۱۳۹۵ شهریور ۳۱, چهارشنبه

سخنرانی شخصیتهای سیاسی وحقوق بشری در اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد ژنو د رباره قتل عام سال 67 ومحکومیت رژیم ضد بشری آخوندی ایران


منبع : همبستگی ملی ایران ، 21 سپتامبر 2016 

لینک 

سخنرانی شخصیتهای سیاسی وحقوق بشری در اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد ژنو د رباره قتل عام سال 67 ومحکومیت رژیم ضد بشری آخوندی ایران 

روز دوشنبه ۲۹ شهریور، در ادامه سی و سومین اجلاس شورای حقوق بشر که هم‌اکنون در مقر اروپایی ملل متحد در ژنو جریان دارد، نمایندگان کشورهای مختلف در سخنرانی‌هایشان موج فزایندة اعدام‌ها و نقض حقوق بشر توسط رژیم آخوندی را محکوم کردند و خواستار توقف آن شدند.
در سخنرانی‌های اجلاس شورای حقوق بشر هم‌چنین کارزار دادخواهی قتل عام ۳۰ هزار زندانی سیاسی توسط رژیم در سال ۶۷ و افشای ابعاد جدیدی از این جنایات با منتشر شدن فایل صوتی سخنان منتظری مورد توجه قرار گرفت و به تشکیل یک کمیتة حقیقت‌یاب توسط شورای حقوق بشر برای تحقیق در مورد این جنایت فراخوان داده شد.
خانم کارن پارکر از مرکز توسعة بین‌المللی آموزش در سخنرانی خود، گفت:
کارن پارکر: ما هم‌چنین به تحقیق در رابطه با قتل عام ۳۰ هزار تن از زندانیان ایران در زندان‌های ایران در سال ۱۹۸۸ فرا می‌خوانیم؛ ما آن زمان آن‌را گزارش کرده بودیم.
دکتر سنابرق زاهدی مسئول کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت طی سخنانی در سی و سومین اجلاس شورای حقوق بشر ملل متحد، دربارة جنایات رژیم و به‌ویژه قتل عام ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی در سال ۶۷ با حکم خمینی، گفت:
دکتر سنابرق زاهدی مسئول کمیسیون قضایی شورای ملی مقاومت
آقای رئیس، مسئلة اعدام‌های سیاسی در ایران به یک مسئلة حاد در داخل ایران و به یک منبع نگرانی در سطح بین‌المللی تبدیل شده است، نه فقط به‌خاطر اعدام‌هایی که اکنون جریان دارد، بلکه به‌خاطر یک قتل عام قبلی که اخیراً مطرح شده است. در اوت ۱۹۸۸ خمینی با صدور یک فتوا، دستور اعدام کلیة زندانیان سیاسی را صادر کرد. موج بی‌سابقة اعدام‌ها به‌صورت مطلقاً سری در کلیة زندان‌های ایران شروع شد. طی چند ماه بیش از سی هزار تن از اعضای سازمان مجاهدین خلق و سایر گروه‌ها قتل عام شدند. همه می‌دانند که آیت‌الله منتظری شخصیت دوم رژیم در آن زمان به این کشتارها اعتراض کرد و در یک نامه به خمینی نوشت، اعدام چند هزار تن در چند روز به نفع رژیم نخواهد بود. حدود یک ماه قبل یک نوار صوتی از جلسة ملاقات بین آیت‌الله منتظری و اعضای کمیتة مرگ در تهران پخش شد. منتظری در این ملاقات خطاب به اعضای این کمیته، گفته است: «کاری که شما کردید، بزرگ‌ترین جنایت در تاریخ جمهوری اسلامی است». او از اعدام زنان باردار و نوجوانان ۱۵ ساله سخن گفت. وزیر دادگستری کنونی مصطفی پورمحمدی به انجام این قتل عام افتخار می‌کند. اما مهم‌ترین تحول این است که این موضوع هم‌اکنون به مسئلة روز در داخل ایران تبدیل شده است. با توجه به این‌که این قتل عام توسط سازمان عفو بین‌الملل، هیومن رایتس واچ، فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر و حقوقدانان بزرگ به‌عنوان جنایت علیه بشریت توصیف شده، شایسته است که شورای حقوق بشر یک کمیتة حقیقت‌یاب برای تحقیق در مورد این جنایت تشکیل دهد، جنایتی که مرتکبان آن امروز در بالاترین مناصب دولتی قرار دارند و در دستگاه قضایی به اعدام‌ها در ایران ادامه می‌دهند. 

سخنان دکتر حنیفه خیری - انجمن بین‌المللی حقوق بشر زنان
آقای رئیس، در تابستان ۱۹۸۸ یک جنایت وحشتناک علیه مردم ایران صورت گرفت که در آن بیش از ۳۰۰۰۰ زندانی سیاسی که اکثر آنها اعضا و هواداران سازمان مجاهدین خلق ایران بودند طی چند ماه اعدام شدند. عفو بین‌الملل، فدراسیون بین‌المللی حقوق بشر و هیومن رایتس واچ همگی این قتل عام را یک جنایت علیه بشریت خواندند. با این حال، تاکنون هیچ تحقیقاتی در مورد این جنایت برای سپردن عاملان آن به‌دست عدالت صورت نگرفته است. در واقع وزیر کنونی دادگستری رژیم ایران مصطفی پور محمدی خود یکی از افرادی است که این موج اعدام‌ها را سازماندهی کرده بودند. در پاسخ به نوار صوتی که اخیراً افشا شده و قاطعانه ابعاد این جرم و جنایت را اثبات می‌کند، پور محمدی می‌گوید: «ما افتخار می‌کنیم که فرمان خدا را در رابطه با مجاهدین اجرا کرده‌ایم و با قدرت ایستادیم و علیه دشمنان خدا و مردم جنگیدیم». این شواهد جدید و قطعی تأیید می‌کند، مقامات کنونی رژیم ایران که در مسند قدرتند، به‌طور مستقیم و شخصاً در جنایت علیه بشریت دست داشته‌اند. ما خاطرنشان می‌کنیم که میثاق بین المللی برای حقوق مدنی و سیاسی اظهار می‌دارد، تمامی افرادی که حقوقشان نقض شده بایستی جبران مؤثر دریافت کنند، اگر چه نقض مذکور توسط افرادی صورت گرفته باشد که در ظرفیت رسمی اقدام می‌کردند. پیش از این دادگاه‌های مخصوصی برای تحقیقات در مورد قتل عام در سربرنیتسا و رواندا شکل گرفته است؛ زیرا تشکیل آن برای ممانعت از وقوع جنایات مشابه ضروری تشخیص داده شده است.
آقای رئیس، با توجه به شواهد گستردة غیر قابل انکار درباره: انگیزة سیاسی این جنایت، قربانیان این جنایت، عاملان شناخته‌شدة این جنایت که مقامات ارشد رژیم ایران هستند و افزایش سریع تعداد اعدام‌های زندانیان سیاسی در همین روزها، ما از شورا مصرانه می‌خواهیم یک کمیته تحقیق برای بررسی و تحقیقات پیرامون قتل عام ۱۹۸۸ به‌عنوان جنایت علیه بشریت تشکیل بدهد و راه‌اندازی کند. اعدام‌های شنیع سال ۱۹۸۸ بدترین قتل عام زندانیان سیاسی از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون است و عاملان آن باید به عدالت کشانده شوند. متشکرم

نماینده آمریکا در اجلاس شورای حقوق بشر، تأکید کرد: در (مورد رژیم) ایران ما نگران بازداشت‌های خودسرانه، مجازات‌های بیش از حد و شرایط زندان هستیم که بر مدافعان حقوق بشر و اقلیت‌ها از جمله بهایی‌ها و سایر زندانیان عقیدتی تحمیل می‌شود؛ ما به (رژیم ایران) فراخوان می‌دهیم این زندانیان را بدون تأخیر آزاد کند و به گزارشگر ویژة ملل متحد در امور حقوق بشر در ایران اجازه ورود و دیدار از کشور را بدهد. 
نمایندة کانادا نیز در سخنان خود، گفت: تعداد زیاد اعدام‌های مستمر در ایران از جمله اعدام نوجوانان عمیقاً مشکل‌آفرین و آزاردهنده است. 
نمایندة دانمارک تصریح کرد، کشورش هم‌چنان نگران نقض مداوم حقوق بشر در ایران است. تعداد بالای اعدام‌ها و استفاده از مجازات فیزیکی (در ایران) باعث نگرانی عمیق است.
در این اجلاس هم‌چنین نمایندة فرانسه افزایش اعدام‌ها توسط رژیم آخوندی را محکوم کرد و نماینده ایرلند به توقف فوری اعدام نوجوانان در ایران فراخوان داد.