۱۳۹۷ آبان ۷, دوشنبه

چین نظام ایران را تحریم می‌کند؛ همراهی با تحریم‌های نفتی و بانکی آمریکا علیه نظام ایران



چین نظام ایران را تحریم می‌کند؛ همراهی با تحریم‌های نفتی و بانکی آمریکا علیه نظام ایران


چین نظام ایران را تحریم می‌کند زیرا مهمترین بانک چینی در رابطه با نظام ایران که پرداخت پول نفت خریداری شده از طریق آن صورت می‌گیرد و همچنین بزرگترین شرکت‌های نفتی چین اعلام کرده‌اند که تحریم‌های آمریکا علیه نظام ایران را رعایت خواهند کرد.
عسگراولادی؛ «نماینده چین»
اواخر مهرماه، اسدالله عسگراولادی در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: «از ظرفیت چین به درستی استفاده نمی‌کنیم. چینی‌ها هم دلخور هستند.»
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین در توضیح این دلخوری افزود که پس از برجام، «دولتی‌ها که سکان اقتصاد را در دست دارند» «راه را برای اروپایی‌ها» باز کردند و «چین را رها کردند»، «چین» هم «از این رفتار خوشش نیامد».
عسگراولادی می‌گوید که «چین» گفت: اروپایی‌ها «به شما گل می‌زنند، اینها دروغ می‌گویند.» عسگراولادی هم که نقش سخنگوی چین در درون خلافت اسلامی! را برعهده دارد همین پیام را به «دولتی‌ها» منتقل کرده و می‌گوید اروپایی‌ها «بی‌خاصیت هستند.»
در نهایت گویا براساس اصرار عسگراولادی و دوستانش، «دولتی‌ها» قبول می‌کنند که اروپایی‌ها «دروغ می‌گویند» و باید به چین اعتماد کنند و آنچنان که عسگراولادی می‌گوید: «الان چین به عنوان یک شریک استراتژیک درازمدت» برای نظام «مطرح است.»
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع ایران و چین در همین مصاحبه تلویزیونی افزود: «حدود ۵۸۰ تا ۶۰۰ هزار بشکه در روز نفت به چین صادر می‌کنیم.» «آنها می‌گویند ۳۵-۴۰ درصد پول می‌دهیم و ۶۰-۷۰ درصد را کالا ببرید.» که در این رابطه هم «چاره نداریم.» و «اگر نفروشیم چه کنیم؟» [تابناک ۲۸ مهر ۹۷]
بی‌افقی «نگاه به شرق»
پیش از دفاع جانانه اسدالله عسگراولادی از ضرورت رابطه نظام با چین، سخنگویان سپاه به تئوری پردازی نگاه به شرق برای برون رفت نظام از بحران‌های پیش روی پرداختند. در این سیاست محور رابطه نظام با جهان خارج به‌جای اروپا و غرب بر روی رابطه با سه کشور چین، روسیه و هند متمرکز خواهد بود.
با این همه به نظر می‌رسد با نزدیک شدن به موعد تحریم‌های نفتی و بانکی آمریکا علیه نظام ایران، شرایط علیه رابطه چین با خلافت اسلامی! در حال حرکت است. یکی از نخستین نشانه‌های علنی شدن این دشواری آنجایی بود که در کشمکش ۱۵ مهر در مجلس بر سر تصویب لایحه الحاق نظام ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT)، ظریف خطاب به اعضای مجلس گفت که بدون پیوستن به FATF حتی روسها و چینی‌ها نیز حاضر به کار با ما نخواهند بود. [نزاع درونی بر سر پیوستن به FATF، نظام ایران را بیشتر تضعیف می‌کند]
هرچند به نظر نمی‌رسد که نظام، حتی با تن دادن به تمامی خواسته‌های FATF هم بتواند راهی با طرف حساب‌های خود بگشاید، زیرا با وجود تحریم‌های آمریکا هر یک از شرکت‌ها ابتدا باید به این پرسش پاسخ بدهد که ادامه‌ی رابطه‌ی اقتصادی با نظام ایران برایشان سودمندتر است یا تحریم‌های آمریکا برایشان زیان‌بارتر. این قاعده درباره‌ی همه‌ی شرکت‌ها صدق می‌کند و اقتصاد بزرگی مانند چین با حجم عظیم ارتباطاتش با آمریکا نمی‌تواند به این مهم بی‌توجه باشد.
بانک کونلون رابطه را قطع می‌کند
روز یک آبان، رویترز گزارش کرد که بانک کونلون چین همه مبادلات مالی خود با ایران را از تاریخ دوشنبه ۸ آبان (۳۰ اکتبر) متوقف خواهد کرد. از اواخر مهرماه این بانک چینی مبادلات مالی خود با بانک‌های ملت، پارسیان و سینا را متوقف کرده بود. نام این سه بانک در فهرست تحریمی وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار گرفت که در ۲۴ مهرماه منتشر شد. هر سه بانک به‌خاطر پیوند با بنیاد تعاون بسیج وابسته به سپاه، وارد فهرست تحریمی شدند. [شبکه مالی بسیج در لیست تحریم‌ها؛ از تراکتورسازی تبریز تا فولاد مبارکه اصفهان]
قابل توجه اینکه بانک کونلون، مهم‌ترین موسسه مالی تبادلات ارزی و تجاری میان ایران و چین است. مهمترین موضوع در این میان نحوه‌ی پرداخت بهای نفت خریداری شده توسط چین به‌عنوان بزرگترین خریدار نفت ایران است زیرا تقریبا تمامی این پرداخت از طریق بانک کونلون انجام می‌گیرد.
بانک کونلون به نوعی یک بانک دولتی محسوب می‌شود زیرا بیش از ۷۰ درصد سهام آن در اختیار شرکت ملی نفت چین قرار دارد. همچنین این بانک با داشتن ۳۰ هزار شرکت چینی به ‌عنوان مشتری خود، دارای نقشی مهم در اقتصاد چین می‌باشد. [دویچه‌وله ۱ آبان ۹۷]
قطع خرید نفت توسط شرکت‌های چینی
البته این همه‌ی آن چیزی نیست که نظام ایران می‌بایست در رابطه تجاری‌اش با چین نگران آن باشد. رویترز یک روز پس از گزارشی که درباره قطع معاملات بانک کونلون (Kunlun) چین با نظام ایران ارائه کرد بخش دیگری از همکاری چین با تحریم‌های آمریکا علیه نظام ایران را نیز آشکار کرد.
خبرگزاری رویترز ۲ آبان نوشت که شرکتهای ملی نفت چین (CNPC) و ساینوپک (Sinopec) از ماه نوامبر، خرید نفت از ایران را متوقف خواهند کرد. براساس گزارش رویترز این دو شرکت از آن جهت برای ماه نوامبر سفارش خرید نفت از ایران را نداده‌اند که نمی‌دانند آیا در نهایت مشمول معافیت از تحریم‌های آمریکا خواهند شد یا خیر. [مجاهدین ۲ آبان ۹۷]
شرکت ساینوپکنیز به نوعی یک شرکت دولتی چینی محسوب می‌شود زیرا توسط شرکت پتروشیمی چین کنترل و مدیریت می‌شود.
پیشروی تحریم‌های آمریکا
یک روز پس از انتشار این خبر، واشینگتن تایمز نوشت: کمتر از دو هفته مانده به شروع بخش دوم تحریم‌های آمریکا، چین نخستین نشانه‌ها به سرخم کردن در برابر فشار دولت ترامپ برای متوقف کردن خرید نفت ایران را آشکار می‌کند.
واشینگتن تایمز افزود: برای مدتها چین تاکید می‌کرد که تحریم‌های آمریکا علیه ایران را نقض خواهد کرد، اما این هفته یک بانک صادرات و امور مالی چینی، و بزرگترین پالایشگاه‌های نفت دولتی از تجارت با نظام ایران عقب‌نشینی کردند.
از نظر واشینگتن تایمز عقب نشینی چین به عنوان بزرگترین مشتری نفتی نظام ایران از تجارت با این نظام، یک پیروزی بزرگ برای کمپین تحریم‌های‌ آمریکا علیه نظام ایران است.


مطالب   مارا در وبلاک خط سرخ مقاومت   ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید

پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات

سرنگونی #  اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور   #IranRegimeChange