۱۴۰۳ اسفند ۴, شنبه

تریبون دو ژنو (سوییس) : ایران در سال 2024 حداقل 975 نفر را اعدام کرده است


                 تریبون دو ژنو (سوییس) : ایران در سال 2024 حداقل 975 نفر را اعدام کرده است

طبق گزارشی که روز پنجشنبه توسط دو سازمان غیردولتی منتشر شد، رقم اعدامها نسبت به سال 2023 افزایش 17 درصدی را نشان می‌دهد. در گزارشی که روز پنجشنبه توسط دو سازمان غیردولتی منتشر شد، حداقل 975 نفر در سال 2024 در ایران اعدام شدند که "تشدید وحشتناک" در استفاده از مجازات اعدام به عنوان ابزاری برای "سرکوب سیاسی" توسط رژیم ایران  است.

به گفته سازمانهای  حقوق بشری  ایران (IHR)  و سازمان غیردولتی فرانسوی Ensemble contre la peine de mort (ECPM) که آزمایش‌های متعددی را جمع‌آوری کرده‌اند، این رقم «بسیار تکان‌دهنده» که بالاترین رقم از زمان آغاز سرشماری در سال 2008 است، احتمالا دست‌کم‌گرفته است، زیرا اکثریت قریب به اتفاق (90 درصد) اعدام‌ها علنی نمی‌شوند.

آنها تصریح می کنند که حدود چهل مورد ادعای اعدام به دلیل ناتوانی در جمع‌آوری منابع کافی در این گزارش گنجانده نشده است.

یک «ابزار قدرتمند سرکوب سیاسی »

این سازمانهای  حقوق بشری ، هشدار می دهد: «مردم ایران (...) بزرگترین تهدید برای رژیم هستند و مجازات اعدام همچنان قدرتمندترین ابزار سرکوب سیاسی آن است، با 5 تا 6 اعدام در روز در کشور.

«این اعدام ها بخشی از جنگی است که رژیم ایران برای  حفظ سیطره خود بر قدرت علیه مردم خود به راه انداخته است» که پس از تظاهرات بزرگ مردمی سال های 2022-2023 که منجر به موجی از دستگیری ها در کشور شد، متزلزل شد.

بگفته این سازمانها  سرعت اعدام ها در نیمه دوم سال 2024 به میزان قابل توجهی افزایش یافت و با 5 تا 6 اعدام در روز، با "سوء استفاده" مقامات تهران از این واقعیت که توجه بین‌المللی در حال حاضر بر "تنشهای فزاینده بین ایران و اسرائیل" متمرکز شده است.

چندین کودک زیر سن قانونی نیز در زمان انجام اعمال مجرمانه به اعدام محکوم شده اند. بدین ترتیب مهدی جهانپور که 16 ساله بود و به اتهام قتل دستگیر و چندین سال را در زندان سپری کرد، در سن 22 سالگی در شهریور 1393 اعدام شد. رئیس سازمان حقوق بشر ایران تاکید کرد: اعدام شدگان «به حاشیه‌نشین‌ترین اقشار جامعه» که با «رژیم بشدت فاسد ایران» مواجه هستند، متعلق هستند و تأکید کرد: «فقیران به دار آویخته می‌شوند، اما اگر پول کافی داشته باشید، می‌توانید از مجازات اعدام فرار کنید.»

درست پشت سر چین

 نویسندگان گزارش به طور خاص از سازمان ملل می‌خواهند که «همکاری با رژیم ایران» را در مبارزه با قاچاق مواد مخدر متوقف کند، استدلالی که رژیم سپس برای توجیه سرکوب خود از آن استفاده می‌کند. سازمان های غیردولتی می گویند که مقامات همچنین از اتهامات مبهم «فساد فی الارض» یا «شورش» برای هدف قرار دادن مخالفان استفاده می کنند. تهران در مجموع تاکنون 10 مرد از جمله دو نفر را در سال 2024 در ارتباط با اعتراضات گسترده «زنان، زندگی، آزادی» که در سپتامبر 2022 پس از مرگ مهسا امینی جوان دستگیر شده در بازداشت مهسا امینی به جرم اجباری حجاب دستگیر شده بود، اعدام کرده است. به گفته گروه های حقوق بشر، محمد قبادلو 23 ساله و غلامرضا رسایی 34 ساله به ترتیب در ماه های ژانویه و آگوست 2024 اعدام شدند که اولی به جرم قتل یک افسر پلیس و دومی پاسدار در جریان اعتراضات سال 2022 پس از محاکمه هایی که با بی نظمی همراه بود، اعدام شدند.

اعدام ها پنهان از دیدها

تقریباً تمام اعدام‌ها با چوبه دار انجام می‌شود، معمولاً دور از چشم در زندان‌هایی که زندانیان در آن نگهداری می‌شوند، اگرچه برخی از آنها در ملاء عام انجام شده است. این گزارش می‌گوید که محکومان به طور منظم از دسترسی به وکلای خود محروم می‌شوند و استفاده «سیستماتیک» از شکنجه‌های جسمی و روانی برای گرفتن اعترافات را برجسته می‌کند، که قضات اغلب از آن برای مجرم شناختن آنها استفاده می‌کنند. بر اساس گزارش این دو سازمان غیردولتی، حداقل 13 فعال جنبش "زن، زندگی، آزادی" امروز در ایران در انتظار اعدام هستند. اقلیتهای قومی - به ویژه بلوچ ها و کردها - نیز در میان محکومان اعدام بیش از حد حضور دارند. IHR و ECPM می گویند که خطر اعدام در مورد پخشان عزیزی و وریشه مرادی، فعالان حقوق زنان کرد وجود دارد که به دلیل فعالیتهای بشردوستانه خود محکوم شده اند و در معرض خطر اعدام قرار دارند.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7