۱۳۹۵ آبان ۲۰, پنجشنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۱۹آبان 1395





تاریخ :10 نوامبر 2016

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۱۹آبان 1395

حمله به آخوند لاریجانی سرکرده قضاییه رژیم مضمون مهم‌ترین عنوانهای روزنامه‌های باند رفسنجانی-روحانی در روز 4 شنبه 19آبان است:

آرمان: نوبخت: عده‌یی در حاشیه امن هستند و هتاکی می‌کنند

آفتاب یزد: سخنگوی دولت در نمایشگاه مطبوعات: دولت با هتاکیها مشکل دارد نه آزادی بیان

ابتکار: سخنگوی دولت: دولت به حاشیه امن هتاکان معترض است

اسرار: نوبخت: دولت به حاشیه امن برخی هتاکان معترض است

ایران: سخنگوی دولت در نمایشگاه مطبوعات: دولت، معترض حاشیه امن رسانه‌های هتاک است – ابوطالبی معاون سیاسی دفتر رئیس جمهوری: باید آزادی بیان را بر صدر نشاند و آزادی دروغ را فرو کوفت

در روزنامه‌های باند  ولی‌فقیه ارتجاع  حمله به روحانی به‌خاطر اظهارات اخیرش مضمون مهم‌ترین مطالب است:

کیهان: سخنان دو روز قبل رئیس محترم قوه قضاییه- هر چند ناظر بر مسائل اقتصادی نبود- اما پاسخی بود به همه پرسش‌های ما و مردمی که منتظر گشایش بودند و حالا دیگر انتظاری از دولت ندارند.

دو روز قبل، آیت‌الله آملی لاریجانی، پرده از واقعیت درونی دولتمردان کنار زد. وی از چیزی گفت که نه پول می‌خواهد و نه زیرساخت. چیزی که تنها و تنها اندکی صداقت لازمه آن است... تنها دو روز قبل از سخنان رئیس‌ قوه قضاییه، رئیس‌جمهور محترم در آئین گشایش نمایشگاه مطبوعات، در سخنانی آتشین، به دفاع جانانه از رسانه‌ها پرداخت و از شکستن قلم‌ها و بستن دهانها انتقاد کرد

مقایسه آن سخنان با این واقعیات از زبان رئیس قوه قضاییه، گویای آن است که در دولت آنچه گفته می‌شود با آنچه عمل می‌شود، فاصله دارد. فاصله اندکی به اندازه زمین تا آسمان!

آزادی رسانه‌ها که دیگر نیازمند رابطه با غرب نیست! نیازمند پر بودن خزانه نیست! نیازمند آواربرداری از خرابه‌های دولت قبل نیست!

رسالت: رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات از ارزش قلم و بیان و نیز آزادی مطبوعات، داد سخن داد

آملی لاریجانی روز دوشنبه در واکنش به این سخنان فرمود: «برادر بزرگوار! شما خودتان شفاهاً یا کتباً با واسطه و بی‌واسطه بارها گفته‌اید چرا با فلان روزنامه و فلان سایت برخورد نمی‌کنید... اما بین اهالی مطبوعات ندای آزادی سر می‌دهید!».

هر کس که این دو بیان را کنار هم بگذارد، آدرس کسی را که دستور برخورد با روزنامه‌ها و سایتها را صادر کرده و یا به دستگاه قضایی فشار می‌آورد که جلوی آزادی مطبوعات و رسانه‌ها گرفته شود، می‌تواند کشف کند... رئیس‌جمهور در همین مراسم افتتاحیه نمایشگاه مطبوعات فرمود: «صد تا تحریم برداشته شده، چند تا مانده. صد تا را نگاه نمی‌کنند، فقط سه تا را می‌بینند.». ولایتی عضو هیأت نظارت برجام اخیراً فرمود: «آمریکا به تعهدات خود در برجام عمل نکرده است. اگر خطوط رهبری در برجام رعایت می‌شد، شرایط جور دیگری بود»... حمایت تلویحی آقای رئیس‌جمهور از متهمان فتنه 88 در جریان تحلیل رأی مجلس هم بدون واکنش نماند.

مرتضی نبوی در یک واکنش تلویحی به این سخنان، فرمود: «- نان برخی در دوقطبی کردن رقابت هاست. افکار عمومی این رفتار را درک می‌کند. رئیس دولت چون دستش از کارآمدی، خالی است به چنین رویکردی روی آورده است. رفتار منتقدان از این پس باید مؤدبانه‌تر و مشفقانه‌تر باشد تا رئیس‌جمهور مجبور شود کلاس انشاء را ترک کند و زنگ «حساب» را به صدا درآورد.

حمایت: یکبار روحیه و تفکر انقلابی را نشانه می‌روند، بار دیگربرای سازش با شیطان بزرگ، تئوری سازی می‌کنند، دوقطبیهای کاذب و پررنگ و لعاب را به فضای جامعه تحمیل می‌کنند، اقتصاد مقاومتی را به حاشیه می‌رانند، هجمه به نهادهای ارزشی را طراحی می‌کنند و... و این داستان تلخ، زوایا و گوشه‌های دیگری هم دارد

وطن امروز: به‌لحاظ گفتمانی نیز روحانی نمی‌تواند مدعایی در آزادی داشته باشد. جناب روحانی در گفتمان توسعه‌گرایی قرار دارد که رشد اقتصادی در آن بر آزادی و دموکراسی اولویت دارد و اساساً توسعه‌گرایی چه در مدل غربی و چه در مدل شرقی آن مثل چین با اقتدارگرایی عجین و توأم بوده است. بنابراین روحانی بما هو روحانی نمی‌تواند مدعایی در آزادی داشته باشد اما آنچه روحانی را به چنین میدانی کشانده، اقتضائات سیاسی و سیاست رسانه‌یی دولت برای ایجاد پسند اجتماعی از رئیس‌جمهور است که البته بالاخره یک جایی دم خروس این پارادوکس بیرون می‌زند!

اذعان به عمق گستردگی فساد و چپاول و ترد مردمی رسانه‌های حکومتی هشدار به  حسن روحانی  مضمون دیگر مطالب مهم باند رفسنجانی است:

ایران: پور محمدی وزیر دادگستری: مشکل امروز کشور که از منطق داخلی و خارجی به نوعی یک مصیبت بشری محسوب می‌شود، همین فسادهای اداری و مالی است. وی افزود: بزرگترین دشمن امروز جامعه ما همین فسادهای اداری و مالی است و اگر دشمن خارجی طمع می‌کند به‌دلیل همین میزان فسادهاست زیرا افرادی که مرتکب این فسادها می‌شوند در واقع بسترسازان داخلی برای راهبرد نقشه‌های دشمنان خارجی هستند.

ابتکار: بنا‌ به آمارها کل تیراژ مطبوعات ایران آماری در حدود 800هزار است که در سال 79 یک روزنامه به تنهایی و البته در مدت کوتاه چند هفته‌یی چنین شمارگانی داشت و تا همین چند سال پیش برخی روزنامه‌ها شمارگانی نیم میلیونی را به رخ دیگران می‌کشاندند. دوست داشته باشیم یا نه بی‌رونقی و سکوت دامن مطبوعات ما را گرفته و نداشتن مخاطب عملاً مرگ مطبوعات را نیز رقم زده است

روزنامه‌های باند رفسنجانی، اختلاس برملا شده در این باند را به باند رقیب نسبت داده‌اند:

شرق: چندی پیش بود که یکی از خبرگزاریهای اصول‌گرا خبری را بر روی خروجی‌اش قرار داد مبنی بر «کشف اختلاس ۸هزار میلیارد تومانی دولت در صندوق ذخیره فرهنگیان». همین خبر در کسری از ثانیه بدل شد به «خبر مسرت بخش» رسانه‌های مخالف دولت. بعد هم شد ابزار تبلیغاتی آنان برای تخریب و تخطئه دولت یازدهم تا شاید اندکی اذهان متأثر شده مردم را از تخلفات و فسادهای دولت قبل منحرف کند و به سمت و سویی دیگر بکشاند، غافل از این‌که «رد پای» دولت احمدی‌نژاد در پرونده صندوق ذخیره فرهنگیان تا اندازه‌ای برجسته است که بنا بر اظهارات محمود صادقی رئیس فراکسیون شفاف‌سازی و انضباط مالی در مجلس دهم «بخش اعظم این تخلفات در دولت احمدی‌نژاد» اتفاق افتاده است و این یعنی پرونده‌یی جدید بر روی پرونده‌های قطور دیگر. معلوم نیست تا چند سال بعد باید رد پای دولتهای نهم و دهم را از لابه‌لای پرونده‌های تخلفات ردیابی کرد.

روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای، مقالات متعددی را در رو کردن فساد در باند رفسنجانی روحانی اختصاص داده‌اند:

کیهان: حالا که پای فساد 8هزار میلیارد تومانی در صندوق ذخیره فرهنگیان، اختلاس 1200 میلیارد تومانی در بانک ملی و اختلاس 500 میلیارد تومانی در بانک ملت به میان آمده و از سوی مقامات دستگاه قضایی نیز مورد تأیید قرار گرفته، گفتن از فساد، به «عادی‌سازی فساد» و بزرگنمایی تعبیر می‌شود.

رسالت: پرسش نظارتی از عوامل دیوانی مستقر در نهاد ریاست‌جمهوری و همچنین مسئولان نهاد این است آیا کلیه پرداخت‌های انجام شده در نهاد در انطباق با قانون و مقررات موضوعه می‌باشد؟

هزینه پرداخت حقوق و مزایا و سایر دریافتی‌های نقدی و غیرنقدی مشاوران رئیس‌جمهور، معاونین و مدیران عالی‌رتبه نهاد ریاست‌جمهوری در سنوات 93 و 94 چند میلیارد ریال بوده است؟

فهرست اسامی مشاوران رئیس‌جمهور و معاونین رئیس‌جمهور و صاحب منصبان نهاد ریاست‌جمهوری حاوی نام چه کسانی است؟ و این عده چند شغل دارند و از چند دستگاه حقوق و مزایا می‌گیرند؟ بازنشسته هستند یا شاغل؟ آیا دریافتی‌های آنها در انطباق با قانون منع تصدی دو شغل و قانون منع دریافت از دو صندوق هست یا نیست؟

رسالت: عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: 90 درصد وام‌های کلان بانک سرمایه به افراد خاص به‌صورت صوری بوده است و افراد حتی شرکت و بنگاه اقتصادی نداشتند و به‌صورت باندی از وام‌های کلان بهره بردند. به گزارش تسنیم، کوچکی نژاد، در بررسی ابعاد تخلفات صورت گرفته در صندوق ذخیره فرهنگیان و فساد مالی 8هزار میلیارد تومانی در بیست و دومین نمایشگاه مطبوعات گفت: بحث صندوق فرهنگیان یکی از مطالبات جدی حدود یک میلیون نفر از فرهنگیان کشور است که در مناطق مختلف از نقاط شهری و روستایی به آموزش فرزندان این سرزمین مشغول هستند

جوان: شاید منظور از بحران در صندوق‌های بازنشستگی همان ورشکستگی باشد زیرا رئیس دفتر رئیس‌جمهور از وابستگی 58 درصدی صندوق‌های بازنشستگی به بودجه دولت در سال 95 خبر داد، این بدان معنی است که حق بیمه‌های پرداختی شاغلان و سود شرکتهای صندوق‌های بازنشستگی حتی کفاف پرداخت نیمی از هزینه‌های صندوقها را هم نمی‌دهد.

برخی از روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع سر مقالات خود را به حمله به طرح افتتاح دفتر اتحادیه اروپا در تهران توسط باند رفسنجانی اختصاص داده‌اند و نسبت به جامهای زهر بعدی ابراز دلواپسی کرده‌اند:

کیهان: اتحادیه اروپا در حالی به‌دنبال تأسیس دفتر در تهران است که به اعتقاد بسیاری از تحلیلگران، این دفتر نه محلی برای ارتقای روابط دو طرف که به لانه‌ای برای جاسوسی و دخالت در امور داخلی ایران تبدیل خواهد شد

کارشناسان معتقدند که افتتاح دفتر اتحادیه اروپا در تهران با شعار تسهیل مراودات اقتصادی و دیپلوماتیک صورت می‌گیرد اما دستور کار این دفتر عبارت است از:

خنثی کردن پیروزیهای استراتژیک ایران در جنگ سوریه و عراق.

قبضه قراردادهای پرخسارت در حوزه نفت و خودرو و ارتباطات.

شبکه‌سازی اطلاعاتی و ضدامنیتی نظیر کاری که فعالان کودتای مخملی با سفر به تهران در دوره اصلاحات انجام می‌دادند.

بیست و چند سال پس از به بن‌بست خوردن روند «تنش‌زدایی با اروپا» در دولت سازندگی که از سوی اروپایی‌ها به «گفت و گو‌های انتقادی» تعبیر شد، گویا کسانی درصدد بازسازی همان روند اشتباه و پرخسارت هستند؛

دو گروه «سهل اندیش» و «مأموریت‌دار» بدون توجه به خسارت‌های محض برجام می‌پندارند که حقوق‌بشر را می‌توان مطابق میل غربیان حل و فصل کرد و این «بهانه» را نیز از دست آنان گرفت. تصور می‌کنند که این بهانه‌ها بالاخره یک جا تمام می‌شوند و ما باید با مصالحه و مذاکره و لبخند قدم‌قدم آنها را به آخر خط برسانیم.

ریچارد هاویت (تهیه‌کننده سند راهبردی اتحادیه اروپا درباره روابط با ایران) گفت: «توافق هسته‌ای، یک نقطه عطف بود؛ هر چند که همه مشکلات ما با ایران درباره اسرائیل، دموکراسی و حقوق‌بشر حل نشده است... ما باید دفتر نمایندگی اتحادیه اروپا را در تهران افتتاح کنیم و گفتگو درباره حقوق‌بشر در ایران را از سر بگیریم. پیشرفت واقعی در زمینه حقوق‌بشر امکان‌پذیر است. نیروهایی در داخل ایران، در حال اعمال فشار بر حاکمیت هستند و ما امیدواریم گزارش ما نیز باعث پیشرفت در این زمینه شود... اکنون اروپا در ایران نفوذ دارد ولی آمریکا از این نفوذ برخوردار نیست. ما می‌خواهیم از این اهرم استفاده کنیم و به جنگ در سوریه و یمن پایان دهیم و به سوی ساختار جدید امنیتی در خاورمیانه حرکت کنیم».

جوان: خبرهای موثق حاکی از آن است که دولت و اتحادیه اروپا درصدد افتتاح دفتری برای اتحادیه مذکور در تهران هستند و معاون وزیر خارجه اعلام نمود در چند ماه آینده‌ این کار انجام خواهد شد. چندی پیش نیز «قانون گسترش روابط با ایران» در  پارلمان اروپا  به تصویب رسید که شروط آن برای هر ایرانی شرم‌آور خواهد بود.

حال باید پرسید ما در رابطه با اروپا چه خلأیی داریم که با این دفتر درصدد پرکردن آن هستیم؟ آنان نیاز به گشایش این دفتر دارند یا ایران؟ نیاز ما نسبت به اروپا معمولاً بده‌و‌بستانهای اقتصادی است. تکنولوژی آنان از یک سو و فروش نفت و چند کالای دیگر ما عمده این بده و بستان است. اما اتحادیه اروپا هم این‌گونه فکر می‌کند؟

بخش پنبه‌ای و نرم مبارزه با انقلاب اسلامی درطرح تقسیم اروپا – آمریکا به اروپا سپرده شده است و به همین دلیل آنچه را قبلاً در یک سفارت انجام می‌دادند می‌خواهند در یک دفتر مرکزی انجام دهند و آن حمایت حقوق‌بشری از مخالفان اجرای احکام اسلام و نظام جمهوری اسلامی است.

بنابراین چه لزومی دارد دخمه‌ای که قرار است پاتوق جایزه حقوق‌بشری به مخالفان نظام و افرادی باشد که خود پرورش داده و گسیل داشته‌اند باز شود؟ شورای امنیت ملی نباید در این خصوص غفلت و تساهل کند.