در روزنامههای باند ولیفقیه ارتجاع در روز پنجشنبه 18آذر، گسترش جبهه منطقهیی علیه رژیم توسط شورای همکاری خلیجفارس، تبدیل به جنگ باندی و سوز و گداز از انزوای منطقهیی شده است:
جوان: امضای سه یادداشت تفاهم با شرکت انگلیسی شل؛ تغییر مسیر نفت از روس و چین به لوله انگلیسی
جوان: انگلیس بهدنبال بازگشت از پنجره چین، رقص عربی «اخراجی اروپا» در جنوب ایران
کیهان: روباه پیر برای ایران خط و نشان کشید وزارت نفت به شل هدیه داد!... ترزا میگفت که انگلیس آماده است با کشورهای عضو شورا برای عقب راندن ایران در منطقه همکاری کند. ترزامی از عملکرد ایران با عنوان «اقدامات تهاجمی» نام برد و گفت: «ما باید همراه یکدیگر تلاش کنیم تا اقدامات تهاجمی ایران در منطقه را به عقب برانیم!» در حالی که نخستوزیر انگلیس چنین اظهارات خصمانهای را علیه ایران بیان کرده است، شرکت ملی نفت کشورمان با شرکت انگلیسی شل تفاهمنامه نفتی امضاء کرد!... نکته مهم و قابل تأمل دیگر در این ماجرا، موقعیت زمانی اظهارات نخستوزیر انگلیس است. در حالی که آمریکاییها با تمدید تحریمهای 10ساله برجام را بهصورت فاحشی نقض کردهاند، برخی از دولتمردان و حامیان دولت در اظهاراتی عجیب مدعی هستند باید با همکاری سایر اعضای 1+5 به این اقدام آمریکا پاسخ گفت! امید بستن به همراهی کشورهایی مانند انگلیس برای ستاندن حق ایران از آمریکا و محکوم کردن عهدشکنی واشینگتن بسیار عجیب و قابل تأمل است و مشخص نیست این دسته با کدام عقل و منطق چنین نظریاتی را ارائه میکنند!
روزنامههای باند هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی در قبال بیانیه کشورهای همکاری شورای خلیجفارس، به سوز و گداز و آه و افسوس پرداخته اند:
شرق: هر دم از این باغ بری میرسد. سخنان روز گذشته «ترزا می» در اختتامیه نشست سران شورای همکاری خلیجفارس نشان داد که دولت محافظهکار انگلستان که میخواهد حساب خود را از اتحادیه اروپا جدا کند، در حوزه سیاست خارجی راه تقابل با ایران را در پیش گرفته است.
این در حالی است که بعد از شهریورماه و تبادل سفیر میان تهران و لندن، امیدواریها به عادیشدن روابط ایران و انگلستان بیشتر شده بود. همین چند روز قبل بود که سفیر کشورمان بهصورت رسمی استوارنامه خود را تقدیم ملکه انگلیس کرد اما حالا به نظر میرسد بریتانیا نهتنها قصدی برای بهبود رابطه با ایران ندارد بلکه از در دشمنی نیز درآمده، راه دیگری در پیش گرفته و حرفهایی از جنس حرفهای رئیسجمهور جمهوریخواه منتخب آمریکا میزند... آنها از امنیت منطقه میگویند و از یکسو ایران را به برهمزدن این امنیت متهم کرده و از سوی دیگر از عربستان که نقش آن در بحرانهای منطقه انکارشدنی نیست، حمایت میکنند.
برخی روزنامههای باند رفسنجانی-روحانی بهدنبال واسط برای خوراندن زهر منطقهیی هستند:
جهان صنعت: هماینک حضور سازمانیافته روسیه در خاورمیانه محور اصلی کنش بازیگرانی چون ایران و عربستان در این منطقه و شاید هم امید به نیل صلح در آینده در سوریه میشود. در این راستا روسیه اولین نمود از نقش واسطهای خود را در از سرگیری روابط ایران و عربستان در نشست اخیر اعضای سازمان اوپک در وین نشان داد... به عبارتی تقاعد روسیه در جلوگیری از فریز نفتی ایران فرصتی برای رفع تنازعات استراتژیک تصاعد یافته ایران و عربستان ایجاد کرد. البته روسیه این تقاعد و اقدام را در پاسخ به راهبردهای همکاریجویانه ایران به انجام رسانده است چرا که روسیه و ایران در بحران سوریه اشتراکات راهبردی دارند و از طرف دیگر ایران اجازه داده است که روسیه از پایگاه هوایی نوژه در همدان استفاده کند. به واقع همین راهبردهای همکاریجویانه ایران و به تبع آن بحران سوریه بود که زمینه حضور روسیه در خاورمیانه را فراهم کرده است... قطع به یقین روسیه در آینده از ترکیه نیز با توجه به رفع تیرگی روابط دو کشور برای نزدیکی ایران و عربستان استفاده خواهد کرد چرا که ترکیه با عربستان در سوریه اشتراک راهبردی دارد. پاداشی را هم که ترکیه به جهت ایفای این نقش خواهد گرفت، پیوستن بدون قید و شرط به سازمان همکاریهای شانگهای است...
حمله به برجام و رویکرد هیأت نظارت بر برجام، موضوع مطالب اصلی روزنامههای دلواپسان خامنهای است، در این حملات قبل از هر چیز وضعیت بنبست نظام بارز شده است:
جوان: مقابله با نقض برجام پشت درهای بسته!
کمیته نظارت بر برجام با حضور رئیسجمهور تشکیل شد
جلسه دو ساعت و نیمه هم برای تصمیم مقابله با نقض «برجام 20دقیقهای» جواب نداد / یک روز پس از آنکه رئیسجمهور وعده داد که نسبت به تصویب تحریمهای جدید علیه کشورمان، عکسالعمل نشان خواهیم داد، دیروز نشست هیأت نظارت بر برجام به ریاست روحانی برگزار شد، اما از محتوای تصمیمات این هیأت خبری بیرون نیامد... روز سهشنبه بود که حسن روحانی بهمناسبت روز دانشجو به دانشگاه تهران رفت و در آنجا در پاسخ به مطالبات مختلف دانشجویی پیرامون ارائه پاسخی قاطع به عهد شکنیهای مکرر آمریکا در اجرای برجام، عنوان کرد که «چهارشنبه جلسه هیأت نظارت بر برجام خواهیم داشت و عکسالعمل را مشخص میکنیم. به دوستان خوب و انقلابی عرض میکنم که نگران و دلواپس نباشند...»
در همان روز نیز علی اکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که یکی از اعضای هیأت نظارت بر برجام نیز است، واکنشی شبیه رئیسجمهور داشت و گفت که «در هیأت نظارت بر اجرای برجام همگی اتفاقنظر داریم که در صورت امضای مصوبه سنا توسط رئیسجمهور آمریکا، قطعاً پاسخ جمهوری اسلامی ایران مقتضی، روشن و محکم خواهد بود.»
پیش از تمامی اینها، علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی که دبیری هیأت نظارت بر اجرای برجام را هم بر عهده دارد و کلیه گزارشهای این هیأت قرار است از کانال وی منتشر شود، مدعی شده بود که «اگر تحریمها را تمدید کنند بهمنزله لغو برجام است که ما در مقابل بسته فنی فراهم شده را به سرعت اجرا خواهیم کرد.»
اما این واکنشها در حالی صورت گرفت که رسانههای مختلف ظهر دیروز ضمن انتشار خبر تشکیل جلسه هیأت نظارت بر اجرای برجام در گزارشهای خود تلویحاً به بینتیجهبودن این نشست اشاره کردند؛ تنها گزارش در دسترس از این نشست، مربوط به خبرگزاری تسنیم است که در این خصوص نوشت: «اعضای جلسه با توجه به رفتار غیرقابل توجیه آمریکا در رابطه با تعهدات این کشور در برجام، اجرایی شدن این قانون را نقض فاحش برجام دانستند و پیشنهادهای مطرح شده در واکنش به اقدامات آمریکا را مورد بررسی و تصویب قرار دادند و با توجه به سناریوهای محتمل در آینده، برای هر گونه اقدام تصمیمات لازم را اتخاذ کردند.
بر اساس این تصمیمات، اقدام دولت آمریکا بهطور دقیق رصد خواهد شد و بر اساس تدابیر متخذه، متناسب با اقدام طرف مقابل، واکنش لازم طبق مصوبات اجرایی خواهد گردید.»
گفتنی است، اعضای هیأت نظارت بر اجرای برجام را رئیسجمهوری، رئیس مجلس شورای اسلامی، وزیر امور خارجه، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورایعالی امنیت ملی، رئیس سازمان انرژی اتمی، نماینده و مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در امور بینالملل تشکیل میدهند.
هیأتی بدون یک خروجی
تمامی این اتفاقات در حالی میافتد که مرور سوابق هیأت نظارت بر اجرای برجام نشان میدهد در طول یک سالی که از زمان تشکیل این هیأت میگذرد، هیچگاه یک خروجی مشخص و قابل اجرا پیرامون عهدشکنیهای آمریکا در مسیر اجرای برجام نداشته است.
در تحلیل عدم واکنش مناسب هیأت نظارت بر برجام به نقض یک سویه برجام از طرف آمریکا، شاید بتوان به این نکته اشاره کرد که دولت، مسئولان سیاست خارجی و اعضای این هیأت در حال حاضر امکان پیشبینی رفتار ایالات متحده در این خصوص نیستند و عملاً چشم انتظار تکمیل عملکرد آمریکا درباره این تحریمها هستند تا از این طریق بتوانند در موضعی پدافندی به اقدامات ایالات متحده واکنش نشان دهند. واقعیت آن است که طرح تحریمهای 10ساله ایران توسط آمریکا در حالی به تصویب مجلس این کشور رسیده که باراک اوباما هنوز این طرح را به امضا نرسانده و مشخص نیست که در صورت امضای طرح، آیا اجرای آن را تعلیق میکند یا خیر.
وطن امروز: هر چند در کمتر از یکسال گذشته آمریکا چندین و چند تحریم علیه ایران تصویب کرد که به اعتقاد کارشناسان، بسیاری از این تحریمها ناقض برجام بود اما پس از چندین تخلف و نقض در اجرای برجام از سوی آمریکا، سرانجام دیروز هیأت نظارت بر اجرای برجام که وظیفه بررسی اجرای برجام و تشخیص نقض برجام چه نقض کلی و چه نقض فاحش را برعهده دارد، تشکیل جلسه داد تا پیش از امضای این قانون توسط رئیسجمهور آمریکا، طرف ایرانی به جمعبندیهای لازم درباره نحوه مواجهه با این نقض برجام توسط آمریکا رسیده باشد.
روزنامههای باند علی خامنهای در روز پنجشنبه به حملات خود به آخوند حسن روحانی ادامه دادهاند. این حملات بهخاطر کشیدن پای ولیفقیه ارتجاع به موضوع شکست برجام در سخنرانی روز 16آذر حسن روحانی است:
وطن امروز: بحث مهمتر در صحبتهای روز دانشجوی رئیسجمهور آنجا بود که ایشان سعی کرد برجام را صریحاً به تصمیمات رهبر انقلاب گره بزند!
نکته اول این است که با توجه به تغییرات هیأت حاکمه ایالات متحده آمریکا و تصویب قاطع تمدید داماتو یاISA اوضاع برجام با خروجی تقریباً هیچ به نقطهای رسیده است که سر نخواستنش دعواست و جناب روحانی هم در این مسأله دست پیش گرفتهاند، از طرفی برجام با کنگره و سنای پسا اوباما عملاً کار نمیکند و از طرف دیگر حذف آمریکا از اجرای برجام هم عملاً کاری غیرممکن است، بنا به تئوری خود جناب روحانی آمریکا حداقل کدخدای 1+5 است و بحث جایگزینی اروپا با آمریکا در پیشبرد برجام هم که اخیراً توسط افرادی چون جناب هاشمی رفسنجانی طرح شده، ایدهای مهم و واقعی نیست و با توجه به سابقه مذاکره با تروئیکای اروپایی و بیانیه سعدآباد و... تنها سبب تلف شدن وقت میشود. همه اینها باعث میشود دولت همزمان با اجرای پروژه ساخت مسائل و سوژههای فرعی و کنسرتدرمانی و امثالهم، پروژه القای «ملی بودن» برجام و نسخه حل مشکلات با کرنش به سمت غرب و کدخدا را هم پیش ببرد.
روحانی برای ارائه این تصویر که رهبر انقلاب همه جزئیات مذاکرات را تأیید کرده بودند قبلاً تلاشهایی کرده بود اما این بار صریحاً در دانشگاه تهران ادعاهای خود را تکرار کرد، این در حالی است که آیتالله العظمی خامنهای فروردین سال 94 گفته بودند: بنده در جزئیات مذاکره دخالتی نکردم، باز هم نمیکنم؛ من مسائل کلان، خطوط اصلی، چارچوبهای مهم و خط قرمزها را به مسئولان کشور همواره گفتهام؛ ... . اینکه حالا گفته بشود که جزئیات این مذاکرات تحت نظر رهبری است، این حرف دقیقی نیست».
سیاست روز: موضوع دیگری که باید اشاره کوتاهی به آن شود، سخنان رئیسجمهور محترم در روز دانشجو است.
آقای روحانی در این مراسم گفت که «هیچ قدمی در مسأله برجام برنداشتیم مگر آن که با مقام معظم رهبری مشورت کردیم. نامههای مکتوب ایشان خطاب به بنده موجود است و هیچ نامهیی نبوده که ایشان به من داده باشند و دستور قاطعی برای اجرای آن صادر نکرده باشم و همواره مبنای دولت بر این بوده که دستورات ایشان کاملاً اجرایی شود.»
این سخنان در حالی مطرح شده که آقای عراقچی عضو ارشد تیم هستهیی در برنامه گفتگوی ویژه خبری تلویحاً گفته بود برخی شروط رهبری در برجام رعایت نشد.»
مسئولیت مذاکرات هستهیی با دولت و تیم مذاکرهکننده بوده است، اکنون که کار برجام به اینجا کشیده شده منصفانه نیست که هزینههای توافق هستهیی را که اکنون با گذشت زمان آشکارتر شده است، ضعف برجام را با سخنانی که در روز دانشجو بیان شد، پنهان کرد. اکنون زمان توجیه نیست زمان اتحاد بیشتر در چگونگی برخورد و واکنش به اقدامات آمریکا است.
سیاست روز:
موضوع دیگری که باید اشاره کوتاهی به آن شود، سخنان رئیسجمهور محترم در روز دانشجو است.
آقای روحانی در این مراسم گفت که «هیچ قدمی در مسأله برجام برنداشتیم مگر آن که با مقام معظم رهبری مشورت کردیم. نامههای مکتوب ایشان خطاب به بنده موجود است و هیچ نامهیی نبوده که ایشان به من داده باشند و دستور قاطعی برای اجرای آن صادر نکرده باشم و همواره مبنای دولت بر این بوده که دستورات ایشان کاملاً اجرایی شود.»
این سخنان در حالی مطرح شده که آقای عراقچی عضو ارشد تیم هستهیی در برنامه گفتگوی ویژه خبری تلویحاً گفته بود برخی شروط رهبری در برجام رعایت نشد.»
مسئولیت مذاکرات هستهیی با دولت و تیم مذاکرهکننده بوده است، اکنون که کار برجام به اینجا کشیده شده منصفانه نیست که هزینههای توافق هستهیی را که اکنون با گذشت زمان آشکارتر شده است، ضعف برجام را با سخنانی که در روز دانشجو بیان شد، پنهان کرد. اکنون زمان توجیه نیست زمان اتحاد بیشتر در چگونگی برخورد و واکنش به اقدامات آمریکا است.
سیاست روز: شانه خالی کردن از مسئولیت رئیسجمهور ناکامی برجام را توجیه کرد:
حسن روحانی در بخشی از سخنان خود به موضوع برجام اشاره کرد و گفت: ما هیچ قدمی در مسأله برجام برنداشتیم مگر آن که با مقام معظم رهبری مشورت کردیم، جلسه گذاشتیم و ایشان نامههای مکتوبشان است نامههایی که به بنده خطاب کردهاند و دستوری که بنده بر روی نامههای ایشان دادهام، هیچ نامهیی نبوده که ایشان بنویسد و من دستور قاطع ندهم که عین آنچه که ایشان گفتهاند باید اجرا شود.
با این اظهارات چه نکتهیی به نظر میرسد؟ به نظر میرسد که رئیسجمهور صداقت لازم را با مردم در بیان و گفتار خود ندارند و بر یک ادعای تکراری تکذیب شده اصرار میورزند.
متأسفانه ایشان تا قبل از تصویب داماتو و آن جشنهایی که برای پیروزی هستهیی میگرفتند و تیم مذاکرهکننده را قهرمانان ملی لقب میدادند صحبتی از رهبری به میان نمیآوردند اما حالا که این قانون در آستانه امضا شدن است و در حقیقت برجام به خانه خود برگشته است از اشراف کامل رهبری بر جزئیات مذاکرات سخن به میان میآورند.
حال آن که رهبر معظم انقلاب بارها فرمودهاند که در جریان مذاکرات دخالتی نداشتهاند و در جزئیات دخالت نکردهاند و نمیکنند و تنها خطوط قرمز و مسائل کلان را مطرح میکنند.
که البته خطوط قرمزی را هم که ایشان تعیین فرموده بودند توسط تیم مذاکرهکننده در بسیاری از موارد نقض شد و تیم مذاکرهکننده نتوانستند از خطوط قرمز تعیین شده توسط رهبری و شروط ۹ گانه ایشان برای پذیرش برجام حراست کنند... جالب است در دوران پسابرجام، همه دستاوردهای خیالی برجام را از تلاش تیم مذاکرهکننده میدانستند و حتی به آنها نشان قهرمان دیپلوماسی دادند اما هر وقت که پردهای واقعی از برجام کنار میرفت و حالا که برجام صراحتاً نقض شده است، مسئولیت آن را نمیپذیرند.
تیم امنیتی روحانی و مشاورانش در دوران پسا نقض برجام بهدنبال شانه خالی کردن از مسئولیت پذیرش آن توسط روحانی و فرار از پاسخگویی به ملت هستند. در حال حاضر آقای عراقچی و تخت روانچی که در زمان مذاکرات هر روز تیتر یک رسانهها بودند اثری دیده نمیشود، آقای بعیدینژاد بهعنوان سفیر در انگلیس است و ظریف و صالحی هم به کارهای معمول دیپلوماتیک میپردازند... رئیسجمهور نه تنها از رهبری هزینه میکند بلکه مردم را نیز در به سرانجام رسیدن برجام مقصر میداند و میگوید که موفقیتهای ما متعلق به دولت نیست بلکه متعلق به ملت و رهبر ایران است. این در حالی است که بسیاری از مردم و منتقدان به برجام را کاسبان تحریم، دلواپس، تندرو و... میخواهند.
امروز همه مردم کوچه و خیابان هم میدانند قطب موافق رابطه با آمریکا و مذاکره به این کشور چه افرادی بودند...
دولت برجام را حلوا حلوا میکرد
در این زمینه رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه دولت شروط رهبر انقلاب برای تأیید برجام را یا نتوانست یا نخواست عمل کند، گفت: برجام از همان ابتدا موجود ناقصالخلقهای بود که چند وقتی دولت روی دستش آن را حلوا حلوا میکرد.
نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: مقام معظم رهبری برای تأیید برجام شروطی را تعیین کرده بودند که متأسفانه دولت یا نتوانست یا نخواست به این شروط عمل کند. همچنین علیرضا زاکانی نماینده سابق گفت به نظر من حتماً آقای لاریجانی باید پاسخگوی طرحی که در رابطه با برجام تنظیم شده بود باشد. برجام محصول مشترک روحانی و لاریجانی است و این دو باید به ملت پاسخ دهند. امروز دیگر کسی فرار رو به جلو نکند؛ روحانی میگوید همه ما با رهبری انقلاب هماهنگ کردیم در صورتی که رهبر انقلاب تکذیب میکند. از طرفی میبینیم لاریجانی میگوید ما سر آمریکاییها کلاه گذاشتیم... دولت در موضوع برجام هنوز نگاه انتخاباتی دارد برای اینکه آنچه که داشتند و فکر میکردند سرمایه انتخاباتی است را در برجام صرف کرد.
فیشهای نجومی موضوع دیگر روزنامههای باند خامنهای است در حمله به باند رقیب:
کیهان: امضای ۲ مقام ارشد دولتی پای حقوقهای نجومی
8ماه پس از افشای فیشهایی که نشان میداد برخی از مدیران دولتی حقوقهای نجومی دریافت کردهاند سندی منتشر شده است که بر اساس آن پرداخت فوقالعاده خاص به مدیران دولتی با بخشنامه نوبخت و طیبنیا وزیر اقتصاد صورت گرفته است. عادل آذر رئیس دیوان محاسبات کشور در نشست خبری با اصحاب رسانه و ارائه دومین گزارش دیوان محاسبات به مردم در خصوص پرداختهای ناعادلانه و نامتعارف درباره غیرقانونی بودن حقوقها گفت: باید این موضوع را تفکیک کنیم که تصمیمگیرنده که ما از آن تحت عنوان تصمیم نادرست در دیوان محاسبات یاد میکنیم و در قانون نیز گفته شده است که غیرقانونی است و آن تصمیماتی که به اقدام غیرقانونی یا تصمیم نادرست منجر میشود ، باید دقت داشت که این تصمیم نادرست از جانب تصمیمگیرنده نادرست گرفته میشود.
نکته قابلتوجه در اظهارات رئیس دیوان محاسبات کشور پرداختهایی است که بر اساس دستورالعملها به این مدیران صورت گرفته است ؛ پیش از این علی طیبنیا وزیر اقتصاد اعلام کرده بود که اکثر دریافتها طبق قوانین و مقرراتی بوده که برای مدیران تعیین کرده بودند، به همین دلیل ما ضوابط و آییننامهها را اصلاح کردیم.
نوبخت هم در این خصوص اذعان کرده بود: آنچه موجب شد که دستگاههای اجرایی بتوانند پاداشهای غیرمتعارف پرداخت کنند مجوزهای قانونی است که در قوانین مختلف به برخی از آنان داده شده است.
بر اساس سندی که سایت خبری دانا دیروز منتشر کرد با دستور و امضای محمدباقر نوبخت معاونت برنامهریزی و نظارت راهبردی رئیسجمهور و همچنین علی طیبنیا وزیر اقتصاد و دارایی ، پرداخت فوقالعاده خاص به مدیران دولتی تصویب شد تا طبق این دستور ، اضافه پرداخت بهرغم حقوق به مدیران پرداخت شود.
ابراز وحشت از انزوای اجتماعی رژیم، و فراخوان به تشدید سرکوب در فضای مجازی در روزنامههای باند خامنهای، وجه دیگری از بنبست سرکوب در نظام را به نمایش گذاشته است:
حمایت: سرمقاله: فضای مجازی رها نشود
نگاه کارشناسان به فضای مجازی این واقعیت را آشکار میسازد که این فضا یکی از ابزارهای کاربردی دشمن در پروژه جنگ نرم است و دامنه تخریبی آن فارغ از مرزهای جغرافیایی میتواند باورها، اعتقادات و حتی جهانبینی افراد را هدف قرار دهد. ما امروز در جریان یک سونامی اطلاعات قرار داریم و این پدیده الزاماتی دارد که باید به آنها توجه ویژه کنیم.
چنانچه در سایه بیتفاوتی مسئولان، اسب تروآی غرب موفق شود که مخفیانه به افکار و عقاید جامعه ورود پیدا کند، آنگاه قادر خواهد بود به اغراض سلطهطلبانه خود دست پیدا کند.
نگاهی به آسیبهای شبکههای اجتماعی اعم از سمپاشی علیه مقدسات دینی، انقلابی، کافی است که ما را بیش از گذشته نسبت به اوضاع نابسامان فضای مجازی و ضرورت ساماندهی این فضا، هوشیارتر کند.
ابتکار: به تجربه، به ازای فیلترینگ هر شبکه اجتماعی، شبکه اجتماعی دیگری به وجود آمده است و حتی شبکههای اجتماعی که در داخل ایران تبلیغ میشوند هم در کنار ضعفها و نگرانیهایی که کاربران درباره نظارت و دخالت در حریم خصوصی خود احساس میکنند، از اقبال قابل توجهی برخوردار نبودهاند نیز از برخی آسیبهای مطرح شده درباره سایر شبکههای فیلتر شده یا همواره زیر تیغ فیلترینگ بی نصیب نماندهاند.
ابراز وحشت از وضعیت انفجاری فقر، موضوع هشدار روزنامههای باند خامنهای به باندهای حاکم است:
جوان: اگر در یک مسیر 700 متری 20 کودک کار دیدیم، باید چه کنیم؟ برخی نمایندگان مجلس که هزار جور مشغله دارند، دقیقاً در کدام روز و کدام ساعت در چنین مسیرهایی قدم زدهاند و برای چنین آسیبهایی بهدنبال ایجاد یک قانون کارساز بودهاند؟! چرا نباید سازمانی در کشور باشد که با این پدیده توان و عرضه مقابله داشته باشد؟ سازمانهای مدنی در این مواقع کدام گوری هستند؟! شهرداری چه میکند و بهزیستی چه کاره است؟ اگر کسی کودکی پنج، شش ساله را دید که در ساعت 10 شب در مسیری تاریک نشسته است و سر در بغل دارد و دیگر برای التماس فروش فال و آدامس، حتی توان خروج صدا از حنجرهاش را هم ندارد باید چه کند؟
میبینید که کار خیلی سخت شده است و آسیبهای اجتماعی حلقوم جامعه را فشار میدهد
اگر چه همه این آسیبها از نامدیریتی در کشور است، اما غیرقابل تحملترینشان همین است که خانوادهای حتی در وضع نداری و فقر، کودک چند سالهاش را با آن وضع در معبر عمومی روی سنگ یخزده با یک بسته فال تا دیروقت شب بنشاند. جامعهای که دولتش و مجلساش حرفهای بزرگ میزنند و امیدهای بزرگ در سر میپرورانند، اگر عاقل باشد خواهد فهمید که آسیبهای اجتماعی دارد همه امیدهای ما را برای آینده نابود میکند.
سایر عنوانهای روزنامههای حکومتی مجموعه دیگری از بحرانهای داخلی، منطقهیی و خارجی نظام را شامل میشود:
آرمان: وقایع سال 88 اسرار مگو دارد
ابرار: یک منبع دیپلوماتیک: ایران مازاد آب سنگین خود را منتقل کرده است
ابرار اقتصادی: تاثیر تمدید قانون داماتو بر مذاکرات خودرویی
ابرار اقتصادی: سیگنال دولت به بازار با افزایش نرخ دلار
اقتصاد پویا: محسن رضایی: برف برجام آب میشود، محتاط نباشید
تجارت: جایگزینی تومان به جای ریال، هیاهو برای هیچ
تعادل: گران شدن 22درصدی راهاندازی شغل
جهان صنعت: رکود تکان نمیخورد
رسالت: دادستان کل کشور: هفتهیی 14هزار شبکه مجازی مجرم فیلتر میشود
شرق: تغییر در رأس بسیج
شرق: پرونده شکایت از صادقی به قوه قضاییه رفت
کاروکارگر: زدودن فقر و بیکاری کشور کمتر از آزادسازی خرمشهر نیست
کاروکارگر: رئیس سازمان مدیریت بحران شهر تهران: بیمارستانهای تهران کفاف حادثه را نمیدهند
.
.