۱۴۰۳ بهمن ۱۱, پنجشنبه

اتحادیه اروپا سیاست گروگان‌گیری حکومت ایران را محکوم کرد


                                     اتحادیه اروپا سیاست گروگان‌گیری حکومت ایران را محکوم کرد

محکومیت گروگان‌گیری ایران از سوی اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عضو در نشست اخیر خود، تهدیدات حکومت ایران علیه صلح بین‌المللی و سیاست گروگان‌گیری را بررسی کردند. این نشست به بازداشت اتباع خارجی توسط حکومت ایران و استفاده از آن برای اعمال نفوذ پرداخت.

کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، روز دوشنبه هشتم بهمن پس از نشست وزرا اعلام کرد که وزرای خارجه ۲۷کشور عضو درباره «تهدیدات مداوم حکومت ایران علیه صلح بین‌المللی» مذاکره کردند. آن‌ها تأکید کردند که سیاست تهران در گروگان‌گیری و بازداشت اتباع خارجی برای نفوذ سیاسی باید پایان یابد.

حکومت ایران تاکنون بارها اتباع خارجی یا دوتابعیتی را بازداشت کرده و از گروگان‌گیری به‌عنوان ابزار سیاسی استفاده کرده است. در ازای این اقدامات، امتیازات اقتصادی و آزادی زندانیان نزدیک به حکومت ایران در خارج را مطالبه کرده است.

یکی از نمونه‌های اخیر، گروگان‌گیری چچیلیا سالا، خبرنگار ایتالیایی، توسط حکومت ایران بود. این اقدام پس از بازداشت محمد عابدینی نجف‌آبادی، بازرگان ایرانی ‌ـ‌ سوئیسی، در فرودگاه میلان انجام شد. وی به دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه حکومت ایران متهم شده بود.

هم‌اکنون چندین شهروند اروپایی هم‌چنان قربانی سیاست گروگان‌گیری حکومت ایران بوده و در زندان‌های این کشور نگه‌داری می‌شوند.

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که وزرای خارجه کشورهای عضو در آینده‌ای نزدیک بحث‌های «عمیق‌تری» درباره حکومت ایران و سیاست اتحادیه اروپا خواهند داشت. او به جزئیات این مذاکرات اشاره نکرد اما برنامه هسته‌ای حکومت ایران طی سال‌های اخیر نگرانی‌های بین‌المللی را افزایش داده است.

قطعنامه پارلمان اروپا در محکومیت گروگان‌گیری حکومت ایران


پیش‌تر، پارلمان اروپا در قطعنامه‌ای از «سرکوب سیستماتیک حقوق بشر در حکومت ایران» انتقاد کرده بود. در این قطعنامه، صدور حکم اعدام برای پخشان عزیزی، فعال حقوق بشر، و وریشه مرادی، امدادگر، محکوم شده بود.

پارلمان اتحادیه اروپا هم‌چنین خواستار آزادی بی‌قید و شرط این دونفر و ۵۶زندانی سیاسی دیگر شد که به اعدام محکوم شده‌اند، شده بود. این قطعنامه در روز پنج‌شنبه ۲۳ژانویه ۲۰۲۵ برابر با چهارم‌بهمن ۱۴۰۳ در ۱۰بند صادر شده و موارد متعددی از نقض حقوق بشر در حکومت ایران را ذکر کرده بود.

در بخشی از این قطعنامه به افزایش اعدام‌ها در حکومت ایران اشاره شده است. بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۹۰۰نفر اعدام شده‌اند. پس از مرگ مهسا امینی در بازداشتگاه گشت ارشاد، فشارها بر مدافعان حقوق زنان در کردستان ایران و دیگر فعالان کرد افزایش یافته است.

این نهاد قانون‌گذاری اتحادیه اروپا هم‌چنین از شکنجه و صدور حکم اعدام برای زندانیان سیاسی انتقاد کرد. پارلمان اروپا اقدامات حکومت ایران را «استراتژی گسترده دیپلماسی گروگان‌گیری» خوانده و آن را محکوم کرده بود.

این پارلمان هم‌چنین به طور کلی مخالفت خود را با مجازات اعدام اعلام کرده و در این قطعنامه از حکومت ایران خواسته بود که این مجازات را متوقف کند.

پارلمان اتحادیه اروپا از حکومت ایران خواسته است که سیاست گروگان‌گیری را کنار گذاشته و تمامی شهروندان اتحادیه اروپا را آزاد کند. این درخواست شامل آزادی اولیویه گروندو، نویسنده و کتاب‌فروش فرانسوی، سسیل کوهلر، معلم فرانسوی، و شریک زندگی او ژاک پاری، به همراه احمدرضا جلالی، شهروند ایرانی-سوئدی، است.


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7