آخرین تحولات روسیه وجنگ غزه - حمله حوثیها به اسرائیل؛ آژیر خطر در برخی مناطق به صدا درآمد
الحره : احتمال انتخاب جوزف عون به ریاست جمهوری لبنان
اشرف ریفی، نماینده کنونی پارلمان و وزیر پیشین دادگستری لبنان، احتمال انتخاب جوزف عون به عنوان رئیسجمهور لبنان در تاریخ ۹ ژانویه جاری را ۸۰ درصد برآورد کرده است. ریفی در اظهارات اختصاصی به شبکه "الحرة" اعلام کرد که دیداری نزدیک بین فرمانده ارتش، جوزف عون، و رئیس حزب نیروهای لبنانی، سمیر جعجع، برگزار خواهد شد.
او همچنین اشاره کرد که هنوز نام نخستوزیر آینده مطرح نشده است، اما تأکید کرد که این شخص "از طبقه فاسد گذشته نخواهد بود."
این اظهارات ریفی در جریان یکی از قسمتهای برنامه "المشهد اللبنانی" که فردا دوشنبه از شبکه "الحرة" پخش خواهد شد، مطرح شد.
ناتوانی در انتخاب رئیسجمهور جدید تا به امروز به دلیل کشمکشهای شدید سیاسی بوده است؛ چرا که گروههای مختلف بر سر کسب نفوذ رقابت میکنند و این مسئله مانع از رسیدن به توافق بر سر یک نامزد واحد یا برگزاری جلسه انتخاباتی شده است. ..
**
العربیه : اخبار وتحولات سوریه
حمایتهای بینالمللی از دولت جدید سوریه:
بر اساس گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، دولت آمریکا قصد دارد محدودیتهای اعمالشده بر کمکهای بشردوستانه به سوریه را کاهش داده و روند ارسال اقلام ضروری مانند آب و برق را تسریع کند.
مقامات شورای همکاری خلیج فارس اعلام کردند که شش کشور عضو این شورا از امنیت، ثبات، توسعه و شکوفایی مردم سوریه حمایت خواهند کرد.
دیدارهای دیپلماتیک:
وزیر خارجه، وزیر دفاع و رئیس اطلاعات سوریه در سفری رسمی به امارات، درباره تقویت همکاریها و هماهنگیهای سیاسی و اقتصادی با کشورهای خلیج فارس مذاکره کردند.
وضعیت انسانی:
در هفته گذشته، انفجار مینها و بقایای جنگ در سوریه جان 32 نفر را گرفته و 43 نفر دیگر را به شدت زخمی کرده است.
کمیتههای محلی مسلح، تحت نظارت دولت جدید سوریه، حفاظت از مناطق مختلفی از جمله دمشق، حلب و حمص را بر عهده گرفتهاند.
درگیریهای قسد و نیروهای ترکیه:
بر اساس گزارش دیدهبان حقوق بشر سوریه، درگیریها بین نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) و فصایل وابسته به ترکیه منجر به کشته شدن 100 نفر در تلاش برای کنترل سد استراتژیک «تشرین» شده است.
**
اسرائیل میکوشد آتشبس با حزبالله را ۳۰ روز دیگر تمدید کند
اسرائیل تلاش میکند آتشبس ۶۰ روزه با حزبالله لبنان را ۳۰ روز دیگر تمدید کند. نماینده ویژه آمریکا در این باره با مقامات لبنانی مذاکره میکند. اسرائیل هشدار داد اگر حزبالله توافق آتشبس را رعایت نکند اقدام خواهد کرد.
روزنامه اسرائیلی "جروزالم پست" شامگاه یکشنبه ۵ ژانویه (۱۶ دی) خبر داد اسرائیل تلاش میکند آتشبس ۶۰ روزه با گروه شبهنظامی حزبالله لبنان را به مدت ۳۰ روز دیگر تمدید کند.
هدف از این کار جلوگیری از پایان زودهنگام آتشبس است که قرار است در ۲۶ ژانویه ۲۰۲۵ به پایان برسد. بیم آن میرود که درگیریها پس از پایان مهلت این آتشبس بلافاصله از سرگرفته شود.
جروزالم پست به نقل از یک مقام دولتی اسرائیل گزارش داده است آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه دولت بایدن در امور خاورمیانه روز دوشنبه ۶ ژانویه در لبنان حضور خواهد یافت تا از شکست آتشبس جلوگیری کند.
این مقام اسرائیلی همچنین گفته است ارتش لبنان قادر نیست در ظرف دو ماه آتشبس در مناطق مرزی مستقر شود که در این صورت اسرائیل نیز مجبور خواهد بود برای مدتی طولانیتر در این مناطق بماند.
جروزالم پست نوشته که این پیام به آمریکا نیز منتقل شده است. قرار است روز دوشنبه ۶ ژانویه (۱۷ دی) آموس هوکشتاین، فرستاده ویژه آمریکا وارد لبنان شود تا با مقامات دولتی لبنان در مورد اجرای مستمر آتشبس گفتگو کند.
اسرائیل اعلام کرده بود کە در صورت نقض آتشبس از سوی حزبالله، حملات خود را از سر خواهد گرفت.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز یکشنبه ۵ ژانویه (۱۶ دی) برای بررسی آتشبس با حزبالله لبنان یک نشست امنیتی برگزار کرد.
آتشبس اسرائیل با حزبالله لبنان
آتشبس بین اسرائیل و حزبالله لبنان از ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ تا کنون با میانجیگری آمریکا و فرانسه اجرایی شده و قرار است در ابتدا حدود دو ماه یعنی تا ۲۷ ژانویه ۲۰۲۵ ادامه یابد.
در این مدت شبهنظامیان حزبالله لبنان باید به پشت رودخانه لیتانی عقبنشینی کنند و ارتش اسرائیل نیز باید از منطقه خارج شود. به طور همزمان، ارتش لبنان باید حضور خود را در مناطق مرزی تقویت کند.
طبق این توافق هزاران سرباز لبنانی به همراه نیروهای حافظ صلح سازمان ملل (یونیفیل) در جنوب لبنان مستقر خواهند شد و هیئتی به ریاست آمریکا بر اجرای این توافق نظارت خواهند کرد.
هشدار یسرائیل کاتس به حزبالله لبنان
یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل روز یکشنبه ۱۶ دی (۵ ژانویه) نسبت به نقض آتشبس با گروه شبهنظامی حزبالله لبنان هشدار داد.
روزنامه "تایمز آو اسرائیل" به نقل از کاتس گزارش داده است که اسرائیل ممکن است مجبور به اقدام شود چرا که حزبالله این توافق را رعایت نکرده است. کاتس به صراحتا گفته است اگر شبهنظامیان حزبالله طبق توافق آتشبس از جنوب لبنان عقبنشینی نکنند اسرائیل مجبور است اقدام کند.
کاتس همچمیم تأکید کرده است که اسرائیل به حفظ آتشبس علاقهمند است اما شرط آن این است که شبهنظامیان حزبالله به پشت رودخانه لیتانی، حدود ۳۰ کیلومتری مرز اسرائیل و لبنان، عقبنشینی کرده و تمامی سلاحها و زیرساختهای تروریستی در مناطق مرزی توسط ارتش لبنان نابود شوند.
به گفته وزیر دفاع اسرائیل ولی تاکنون این اقدامات انجام نگرفته است.
**
حمله حوثیها به اسرائیل؛ آژیر خطر در برخی مناطق به صدا درآمد
ارتش اسرائیل از رهگیری و انهدام موشک بالستیک حوثیهای یمن خبر داد. در پی شلیک موشک از سوی حوثیها، در تلآویو و شهرهای مرکزی اسرائیل آژیر خطر به صدا درآمد. حوثیها حمله موشکی به اسرائیل را تائید کردند.
ارتش اسرائیل بامداد روز سهشنبه ۳۱ دسامبر (۱۱ دی) از حمله موشکی حوثیهای یمن خبر داد و افزود به دنبال این حمله، میلیونها نفر در سرتاسر این کشور به پناهگاهها رفتند.
حوثیهای یمن حمله موشکی به اسرائیل را تائید کردند. در پی این حمله فرودگاه "بن گوریون" در مرکز اسرائیل به طور موقت بسته شد.
ارتش اسرائیل گفته است که پس از به صدا درآمدن آژیر خطر، موشک حوثیها را رهگیری و منهدم کرده است.
ویدیوهایی نیز از سقوط ترکشهای سامانه رهگیری در "بیت شمش" منتشر شد. طبق گزارشها در این حادثه کسی آسیب ندیده است.
با افزایش تنش میان حوثیهای تحت حمایت ایران با اسرائیل، گیدئون ساعر، وزیر امور خارجه این کشور خواهان نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در نیویورک شد.
نشست شورای امنیت درباره حملات حوثیها
شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه ۳۰ دسامبر (۱۰ دی) جلسهای را برای بررسی حملات حوثیها علیه اسرائیل تشکیل داد.
دانی دنون، سفیر اسرائیل پیش از برگزاری این نشست به حوثیها هشدار داد و گفت که اگر گروه حوثی حملات خود را به اسرائیل متوقف نکنند، همان سرنوشتی را خواهند داشت که گروه حماس در غزه، حزبالله در لبنان و بشار اسد دیکتاتور ساقط شده در سوریه تجربه کردهاند.
حوثیها اما ساعاتی پس از هشدار شدیداللحن نماینده اسرائیل در سازمان ملل، دو موشک بالستیک به اسرائیل شلیک کردند.
شورشیان حوثی یمن از آغاز جنگ غزه در ۷ اکتبر سال گذشته، به طور مرتب اسرائیل را مورد حملات موشکی و پهپادی قرار داده و گفتهاند این حملات را در همبستگی با مردم غزه انجام میدهند.
اواسط دسامبر نیز موشکی که توسط حوثیها شلیک شده بود، در تلآویو فرود آمد و ۱۶ نفر زخمی شدند.
به گفته ارتش اسرائیل، حوثیها از زمان آغاز جنگ غزه دستکم ۲۰۰ موشک و ۱۷۰ پهپاد به سمت اسرائیل شلیک کردهاند. بیشتر موشکها رهگیری شدند یا به اسرائیل نرسیدند.
شبهنظامیان یمنی تا کنون حملات زیادی به کشتیهای تجاری در دریای سرخ از جمله نفتکش سونیون، دلتا بلو و دلتا آتلانتیکا انجام داده که در جریان آنها دستکم دو کشتی غرق و ۳ نفر از خدمه این کشتیها کشته شدهاند.
اسرائیل نیز در واکنش به حملات حوثیها اقدامات تلافیجویانه انجام داده است اما بهرغم این عملیات، حمله موشکی حوثیهای تحت حمایت ایران قطع نشده است.
برخی مقامات ارشد دفاعی اسرائیل اکنون بر این باور هستند که به جای حمله به حوثیها در یمن "اقدام مستقیم" علیه ایران باید در اولویت قرار گیرد.
دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) در واکنش به حملات موشکی اخیر حوثیها به اسرائیل پیشنهاد داده بهجای یمن، به ایران حمله شود.
🌴براندازیم #تيك_تاك_سرنگوني #قیام_تنها_جوابه
🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران # کانونهای شورشی
🌳# MaryamRajavi # IranRegimeChange
🌻 پیوند این بلاک با توئیتر BaharIran@ 7