۱۳۹۶ خرداد ۲۹, دوشنبه

تصویب تحریم سپاه پاسداران – آمد به سرم از آنچه می ترسیدم



تصویب تحریم سپاه پاسداران – آمد به سرم از آنچه می ترسیدم
تصویب تحریمهای جدید علیه سپاه پاسداران، ارگان اصلی غارت هست و نیست مردم در نظام ولایی، تشتت درونی آنها را بیشتر کرده است. یکی از اصولگرایان با حمله به روحانی گفت: این پایان کار برجام است… دولت حسن روحانی چگونه برخورد خواهد کرد؟. تحریمها باز می‌گردد فقط به یک دلیل که آمریکا فهمیده کسی در ایران هست که نه تنها به تحریم جدید پاسخ نمی‌دهد بلکه با صدای بلند می‌گوید ما را تحریم کنید چرا که ما برای ‘برجام های بعدی’ آماده‌ایم.
رسانه‌های رسمی هم که قبلاً از زبان کارشناسان خود تحریمهای جدید را «مادر تحریمها» یا «سیاه چاله» می‌نامیدند با تصویب لایحه تحریمهای جدید توسط سنای آمریکا، با اشاره به گوشه‌یی از پیامدهای آن ابراز نگرانی کرده‌اند:‌
سیما ۲۶خرداد: از میان صد نفر فقط دو نفر مخالف بودند. یکی سندرز بود که بیانیه داد توافق بسیار مهم هسته‌یی را ممکن است این طرح به خطر اندازد.
… حالا آنچه مصوب شده به رئیس‌جمهور برای اجرای تحریمهایی فرصت می‌دهد تا به بهانه فوق‌العاده و غیرعادی بودن تهدید ایران یک فهرست تحریمی جدید داشته باشد. سلی جونز رئیس انجمن صلح نیویورک به ما می‌گوید مدتها روی این پیش‌نویس طرح تحریمها مطالعه کرده برخی از این تحریمهای جدید به مانند اجرای تحریمهایی هستند که قبلاً وجود داشتند و حتی کمی پیچیده‌تر از تحریمهای قبل هستند. اما احتمالاً مهم‌ترین بخش این تحریمها همان الحاقیه یا پیوستی است که دارد و محرمانه است.
رسانه‌های جناح خامنه ای، بدون ارائه راه‌حل برای خروج از تنگنای تحریمهای جدید در وحشت از تنگ‌تر شدن این حلقه ها، آتش جنگ درونی بین دو جناح را افروخته‌تر کرده‌اند:
سایت مشرق: «آنچه رئیس‌جمهور در اولین سخنرانی پس از انعقاد توافق هسته‌یی گفت درست بود. او گفت «دیوار تحریم‌ها ترک برداشته». آمریکایی‌ها که به خوبی و بهتر از دولت ما از این واقعیت آگاه بودند، خیلی زود به فکر بندزدن بر این ترک افتاده‌اند… اگر وزارت‌خارجه نظام در دو گام پیشینِ واشینگتن، اقدام جدی و پشیمان‌کننده صورت می‌داد، اکنون شاهد اقدام سوم نبودیم… برخلاف تصور اولیه که تحریم‌های این طرح برای تحت ‌فشار قرار دادن سپاه پاسداران و سوق‌دادن دولت برای عدم پشتیبانی از اقدامات منطقه‌یی و فعالیت‌های موشکی این نیروی نظامی است، اما جامعیت این قانون به‌تدریج شامل تمام ارگانهای جمهوری اسلامی ایران می‌شود».
جبرائیلی در فارس نوشت: «در واقع این بیانیه خروج آمریکا از برجام است و طبیعتاً به عمر آن پایان می‌دهد. زمزمه‌هایی در دولت شکل گرفته است که برجام بدون آمریکا ادامه یابد تا واشینگتن منزوی شود! از زبان کسانی این سخنان کودکانه شنیده می‌شود که زمانی با این توجیه که اولاً آمریکا کدخداست و ثانیا بیشترین تحریم‌ها را آمریکا علیه ما وضع کرده، بر طبل مذاکره دوجانبه با آمریکا و دور زدن اروپا و دیگر قدرتها می‌کوبیدند».
مهدی محمدی نفر جلیلی در مذاکرات هسته‌یی با حمله به روحانی نوشت: این پایان کار برجام است… اکنون همه آن تحریمها بازگشته و چیزهایی هم به آن افزوده هم شده است.
سوال بزرگ در این میان این است که دولت حسن روحانی چگونه برخورد خواهد کرد؟. تحریمها باز می‌گردد فقط به یک دلیل: آمریکا فهمیده کسی در ایران هست که نه تنها به تحریم جدید پاسخ نمی‌دهد بلکه با صدای بلند می‌گوید ما را تحریم کنید چرا که ما برای ‘برجام های بعدی’ آماده‌ایم. تقصیر شبکه همکار آمریکا در قبال تحریمهای جدید، درست به اندازه خود آمریکاست.
کریمی قدوسی گفت: آقایان باید از همان ابتدا که برجام را با وضع تحریم‌ها نقض کردند واکنش عملیاتی از خود نشان می‌دادند تا امروز شاهد وضع تحریم‌های بیشتر نباشیم.
تک تک اعضاء هیأت نظارت بر اجرای برجام، از آقای روحانی گرفته تا لاریجانی، ظریف و سایر اعضاء، در برابر این کارشکنی‌ها مسئول‌اند؛ ما در گذشته شاهد یک وادادگی بودیم و اکنون همین موجب شده تا آمریکایی‌ها پرروتر از قبل شوند.