اد رويس رییس کمیته روابط خارجی کنگره آمريکا می‌گوید، "دولت اوباما با ارسال پولِ غیرقابل ردیابی به تهران، کمک‌هاى مالى ايران به گروه‌های تروریستى را تسهیل کرده است".
بر اساس مصوبه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا ديروز چهارشنبه ۲۳ شهریور ، دولت ایالات متحده در آینده از پرداخت پول نقد به ايران ممنوع شد.
به گزارش خبرگزاری" آسوشیتدپرس"، این لایحه با ۲۱ رای مثبت در برابر ۱۶ رای منفی به تصویب اعضای کمیته روابط خارجی رسید.
اد رویس، رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، اظهار داشت دولت اوباما با ارسال این پولِ غیرقابل ردیابی به تهران کار را برای ایران تسهیل کرده است تا به حزب‌الله لبنان و سایر گروه‌های تروریستی کمک کند. وی اظهار داشت: "در واقع این ما هستیم که کار پولشویی را برای آنها انجام می‌دهیم".
رویس در نشست کمیته، دولت اوباما را متهم کرد که با پرداخت باج برای آزادی گروگان‌های زندانی در ایران، سیاست دیرینه آمریکا را زیرپا گذاشته است.
او گفت که طرح پیشنهادی‌اش بر شفافیت اقدام دولت در هرگونه تسویه حساب‌های آینده تاکید می‌کند تا اطمینان حاصل شود که پرداخت‌ها برای دادن باج نبوده است.
دولت باراک اوباما قبلا اعلام کرده بود که بابت حل وفصل یک دعوای حقوقی میان تهران و واشینگتن بر سر یک معامله تسلیحاتی در دوران رژیم شاه، یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار پول نقد پرداخت کرده است.
برخى مقام‌های آمریکایی هفته گذشته فاش کردند که۴۰۰ میلیون دلار اصل این قرارداد روز ۱۷ ژانویه امسال به صورت یورو، فرانک سوئیس و سایر ارزهای خارجی در جعبه‌های چوبی و همزمان با آزادی زندانیان ایرانی- آمریکایی در زندان‌های ایران با یک هواپیما به تهران فرستاده شد. ۱.۳ میلیارد دلار سود ناشی از فسخ این قرارداد نیز در روزهای ۲۲ ژانویه و پنجم فوریه به صورت نقد به ایران داده شد.
به گزارش " صداى امريکا"، اد رویس رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، ديروز چهارشنبه ۲۴ شهریور، گفت که طرح " منع پرداخت باج به ایران" هرگونه پرداخت به ایران را تا زمانی که دست از حمایت از تروریسم و پولشویی برنداشته، منع می‌کند و کنگره باید ۳۰ روز پیش از هرگونه پرداخت به ایران آگاه شود و بر آن نظارت داشته باشد.
الیوت انگل عضو ارشد دموکرات نیز با اعلام اینکه یکی از مخالفان توافق هسته‌ای و نگران فعالیت‌های حمایت از تروریسم و برنامه موشک بالستیک ایران است، یک متمم الحاقی به این طرح پیشنهاد کرد که رد شد.
برد شرمن عضو دمکرات کمیته امور خارجی خواستار تاخیر در رای‌گیری برای این طرح شد. آقای شرمن گفت: این طرح از حیث سیاسی بسیار حساس است و برای جلوگیری از هرگونه پرداخت مشابهی، کنگره باید در تصمیمات آتی وزارت خارجه در چنین مواردی مشارکت داشته باشد. علاوه بر این کشورهای دیگری نیز که از تروریسم پشتیبانی می‌کنند و همین‌طور کره شمالی، باید شامل این قانون باشند".
برد شرمن که از مخالفان سرسخت جمهوری اسلامی در کنگره است همچنین خواستار پیش بینی‌هایی برای جلوگیری از فعالیت‌هایی از جانب ایران شد که به گفته او با شبکه‌های قاچاق بین‌المللی در ارتباط است و مواد و تجهیزات لازم برای تسلیحات اتمی را تهیه می‌کنند.
پل رایان، رییس مجلس نمایندگان آمریکا، روز چهارشنبه گفت نمایندگان جمهوریخواه هرگز این تصور را نداشتند که برای ممنوعیت پرداخت پول نقد به ایران نیاز به مصوبه باشد.
وی اظهار داشت: پرداخت ۱.۷ میلیارد دلار به ایران سابقه خطرناکی به جای می‌گذارد که هزینه‌اش را آمریکایی‌هایی می‌پردازند که به خارج سفر می‌کنند"
نمایندگان دمکرات که با این لایحه مخالفت کرده‌اند اتهام " باج" بودن پرداخت پول به ایران را رد و جمهوریخواهان را متهم کرده‌اند که در صدد بهره‌برداری سیاسی از این مسئله هستند.