۱۴۰۳ مرداد ۱۶, سه‌شنبه

سایت کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل : پیشنهاد درج موضوع متوقف کردن آپارتاید جنسیتی در ایران - رژیم ایران از ابتدای تأسیس به طور سیستماتیک علیه زنان تبعیض قائل میشود

سایت کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل  : پیشنهاد درج موضوع متوقف کردن آپارتاید جنسیتی در ایران - رژیم ایران  از ابتدای تأسیس  به طور سیستماتیک علیه زنان تبعیض قائل میشود 

سایت کمیساریای عالی حقوق بشر : پیشنهاد درج موضوع متوقف کردن آپارتاید جنسیتی در ایران در فهرست موضوعات

پیشنهاد درج موضوع متوقف کردن آپارتاید جنسیتی در ایران در فهرست موضوعات

سایت دفتر کمیساریای عالی حقوق بشر ملل متحد

کمپین کشتارهای ناموسی را متوقف کنید

به: کمیته رفع تبعیض نژادی (CERD)

پیشنهاد درج موضوع متوقف کردن آپارتاید جنسیتی در ایران در فهرست موضوعاتی که در رابطه با بررسی گزارش ادواری جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار می گیرد.

جمهوری اسلامی از ابتدای تأسیس خود (1979) به طور سیستماتیک علیه زنان تبعیض قائل شده است و جایگاه پایین زنان را به عنوان نشانه ای از موضع مذهبی محافظه کارانه رژیم نشان می دهد. در 45 سال گذشته، زنان با انقیاد، سرکوب، بازداشت، شکنجه، تجاوز جنسی، محدودیت‌های فردی و اجتماعی و تشدید نرخ بالای قتل‌های دولتی زنان مواجه بوده‌اند به‌ویژه از سال 2022. برای مثال، قتل مهسا امینی. توسط گشت ارشاد برای حجاب او جرقه جنبش زن-زندگی-آزادی را در ایران زد.

زنان متعلق به گروه‌های قومی و اقلیت‌های مذهبی در ایران تبعیض مرکب را بر اساس هویت‌های متقاطع خود به دلیل جنسیت، قومیت، مذهب، طبقه یا موارد دیگر تجربه می‌کنند. این تقاطع آسیب پذیری آنها را در برابر تبعیض، سرکوب و خشونت تشدید می کند:

با توجه به وجود قوانین تبعیض آمیز جمهوری اسلامی ایران، که نمونه ای از آپارتاید جنسیتی است، از گزارشگر کشور می خواهیم که فهرست موضوعاتی را که تحت کنوانسیون تبعیض نژادی به آن پرداخته شده است، گسترش دهد. این گسترش باید قوانینی را در بر گیرد که تبعیض بین گروهی علیه زنان را تداوم می بخشد و چالش های منحصر به فردی را که زنان از پیشینه های قومی و اقلیت های مذهبی با آن مواجه هستند، به رسمیت می شناسند.

موادی در قوانین جمهوری اسلامی ایران وجود دارد که از مصادیق بارز آپارتاید جنسیتی است. برخی از مصادیق آن عبارتند از ماده 638 قانون مجازات اسلامی مصوب 1392/1392 که مجازات عدم رعایت حجاب را برای زنان تعیین کرده است. ...

به طور کلی در قوانین جمهوری اسلامی شهادت دو زن با شهادت یک مرد برابر است، در حالی که شهادت زنان در قتل قابل قبول نیست. ...

قوانین ضد زنان خانواده، اقدامات تبعیض آمیز علیه زنان را که در مواد قانونی فوق الذکر شرح داده شده است، تشدید می کند و نابرابری های جنسیتی موجود را تشدید می کند. بر اساس این قوانین، استقلال و آزادی زنان به طور قابل توجهی محدود شده است:

زن برای مسافرت به خارج از کشور ملزم به اخذ مجوز رسمی از شوهرش می باشد. این محدودیت به مردان این اختیار را می دهد که بنا به صلاحدید خود، همسران خود را از سفر منع کنند.

مردان دارای قدرت یک جانبه برای طلاق همسران خود به میل خود هستند، که بیشتر حقوق زنان را در روابط زناشویی تضعیف می کند. حق طلاق زنان فقط محدود به شرایط خاصی است که باید در دادگاه خانواده به آن رسیدگی شود. ....

این قوانین خانواده ضد زن، تبعیض سیستماتیک علیه زنان را در ایران تشدید می کند، سلسله مراتب جنسیتی را تقویت می کند و پویایی قدرت نابرابر را در ساختارهای خانوادگی و اجتماعی تداوم می بخشد. رسیدگی و اصلاح این قوانین برای پیشبرد برابری جنسیتی و حمایت از حقوق زنان در ایران ضروری است. ...

بنابراین، عناصر تبعیض سیستماتیک/زمینه ای و ماهیت از پیش برنامه ریزی شده اقدامات، موضوعات اساسی هستند که باید در گزارش اولیه کمیته حقیقت یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل برجسته شوند. یکی از نمونه های تلخ آن تهیه پیش نویس «لایحه عفاف و حجاب 2022» است که به سرکوب، خشونت و به حاشیه راندن بیشتر زنان در ایران پس از جنبش آزادی زنان کمک می کند. این موضوعات بر موضوعات مهمی که در اولین گزارش کمیته حقیقت یاب شورای حقوق بشر سازمان ملل به آن پرداخته شده است تاکید می کند.

* با توجه به گزارش کمیته بین المللی کشف حقیقت در 8 مارس 2024 که از نقض فاحش حقوق بشر توسط حکومت اسلامی در ایران با تأکید بر مفاهیم جنایت علیه بشریت و آپارتاید جنسیتی رونمایی کرد، ضروری است این مسائل مورد رسیدگی قرار گرفته و اصلاح شود.

بنابراین، برخی از این موارد نقض جدی حقوق بشر مصداق جنایات علیه بشریت می باشد، از جمله قتل، شکنجه، تجاوز جنسی، و همچنین آزار و اذیت جنسیتی که با قومیت و مذهب تلاقی داشت.

*در مناطق حاشیه نشین با جمعیت قومی، وقوع قتل های ناموسی علیه زنان به ویژه زیاد است. تحقیقات انجام شده توسط کمپین Stop Honor Killings افزایش فاجعه بار قتل زنان را در سال های اخیر نشان می دهد. بنابراین، ما از کمیته حذف تبعیضهای نژادی می خواهیم که این موضوع را با جمهوری اسلامی بررسی کند و از حذف قوانین تبعیض آمیز جنسیتی فوق الذکر که به تشدید خشونت علیه زنان کمک می کند، دفاع کند.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7