۱۳۹۵ دی ۳, جمعه

مجمع عمومی : قطعنامه تحقیق درباره جنایت علیه بشریت در سوریه




لینک 

مجمع عمومی : قطعنامه تحقیق درباره جنایت علیه بشریت در سوریه

عاليترين مرجع جهاني با تصويب قطعنامه مهمي به تحقيق مستقل بين المللي در باره جنايات جنگي و جنايت عليه بشريت در سوريه راي داد. درحالیکه وجدان بشریت معاصر از ابعاد گسترده کشتار و قتل عام در سوریه و حلب، با مشارکت پاسداران و شبه نظامیان اعزامی خامنه ای، برانگیخته شده است؛ مجمع عمومي ملل متحد، قطعنامه‌يي را برای تشكيل يك گروه ويژة تحقيق، به‌منظور گردآوري شواهد، و محاكمة عاملان جنايات جنگي و نقض حقوق بشر در سوريه، به تصویب رساند.
قطعنامة مجمع عمومي سازمان ملل براي تشكيل ارگان تحقيق دربارة جنايات جنگي در سوريه كه با حمايت ۵۸ كشور ارائه شده بود، در اجلاس روز چهارشنبه مجمع عمومي با اكثريت ۱۰۵ رأي مثبت در برابر ۱۵ رأي منفي و ۵۲ رأي ممتنع به‌تصويب رسيد؛ رژيم آخوندي و رژيم اسد به اين قطعنامه رأي منفي دادند. قطعنامه مذكور از سوي ليختن‌اشتاين ارائه شد و كشورهاي فرانسه، انگلستان، آمريكا، آلمان، ايتاليا، عربستان، تركيه و قطر در ميان حاميان مشترك آن بودند. سفير ليختن‌اشتاين در ملل متحد، گفت: «بي‌عملي ما اين علامت را دارد كه جنايات جنگي و جنايت عليه بشريت قابل چشم‌پوشي هستند و عواقبي ندارند».

در جلسة مجمع عمومي بشار جعفري نمايندة رژيم اسد، اين قطعنامه را غير قانوني و دخالت آشكار در امور رژيمش عنوان كرد و به‌شدت نسبت به آن به سوز و گداز پرداخت. اما نمايندگان كشورهاي مختلف از تصويب قطعنامه استقبال و ادعاهاي نمايندة رژيم اسد را رد كردند. طبق قطعنامة مصوب ملل متحد، گروه ويژه، پرونده‌هايي را آماده خواهد كرد تا روندهاي قضايي مستقل و منصفانه را مطابق استانداردهاي قانون بين‌المللي، در دادگاه‌هاي ملي، منطقه‌يي و بين‌المللي، تسهيل و تسريع كند.آماده‌سازي پرونده‌ها با همكاري كميسيون تحقيقات ملل متحد صورت مي‌گيرد كه در سال ۲۰۱۱ تشكيل شد. قطعنامه از دبيركل ملل متحد خواهان آن شده است كه تشكيل ارگان مستقل تحقيق را به‌سرعت هماهنگ كند؛ دبيركل سازمان ملل ۲۰ روز فرصت خواهد داشت تا اين گروه كاري را تشكيل بدهد. قطعنامة مصوب مجمع عمومي هم‌چنين از تمامي كشورها و طرف‌هاي درگير در جنگ سوريه و گروه‌هاي جامعة مدني مي‌خواهد، همة اطلاعات و مستندات خود را به ارگان مذكور ارائه بدهند.

تلویزیون الجزیره (۲دی۹۵)گفت : مجمع عمومي ملل متحد لايحه حسابرسي از جنايت كاران جنگي را تصويب كرد
۱۰۵ كشور به اين لايحه راي مثبت دادند. اين قطعنامه به تحت پيگرد قرار دادن و محاكمه كساني فرا مي خواند كه درارتكاب جنايت جنگي در سوريه دست داشته اند. الجزیره افزود: عربستان سعودي از اين قطعنامه استقبال كرد و نماينده هيات عربستان در سازمان ملل گفت كشورش اميدوار است كه اين قطعنامه جنايت هايي كه عليه مردم سوريه مي شوند را كاهش بدهد ودر جلوگيري از كوچ اجباري شريك باشيم و به حضور نيروهاي سپاه پاسداران رژیم  ايران و شبه نظاميان تروريستي حزب الله در سوريه پايان بدهد. نماینده عربستان ابراز امیدواری کرد که این قطعنامه همه اقدامات جنگي را متوقف كند و محاصره همه شهرها ومناطق سوريه بدون هيچ گونه محدوديت و شرطی برداشته شود و عمليات كوچ اجباري را متوقف كند.
به گزارش الجزیره نماينده دائم قطر درسازمان ملل نیز درسخنان خود گفت: قطعنامه اي كه امروز بااكثريت زياد كشورها تصويب شد پيام روشني به همه آنهايي مي دهد كه اصول انساني و قانون بين المللي انساندوستانه و حقوق بشر را نقض مي كنند؛ كه هرچقدر هم كه طول بكشد اما، در مقابل عدالت قرار خواهند گرفت.
الجزيره درگزارش دیگری گفت: «سازمان ملل تيمي را تشكيل خواهد داد كه بر سر جنايات جنگي در سوريه تحقيق خواهد كرد... (نمايندة رژيم سوريه) قبل از رأي‌گيري به مجمع عمومي، گفت: «تشكيل چنين مكانيسمي، دخالت آشكار در امور داخلي يك عضو ملل متحد است».
در این گزارش الجزيره، روی دروغگویی و تقلب نماینده رژیم اسد انگشت گذاشت و خاطرنشان کرد:« در همين ماه (ميلادي)، جعفري ضمن این ادعا که رژیم اسد به شهروندان حلب كمك مي‌كند، عکسی را در شورای امنیت نشان دادکه مربوط به فلوجه در عراق بود. تقلبی که وسیعا در شبکه های اجتماعی افشا شد.