۱۴۰۳ دی ۱۳, پنجشنبه

گاردین- تام توگندهات وزیر پیشین امنیت بریتانیا: رژیم ایران سقوط خواهد کرد - عصر قدیم مرده است، توهمات قدیمی از بین رفته‌اند و عوامل مختلف نظام در حال نابودی هستند


                           گاردینتام توگندهات وزیر پیشین امنیت بریتانیا: رژیم ایران سقوط خواهد کرد


گاردین- تام توگندهات وزیر پیشین امنیت بریتانیا: رژیم ایران سقوط خواهد کرد - عصر قدیم مرده است، توهمات قدیمی از بین رفته‌اند و عوامل مختلف نظام  در حال نابودی هستند

وزیر سابق امنیت بریتانیا درسخنانی گفت که کشتن قاسم سلیمانی به دستور ترامپ زنجیره‌ای از رویدادها را به راه انداخت که به انقلاب در سوریه منجر شد. تام توگندهات پیش‌بینی می‌کند که رژیم ایران ظرف چند سال آینده سقوط خواهد کرد.

روزنامه بریتانیایی "گاردین" در گزارشی با استناد به اظهارات "تام توگندهات"، وزیر پیشین امنیت بریتانیا می‌نویسد که تصمیم دونالد ترامپ برای صدور مجوز کشتن قاسم سلیمانی، فرمانده ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران، زنجیره‌‌ای از رویدادها را آغاز کرد. این تصمیم، جمهوری اسلامی را به یک "ببر کاغذی" بدل کرد و به سرنگونی بشار اسد انجامید.

تام توگندهات، که اکنون در فراکسیون محافظه‌‌کاران پارلمان بریتانیا حضور دارد و قصد دارد بر سیاست خارجی تمرکز کند، پیش‌بینی می‌کند که رژیم ایران ظرف چند سال آینده سقوط خواهد کرد.

او می‌گوید: «در لحظاتی مانند وضعیت کنونی [ایران]، عصر قدیم مرده است، توهمات قدیمی از بین رفته‌اند و عوامل مختلفی در حال نابودی هستند. و من پیش‌بینی می‌کنم که رژیم تهران نیز طی چند سال آینده از بین خواهد رفت. بنابراین، به نظر من فرصت واقعی برای گسترش آزادی و فرصت‌ها وجود دارد.»

گاردین می‌نویسد، اظهارات توگندهات که در آستانه پنجمین سالگرد کشته شدن قاسم سلیمانی در بغداد مطرح شد، موجب بحث‌وجدل شده است. در این سالگرد، آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی بار دیگر در سخنرانی‌ای در تهران اعلام کرد که "رهبری سوریه مجبور به عقب‌نشینی خواهد شد، زیرا جوانان سوری برای شکست دادن رژیم جدید سنی‌مذهب به پا خاسته‌اند".

نقش سلیمانی در منطقه

قاسم سلیمانی نقش مهمی در استفاده از سوریه و عراق به عنوان پایگاه‌هایی برای مقابله با گروه داعش و تقویت منافع جمهوری اسلامی در این کشورها ایفا کرد. توگندهات در پادکستی به نام Conflicted  استدلال کرد که مرگ سلیمانی به نقطه عطفی تبدیل شد.توگندهات گفت: «همیشه برایم شگفت‌آور بوده که چگونه برخی افراد می‌توانند برای یک سازمان نقش بسیار محوری و کلیدی ایفا کنند، و این نقش بیش از آن چیزی است که در ابتدا تصور می‌شود. واقعیت این است که وقتی قاسم سلیمانی در سوم ژانویه ۲۰۲۰ کشته شد، او در ذهن خود بر همه روابط و توافقات منطقه مسلط بود.»

وی افزود: «او [سلیمانی] جایگزین شد، اما واقعاً جایگزین نشد، زیرا هیچکس نمی‌توانست روابط ۲۰ ساله‌ای را که او شخصاً ایجاد کرده بود جایگزین کند. این همان چیزی است که باعث شد روند زوال آغاز شود. بنابراین باید بگویم، هرچند که می‌دانم این حرف چندان محبوب نیست، اما ترامپ در واقع ماشه‌ای بود که سقوط رژیم اسد را آغاز کرد.»

بحران در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

توگندهات همچنین به بحران کنونی در داخل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به دلیل از دست دادن سوریه اشاره کرد. او گفت: «اعضای جوان سپاه دو گونه فکر می‌کنند. یکی این که می‌گویند فرماندهان قدیمی فاسد و نالایق هستند. به همین دلیل حزب‌الله به حال خود رها شد و شکست خورد. همچنین به همین دلیل است که متحدان قدیمی مانند اسد سقوط کردند.»

او افزود: «نکته دومی که می‌گویند این است که شایعاتی شنیده‌اند – نمیدانم چقدر صحت دارد – اما شنیده‌اند که آیت‌الله [خامنه‌ای] و دولت [پزشکیان] در تهران می‌خواهند با آمریکایی‌ها صحبت کنند تا راه حلی پیدا کنند تا شاید باقی بمانند. این در حالی است که می‌گویند به هیچ وجه نمی‌توان با قاتلان قاسم سلیمانی مذاکره کرد.»توگندهات به اجماع رو به رشدی در دولت "میانه‌روی" تهران اشاره کرد که معتقد است باید مذاکرات مستقیم با دونالد ترامپ درباره یک توافق هسته‌ای جدید انجام شود؛ هرچند این باور با مقاومت تندروها روبرو است.

توگندهات، که در سال ۲۰۱۵ مخالف توافق هسته‌ای موسوم به برجام بود، به عنوان وزیر امنیت، از تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی حمایت می‌کرد.

فرصت‌ها و چالش‌ها برای سوریه

توگندهات انقلاب در سوریه را یک نقطه عطف بزرگ‌تر دانست. او گفت: «صادقانه بگویم، اگر ما سوریه را درست مدیریت کنیم، سوریه در ۱۰ سال آینده می‌‌تواند نه تنها یک قطب ثبات، بلکه یک قدرت اقتصادی فوق‌العاده در منطقه باشد.»

او همچنین به خطرات بزرگی اشاره کرد، زیرا این کشور به دلیل تلاش گروه‌های کُرد و گروه رادیکال هیئت تحریر شام برای اعمال نفوذ، دچار شکاف است.

توگندهات از غرب به دلیل نداشتن استراتژی بلندمدت در خاورمیانه انتقاد کرد. او گفت که خروج نیروها از افغانستان و شکست باراک اوباما در برخورد با استفاده بشار اسد از سلاح‌های شیمیایی در سال ۲۰۱۳، فرصت‌هایی را برای ولادیمیر پوتین فراهم کرد تا خود را به عنوان یک "رهبر قوی" معرفی کند.

او گفت: «پوتین نسبت به ما هیچ ثبات بیشتری ندارد، اما توهم آن را دارد و همین توهم کافی بوده تا تصمیماتی بگیرد که به رنج و مصیبت گسترده منجر شده است.»


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7