۱۳۹۴ خرداد ۱, جمعه

رژيم ملايان و صدور بنيادگرائي به کشورهای منطقه

 

“صدور انقلاب“ هدفی است که ایران از سال ۱۹۸۲، میلیارد‌ها دلار برای آن هزینه کرد. نتیجه هم شبه نظامیانی بود که در لبنان، عراق، یمن، سوریه و شماری دیگر از کشور‌ها حضور دارند.
سال 1982، حزب الله لبنان با پشتیبانی مالی، نظامی و اداری ایران اعلام موجودیت کرد؛ حمایتی که تا به امروز ادامه دارد. این حزب به ابزاری تبدیل شده که تهران با آن مخالفان خود را هدف قرار می‌دهد. گروه شبه نظامی حزب الله امروزه خطرناک‌ترین سازمانی است که امنیت عربی و منطقه‌ای را تهدید می‌کند.
بنا بر گزارش‌های منتشره، پول‌هایی به وسیله گونی‌ با هواپیما‌ها به فرودگاه صنعا منتقل می‌شد، به دست شبه نظامیان حوثی در یمن می‌رسید.  نیروهای این گروه در قم و جنوب لبنان آموزش نظامی دیدند.
ایران ابتدا به این گروه از راه بندر ميدي استان حجه، که در ساحل دریای سرخ در نزدیکی سعودی قرار دارد، سلاح می‌رساند. اما در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳، چند کشتی حامل اسلحه ایرانی در بنادر حضرموت و المهره در جنوب یمن توقیف شدند. مشهور‌ترین آن‌ها کشتی جهان-۱ بود.
نظام ایران از دهه‌ها پیش به آهستگی در عراق نفوذ کرد. اما پس از سقوط صدام در سال ۲۰۰۳ از فرصت استفاده، و پشتیبانی از گروه‌های شبه نظامی وابسته به خود از جمله عصائب اهل، سازمان بدر و فهرست بلندی از گروه‌های دیگر را آغاز کرد. آخرین آن‌ها حشد الشعبی یا‌‌ همان بسیج عراق است که ایران با پوشش حمایت مشورتی، آن را رهبری می‌کند.
در سال‌های اخیر ایران صد‌ها تن از نیروهای سپاه پاسداران، شبه نظامیان حزب الله و نیروهای عراقی و ایرانی را به سوریه اعزام کرده است. این‌ها علاوه بر هزینه‌هایی است که برای حمایت تسلیحاتی و اقتصادی از نظام دمشق انجام می‌دهد. مجله نیویورکر نوشته است که حمایت ایران برای جلوگیری از فروپاشی اقتصاد دمشق به حدود هفت میلیارد دلار رسید.
حمایت ایران از گروه‌های شبه نظامی در کشورهای عربی دیگر یک مساله محرمانه نیست. قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس با انتشار عکس‌های خود که به همراه گردان‌هایش در عراق و سوریه جولان می‌دهد، فخر می‌فروشد.