۱۳۹۵ خرداد ۱۹, چهارشنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۱۹خرداد ۱۳۹۵



منبع : ایران اسرار ، 8ژوئن 2016 

لینک 

عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی در روز 19خرداد، بیانگر تشدید تخاصمات در باندهای حاکم است:

آرمان: درگیری در صحن علنی مجلس؛ یقه چاک دادن معاون وزیر

آفتاب یزد: روز گذشته در جلسه مجلس، و شورای  شهر تهران  و میاندوآب در گیری لفظی و فیزیکی رخ داد؛ تشنج در مجلس و شورا

شهروند: آمارها و اتفاق های تلخ دیروز کشور، کتک کاری مردم در خیابان، مجادله در شورا و گریبان دری در مجلس؛ جامه دران

قانون: تنها چند روز بعد از رهنمود رهبر معظم انقلاب به نمایندگان صورت گرفت؛ یقه گیری!

جهان صنعت: خودزنی معاون وزیر جهاد کشاورزی در واکنش به انتقاد نماینده آمل؛ رفتارهای پوپولیستی کلید خورد

رسالت: اسلام آمریکایی اهل مماشات با دشمن است

رسالت: دشمن می‌خواهد انقلاب را در محدوده زمان و مکان خلاصه کند

رسالت: عده‌یی حاضر نیستند دست از اعتماد به آمریکا بر دارند

رسالت: حاجی دلیگانی: مدیران اقتصادی دولت دجار خود سانسوری شده‌اند



در روزنامه‌های حکومتی ضمن اذعان به لگدکوب شدن حرف خامنه‌ای برای اجتناب از «یقه گیری» گوشه‌های جدیدی از فساد حکومتی در جریان جنگ گرگها در شورای قلابی شهر تهران برملا شده است:

آرمان: جلسه شورای شهر تهران روز سه‌شنبه شاهد درگیری لفظی جداگانه چهار عضو شورا با یکدیگر بود و این موضوع زمانی اهمیت پیدا می‌کند که به زمان این اختلافات دقت شود یعنی در حالی که برخی، فعالیتهای تبلیغاتی خود را برای ورود به شورای شهر بعدی آغاز کرده‌اند، در درگیری که روز گذشته در بهشت رخ داد از برخی پشت پرده‌ها رونمایی شد مانند آرایی که به شهردار شدن قالیباف منجر و امروز همان رای‌دهندگان در انتقاد از شهردار سخن می‌گویند. حافظی گفت: در حالی که میلیاردها تومان در شهر تهران روی هواست، کارنامه مستند و کاری فعالیت‌های شهرداری وجود ندارد و در حقیقت گزارش تلفیق، زارنامه شهرداری است.

احمد حکیمی‌پور به‌نحوه اعلام گزارش بدهی معوق دولتها به شهرداری تهران اعتراض کرد و گفت: دولت یازدهم بخشی از بدهی‌های معوق را پرداخت کرده است. پرویز سروری در این هنگام با صدای بلند (فریاد) به سخنان حکیمی‌پور اعتراض کرد و گفت: اگر دولت پولی را پرداخت کرده، پس کجاست، بگویید تا ما هم بدانیم.

آرمان: یوسفیان ملا که با خلیل آقایی درگیر شده بود به فارس گفت: واردات برنج را آزاد کرده‌اند و همین موضوع عامل اعتراض بنده به معاون وزیر جهاد کشاورزی شد.



روزنامه‌های از باند  هاشمی رفسنجانی  و  حسن روحانی  تلاش کرده‌اند باند خود را از جریان شلاق خوردن کارگران در بافق و آق دره مبرا کنند، اما بیشتر صحنه سازی و بی‌عملی آنها بارز شده است:

آفتاب یزد: یک نماینده کارگران خبر داد: کارگران معدن ذغال‌سنگ بافق هم حکم شلاق گرفتند

کارون: سخنگوی دولت خبر داد: تأسف دولت از شلاق خوردن کارگران آباده

کاروکارگر: ابراز تأسف سخنگوی دولت از شلاق خوردن کارگران

سخنگوی دولت دیروز در پاسخ به این‌که دولت چه اقدامی برای دلجویی از کارگران آق‌دره که برایشان اتفاقی افتاده، انجام خواهد داد؟ گفت: وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی نظر دولت را بیان کرده و مراتب تأسف خود را از این رخداد اظهار کرده است.



روزنامه‌های وابسته به ولی‌فقیه ارتجاع، به‌رغم روضه‌های وحدت خامنه‌ای، با حمله به باند رقیب، نمایش کم سابقه‌یی از گسست درونی رژیم و ساختار فروپاشیده هیمنه  علی خامنه‌ای  را بارز کرده‌اند:

رسالت: امروز در کشور دو اراده برای اداره کشور وجود دارد، مقام معظم رهبری برای این‌که سوژه‌ای دست دشمنان ندهند بسیاری از مسائل را به صراحت بیان نمی‌کنند. در هر جامعه‌ای باید حرف حق و یک فکر حاکم باشد. حق دوتا نیست، دو فکر بودن اخلال ایجاد می‌کند و باعث می‌شود دشمن نفوذ کرده و اعمال قدرت کند؛

کیهان: «غیر انقلابی» کسی است که برای انقلاب اسلامی اصالت قایل نیست. اگر خواسته باشیم آدرس بدهیم امروزه در سطح خارجی برخی از سفرا و نمایندگان دیپلوماسی کشور وقتی در جلسات کارشناسی خارجی شرکت می‌کنند، در برابر تهاجماتی که به نظام و کشور صورت می‌گیرد، سکوت کرده و اساساً به‌گونه‌یی عمل می‌کنند که گویا اصلاً حضور ندارند. شماری از مدیران دولتی تعلق خاطری به نظام ندارند، در میان این دسته از کارگزاران سیاست داخلی یا خارجی نظام هیچ انگیزه‌ای برای دفاع از امام در برابر تهاجماتی که به ایشان می‌شود، وجود ندارد. جالب این است که بعضی از مدیران که حاضر به دفاع از اندیشه انقلاب در برابر مخالفان آن نیستند، در مواجهه با مخالفان نظام در داخل یا خارج به‌گونه‌یی برخورد می‌کنند که انگار مرز مشخصی با آنان ندارند! اصلاً تصادفی نیست که در سال‌هایی که چنین تفکری در کشور ما به موقعیتی رسیده‌اند، حجم و سطح تهدیدات امنیتی علیه ایران رو به افزایش زیاد گذاشته است.



روزنامه‌های باند رفسنجانی ضمن اعتراف به شکست تاریخی سیاستهای سرکوبگرانه رژیم در  ماه رمضان تحت بهانه‌های آخوند ساخته، به نفرت مردمی از رژیم و سیاست هایش اذعان کرده‌اند:

ابتکار: در نظامی که نام «جمهوری اسلامی» را یدک می‌کشد، بحث درباره ابعاد حقوقی و یا احکام شرعی و دینی موضوع روزه‌خواری بحثی است که نظر کارشناسان این عرصه را می‌طلبد.

چیزی که در این میان جالب توجه به نظر می‌رسد، نگاه سومی است که قصد دارد راهی میانه برای ماجرا برگزیند؛ نگاهی که بیش از آن که مبتنی بر «قانون» به هر شکل آن باشد، بر انسانیت اتکا دارد. غالب کسانی که چنین نگاهی را دنبال می‌کنند، آدم‌هایی هستند که از جدل و جنگ به ستوه آمده‌اند، از برخورد سلبی خسته‌اند و در عین‌حال سعی می‌کنند با ارجاع دادن انسان به ذات صلح‌خواه‌اش همه را به کنار آمدن با یکدیگر بر مبنای احترام دعوت کنند.



اعتراف به ابعاد گسترده اقتصاد فروپاشیده و صنعت ورشکسته همراه با فساد نهادینه موضوع روزنامه‌های هر دو باند است:

اعتماد: نوبخت: نمی‌توانیم مثل سویس «رفراندوم یارانه» برگزار کنیم

کیهان: 150هیأت خارجی به ایران آمد ولی یک قرارداد واقعی امضا نشد

کیهان: مدیریت اشرافی سد راه اقتصاد مقاومتی؛ دغدغه معیشت مردم با حقوق 234 میلیون تومانی؟ !

کاروکارگر: فصل‌مشترک وزارت صنعت و نمایندگان درباره چالشهای تولید؛ سرکشی بانکها باید مهار شود

تجارت: وزیر صنعت: فاجعه کاهش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت

جهان صنعت: بانکهای ورشکسته ناجی اقتصاد: رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد می‌گویند نظام بانکی باید به کمک وضعیت اقتصادی بیاید. این در حالی است که نظام بانکی خود به حمایت محتاج است و اگر کمکی به آن نشود احتمال ورشکستگی آن بسیار است؛ ورشکستگی که این بار توسط یک نهاد دولتی تأیید شده است. این‌که چه کسی و چرا به بانکها اجازه داده است شعب خود را به این صورت افزایش دهد، پاسخی است که پرسش آن را باید در عملکرد دولت قبل جست‌و‌جو کرد. همچنین این‌که بانکها چگونه توانسته‌اند تا به این حد شعب خود را زیاد کنند نیز بر می‌گردد به سرمایه‌گذاری آنها در فعالیت‌های دلالی مانند بازار مسکن... از آنجا که نظارت بانک مرکزی و دولت بر عملکرد بانکها چه در دولتهای پیشین و چه در دولت کنونی ضعیف و زیر نمره قبولی بود، بانکها در این راه نیز به مانعی برنخوردند، در نتیجه توانستند مشتریان خود را در کوتاه‌مدت نگه دارند که البته این مسأله به قیمت از دست رفتن تدریجی ساختار نظام بانکی در بلند‌مدت تمام شد.

وطن امروز: محمدرضا نعمت‌زاده در جلسه علنی دیروز مجلس با بیان این‌که رتبه ایران در فضای کسب و کار جهانی یکی از نقاط ضعف ما است، گفت:‌ به‌دلیل کاهش سرمایه‌گذاری در بخش صنعت شاهد فاجعه هستیم. نعمت‌زاده رتبه ایران در فضای کسب و کار جهانی را 118 در بین 189 کشور اعلام کرد



روزنامه‌های باند رفسنجانی، با یادآوری تحولات آتی در آمریکا، گوشزد می‌کنند از این فرصت برای به نتیجه رساندن زهرخوران استفاده کنند:

شرق: نگاه اوباما رئیس‌جمهور فعلی آمریکا که ماه‌های پایانی ریاست خود را می‌گذراند با دیگر دولتمردان آن کشور نسبت به ایران فرق دارد؛ مردم آمریکا و تا اندازه‌ای ایران فرصت طلایی حضور اوباما در کاخ سفید برای حل‌و‌فصل مسائل جهانی خصوصاً مسأله ایران را از دست دادند. این فرصت با حضور احتمالی دونالد ترامپ از دست خواهد رفت. باید امیدوار بود در کارزار انتخابات آمریکا، برنده نهایی هیلاری کلینتون باشد هر چند وی در مقایسه با اوباما، نگاهی متفاوت به ایران دارد.



روزنامه‌های باند حاکم از چشم‌انداز تیره برجام هم‌چنان سوز و گداز می‌کنند و ضمن حمله به دولت روحانی به مجلس ارتجاع چشم دوخته اند:

رسالت: لغو تحریم را لایه بندی کردند و هر لایه را در یک زرورق کاری حفظ کردند، به‌طوری که زیرساخت‌ های تحریم به‌ویژه تحریمهای بانکی حفظ شد. آنها لو دادند که اصل تنازع با انقلاب را دنبال می‌کردند و پرونده هسته‌ ای فقط یک بهانه است.

دبه آمریکایی‌ها را باید پیش‌بینی می‌کردیم. اکنون بدعهدی آنها را باید به‌مثابه یک تجربه، به تجربه نقض عهد آنها در قرارداد الجزایر اضافه کنیم و دیپلومات‌ های ما با خدای بزرگ و ملت ایران پیمان ببندند و از یک سوراخ چند بار گزیده نشوند. جایی که باید این ملاحظات رصد نظارتی شود، مجلس است. مجلس باید هر چه زودتر به این مسأله ورود کند و پاسخگوی مطالبات باشد.



جوان: با حاصل شدن توافق و رسیدن دو طرف به «برجام» در داخل کشور شیفتگان مذاکره و رابطه با آمریکا، بسیار ذوق‌زده شدند و کسانی از آنان تصریح کردند که بالاخره «تابوی مذاکره با آمریکا» شکسته شد و برجام می‌تواند الگوی خوبی برای حل و فصل دیگر اختلافات میان ایران و آمریکا باشد. این افراد ذوق‌زده، حتی بازگشایی سفارت آمریکا در تهران را هم ممکن دانسته، از برجام به‌عنوان یک نقطه عطف یاد کردند.

حال با این «تجربه برجام» چگونه در داخل کشور، عده‌یی با ترسیم یک تصویر خیالی از دستاوردهای برجام و بزرگ و ارزشمند دانستن این دستاوردها که بعضاً آن را از آزادسازی خرمشهر هم بزرگ‌تر می‌دانند، به‌دنبال برجام‌های 2، 3، 4 و... هستند؟.