۱۴۰۳ آذر ۱۴, چهارشنبه

آخرین اخبار ورویدادهای سوریه - اعزام پاسدار جواد غفاری یکی از فرماندهان سپاه قدس معروف به "قصاب حلب" به سوریه برای سرکوب جنگجویان توسط خامنه ای



آخرین اخبار ورویدادهای  سوریه   - اعزام پاسدار  جواد  غفاری  یکی از فرماندهان  سپاه قدس   معروف به "قصاب حلب" به سوریه برای سرکوب جنگجویان توسط خامنه ای 

**

رویترز : شورشیان سوری در نزدیکی شهر حماه پیشروی کرده و بر اسد و متحدانش فشار وارد می کنند

بیروت/امان (رویترز) - شورشیان و یک دیدبان جنگ گفتند که شورشیان سوری در حال پیشروی علیه نیروهای دولتی بودند و روز سه‌شنبه به شهر بزرگ حماه نزدیک شدند، پس از اینکه هفته گذشته اشغال ناگهانی حلب توسط آنها بشار اسد رئیس‌جمهور این کشور را تکان داد.شورشیان و دیده بان حقوق بشر سوریه گفتند که شورشیان روستاهایی از جمله معر شاهور را در چند مایلی شمال شهر به تصرف خود درآورده اند. رسانه دولتی سوریه اعلام کرد نیروهای کمکی در حال رسیدن به منطقه هستند.

حمله به حماه باعث افزایش فشار بر اسد می شود، در حالی که متحدان روسیه و ایران در تلاش برای حمایت از او در برابر شورش دوباره تلاش هستند. این شهر از زمان شروع جنگ داخلی در سال 2011 در دست دولت باقی مانده است.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در مصاحبه ای به زبان عربی گفت که تهران در صورت درخواست دمشق، اعزام نیرو به سوریه را بررسی می کند و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خواستار پایان دادن به «تجاوزات تروریستی» در سوریه شد. ...

منابع عراقی و سوری گفتند که روز دوشنبه صدها جنگجوی شبه نظامی عراقی مورد حمایت ایران برای حمایت از نیروهای دولتی سوریه وارد سوریه شدند، اما حزب الله اکنون قصد اعزام نیرو را ندارد.

یک منبع شورشی گفت که جنگجویان شبه نظامی مورد حمایت ایران از جمله نیروهایی بودند که در خارج از حماه با آنها می جنگیدند. ...

**

فرماندهی مرکزی ایالات متحده ـ نیروهای سنتکام تهدیدات قریب الوقوع علیه نیروهای آمریکایی و ائتلاف را در نزدیکی سایت پشتیبانی نظامی فرات نابود کردند

نیروهای سنتکام تهدیدات قریب الوقوع علیه نیروهای آمریکایی و ائتلاف را در نزدیکی سایت پشتیبانی نظامی فرات نابود کردند

صبح امروز، نیروهای فرماندهی مرکزی ایالات متحده (CENTCOM) با موفقیت چندین سیستم تسلیحاتی را در مجاورت پایگاه پشتیبانی نظامی فرات منهدم کردند که شامل سه کامیون حامل پرتاب کننده چندگانه موشک، یک تانک T-64، یک نفربر زرهی و خمپاره‌هایی بود که نشان می‌دادند تهدیدی قریب الوقوع برای نیروهای ایالات متحده و ائتلاف هستند. حمله در دفاع از خود پس از آن رخ داد که از موشک انداز چندگانه سوار بر کامیون ، نفربر زرهی و خمپاره به سمت نیروهای آمریکایی شلیک شد.

ماموریت ایالات متحده در سوریه بدون تغییر باقی می ماند زیرا نیروهای ایالات متحده و ائتلاف همچنان بر شکست پایدار داعش تمرکز می کنند. حمایت مداوم شرکای منطقه ای و عملیات در سوریه با رویدادهای اخیر در شمال غرب سوریه ارتباطی ندارد. نیروهای CENTCOM به نظارت بر اوضاع ادامه می دهند و در ارتباط مستمر با سایر نیروهای ما در منطقه با توسعه اوضاع باقی می مانند.

**

العربیه انگلیسی : ارتش آمریکا پس از حمله به پایگاه، سامانه‌های تسلیحاتی را در دیرالزور سوریه منهدم کرد

مقامات آمریکایی روز سه‌شنبه اعلام کردند که ارتش آمریکا حملاتی را به‌عنوان دفاع از خود در دیرالزور سوریه انجام داد و افزودند که این حملات به درگیری‌های جاری در شمال شرق سوریه مربوط نمی‌شود.

واشنگتن تاکنون از حملاتی که علیه مناطق تحت کنترل دولت سوریه در این کشور آغاز شده است، فاصله گرفته است.

ایالات متحده خواستار کاهش تنش شده و گفته است که «حیات تحریر الشام»، یک سازمان تروریستی، رهبری این حمله را بر عهده دارد.

پنتاگون اعلام کرد که نیروهای فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) صبح روز سه شنبه چندین سامانه تسلیحاتی را در نزدیکی MSS فرات [سایت پشتیبانی نظامی فرات] در سوریه منهدم کردند.

سرلشکر پت رایدر، سخنگوی پنتاگون گفت که سه موشک انداز، یک تانک T-64 و خمپاره ها همگی توسط ایالات متحده هدف قرار گرفتند، زیرا آنها "تهدیدی آشکار و قریب الوقوع" برای نیروهای ایالات متحده و نیروهای ائتلاف تلقی شدند.

وی افزود: نیروهای آمریکایی این حملات را پس از پرتاب چند موشک انجام دادند که در مجاورت پایگاه ام اس اس فرات فرود آمدند و خمپاره های دیگری نیز به سمت نیروهای آمریکایی پرتاب شد.

رایدر طی یک جلسه توجیهی به خبرنگاران گفت که ایالات متحده هنوز در حال ارزیابی این است که چه کسی این سلاح‌ها را عملیاتی می‌کند، «اما ما می‌دانیم که گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران در این منطقه هستند که در گذشته حملاتی را به منطقه وادی فرات انجام داده‌اند.»

وی افزود: نیروهای ارتش سوریه نیز در این منطقه حضور دارند.

در حال حاضر حدود 900 نیروی آمریکایی برای حمایت از ائتلاف برای شکست داعش در سوریه مستقر هستند. اما شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران بارها و بارها نیروهای آمریکایی را در این منطقه هدف قرار داده یا تلاش کرده‌اند تا به آنها حمله کنند، که در پاسخ به حملات آمریکا منجر شده است.

ماه گذشته ارتش آمریکا اعلام کرد به اهداف مرتبط با شبه نظامیان تحت حمایت ایران در دیرالزور حمله کرده است.

**

آسوشیتدپرس :  ابو محمد الجولانی رهبر شورشیان سوریه از شهر آزاد شده حلب بازدید کرد و در همینحال نبرد سختی در نزدیکی حما در جریان است

رهبر قدرتمندترین گروه شورشی سوریه روز چهارشنبه در یک بازدید غیرمنتظره، از شهر اشغال‌شده حلب دیدار کرد. این اولین بازدید او از این شهر بود از زمان تصرف بخش‌های وسیعی از آن در آخر هفته گذشته، همزمان با شدت گرفتن نبردهای سنگین در ضدحمله‌ای به رهبری دولت سوریه در شمال حما.

ابو محمد الجولانی، رهبر گروه جهادی هیئت تحریر الشام (HTS)، با پوشش نظامی سبز تیره، در کنار قلعه نمادین حلب به جمعیت طرفداران خود خوش‌آمد گفت. مردان و پسران با شعار "الله اکبر" در حالی که او در مرکز بزرگ‌ترین شهر سوریه قدم می‌زد، او را همراهی کردند.

عملیات تهاجمی شورشیان به رهبری هیئت تحریر الشام و گروهی از شبه‌نظامیان سوری تحت حمایت ترکیه به نام ارتش ملی سوریه صورت گرفته است. این گروه‌ها طی سال‌ها در استان ادلب در شمال غرب و بخش‌هایی از شمال حلب مستقر شده‌اند، در عینحال کشور سوریه از سال‌ها بن‌بست سیاسی و نظامی رنج می‌برد.

جنگ شدید در مناطق نزدیک به حما ادامه دارد و دولت سوریه گزارش داده است که شورشیان را از فاصله ۲۰ کیلومتری شهر حما عقب رانده است. این در حالی است که شورشیان اعلام کرده‌اند تعداد بیشتری از سربازان سوری و نیروهای تحت حمایت ایران را اسیر کرده‌اند. رسانه دولتی سوریه، سانا، روز چهارشنبه گزارش داد که نیروهای دولتی با حمایت حملات هوایی روسیه در حومه این شهر مستقر شده‌اند.

یک عکاس سوری که برای خبرگزاری آلمانی dpa کار می‌کرد، در حمله هوایی در نزدیکی شهر حما کشته شد.

ده‌ها هزار نفر به دلیل این درگیری‌ها که از هفته گذشته آغاز شده، آواره شده‌اند. گیر پدرسن، فرستاده ویژه سازمان ملل برای سوریه، در جلسه شورای امنیت سازمان ملل هشدار داد که اگر تنش‌زدایی نشود و یک فرآیند سیاسی جدی آغاز نگردد، سوریه با خطر عمیق‌تر شدن بحران روبرو خواهد شد. او خواستار دخالت همه طرف‌های سوری و بازیگران کلیدی بین‌المللی شد.

ترکیه از بشار اسد خواسته است که با نیروهای مخالف آشتی کند و آن‌ها را در هرگونه راه‌حل سیاسی برای پایان دادن به درگیری‌ها بگنجاند. ترکیه به دنبال عادی‌سازی روابط با سوریه برای رسیدگی به تهدیدات امنیتی و تضمین بازگشت ایمن بیش از ۳ میلیون پناهجوی سوری است. در همین حال، اسد خواستار خروج نیروهای ترکیه از شمال سوریه به‌عنوان شرطی برای هرگونه عادی‌سازی روابط شده است.

مقامات ترکیه و ایران اوایل این هفته دیدار کردند تا راه‌حلی برای کاهش تنش بیابند.

کشورهای عربی هم‌مرز با سوریه که زمانی از گروه‌های مخالف اسد حمایت می‌کردند، نگرانی خود را از تأثیرات منطقه‌ای این درگیری ابراز کرده‌اند و از رئیس‌جمهور سوریه حمایت کرده‌اند.

محمد جولانی رهبر شورشیان ضربتی سوریه کیست؟

ابو محمد الجولانی، در طول دوازده سال گذشته، رهبر شبه‌نظامیان سوری، تلاش کرده است تا تصویر عمومی خود و شورشی که فرماندهی آن را برعهده دارد تغییر دهد. او روابط طولانی‌مدت خود با القاعده را رد کرده و پیش از آنکه از سایه‌[مخفی بودن] بیرون بیاید قدرت خود را تحکیم بخشیده است. ...

در این مسیر، او تلاش کرده است خود را از القاعده دور کند، تصویر خود و "دولت نجات" گروه افراطی‌اش را بهبود بخشد و در تلاش برای جلب حمایت بین‌المللی و اقلیت‌های مذهبی و قومی در کشور باشد. الجولانی با معرفی خود به‌عنوان مدافع تکثرگرایی و تسامح، تلاش کرده است تا حمایت عمومی و مشروعیت گروهش را گسترش دهد. ...

در سال ۲۰۲۱، الجولانی اولین مصاحبه خود با یک خبرنگار آمریکایی را در شبکه PBS انجام داد. او با پوشیدن کت و شلوار و با مویی که به عقب شانه شده بود، به عنوان رهبر حالا نرم‌گوی گروه هیئت تحریر الشام (HTS) اعلام کرد که گروهش تهدیدی برای غرب نیست و تحریم‌هایی که علیه آن اعمال شده‌اند ناعادلانه‌اند.

او گفت: "بله، ما سیاست‌های غرب را مورد انتقاد قرار داده‌ایم. اما اینکه بخواهیم از سوریه علیه ایالات متحده یا اروپا جنگی به راه بیندازیم، حقیقت ندارد. ما نگفته‌ایم که قصد جنگ داریم."

**

اعزام پاسدار  جواد  غفاری  یکی از فرماندهان  سپاه قدس   معروف به "قصاب حلب" به سوریه برای سرکوب جنگجویان 

رسانه‌ها از اعزام گروهی از مشاوران نظامی سپاه به ریاست جواد غفاری به سوریه خبر دادند. این فرمانده سپاه به دلیل کشتاری که در حلب کرده به "قصاب حلب" معروف شده و قبلا از سوریه به دلیل قاچاق سوخت اخراج شده بود.

خبرگزاری آلمان روز چهارشنبه ۱۴ آذر (۴ دسامبر) گزارش داد جمهوری اسلامی ایران جواد غفاری، "فرمانده برجسته" را به همراه مشاوران نظامی دیگر به سوریه اعزام کرده است تا به دولت بشار اسد در مقابله با حملات شورشیان اسلام‌گرا در شمال کشور کمک کند.


طبق این گزارش جواد غفاری قرار است از ضد حمله نیروهای دولتی سوریه و گروه‌های نیابتی در اطراف شهر حماه حمایت کند.


خبر اعزام غفاری و مشاوران سپاه در شبکه ایرانی "العالم" نیز منتشر شد.

با سقوط حلب و چندین شهر دیگر حکومت بشار اسد و حامیانش به تکاپو افتادند تا در مقابل شورشیان مخالف دولت مقاوت کنند. مقامات ایرانی علنا از اعزام نیرو به سوریه خبر دادند. 

عباس عراقچی، وزیر خارجه ایران روز سه‌شنبه ۱۳ آذر در گفت‌وگو با روزنامه قطری العربی الجدید، گفت: «اگر دمشق به صورت رسمی از تهران بخواهد، جمهوری اسلامی آماده است اعزام نیرو به سوریه را بررسی کند.»

طبق گزارش رسانه‌ها نیروهای ایرانی ظاهرا اکنون بدون درخواست بشار اسد هم به این کشور اعزام شده‌اند.

عراقچی می‌گوید اگر سوریه رسما بخواهد ایران نیرو اعزام می‌کندعراقچی می‌گوید اگر سوریه رسما بخواهد ایران نیرو اعزام می‌کند

عراقچی می‌گوید اگر سوریه رسما بخواهد ایران نیرو اعزام می‌کندعکس: dapd

اخراج غفاری از سوریه به دلیل "قاچاق سوخت"  

وبسایت "المانیتور" به نقل از یک منبع سوری قبلا گزارش داده بود که جواد غفاری فرمانده نیروهای سپاه پاسداران در سوریە با درخواست بشار اسد، از این کشور اخراج شدە است.

رسانه‌های منطقه از جمله "العربیه" سه سال پیش گزارش داده بودند که او به دلیل "تصمیم خودسرانه" اخراج شده است. درباره این موضوع توضیحات بیشتری داده نشده است. وزارت خارجه ایران اما دلیل بازگشت غفاری را پایان ماموریتش در سوریه اعلام کرده بود. 

غفاری در محاصره چهار ساله حلب فرماندهی نیروهای نیابتی را برعهده داشت و جنایات و قتل و عام‌های او و نیروهای تحت فرماندهی‌اش از طرف نهادها و رسانه‌های بین‌المللی گزارش شده بود.

موسسه مطالعات جنگ ایالات متحده (ISW) گزارش داده است که غفاری، متخصص سوریه است و به دلیل نقش خود در بازپس‌گیری شهر حلب در سال ۲۰۱۶ به "قصاب حلب" معروف شده است.

بسیاری از طرفداران جمهوری اسلامی در شبکه‌های اجتماعی غفاری را "قاسم سلیمانی دوم" توصیف کردند و گفتند که او می‌تواند جلوی پیش‌روی شورشیان سوری به سمت دمشق را بگیرد.  

هفته گذشته، ائتلافی از شورشیان به رهبری "هیات تحریرالشام" (HTS) یک حمله غافلگیرانه در شمال‌غرب سوریه را آغاز کرد و کنترل حلب دومین شهر بزرگ این کشور را دوباره به دست گرفت. این حمله باعث تشدید ناگهانی جنگ داخلی سوریه شد که از سال ۲۰۱۱ در جریان است.

درگیری‌های لفظی روسیه و آمریکا در سازمان ملل

روسیه اعلام کرد این کشور با ایران و ترکیه در "تماس نزدیک" است و در مورد درگیری سوریه رایزنی می‌کند.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه، روز چهارشنبه ۱۴ آذر به خبرنگاران گفت وزرای خارجه سه کشور روسیه، ایران و ترکیه به عنوان "گروه کشورهای ضامن" در تماس نزدیک با یکدیگر هستند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه و منابع دولتی گزارش دادند که سه‌شنبه شب، نیروهای ارتش سوریه به کمک جنگنده‌های روسیه موفق شدند شورشیان را از شهر حماه حدود ۱۰ کیلومتر به سمت شمال عقب برانند.

روسیه و ایالات متحده شامگاه سه‌شنبه ۱۳ آذر در جلسه‌ شورای امنیت سازمان ملل یکدیگر را به حمایت از تروریسم متهم کردند.

رابرت وود، معاون نماینده دائم ایالات متحده در سازمان ملل خواستار کاهش شدت درگیری‌ها شد و نگرانی خود را از اینکه حملات شورشیان تحت رهبری "هیات تحریرالشام" ادامه دارد، ابراز کرد.

وی همچنین نیروهای بشار اسد و روسیه را به بمباران مدارس و بیمارستان‌ها و کشتن غیرنظامیان متهم کرد.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در پاسخ به آمریکا اظهار داشت روسیه این توهم را ندارد که واشنگتن زمانی آماده باشد با تروریسم بین‌المللی به طور جدی مقابله کند.


بر اساس گزارش سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه، در پی درگیری‌ها تاکنون بیش از ۵۷۰ نفر کشته شده‌اند که نزدیک به ۱۰۰ نفر از آنها غیرنظامی بوده‌اند.

سازمان ملل نیز می‌گوید از آغاز درگیری‌های سوریه در یک هفته گذشته نزدیک به ۵۰ هزار نفر از خانه‌های خود آواره شده‌اند.

**

تشدید درگیری‌ها در حماه؛ نشست شورای امنیت به خواست سوریه

در حالی که درگیری‌ها در اطراف حماه شدت گرفته رژیم بشار اسد خواستار برگزاری جلسه‌ای فوق‌العاده در شورای امنیت شده است. ایران و روسیه به نیروهای رژیم اسد در مقابله با شورشیان کمک می‌کنند.

شورای امنیت سازمان ملل در روز سه‌شنبه  ۳ دسامبر (۱۳ آذر) جلسه ویژه‌ای در مورد وضعیت سوریه برگزار خواهد کرد. این جلسه به درخواست دولت سوریه برگزار خواهد شد. سه کشور آفریقایی نیز از این درخواست دمشق حمایت کرده‌اند.

در پی حملات ناگهانی و گسترده گروه‌های جهادگرای سوری، جامعه بین‌المللی خواستار کاهش سطح تنش‌ها شده است. متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا روز دوشنبه ۲ دسامبر اعلام کرد که تمامی کشورها باید "نفوذ خود را اعمال کنند" تا "تنش‌ها کاهش یابند". اتحادیه اروپا نیز موضع مشابهی هم‌چون آمریکا اتخاذ کرده است.

 از سوی دیگر بشار اسد، رئیس‌ جمهوری سوریه، کشورهای غربی را متهم کرده که در صدد تجزیه سوریه هستند و با تغییر مرزهای این کشور در پی تامین منافع خود هستند. به گفته سازمان ملل متحد در روزهای گذشته حدود ۵۰ هزار نفر مجبور به ترک محل سکونت خود شده‌اند.

اتحادیه اروپا و آمریکا از طرف‌های درگیر خواسته‌اند که غیرنظامیان را مورد حمله قرار ندهند و سطح تنش‌ها بکاهند. اما اتحادیه اروپا حملات هوایی روسیه به شورشیان و شهرهای ادلب و حلب را محکوم کرده است. جمهوری اسلامی و روسیه از حامیان اصلی رژیم اسد به شمار می‌‌‌‌‌‌‌‌‌آیند. ایران حمله شورشیان را پیامد سیاست‌های آمریکا و اسرائیل در منطقه می‌داند. کشورهای غربی گفته‌اند که باید برای مشکلات سوریه "راه‌حلی سیاسی" یافت.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، نیز خواستار پایان فوری درگیری‌ها شده است.  استفان دوجاریک، سخنگوی گوترش اعلام کرد: «تمام طرف‌های درگیر باید تلاش‌های خود را برای حفاظت از غیرنظامیان و زیرساخت‌های غیرنظامی به کار گیرند.»

گروه جهادگرای هیئت تحریر شام (HTS) و گروه‌های متحد آن در روز چهارشنبه ۲۷ نوامبرحمله‌گسترده‌ای را به نیروهای رژیم اسد در شمال سوریه آغاز کردند. آنها توانستند کنترل کامل شهر حلب را در دست بگیرند. روسیه که متحد رژیم بشار اسد است برای اولین بار پس از گذشت سال‌ها حلب را مورد حملات هوایی قرار داد.

تام فلتچر، رئیس دفتر امور انسانی سازمان ملل(OCHA) در پلتفرم  اکس نوشت: «بسیار نگران‌کننده است که ده‌هزار نفر در سوریه در حال فرار از خانه‌های خود هستند.»

تشدید درگیری‌ها در حماه

مخالفان اسد درروز دوشنبه ۲ دسامبر برای اولین بار چندین محله در شهر حماه را با موشک مورد هدف قرار دادند. به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه در این حملات دست‌کم شش نفر  کشته شدند.

خبرگزاری آلمان به نقل از نیروهای ارتش رژیم اسد گزارش داد که تلاش‌های شورشیان اسلام‌گرا برای نفوذ به مناطق شمالی شهر حماه را دفع کرده‌اند. فرماندهی ارتش سوریه اعلام کرد که شب گذشته ضدحمله‌ بزرگی علیه شورشیان آغاز شده و ارتش اسد موفق شده مناطق از دست رفته در روزهای گذشته را بازپس گیرد. بنا گزارش خبرگزاری آلمان  فرماندهی ارتش سوریه مدعی شده ک منطقه خان‌صیر  که حدود ۸۰ کیلومتری جنوب‌شرقی حلب قرار دارد را از شورشیان پس گرفته است.

حمله آمریکا به نیروهای متحد ایران در سوریه

مرکز دیده‌بان حقوق بشر سوریه  نیز ضمن تایید تشدید درگیری‌ها گزارش داد که نبردهای شدیدی بین نیروهای دولتی و شورشیان در شمال حماه در جریان است. بنا به این گزارش هواپیماهای جنگی روسی و شبه‌نظامیان وفادار به ایران به ارتش سوریه کمک می‌کنند. هواپیماهای جنگی و هلی‌کوپترهای ارتش سوریه و روسیه بیش از ۴۵ حمله هوایی انجام داده و بمب‌های بشکه‌ای پرتاب کرده‌اند. نیروهای دولتی موفق شدند حملات شورشیان را دفع کنند. در این گزارش همچنین آمده است که نیروهای دولتی و متحدانشان در حال حرکت به سمت شهر سفیره در ۲۵ کیلومتری حلب هستند.

مرکز دیده‌بان حقوق بشر سوریه همچنین گزارش داد که نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) که تحت رهبری شبه‌نظامیان کرد قرار دارند، در تلاش برای به دست گرفتن مناطقی هستند که از کنترل دولت سوریه خارج شده‌اند. در دیرالزور، نیروهای دولتی و متحدانشان با شبه‌نظامیان وابسته به نیروهای دموکراتیک درگیر شدند. هواپیماهای جنگی ائتلاف آمریکایی که از نیروهای کرد پشتیبانی می‌کنند در دیرالزور مواضع شبه‌نظامیان وفادار به ایران را هدف قرار دادند.

طبق گزارش دیده‌بان حقوق بشر سوریه، ۱۱ غیرنظامی در حملات هوایی سوریه و روسیه به مناطق مختلف در استان ادلب در شمال غرب سوریه کشته شدند. در حلب نیز چهار غیرنظامی در حملات کشته شدند.

جنگ داخلی سوریه در سال ۲۰۱۱ پس از سرکوب خونین اعتراضات علیه دولت اسد آغاز شد. تا کنون بیش از ۵۰۰ هزار نفر در سوریه کشته و میلیون‌ها نفر دیگر آواره شدند.

واکنش ترکیه به ادعاهای دولت اسد

ترکیه به اظهارات اسد در مورد "دخالت خارجی" واکنش نشان داد. وزیر امور خارجه ترکیه، هاکان فیدان، گفت: "عدم گفت‌وگو میان رژیم و مخالفان باعث شده که مشکل به این نقطه برسد." گروه‌های حامی ترکیه در شمال سوریه علیه نیروهای کردمی‌جنگند. ترکیه نیروهای کرد را بازوی گروه "تروریستی" حزب کارگران کردستان (PKK) می‌داند.

رئیس‌ جمهوری ترکیه، رجب طیب اردوغان، اعلام کرد که ترکیه مدت‌ها پیش هشدار داده بود که "روند خشونت در خاورمیانه ممکن است به سوریه برسد". به گفته او هدف ترکیه پایان دادن به "بی‌ثباتی" ۱۳ ساله در سوریه است.

دولت اسد از سوی کشورهای روسیه و ایران حمایت می‌شود.هر دو کشور کمک‌های نظامی بیشتری را به رژیم اسد وعده داده‌اند. به گفته کاخ کرملین ولادیمیر پوتین و مسعود پزشکیان‌، روسای ‌جمهور ایران و روسیه در  تماس تلفنی از یک سو بر "حمایت بی‌قید و شرط" خود  از دولت سوریه تاکید کرده اما از سوی دیگر خواهان  هماهنگی با ترکیه درتنش در سوریه شده‌اند.



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7