۱۳۹۵ دی ۲۱, سه‌شنبه

گفته ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۰دی ۹۵




گفته ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز ۲۰دی ۹۵
روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی ، و برخی از روزنامه‌های باند علی خامنه‌ای، صفحات اول خود را سیاه کرده و تیترهایشان را به مرگ رفسنجانی اختصاص داده‌اند، برخی از روزنامه‌های باند خامنه‌ای خبر رفسنجانی به تیترهای دوم و سوم خود برده‌اند و بسیاری هم خبر رفسنجانی را انعکاس نداده‌اند. اما تمامی روزنامه‌های هر دو باند به‌رغم این‌که ولی‌فقیه ارتجاع از رفسنجانی با عنوان «حجت الاسلام» نام برده است همه از او با عنوان «آیت‌الله» نام برده‌اند. روزنامه‌های باند خامنه‌ای به درج زندگینامه و انعکاس پیامهای سران و مهره‌های نظام بسنده کرده‌اند و روزنامه‌های باند رفسنجانی ضمن حملات باندی، به فروریختن یکی از پایه‌های نظام اذعان کرده و به ابراز وحشت از عواقب آن پرداخته‌اند و بر ضرورت ادامه مسیر زهرخوران او تأکید کرده‌اند:

آرمان: به نظر می‌رسد فقدان آیت‌ا... هاشمی تاثیر شگرفی در صحنه سیاسی کشور خواهد گذاشت و موج بسیار بلندی ایجاد خواهد کرد. طبیعتاً به جریان اصلاحات و اعتدال ضربه بزرگی وارد شده است. خلأ حضورآیت ا... هاشمی در صحنه سیاسی به‌راحتی پرنخواهد شد

آرمان: کمتر شخصیت انقلابی را می‌توان سراغ گرفت که به سرنوشت غم‌انگیز هاشمی در طول حیاتش دچار شده باشد.

بعد از انقلاب هم بیشترین تلاش و خدمات را برای نظام انجام داد. یکی از بالاترین خدمات وی به ایران پایان بخشیدن به جنگ با عراق بود. معذالک کسی که آن کارنامه درخشان را در خدمت به نظام داشت در دو دهه پایانی حیاتش مورد بی‌حرمتی‌های باورنکردنی، انواع توهین‌ها، بی‌مهریها و جفا‌ها قرار گرفت. اتهام و جسارتی نمانده بود که تند‌روها به وی نسبت ندادند. این افراد زمانی که مرحوم هاشمی سرگرم مبارزه با شاه بود، هنوز از مادر متولد نشده بودند.

هاشمی رفسنجانی در دو دهه آخر حیاتش به‌تدریج به این درک رسید که تندروی چون موریانه انقلاب را از درون جویده و آن را از بین می‌برد. او به فراست دریافت که بزرگ‌ترین خطری که آینده ایران اسلامی را تهدید می‌کند، نه اقتصادی، نه سیاسی، نه اجتماعی، نه کمبود آب و باران است و نه هیچ تهدید خارجی است، بلکه آنچه بالاترین خصم نظام ایران است در حقیقت تندروی است، تندروی در داخل کشور نسل بعد از انقلاب را از انقلاب جدا می‌سازد و در خارج از کشور هم جهان و منطقه را علیه ایران اسلامی بسیج می‌کند.

هر قدر او بیشتر دریافت که تندروی چه اثرات منفی‌ای برای انقلاب دارد، بیشتر اصرار داشت که از تندروی فاصله بگیرد.

آرمان: آنچه که آیت‌ا... را از پا درآورد فشارهای روحی بسیار زیادی بود که طی سال‌های اخیر به ایشان تحمیل شده بود. تهمت‌های ناروا و بسیار زیادی در طی سال‌های اخیر به ایشان وارد شد. به‌عنوان نمونه در چند روز گذشته در مناظره شریعتمداری و کواکبیان، مدیر کیهان، آیت‌ا... را عامل اصلی تحریم علیه ایران خواند و اظهار کرد که وی به‌دنبال تحریم علیه ایران بود. همه این مسائل فشاری بر روی آیت‌ا... بود. چرا که بدخواهان آیت‌ا... به خوبی نسبت به خدمات و نقش ایشان در نظام جمهوری اسلامی شناخت داشتند... فوت ایشان ضایعه بسیار بزرگی برای نظام جمهوری اسلامی است که قابل جبران نیست. امید می‌رود افرادی که در این کشور دارای مناصب مهم حکومتی و دولتی هستند اجازه ندهند کشور آن طور که بدخواهان آیت‌ا... می‌خواستند به آن سمت و سو برود.

آرمان: فاضل لنکرانی: هاشمی شخصیتی بود که می‌توانست بحرانهای بسیار بزرگ را به خوبی تدبیر کند.

در روزنامه‌های باند رفسنجانی، در لابلای مطالب به‌صورت مبهم این ایده که ممکن است رفسنجانی به مرگ طبیعی نمرده باشد جاسازی شده است:

آرمان: محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام هم در اینستاگرامش نوشت: «رحلت حضرت آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی را به‌محضر رهبر بزرگوار انقلاب و ملت شریف ایران تسلیت عرض می‌کنم. امروز جلسه کمیسیون زیربنایی مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت‌ا... هاشمی رفسنجانی تشکیل شده بود. حال بسیار خوشی داشت. از رهبر انقلاب و همراهی خود با ایشان خاطرات فراوان تعریف می‌کرد. از همکاری سپاه و ارتش و مجلس و سایرقوا در زمان خود گفت و در حین صحبت با اعضای جلسه شوخی می‌کرد. به یکی از اعضا (آقای واعظی) با تعجب گفتم آقای هاشمی امروز خیلی حال خوشی دارد، شما چه فکر می‌کنید؟»

ابتکار: همین چندی پیش بود فیلمی از او منتشر شد که با بردن نام امیرکبیر، هاشمی منقلب گشته بود. چه می‌دانست که قرار است در سالگرد وفات امیرکبیر، او نیز دعوت حق را لبیک بگوید. گویا قراری است که امیر کبیرها بسانِ هم زندگی کنند و به ساعت هم درگذرند!

جمهوری اسلامی: رفسنجانی زخم‌هایی از دوستان نادان نیز بر تن داشت و با همین زخم‌ها از میان ما رفت.

روزنامه‌های هر دو باند حاکم به‌رغم روضه‌های «وحدت» در فضای مرگ رفسنجانی، حملات خود را در جنگ انتخابات متوقف نکرده‌اند:

رسالت: چمران: جبهه مردمی نیروهای انقلاب، خواهان تغییر وضع موجود در کشور است. عضو هیأت مؤسس جبهه مردمی نیروهای انقلاب اسلامی با بیان این‌که وضعیت کنونی شایسته نظام اسلامی و ملت ایران نیست گفت: این جبهه خواهان مقابله با وضع موجود در کشور است. چمران با بیان این‌که وضعیت کنونی شایسته نظام اسلامی و ملت ایران نیست، گفت: ما برای مقابله به وضع موجود و رفع موانع و اشکالات اساسی کشور از جمله مشکلات رایج اقتصادی و معیشتی مردم، جبهه مردمی را تأسیس کرده‌ایم و قطعاً در همین مسیر نیز راه‌مان را دنبال خواهیم کرد.

روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع، موضوع فیشهای نجومی را دست مایه حمله به دولت و مجلس ارتجاع کرده‌اند:

رسالت: اگر سخنگوی محترم دولت، قانون «انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات» را به‌رسمیت می‌شناسد، در مصاحبه‌های هفتگی خود به‌تدریج برای تنویر افکار عمومی پاسخی برای سؤالات زیر مهیا سازد؛

1- یک راز سر به مهر در خصوص پرداختهای نجومی به برخی از مدیران وجود دارد که باید سخنگوی محترم دولت از آن رمزگشایی کند. راز این است که در تمام مؤسسات عمومی از طرف وزارت اقتصاد و دارایی یک ذی حساب منصوب شده است، کار او تطبیق مقررات در مورد پرداخت هاست. اگر دریافت‌های نجومی قانونی بوده، چرا آمدند و پس دادند و عذرخواهی کردند؟ اگر قانونی نبوده چرا ذی حسابها جلوی آن را نگرفته‌اند؟ در تمام شرکتها و بانکهای دولتی بازرس قانونی حسابرس منتخب دولت (سازمان حسابرسی) حاضر است و کار او هم همین تطبیق مقررات با دریافت و پرداخت هاست. متخلفین چگونه از سد ذی حساب گذشته و توانستند از سد نظارتی بازرس قانونی مؤسسات عمومی هم بگذرند؟!

از آنجایی که حسابرسان دیوان محاسبات هم در دستگاه‌های اجرایی حضور فعال داشته و چشم بینای نظارتی مجلس شورای اسلامی هستند و وظیفه‌شان برخورد با تخلفات است، لذا متخلفین چگونه از سومین سد نظارتی به سلامت عبور کرده‌اند؟

برحسب گزارش رئیس دیوان محاسبات از سال 92 حسابرسان این دیوان، تخلفات پرداختهای غیرقانونی را گزارش کرده‌اند. سؤال این است؛ چرا دادخواستی که دادستانی دیوان بر پرونده یکی از این تخلفات‌زده و این تخلفات را در فرآیند رسیدگی قرار داده است تاریخ ۳۰/۳/۹۵ را دارد؟

به دستور چه کسی سه سال گزارشهای حسابرسان دیوان حبس شده و مورد رسیدگی قرار نگرفته است؟ چرا این گزارشها به موقع برای رسیدگی به هیأتهای مستشاری داده نشده است؟

آیا دادستان دیوان محاسبات می‌تواند گزارش یک حسابرس را در فرآیند رسیدگی بر حسب قانون دیوان محاسبات قرار ندهد و آن را از چرخه رسیدگی خارج یا مختومه کند؟ کدام ماده از مواد قانون دیوان محاسبات چنین اجازه‌ای را به دادستان یا حتی رئیس دیوان محاسبات می‌دهد که احراز یا عدم احراز تخلف کند و پرونده‌یی را نگه دارد یا مختومه کند؟

سوال کلیدی این است که دیوان به‌عنوان مرجع قانونی که برای صیانت از بیت‌المال در این مورد صاحب رأی است، چرا آراء خود را در مورد حقوق‌های نجومی اعلام نمی‌کند؟

دیوان فقط به این اکتفا کرده که تعدادی آمده‌اند اضافه دریافتیهای خود را عودت داده‌اند، اما نگفته است آراء هیأتهای مستشاری دیوان در احراز تخلف و تقویم ریالی که باید به خزانه ریخته شود، چیست. اگر دولت به همه چیز مهر محرمانه زده است، مجلس که نمی‌تواند از همین رویه پیروی کند.

روزنامه‌های باند بی‌سر شده رفسنجانی، سفر دبیر شورایعالی امنیت رژیم، یعنی پاسدار شمخانی به سوریه را بهانه طرح غیرمستقیم وضعیت شکست خورده رژیم در سوریه کرده‌اند:

اعتماد: قاسم محبعلی، مدیرکل اسبق خاورمیانه وزارت امور خارجه: ما نمی‌دانیم چه اتفاقاتی پس از آتش‌بس ایجاد شده با مشارکت روسیه و ترکیه در سوریه در پشت‌پرده رخ داده است که آن تحولات موجب شده تا مذاکرات پی‌درپی و فشرده‌ای میان ایران و سوریه طی روزهای اخیر صورت بگیرد. با این وجود، به نظر می‌رسد مسائل جدیدی در خصوص موضوع سوریه مانند توافق آتش‌بس میان مسکو و آنکارا، اتفاقات میدانی در صحنه داخلی سوریه، روابط ایران و سوریه با روسیه و نیروهای حاضر در صحنه سوریه برای طرفین ایجاد شده باشد که بر اساس آن، تهران و دمشق بخواهند با یکدیگر گفتگو کنند... پس از اجلاس مسکو که با حضور ایران، روسیه و ترکیه برگزار شد، شاهد بودیم که روس‌ها و ترک‌ها خود مستقیماً روند اجرایی کردن توافقات صورت گرفته در آن اجلاس را برعهده گرفتند و با یکدیگرگفتگو کرده و پس از این‌که به توافق با یکدیگر رسیدند، از دولتهای ایران و سوریه خواستند تا این آتش‌بس را پذیرفته و مورد حمایت قرار دهند. ظاهراً دولت سوریه نیز با گرفتن تضمین از سوی مسکو، حاضر به پذیرش این توافق شده است. با این وجود، ما نمی‌دانیم که این توافق چقدر با اهداف و خواسته‌های ایران هماهنگی و انطباق دارد... به نظر می‌رسد در این شرایط، طرف مقابل ایران را بازیگری ذیل روسیه محسوب کرده است. از طرفی، ترک‌ها و روس‌ها محدودیتهایی را که ایران در موضوع سوریه دارد ندارند. روسیه علاوه بر ایران و دولت بشار اسد، با آمریکا، عربستان، اسراییل، معارضان سوری، مصر و اتحادیه اروپا دسترسی دارد در حالی که ایران با همه بازیگران مانند آمریکا و اسراییل ارتباط ندارد.

روزنامه‌های باند خامنه‌ای سوز و گدازهای پاسدار شمخانی از نقش ترکیه در انزوای رژیم در سوریه را انعکاس داده‌اند:

کیهان: شمخانی در دیدار با بشار اسد با اشاره به افزایش پیچیدگی‌های سیاسی و امنیتی در بحران سوریه به برخی اقدامات مشکوک که به‌دنبال بهانه جویی برای نقض آتش‌بس و به شکست کشاندن روندهای سیاسی هستند، هشدار داد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار داشت: مذاکرات سیاسی باید میان سوریها و با مدیریت آنها انجام شود و سازمان ملل و کشورهای مؤثر در این عرصه صرفاً باید نقش تسهیل‌کننده داشته باشند.

شمخانی افزود: همه باید تلاش کنند تا مذاکرات سیاسی به دمشق به‌عنوان پایتخت سوریه متحد و یکپارچه منتقل شود.

شمخانی تأکید کرد: کشورهایی که شهامت اعتراف به اشتباه‌های خود در سوریه را نداشته و بر تداوم رفتارهای غلط خود اصرار می‌ورزند به‌طور قطع با مشکلات و خسارت‌های غیرقابل جبرانی مواجه خواهند شد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی هدف از سفرش به سوریه را ادامه رایزنیهای نزدیک مسئولان عالی دو کشور برای ارتقاء سطح هماهنگی و همکاری مشترک میان سه کشور ایران، سوریه و روسیه در مبارزه با تروریسم عنوان کرد.