۱۳۹۴ خرداد ۱۶, شنبه

انجمن نجات ايران .سقف تولید نفت اوپک ثابت مان

انجمن نجات ايران .
وزرای نفت کشورهای عضو اوپک در نشست روز جمعه 15خرداد 94 خود در وین تصمیم گرفتند میزان تولید اوپک را برای ششماه آینده تغییر ندهند. فاینشینال تایمز از وین گزارش کرد علی النعیمی پرقدرترین وزیر نفت در اوپک؛ در پایان اجلاس به خبرنگاران گفت : وزرای نفت کشورهای عضو اوپک تصمیم گرفتند در سطح تولید اوپک تغییری ایجاد نشود.
خبرگزاری رویتر گزارش کرد: به‌دنبال تصمیم امروز اوپک قیمت نفت در بازارهای جهانی در حدود یک دلار افزایش یافت.
به گزارش دویچه وله فارسي:
عبدالله سالم البدری، دبیرکل سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) روز جمعه (۵ ژوئن/۱۵ خرداد) در نشست نیم‌سالانه این سازمان در وین گفت: «نبرد ما برای نفت بشکه‌ای صد دلار نیست، بلکه انطباق با واقعیت‌های نوین است
این سخنان خطاب به دوازده عضو اوپک ادا شد که اکثرشان خواهان رسیدن بهای نفت به بشکه‌ای ۷۵ دلار یا بالاتر هستند تا هم هزینه‌های استخراج را متعادل کنند و هم اقتصاد نحیف‌شده خود را بهبود بخشند.
عربستان سعودی که وضعیت اقتصادی بسیار باثباتی دارد، جزء این گروه از اعضای اوپک نیست و به جای اصرار بر افزایش بها، بر اتخاذ یک راهبرد جدید اصرار می‌ورزد. این استراتژی مبتنی بر توزیع بهینه بازارهاست.
رویترز می‌نویسد، کشورهای صادرکننده نفت طی سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۴ در پول نفت غوطه‌ور بودند اما از چند ماه قبل وضعیت به گونه دیگری است. عربستان سعودی به جای تاکید بر قیمت نفت به دنبال یک راهبرد پایدار است.

با وجود نفت مازاد در بازارهای جهانی و بهای ۶۰ دلار برای هر بشکه، در نشست اوپک تصمیم گرفته شد تا سقف تولید نفت در همان میزان ۳۰ میلیون بشکه در روز ثابت نگاه داشته شود. کارشناسان می‌گویند در عمل این سقف می‌تواند ۳۱ میلیون بشکه در روز باشد.

پیش از این، آژانس جهانی انرژی در پاریس، میانگین سقف نفت ارائه شده توسط اوپک در سال ۲۰۱۵ را ۲۹ میلیون بشکه در روز برآورد کرده بود. رویترز نوشت، این خبر خوشایندی برای تولیدکنندگان نفت شیل در آمریکا و کانادا نیست که هدف استراتژیک اوپک در حال حاضرند. وزیر نفت قطر، محمد بن صالح السعده، بدون نام بردن از کنسرن خاصی در وین گفت: «ما به بازار واکنش نشان می‌دهیم و نمی‌خواهیم آن را به تولیدکنندگان اندک دیگر واگذار کنیم
مقامات اوپک می‌خواهند با حفظ قیمت جدید نفت و ثابت نگاه داشتن سقف تولید، رقیبان آمریکایی و کانادایی خود در حوزه استخراج نفت شیل را در بازارهای جهانی تحت فشار بگذارند.
تحلیل‌گران بازار انرژی می‌گویند قیمت نفت شیل کاهش می‌یابد. آخرین آمار از میزان تولید نفت شیل در آمریکای شمالی نیز نشان می‌دهد که سقف تولید از اوت ۲۰۱۰ به بعد به پایین‌ترین حد خود رسیده است. یکی از دلایل، بالارفتن هزینه‌ها برای استخراج نفت شیل است.

سیر نزولی قیمت نفت، اوپک را در ماه‌های گذشته در امر مدیریت بازار و تصمیم برای کاهش تولید، به دو دسته تقسیم کرده است. ونزوئلا و اکوادور از جمله کشورهایی هستند که بر کاهش تولید اصرار دارند تا تحرکی در میزان تقاضا ایجاد کنند.
عربستان در صدر کشورهای حاشیه خلیج فارس، مخالف چنین اقدامی است اما ایران موضع و موقعیت متفاوتی دارد. ایران ترجیح می‌دهد سقف تولید حتی بیشتر هم بشود اما با توجه به محدودیت‌های ناشی از تحریم‌ها‌‌، چشم به افزایش بهای نفت دارد.
نشست بعدی اوپک قرار است ۴ دسامبر برگزار شود. ۱۶۶مین نشست سازمان کشورهای صادرکننده نفت نیز که نوامبر سال ۲۰۱۴ در وین برگزار شد، در توافق بر سر کاهش سقف تولید و عرضه نفت خام به منظور جلوگیری از کاهش شدید قیمت‌ها ناکام مانده بود.
جمهوری اسلامی عربستان را متهم می‌کند که برای تضعیف این کشور و در همراهی با آمریکا موجب سقوط قیمت نفت شده است. عربستان ده میلیون بشکه نفت در روز تولید می‌کند که حدود یک سوم کل ظرفیت کنونی اوپک است.
نماینده عربستان در نشست نوامبر ۲۰۱۴ تاکید کرده بود که قصد آسیب‌رساندن به هیچ کشوری در بین نیست. او افزوده بود که مسئله اصلی در بازار، عرضه و تقاضاست.

محمد المادی گفته بود که منفعت اعضای اوپک، نه در کنترل قیمت‌ها که در تلاش برای متعادل کردن بازار است.