نبرد خلق - زنان در مسیر رهایی : اسد طاهری
تنها ۲۶ کشور جهان توسط زنان رهبری می شود
روز سه شنبه ۵ تیر، بخش زنان سازمان ملل در گزارشی اعلام کرده است که تنها ۲۶ کشور در جهان از سوی زنان اداره می شود و در ۱۱۳ کشور هیچ زن در رهبری قرار ندارد. این سازمان می گوید که ۲۳.۳ درصد زنان در سال ۲۰۲۴، سرپرستی وزارتخانه ها را برعهده دارند و رشد اندکی نسبت به سال ۲۰۲۳ صورت گرفته است. به گفته بخش زنان سازمان ملل، نقش زنان در سطوح تصمیم گیری هنوز هم کمرنگ و دستیابی به برابری جنسیتی در زندگی سیاسی یک هدف «دست نیافتنی» باقی مانده است.
گزارش تاکید میکند که زنان بیش تر در امور اجتماعی، خانواده و رهبری اقلیتها سهم دارند و حوزه های سیاسی، اقتصاد، عدالت و دفاع در سلطه مردان قرار دارد.
این در حالی است که یک دهه قبل تنها ۱۸ کشور از سوی زنان رهبری می شد. بخش زنان سازمان ملل این تفاوت را پیشرفت نسبی عنوان کرده است.
تخطی حجاب بانها از قانون و ادعای بررسی بلوغ
هرانا- ۶تیر- در یکی از ایستگاههای مترو شیراز، یک حجاب بان زن برای سنجش بلوغ یک دختر ۹ ساله که حجاب نداشت، اقدام به فشردن سینه های این کودک کرد. در پی این اقدام، سینه این کودک دچار کبودی شده است. محمد هادی جعفرپور، وکیل دادگستری به تشریح ابعاد حقوقی و قانونی این موضوع پرداخته است. وی ضمن تاکید بر مغایرت اقدامات حجاب بانان با قوانین جاری کشور، به تبعات منفی این گونه رفتارها بر جامعه اشاره کرد.
حجاب بان مذکور، مدعی شد برای سنجش بلوغ کودک ۹ ساله، این اقدام را انجام داده است و به مادر کودک گفته است که فرزندش به دلیل «برجسته بودن سینه هایش»، باید حجاب اجباری را رعایت کند.
محمدهادی جعفرپور وکیل دادگستری که خود مشاهده گر این حادثه بوده است گفت: چند روز پیش در ایستگاه مترو شهید آوینی شیراز، شاهد صحنه ای دردناک بودم. در خروجی ایستگاه، صدای گریه و فریاد دختر بچه ای توجهم را جلب کرد. به محل صدا نزدیک شدم و دیدم دختری هشت الی ۹ ساله به همراه مادرش اشک می ریخت. قصد کمک داشتم که دختر به مادرش گفت با کسی حرف نزن. به احترام خواسته او، عقب نشینی کردم. لحظاتی بعد، پدر دختر از راه رسید و به دلیل شوکی که به دختر وارد شده بود، از حال رفت. از مغازه جلوی مترو قند و آب خریدم و به سمت این خانواده رفتم تا فضا برای گفتگو آماده شود.
داوری اولین داور زن ایرانی در فوتبال مردان
مهسا قربانی، داور زن ایرانی، تاریخساز شد و برای اولین بار در یک مسابقه فوتبال مردان در سطح بینالمللی قضاوت کرد.
روز دوشنبه ۱۸ تیر ۱۴۰۳، قربانی در دیدار روز دوم مسابقات قهرمانی مردان آسیای مرکزی (CAFA 2024) بین تیمهای افغانستان و تاجیکستان به عنوان داور وسط حضور داشت و عملکرد موفقی را به نمایش گذاشت. این اتفاق، نقطه عطفی در تاریخ فوتبال ایران محسوب می شود.
کنفدراسیون فوتبال آسیای مرکزی (CAFA) با انتشار عکسی از قربانی در حال قضاوت این بازی، این رویداد تاریخی را به اشتراک گذاشت.
این دستاورد مهم، بازتاب گسترده ای در رسانه ها و شبکه های اجتماعی داشته و مورد استقبال بسیاری از مردم قرار گرفته است.
قربانی که سابقه قضاوت در رده های مختلف فوتبال زنان را دارد، در سال گذشته به عنوان اولین زن ایرانی، نشان بین المللی فیفا را دریافت کرد.
خزانه بریتانیا در دستان یک زن
بریتانیا بالاخره یک وزیر دارایی زن به خود دید. تا به حال روسای خزانه داری بریتانیا همگی مرد بوده اند.
ریچل ریوز بانکدار سابق، یک اعجوبه شطرنج، فارغ التحصیل آکسبریج و اقتصاددان بانک مرکزی انگلستان، امیدوار است که به عنوان اولین زنی که این نقش را بر عهده می گیرد، اوضاع مالی بریتانیا را تغییر دهد.
ریچل جمعه ۲۲ تیر، در اولین روز حضورش در این نقش به کارکنان خزانه داری گفت: «این یک امتیاز بزرگ است که اولین وزیر زن خزانه داری باشم. بگذارید به هر زن و دختر جوانی که این را تماشا می کند نشان دهم که نباید سقفی برای جاه طلبیها، امیدها یا رویاهای شما وجود داشته باشد.»
ایده او این است که عصر جدیدی از تولید ثروت را از طریق رشد پایدار آغاز کند و آنچه را که او اشتباهات ۱۴ سال گذشته حکومت محافظه کاران می داند، معکوس کند، که او آن را بیش از لسه فر (اقتصاد بازار آزاد) توصیف کرده است.
فرانسه: حق پناهندگی همه زنان أفغانستان
دادگاه ملی حقوق پناهندگی فرانسه که به اختصار (CNDA) نامیده می شود، روز پنجشنبه ۲۱ تیر ۱۴۰۳ طی حکمی اعلام کرد «تمامی زنان افغانستان» که به دلیل اقدامات تبعیض آمیز طالبان علیه آنها از افغانستان فرار می کنند «میتوانند به وضعیت پناهندگی دست یابند.»
دادگاه در این تصمیم بی سابقه «زنان افغانستان» را یک «گروه اجتماعی» دانسته که صرفا به دلیل «عضویت در این گروه» ممکن است مورد تبعیض قرار بگیرند.
در بیانیه این دادگاه آمده است که برای فرانسه «زنان و دختران افغانستان که جامعه این کشور به گونه ای متفاوت با آنها برخورد می کند، باید به عنوان اعضای یک گروه اجتماعی درنظر گرفته شوند و به عنوان پناهنده تحت محافظت قرار بگیرند.»
صدور چنین حکمی که دارای اهمیت نمادین بالایی است، سابقه نداشته است و به این ترتیب، تنها زن بودن یا دختر بودن در افغانستان می تواند به آنها اجازه دهد تا وضعیت پناهندگی در فرانسه را به دست بیاورند.
قضات این دادگاه همچنین با اتکا به گزارشهای کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل ادامه می دهند که این «اقدامات جدی تبعیض آمیز» مترادف همان «اقدامات آزار و اذیت» است که در کنوانسیون ژنو به آنها اشاره شده است.
چگونه جنگ اوکراین شغل زنان را تغییر داد؟
یکی از جنبه های زندگی در اوکراین که در پی جنگ دگرگون شده، مشاغلی است که در این کشور به طور سنتی، «حرفه های مردانه» محسوب می شدند. به خاطر جنگ، مردان بیشتری برای خدمت در ارتش به جبهه فرستاده می شوند و در نتیجه زنان در نقشهای جدید راننده کامیون، مدیران کارخانه، نگهبان و ماموران محافظ، قدم به صحنه میگذارند.
لیلیا شولا راننده کامیون یکی از بزرگترین سوپرمارکتهای زنجیرهای اوکراین به نام «سیلپو» است.
لیلیا برای سالها آرزو داشت که راننده کامیون شود، اما بچه هایش خیلی کوچک بودند و شوهرش هم مخالف انجام چنین کاری بود. او اکنون طلاق گرفته است و مادرش در مراقبت از کودکان به او کمک میکند.
کایا کالاس، مسئول بعدی سیاست خارجی اتحادیه اروپا
کایا کالاس نخستین زن نخست وزیر در استونی، پس از سه سال و نیم از سمت خود استعفا داد تا به عنوان رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا جایگزین جوزپ بورل شود. او که در دوران نخست وزیری به نقض حقوق بشر در ایران و سرکوب معترضان در پاییز ۱۴۰۱ اعتراض کرد، از حامیان جدی اوکراین به شمار می رود.
روز دوشنبه ۲۵ تیر، کالاس در یک دیدار کوتاه با آلار کاریس، رییس جمهوری استونی در کاخ ریاست جمهوری در تالین، پایتخت این کشور، استعفای رسمی خود را تقدیم کرد.
او قرار است اواخر سال جاری میلادی به عنوان رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا منصوب شود.
کاریس در بیانیهای دوران نخست وزیری کالاس را «دوره ای پر از بحران» توصیف کرد و اظهار داشت که دولت او با بحرانهای «کرونا»، «رکود اقتصادی» و «جنگ در اروپا» مواجه بود.
به گفته کاریس، روسیه با تجاوز به اوکراین «تصویر قبلی امنیت این کشور» را نابود کرد.
کابینه فعلی کالاس از ائتلاف سه حزب شامل حزب راست میانه اصلاحات، حزب سوسیال دموکرات و حزب لیبرال استونی ۲۰۰، تشکیل شده است.
کالاس تاکنون چندین بار نگرانیهای خود را در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران ابراز کرده است.
او در اعتراضات سراسری که پس از شهادت مهسا ژینا امینی در پاییز ۱۴۰۱ شکل گرفت، خشونت نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی در سرکوب معترضان را محکوم کرد و از نقض حقوق بشر در ایران به عنوان یک نگرانی جدی برای استونی و جامعه بینالمللی یاد کرد.
کالاس همچنین در خصوص سیاستهای تهران در منطقه و همکاریهای جمهوری اسلامی با روسیه و بلاروس ابراز نگرانی کرده است.
(منابع استفاده شده برای این مجموعه: هشتصبح، هرانا، طرفداری، تازه نیوز، صدایآمربکا، یورونیوز، بی بی سی، ایران اینترنشنال»
منیع: نبرد خلق شماره ۴۷۹، دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳ - ۲۲ ژوئیه ۲۰۲۴
https://t.me/nabard_khalgh
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7+