۱۳۹۵ اردیبهشت ۲۹, چهارشنبه

مصاحبه الجزیره با طارق الهاشمي بعد از حذف نام او از لیست تحت تعقیب انترپل





منبع اصلي: تلويزيون الجزيره ، 18 می 2016
مصاحبه با طارق الهاشمي درباره حذف نام وي از ليست افراد تحت تعقيب انترپل
متن خبر: « 17 مه 2016 انترپل، پليس جنايي بين‌المللي نام طارق الهاشمي نائب رئيس جمهور پيشين عراق را از ليست افراد تعقيب به صورت نهايي حذف كرد. كميته نظارت اين سازمان بين‌المللي تأكيد كرد كه صحت‌وسقم اطلاعات ارائه شده از سوي مقامات عراقي در رابطه با طارق الهاشمي مشكوك بوده است. وي افزود كه در نتيجه تصميم گرفته شده است كه نام هاشمي و اين اطلاعات را از پرونده‌هايش به صورت نهايي حذف كرده است زيرا دلايلي را كه مقامات عراقي براي دستگيري الهاشمي ارائه كرده‌اند قانع‌كننده نبوده است.
سؤال: طارق الهاشمي از استانبول به ما مي‌پيوندد. دكتر طارق خوش آمديد! دليل اين اقدام پليس بين‌المللي چيست؟ آيا مي‌توان گفت كه معامله‌اي بين شما و نظام براي از سرگيري فعاليت سياسي مشابه آن چه در رابطه با برخي سياسيون عراقي مثل مشعان الجبوري و محمد الداييني رخ داده، نزديك است؟
طارق الهاشمي: بسم الله الرحمن الرحيم، با تشكر از شما براي پوشش خبري دادن به اين خبر، هم‌چنين از همه شخصيتهايي كه از ابتدا با پرونده من همياري داشتند تشكر مي‌كنم. قطعاً اين موضوع ربطي به معامله و آينده سياسي ندارد. اين پرونده به دنبال اتهام جعلي مطرح شد و سازمان انترپل به صورت حرفه‌اي بالايي با اين موضوع برخورد كرد و چهار سال براي تدقيق و چك و ارزيابي اين دلايل طول كشيد و از دولت عراق خواستار ارائه بسياري از اطلاعات شد كه اين پرونده فاقد آن بود. دولت از ارائه اين اطلاعات ناتوان بود و اين سازمان متوجه شد كه صحت‌وسقم اين اتهامات مشكوك است و جعلي است در نتيجه تصميم گرفت اين پرونده را ببندد. دليل اين مسأله اين است كه اولاً به الهاشمي در كشورش ظلم مي‌شود و يك سازمان بين‌المللي با او عادلانه رفتار مي‌كند. اين حادثه امروز پرونده عدالت را در عراق خواهد گشود و روي فاجعه هزاران بازداشتي از عرب سني كه از حق زندگي شرافتمندانه از آزادي محروم شده‌اند، پرتو مي‌اندازد. امروز آنها به علت اتهامات دروغين يا گزارشهاي خبرچين يا اعترافهاي كه به‌زور گرفته شده در پشت ميله‌هاي زندان قرار دارند. آن‌چه امروز رخ داده تمامي جهانيان را فرا مي‌خواند كه به اين مظلومين در داخل عراق كمك كنيد.
مجري: آيا اين عدالت (انصاف) كه شما به آن اشاره كرديد نتيجه كار صرف فني بوده يا ميانجيگريها و فشارهايي از سوي برخي كشورها صورت گرفته و به اين سازمان بين‌المللي براي انجام اين كار كمك كرده است.
طارق الهاشمي: نه، قطعاً ! من در ابتدا در سال 2013 از سرعت برخورد سازمان انترپل متعجب شدم. من از ابتدا از قانون اساسي اين سازمان مطلع شدم و متوجه شد كه انحراف واقعي در برخورد اين سازمان وجود دارد، به رغم اين كه درخواست دولت به انترپل در زمان تعطيلي صورت گرفت و در نتيجه زمان طولاني طول كشيد تا اين سازمان از تعطيلي سر كار برگشت در نتيجه نتوانست درخواست دولت عراق را رد كند. اما بعد از آن اين سازمان، بعد از اين كه اين حكم در رابطه با دو موضوع مورد اعتراض قرار گرفت: مسأله اول مربوط به اين بود كه اين سازمان دو ماده از قانون اساسيش را در نظر نگرفته است كه سازمان انترپل را از برخورد يا ناديده گرفتن  اتهاماتي كه از سوي كشورهاي مستبد ارائه مي‌شود، يا در شرايط مشكوكي ارائه مي‌شود كه داراي نكاتي است مثل اختلافات عشايري يا ملي يا ديني و مذهبي يا سياسي، منع مي‌كند. اين سازمان فرض بر اين بود كه از ابتدا موضعي در روند سياسي داشته باشد و به جايگاه من در دولت عراق توجه كند. در نتيجه عاقلانه نيست كه نائب رئيس جمهور كه كار سياسي را از سال 2004 شروع كرده، خودش در قتل يك پليس راهنمايي يا يك وكيل با برخي قضات دست داشته باشد. انگيزه جنايت چيست كه معاون رئيس جمهور در چنين مواردي شركت كند. در نتيجه اين سازمان به صورت سيستماتيك تجديدنظر كرد.
مجري: نوري المالكي كه اين شكايت را كرده و تو را متهم به چنين اتهاماتي كرده، اين اتهامات بر اساس حكم اخير انترپل بي‌اعتبار مي‌شود. آيا به معني اين است كه شما به عراق برمي‌گرديد و فعاليت‌سياسي‌تان را از سر مي‌گيريد؟
طارق الهاشمي: اين موضوع الآن زود است درباره‌اش صحبت كنيم براي اين كه روز گذشته از سوي اين سازمان معتبر بين‌الملل برائت من اعلام شد و تمامي اتهاماتي كه توسط دولت نوري المالكي عليه طارق الهاشمي بافته شده بود از بين رفت، اما احكامي كه از سوي قضاييه عراق صادر شده در داخل هم چنان قابل اجراست. اين موضوع در واقع ربطي به سازمان بين‌المللي (انترپل) ندارد. اما همان طور كه گفتم امروز صدور سند برائت به جاي سند حكم قرمز از سوي اين سازمان به معني آن است كه قضاييه عراق سياسي است، عدالت در عراق مجروح است، در نتيجه اين ندا به جامعه جهاني است كه به عراقيان براي قرار دادن عدالت در عراق در مسير درست آن كمك كنند. امروز راستش من به اين خاطر خوشحال نيستم كه برائت من اعلام شده است، من مي‌دانم كه بيگناه هستم، خداي من مي‌داند كه من بيگناه هستم، برادرانم، خانواده‌ام، دوستانم و توده مردم مي‌دانند كه من بيگناه هستم، عراقيان مي‌‌دانند كه من بيگناه هستم و تمامي اين اتهامات جعلي است، من به اين خاطر خوشحالم كه آزادانه مي‌توانم بين كشورها تردد كنم تا از آخرين فرد مظلومي كه در عراق است دفاع كنم. امروز هزاران مظلوم از عرب سني به عنوان افراد مشكوك دستگير شده‌اند، بر اساس گزارشهاي خبرچين دستگير شده‌اند و بايد همه وجدانهاي آزاد بشري و در صدر آنها انشاءالله طارق الهاشمي از آنها دفاع كنند. «
ترجمه، كامل و متن قابل استناد و نقل قول است