۱۳۹۷ آذر ۱۸, یکشنبه

زمزمه‌های پشت پرده از درون نظام حاکی از تحولات جدی‌ درباره FATF است



زمزمه‌های پشت پرده از درون نظام حاکی از تحولات جدی‌ درباره FATF است


زمزمه‌های مختلفی از  تحولات جدی‌ درباره FATF  از درون نظام شنیده می‌شود. این در حالیست که تعلل اتحادیهٔ اروپا برای ارائه بستهٔ اروپا موضوع دعواهای روزانه نظام شده و اتحادیهٔ اروپا هم  اعلام کرده تعیین‌تکلیف آن تا پایان زمستان انجام خواهد شد.
علی لاریجانی روز ۱۲آذر در یک کنفرانس خبری گفت: «سازوکار مالی اروپا تقریباً نهایی شده.
بانکهای اروپایی گفته‌اند باید FATF توسط ایران پذیرفته شود تا مبادلات بانکی انجام شود».
علی لاریجانی در خصوص به رفراندوم گذاشتن بحث درباره FATF گفت: «برای موضوعات خیلی تخصصی برگزاری رفراندوم کار مشکلی است چرا که در موضوعات فنی حتی حقوقدانان در بررسی لوایح با مسأله روبه‌رو می‌شوند، اما بنده مخالف موضوع نیز نیستم.
در هر صورت برای بررسی موضوعاتی که به ظرافت فنی و حقوقی نیاز دارند، باید مجلس، قوه قضاییه و دولت بحث را حلاجی کنند».
وی ادامه داد: «از ۴لایحه مربوط به FATF، یک لایحه بعد از تصویب و تأیید ابلاغ شده است و ۲لایحه نیز در مجمع تشخیص مصلحت نظام در حال بررسی است و یکی از لوایح که شورای نگهبان به آن ایراد گرفته، در کمیسیون برخی از ایرادات آن رفع شده و روی برخی مواد اصرار وجود دارد که بعد از بررسی مجلس، لایحه مجدد به شورای نگهبان ارسال می‌شود و اگر این شورا مجدداً لایحه را رد کند، برای تأیید به مجمع تشخیص ارسال خواهد شد».
وی سپس به طور معجزه‌آسایی!! نتیجه گرفت: «بنابراین بن‌بستی نداریم».
در ادامه همین دعوا یعنی الحاق رژیم به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم، رسانه‌ها خبر دادند پس از ایراداتی که ششم آبانماه شورای نگهبان به این لایحه گرفت و پس از اعلام نظر مجمع تشخیص مصلحت نظام، کمیسیون امنیت مجلس برخی از ایرادات این نهاد را برطرف کرده و در برخی دیگر بر مصوبه مجلس اصرار کرده است. قرار است متن ایرادات و گزارش کمیسیون امنیت در جلسه علنی مجلس مطرح شود.
به‌دنبال این ۲تحول که از مدتی قبل در زیرپوست خبرهای رژیم آهنگ نزدیک شدنشان شنیده می‌شد جناح‌های حاکم برای رد یا قبول سازوکار اروپا و درباره FATF در مقابل یکدیگر صف بستند.
فارس نوشت: «در صورت تصویب لایحه الحاق ایران به کنوانسیون CFT توسط مجلس نه تنها مشکلات اقتصادی حل نمی‌شود بلکه ابزارهای حقوقی دشمن برای افزایش فشار به ایران فراهم می‌گردد یعنی دقیقاً همان اتفاقی که پس از پذیرش NPT برای کشورمان رخ داد».
تسنیم هم نوشت: « ۵تن از اساتید حقوق، علوم سیاسی و دیپلماتها در نامه‌ای به شورای نگهبان تأکید کردند، تأیید CFT کمک به افزایش فشار تحریم‌ علیه ایرانیان است …. به بیان دیگر اگر با این مدل، در تعامل با غرب پیش برویم، پروسه امتیاز دادن ایران انتها ندارد؛ در برجام طرف غربی اول از ایران امتیاز هسته‌ای را نقد گرفت و قول نسیه داد که مشکل حل می‌شود ولی در عمل، مشکل حل نشد.
اکنون هم امتیاز FATF را نقد می‌گیرد و نسیه قول می‌دهد که مشکل حل می‌شود؛ اما مشکلات حل نمی‌شود و نوبت به دومینویِ واگذاری و اعطای امتیازات خواهد رسید».
فارس با طرح این سؤال که: «چرا اروپا برای اجرای SPV پیش‌شرط سیاسی می‌گذارد؟» پاسخی می‌دهد که بن‌بست نظام را برملا می‌کند و می‌نویسد: «علت این مسأله را باید در راهبرد کلان اروپا نسبت به ایران جستجو کرد.
اروپا در راهبرد کلان خود به‌صورت مشابه با آمریکا، مخالف پیشرفت‌های موشکی ایران، حضور و نفوذ ایران در منطقه و… است و این امور را مسائلی می‌داند که باید حل شوند».


مطالب   مارا در وبلاک خط سرخ مقاومت   ودر توئیتربنام @bahareazady   دنبال کنید

پیش بسوی قیام  سراسری ، ما بر اندازیم#   شهرهای ایران   اعتصاب # تظاهرات

سرنگونی #  اتحادوهمبستگی     مرگ_بر_دیکتاتور   #IranRegimeChange