حوارالمتمدن : ورود ایران به مذاکره با آمریکا او را از برگ توت هم عریانتر میکند !
با نگاهی دقیق و تأمل عمیق در شرایط حاکم بر ایران، بهویژه پس از اتفاقاتی که در لبنان و سوریه رخ داد و آنچه در یمن به دنبال حملات شدید آمریکا علیه حوثیها پیش آمد، بدون شک میتوان گفت که حالتی غیرعادی از نگرانی و دلهره در میان محافل سیاسی حاکم در تهران حاکم است. این نگرانی در واکنشهای متناقض و آشوبزدهای که نسبت به موضعگیریهای تند آمریکا پس از انتخاب ترامپ اتخاذ شده، به وضوح نمایان است.
نکتهای که هم قابل توجه است و هم در عین حال مضحک به نظر میرسد، این است که علیرغم اعلام قاطع خامنهای در تاریخ ۱۲ مارس ۲۰۲۵ مبنی بر رد هرگونه مذاکره با ایالات متحده - حتی پس از پیام ترامپ به او - تناقض و سردرگمی در مواضع همچنان بهطور گسترده ادامه دارد. این آشفتگی نشاندهنده مخمصهای است که خامنهای با موضع اعلامشدهاش در رد مذاکرات با واشنگتن در آن گرفتار شده است. او به خوبی میداند که تبعات این رد به سادگی و بدون هزینه برای او و نظامش نخواهد گذشت. به همین دلیل، با دقت در انتظار راهحلی میانه است که او را از این تنگنای دشوار نجات دهد.
مردم ایران که از وضعیت منفی کشورشان به ستوه آمدهاند و میدانند که همه این مشکلات نتیجه حاکمیت ناکارآمد و فاسد رژیم ولایت فقیه است - حکومتی که تمام امکانات و تواناییهای ایران و مردمش را در خدمت اهداف و مقاصد متناقض خود قرار داده، اهدافی که ذاتاً با خواستهها و آرمانهای مردم در تضاد است - طبیعی است که انتظار بروز تنش و تقابل میان مردم و نظام را داشته باشیم. این تقابل نه تنها ادامه دارد، بلکه روزبهروز رو به وخامت میرود. همانطور که قیام ۱۵ نوامبر ۲۰۱۹ (۲۴ آبان ۱۳۹۸) از قیامهای پیشین قویتر، خشنتر و پرقدرتتر بود، به یقین میتوان گفت که قیام بعدی به مراتب از آن هم نیرومندتر خواهد بود. همچنین قیام ۱۶ سپتامبر ۲۰۲۲ (۲۵ شهریور ۱۴۰۱) که از نظر شدت، خشونت و مدت زمان از قیامهای قبلی پیشی گرفت، نشان میدهد که قیام آینده - که محافل رژیم و کارشناسانش درباره آن هشدار میدهند - قیامی کاملاً متفاوت خواهد بود؛ قیامی که از نظر قدرت، شدت و عزم راسخ برای تحقق مهمترین هدفش، یعنی سرنگونی رژیم و پایان دادن به دیکتاتوری در ایران، بیسابقه است. همین موضوع است که رژیم را در نگرانی عمیقی فرو برده است. افزایش مداوم اقدامات سرکوبگرانه، تشدید اجرای احکام اعدام به شکلی چشمگیر و احتیاطهای امنیتی بیسابقه برای جلوگیری از هر تحول احتمالی، همگی بازتابدهنده ترس و اضطراب شدید رژیم هستند.
خامنهای مذاکرات با آمریکا را نه به این دلیل رد کرد که از نظر اصولی با آن مخالف است، بلکه به این خاطر که این بار شرایط به او اجازه دروغگویی، فریبکاری و مانور دادن روی توافقات را نمیدهد. آنچه خواسته شده، حلوفصل برنامه هستهای، پایان دادن به برنامه توسعه موشکی و توقف مداخلات منطقهای است؛ اموری که به معنای خلع سلاح رژیم از همه ابزارهای قدرت و باجخواهیاش است و او را حتی از «برگ توت» هم عریانتر میکند!
کلام آخر:
خانم مریم رجوی در تاریخ ۱۸ مارس، به مناسبت سال نو ایرانی، پیامی به مردم ایران فرستاد که بخشی از آن چنین است:
خامنهای چند روز پیش در سخنرانیاش در برابر عوامل رژیم در دانشگاهها، با ترسی آشکار، هرگونه قصد برای ساخت سلاح هستهای را انکار کرد. اما حقیقت این است که رژیم ایران در ۳۰ سال گذشته بیش از دو تریلیون دلار از اموال مردم محروم ایران را صرف برنامه هستهای کرده است. با چه توجیهی این مبلغ هنگفت خرج برنامهای شده که حتی ۲ درصد از برق مورد نیاز کشور را تأمین نمیکند؟ در تابستان و زمستان، زندگی مردم، آموزش، درمان، تولید و کسبوکارشان به دلیل کمبود برق فرو میپاشد و در تعطیلی و بحران غرق میشود.
مردم ایران خواستار برچیدن ساختار سلاح هستهای هستند. ما نیز سالهاست که میگوییم و تکرار میکنیم: ایران آزاد و عاری از سلاح هستهای، با جدایی دین از دولت و جمهوری دموکراتیکی بدون شیخ و شاه.
در برابر شرارتهای رژیم ایران، جامعه جهانی نباید در فعال کردن مکانیزم ماشه (در چارچوب توافق هستهای) بیشتر تعلل کند. این رژیم تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است و باید ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد قرار گیرد.
اما راهحل نهایی برای تروریسم آخوندی، جنگافروزی و برنامه ساخت بمب هستهای، در سرنگونی این رژیم به دست مردم ایران، از طریق مقاومت، قیام و ارتش آزادی نهفته است.
حوارالمتمدن – نظام میرمحمدی - حقوقدان ـ کارشناس مسایل ایران
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7