۱۴۰۳ دی ۱۳, پنجشنبه

وضعیت آشفته وترسان نیروهای تروریست عراقی موسوم به نیابتی های طرفدار رژیم بعداز سقوط بشار اسد


   وضعیت آشفته وترسان نیروهای تروریست عراقی  موسوم به نیابتی های طرفدار رژیم بعداز سقوط بشار اسد 

بنا به گزارش میدانی    نیروهای ترورست  عراقی وابسته به ایران می خواهند نشان دهند که شبه نظامیانی که در سوریه نقش داشتند، اکنون نه تنها  بجای سوریه در عراق خواهند بود، بلکه از مرزها نیز دور خواهند شد.بر اساس  این گزارش ، شبه نظامیان طرفدار ایران در عراق ممکن است پس از سالها استفاده از این منطقه برای انتقال به سوریه و قاچاق سلاح برای گروه های طرفدار ایران از مرز سوریه دور شوند.

این یک تحول مهم است و به دنبال گزارش هایی مبنی بر تصمیم شبه نظامیان عراقی به توقف موقت هدف قرار دادن اسرائیل است. علاوه بر این، شبه‌نظامیان در نتیجه سقوط رژیم اسد طرفدار ایران در داخل با فشار مواجه هستند.

شبه‌نظامیان در عراق بخشی از یگان‌های بسیج مردمی هستند، گروهی از شبه‌نظامیان طرفدار ایران که بیشتر پس از سال 2014 برای مبارزه با داعش تشکیل شدند. با این حال، این گروه‌ها ریشه‌های عمیق‌تری در عراق و منطقه دارند و بخشی از «محور مقاومت» ایران در کنار حزب‌الله و جهاد اسلامی فلسطین هستند.

این گروه ها عبارتند از کتائب حزب الله، عصائب اهل الحق و حرکت حزب الله النجبه. برخی از آنها با ایالات متحده جنگیده اند و برخی از رهبران آنها از دهه 1980 در فعالیت های تروریستی طرفدار ایران شرکت داشته اند. در سال 2018، بسیاری از این گروه‌ها به بازوی رسمی شبه‌نظامی عراق زیر چتر حشد الشعبی (PMU‏ ‏) تبدیل شدند.

پس از حمله حماس به اسرائیل در اکتبر 2023، برخی از این گروه ها نیز بخشی از مقاومت اسلامی در عراق شدند که از هواپیماهای بدون سرنشین برای حمله به اسرائیل استفاده کردند.

بر اساس گزارشی در روزنامه نیو عرب که با نام العربی الجدید نیز شناخته می شود، اکنون همه چیز در حال تغییر است. یک منبع گفته است که دولت عراق از این گروه ها می خواهد که از مرز سوریه دور شوند.

بیشتر این گروه ها از منطقه ای در نزدیکی القائم در عراق برای حرکت به سمت سوریه در نزدیکی البوکمال استفاده کرده اند. آنها سپس از جاده در امتداد ساحل غربی فرات به سمت مناطقی مانند المیادین و دیرالزور می روند. این در اصل بزرگراهی برای شبه نظامیان طرفدار ایران بود که به سمت لبنان امتداد داشت. اما سقوط رژیم اسد این بزرگراه را بسته است.

سقوط رژیم سوریه

یک منبع روز یکشنبه به العربی الجدید گفت که در حال حاضر 11 گروه مسلح در منطقه مرزی حضور دارند. ظاهراً برخی از اینها گروه هایی هستند که در سوریه بودند و از سقوط رژیم فرار کردند. آنها اکنون ممکن است از این هفته به "فاصله کافی" از مرز با سوریه دور شوند.

در این گزارش آمده است: «این اولین حرکت این گروه‌ها از زمان ورود آنها به عراق و استقرار آنها در مرز از سمت عراق در شهرک‌های القائم و حسیبه الغربیه و منطقه الرمانه عراق است».

این گروه ها همراه با هزاران نفر دیگر از سوریه، از جمله نیروهای رژیم سوریه که احتمالاً لباس غیرنظامی پوشیده بودند، به عراق عقب نشینی کردند. برخی از آن مردان سپس به سوریه بازگشتند.

این گزارش می افزاید: ایرانی ها و افغان های حامی رژیم اسد وارد عراق شدند. افغان ها بخشی از فاطمیون بودند، گروهی از شیعیان که از افغانستان برای جنگیدن در سوریه استخدام شده بودند.

یک مقام نظامی عراقی در استان الانبار به العربی الجدید گفت: «گروه‌های مسلحی که از سوریه وارد شده‌اند، با حضور تعداد کافی از نیروهای ارتش و گاردهای مرزی در مرز سوریه، به فاصله کافی از مرز سوریه دور خواهند شد. نوار عراقی-سوری قادر به مقابله با هر شرایط اضطراری است.

عراق نیروهای مرزی را به انبار اعزام کرده است تا از سرازیر شدن هرج و مرج از سوریه به عراق جلوگیری کند، چیزی که موضوعی تاریخی بوده است.

پس از سال 2003، بسیاری از جهادگران در دره رود فرات از سوریه به سمت عراق حرکت کردند. در سال 2014 نیز داعش به دنبال تهدید عراق از این منطقه بود. پس از سال 2018، بسیاری از شبه‌نظامیان طرفدار ایران برعکس به سمت سوریه حرکت کردند.

این گزارش بر تمایل عراقی‌ها برای نشان دادن این موضوع تأکید می‌کند که شبه‌نظامیانی که در سوریه نقش داشتند، اکنون نه تنها به عراق برمی‌گردند، بلکه از مرزها نیز دور خواهند شد. این احتمالاً برای اطمینان بخشیدن به سوری ها انجام می شود.

در این گزارش آمده است: «یگان‌های ارتش عراق و نیروهای مرزبانی وابسته به وزارت کشور به وظیفه تامین امنیت نوار مرزی ادامه خواهند داد. وزارت کشور به طور کلی به حشد الشعبی نزدیک است و بنابراین، جایگزینی شبه نظامیان با وزارت کشور ممکن است به این معنی باشد که شبه نظامیان فقط به نام جایگزین می شوند، اما به نوعی در نزدیکی مرز با لباس های جدید باقی خواهند ماند.

این گزارش می افزاید که  شبه نظامیان  در نزدیکی مرز مستقر بودند، . آنها در «دیرالزور، البوکمال، [نزدیک] التنف، حومه البصیره، المیادین و صحرای حمص عمل کرده بودند».

مقامات امنیتی عراق اخیرا با رهبری جدید سوریه دیدار کردند. فرض بر این است که حرکت شبه‌نظامیان، یا لیپ سرویس، مربوط به «پیام‌های عراقی است که حسن نیت دولت را نسبت به سوریه جدید تأیید می‌کند».



🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7