۱۴۰۱ مهر ۴, دوشنبه

گزارش نیویورک تایمز در رابطه با اعتراضات سراسری ایران


گزارش نیویورک تایمز در رابطه با اعتراضات سراسری ایران- نیویورک تایمز مطلبی در رابطه با اعتراضات سراسری در ایران منتشر کرده و به خشم فزاینده مردم از حکومت و سرکوب ماموران حکومتی پرداخته است.

در قسمتی از این مطلب آمده است: «درگیری‌های آخر هفته در اشنویه، که ساکنان آن اکثرا کرد هستند، نه تنها نشانگر خشم بسیاری از ایرانیان است، بلکه نشان‌دهنده عزم حکومت برای سرکوب تظاهرات‌ها و اعتراضات است. از غروب جمعه تا شنبه، تظاهرکنندگان در آنجا به خیابان‌ها سرازیر شدند، برخی از آنها بمبهای آتش‌زا و سنگ به سوی نیروهای امنیتی پرتاب کردند، ماشین‌های پلیس را واژگون کردند و آتش زدند. به گفته برخی منابع کردی، حداقل برخی از نیروهای امنیتی از شهر عقب‌نشینی کردند…».

لازم به یادآوری است که در اعتراضات گسترده‌ای که در اشنویه وجود دارد مردم قسمت‌های اصلی شهر از جمله زندان را به کنترل خود در آوردند. بر اساس اخبار به دست آمده از منابع محلی نیروهای سرکوبگر در هراس از مردم خشمگین از شهر خارج شده و حداقل یکروز شهر کاملا در اختیار مردم قرار داشت.

قتل مهسا امینی کاتالیزور اعتراضات

نیویورک تایمز اشاره کرد: «کاتالیزور این اعتراضات مرگ مهسا امینی، ۲۲ ساله بود،  که پس از دستگیری در تهران، پایتخت، توسط پلیس اخلاق، به اتهام نقض قوانین سختگیرانه کشور در مورد پوشش زنان، درگذشت.

ماجرای خانم امینی اعتراض ایرانیان خشمگین را نه تنها به دلیل رفتار با زنان تحت حاکمیت، بلکه به دلیل مسائل دیگر، از جمله اقتصاد فلج شده توسط سال‌ها تحریم، پاندمی کرونا، فساد و سرکوب، برانگیخت.

تظاهرات با تشییع جنازه خانم امینی ۹ روز پیش در زادگاهش، سقز، در شمال غرب آغاز شد و سپس با کمک رسانه‌های اجتماعی، به سرعت به سایر نقاط کشور سرایت کرد.

گروه‌های حقوق بشری می‌گویند که از آن زمان تاکنون حداقل ۵۰ نفر کشته و صدها نفر دیگر زخمی یا دستگیر شده‌اند. آنها بر این باورند که تعداد کشته‌ها احتمالا بیشتر است. به گفته انجمن حقوق بشری هنگاو و حقوق بشر کردستان، در مناطق کردستانی، ۱۷ نفر از جمله چهار کودک به ضرب گلوله کشته شدند.

این ناآرامی‌ها مهم‌ترین موج خشم بر سر حکومت دینی در کشور از زمان اعتراضات در سال ۲۰۰۹ است. در ده‌ها شهر، تظاهرکنندگان با شعارهای «زن، زندگی و آزادی» و «مرگ بر دیکتاتور» به خیابان‌ها آمدند…».

نیویورک تایمر در قسمتی دیگر نوشت:

«در ایران روز یکشنبه و همزمان با ادامه اعتراضات، اتحادیه‌های دانشجویی دو دانشگاه با صدور بیانیه‌ای اعلام کردند که ماموران امنیتی دانشگاه حداقل ۲۰ دانشجو را به زور اسلحه ربوده‌اند.

ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد که پلیس موی یک زن را می‌کشد، سر زن دیگری را به حاشیه خیابان می‌کوبد، مردی را به صندوق عقب ماشین پلیس هل می‌دهد و به سمت جمعیت شلیک می‌کند.

در ادامه اعتراضات به نظر می‌رسد که معترضان حمایت فزاینده‌ای دریافت می‌کنند.

شخصیت های عمومی در ایران – از جمله ورزشکاران، نویسندگان و موسیقیدانان – بیانیه‌های همبستگی صادر کرده‌اند. مجتبی عابدینی کاپیتان تیم ملی شمشیربازی در حمایت از معترضان استعفا داد».

 # براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه 

💞  # مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 0