مسئله بغرنج اسرائیل در دریای سرخ: حوثیها را باید زد یا ایران را
اسرائیل توجه خود را به گروه شورشیان حوثی در یمن معطوف کرده که یک مشکلی ماندگار شده و بطور مرتب موشک به اسرائیل شلیک میکنند؛ مشکلی که راههای روشن چندانی برای آن نیست. تا این نقطه اسرائیل زیرساختهای انرژی و ترابری را هدف قرار داده که میگوید حوثیها برای مقاصد نظامی از آنها استفاده میکنند. گام بعدی زدن رهبران این گروه است، همانند کاری که نیروهای امنیتی اسرائیل با حماس و حزبالله انجام دادند...
اما حوثیها یک چالش امنیتی منحصر به فرد برای اسرائیل بخاطر فاصلة آنها از اسرائیل و فقدان اطلاعات در مورد این گروه هستند و اینکه بنظر میرسد حملات هوایی متقابل تنها اقبال تودهای از آنها را افزایش داده ولی تأثیر چندانی روی حملات آنها به اسرائیل نگداشته است. یک ائتلاف به رهبری آمریکا نیز قادر به سرکوب تحریکات حوثیها علیه کشتیرانی جهانی نبوده است...
طی هفتههای گذشته، حوثیها یک جریان مداوم از حملات موشکی تقریباً روزانه به اسرائیل را صورت دادهاند.
دولت اسرائیل زیر فشاری فزاینده است تا پاسخ دهد. حملات حوثیها اغلب میلیونها نفر را در ساعات اولیه روز با عجله به پناهگاهها میفرستد و بازگشت خطوط هوایی بینالمللی که برای عمدة مدت جنگ فعلی پرواز به اسرائیل را متوقف کردهاند را دچار اخلال کرده است.
اما در حالیکه هیچ راه روشنی برای بازداشتن حملات حوثیها در کوتاه مدت دیده نمیشود، برخی متخصصین امنیتی استدلال میکنند که اسرائیل باید فعلاً حوثیها را نادیده گرفته و روی پشتیبان آنها یعنی تهدید استراتژیک بلندمدت خود یعنی ایران متمرکز شود.
بنی گنتز، مقام سابق ارشد در دولت فعلی اسرائیل گفت، ”در قبال تروریسم ساطع شده از یمن، راه حل ما در تهران است.“
گنتز استدلال کرد که در حالیکه اسرائیل تا سالیان باید با متحدین ایران بجنگد، حالا ولی فرصتی برای ایجاد یک ”چرخش استراتژیک“ علیه ایران با جنگیدن مستقیم با آن دارد.
آنانی در کشور که استدلال میکنند که اسرائیل باید ایران را بزند، میگویند هر چند اینکار بطور کامل حملات حوثیها را متوقف نخواهد کرد، اما این گروه را تضعیف خواهد نمود و هدف بلندمدت استراتژیک اسرائیل در ممانعت از تسلیحاتی شدن برنامه اتمی ایران را پیش خواهد برد.
یوئل گوزانسکی، یک متخصص سابق خلیج در شورای امنیت ملی اسرائیل گفت که در عین حال ایران در حال حاضر بطور خاص آسیبپذیر است...
تحلیلگران امنیتی میگویند و اگر ایران تلافی کند، این به اسرائیل امکان خواهد داد تا مجدداً ایران و چه بسا سایتهای اتمی آنرا بزند.
ارتش اسرائیل بعد از آخرین حملاتش در یمن در اواخر ماه دسامبر، حوثیها را یک ”گروه تروریستی مستقل“ خواند که برای انجام حملاتش به همکاری و پول ایران متکی است.
بگفتة برخی تحلیلگران بهترین گزینه اسرائیل برای یک راه حل بلندمدت برای مشکل حوثیها ممکن است تمرکز روی ایجاد یک ائتلاف منطقهای به رهبری آمریکا با کشورهای خلیج، منجمله عربستان سعودی و امارات متحدة عربی، باشد که آنها نیز مورد تهدید تهاجمات فزاینده حوثیها هستند.
واقعیت این است که بسیاری از دول دیگر دنبال کنار زدن رهبری حوثیها از مناطق قدرت آن مشرف بر خطوط کشتیرانی در دریای سرخ هستند. عربستان سعودی دوست دارد که آنها نباشند، و مقامات دولت رسمی یمن بلحاظ بینالمللی که عمدة خاک کشور را تحت کنترل خود دارد نیز اخیراً از ائتلاف به رهبری آمریکا که این گروه هدف قرار میدهد، خواسته که رهبری حوثیها را بکشد. مصر نیز ضربة اقتصادی قابلتوجهی بخاطر کاهش تجارت از طریق دریای سرخ متحمل شده است...
یولی ادلاشتاین، رئیس کمیتة امور خارجی و دفاعی پارلمان اسرائیل گفت، ”همه میفهمند که اگر ما سراغ ایران برویم، حوثیها تضعیف خواهند شد ولی بدین واسطه کنار نخواهند رفت.“
یک مقام اسرائیلی استدلال کرد که اسرائیل باید بین تهدید فوری ناشی از حملات حوثیها و تهدید استراتژیک بلندمدت ایران تفاوت قائل شود.
این مقام گفت، ”ارتباطی بین این دو وجود ندارد. کاملاً تصمیماتی متفاوت است.“
با اینحال، نکات دیگری وجود دارد. نخستوزیر اسرائیل بنجامین نتانیاهو گفته است که جلوگیری از تسلیحاتی شدن برنامه اتمی ایران اولویت اول اوست، همچنانکه جامعة اطلاعاتی آمریکا ماه پیش هشدار داده که خطر ساخت بمب اتمی توسط ایران در حال افزایش است. مقاماتی از دولت نتانیاهو گفتند که خوشبین هستند که رئیسجمهور منتخب دانلد ترامپ متفقی حاضر برای به چنین تلاش خواهد بود، هر چند که تحلیلگران میگویند احتمالاً دولت آتی آمریکا قبل از بکارگیری قوة قهریه تمامی گزینههای دیگر را آزمایش خواهد کرد.
وال استریت ژورنال: داو لایبر، کری کلر-لین، صالح البطاطی
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7