین رژیم ایران اعتبار سفیر رژیم ایران را سلب کرد و تعداد دیپلماتهای رژیم در کیف را کاهش داد.

وزارت‌خارجه اوکراین گفت: تصمیم رژیم ایران برای ارسال تسلیحات به روسیه اقدامی غیردوستانه است و ضربه جدی به روابط دوجانبه وارد می‌کند.

خبرگزاری فرانسه روز جمعه اول مهر در همین رابطه نوشت: اوکراین روابط دیپلماتیک خود با ایران را به‌دلیل حمایت از روسیه کاهش داد.

اوکراین روز جمعه رژیم ایران را به‌دلیل ارائه پهپادهای تهاجمی به ارتش روسیه مورد انتقاد قرار داد و اعلام کرد که در حال اقدام دیپلماتیک علیه جمهوری اسلامی، لغو اعتبار سفیر این کشور و دستور کاهش قابل‌توجه کارکنان سفارت است.

وزارت‌خارجه در کیف در بیانیه‌یی اعلام کرد: «تامین تسلیحات روسیه برای جنگ علیه اوکراین اقدامی غیردوستانه است که ضربه‌ای جدی به روابط اوکراین و ایران وارد می‌کند».

اوایل همین روز، اوکراین اعلام کرد که یک غیرنظامی در جریان حمله روسیه به شهر بندری اودسا در جنوب که یک پهپاد ساخت ایران را به نمایش گذاشته بود، کشته شد.

سرگی نیکیفوروف، سخنگوی زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در فیس‌بوک نوشت: «استفاده از سلاحهای ساخت ایران توسط نیروهای روسی... اقداماتی است که ایران علیه حاکمیت و تمامیت ارضی کشورمان و هم‌چنین علیه جان و سلامت شهروندان اوکراینی انجام می‌دهد.

در همین حال، وزارت دفاع اوکراین در توئیتی نوشت که تهران اکنون حامی «نازیسم روسی و کشتار شهروندان صلح‌جو» است و افزود که ارتش اوکراین روز جمعه ۶پهپاد کامیکازی ایرانی را منهدم کرده است و تصاویری از یکی از این اصابتها را نیز شامل می‌شود.

**

# براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه 

💞  # مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 0