۱۴۰۴ تیر ۱۴, شنبه

مکانیسم ماشه؛درمقابل نقض های گسترده اتمی - شمشیر داموکلسی که آخوندها از آن گریزی ندارند ودر جیغ های بنفش شان هراس از آنرا پنهان نمی کنند



مکانیسم ماشه؛درمقابل نقض های گسترده اتمی -  شمشیر داموکلسی که آخوندها از آن گریزی ندارند ودر جیغ های بنفش شان هراس از آنرا پنهان نمی کنند 

تلاش دیوارنه‌وار حکومت ایران برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیسم ماشه

به دنبال بمباران تاسیسات هسته‌ای و موشکی حکومت ایران و آتش‌بسی که از آن نام برده می‌شود، مهمترین اولویت خارجی ملایان در حال حاضر نه تلافی‌جویی با آمریکا و اسرائیل و گروسی، بلکه تلاش دیوانه‌وار برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیسم ماشه است. این را می‌شد از پیش حدس زد. در حالی که حکومت ملایان درگیر مذاکرات آمریکا، پیشاجنگ ۱۲ روزه به مدت ۶۰ روز بوندد، عباس عراقچی، با تلاشی عجیب به دنبال تروئیکای اروپایی می‌دوید.

صورت مسئله برای آنان که با موضوع هسته‌ای ایران و متعلقات آشنایی دارند روشن است، اما برای آنانی که از کمی دورتر وقایع را دنبال می‌‌کنند شاید در پشت پرده‌ای از ابهام باشد.

مکانیسم ماشه، مکانیسم ماشه، مکانیسم ماشه، این دردی بود که عراقچی برای درمان و از سر گذراندن آن در حالیکه با کدخدا، مذاکره می‌کرد، هر روز نه، هفتگی با اروپایی‌ها دیدار و گفتگو یا بهتر بگویم التماس می‌کرد.

روزگار گذشت عدم دستیابی به توافق با آمریکا به جنگ ۱۲ روزه و نابودی تقریبا کامل تاسیسات هسته‌ای و… انجامید. حال دیگر گفتگو با آمریکا بر سر هسته‌ای موضوعیت چندانی ندارد.

اما آنچه اهمیت دارد و حکومت ملایان به شدت از آن در هراسند روزهایی است که می‌گذرند و به پایان موعد فعال‌سازی روند مکانیسم ماشه می‌رسند. ۲۶ شهریور پایان قرارداد برجام است. با توجه به مدت حداکثر ۶۵ روزه پروسه مکانیسم ماشه که به بازگشت خودکار ۶ قطعنامه تعلیقی ذیل قطعنامه ۲۲۳۱ و برجام می‌انجامد، برخی تحلیل‌گران معتقدند حداکثر تا نیمه مرداد ۱۴۰۴، تروئیکای اروپایی وقت دارند تا مکانیسم ماشه را فعال سازند تا به سرانجام برسد.

حال در این بین مواضع ملایان مجمعی از تناقض است. از یک سو التماس می‌کنند که مبادا مکانیسم ماشه را فعال کنید. از سوی دیگر اعلام می‌کنند که فعال‌‌سازی آن خطای راهبردی است.

فرانسه ظاهرا در تهدید فعال‌سازی ماشه پیشتاز است

دیگر سویی نمی‌ماند! از طرفی دیگر تهدید می‌کنند که اگر فعال‌سازی صورت بگیرد انتقام و تلافی در کار خواهد بود. از آن طرف نیز… به هر خس و خاشاکی که بشود به آن آویخت می‌آویزند که مانع از فعال‌سازی روند مکانیسم ماشه شود.

از آخرین مورد در تنش فیمابین ملایان و تروئیکای اروپایی شروع می‌کنیم.

ژان نوئل بارو روز ۱۲ خرداد ۱۴۰۴ اعلام کرد «با یک نامه ساده در پست می‌توانیم تحریم جهانی بر سلاح، تجهیزات هسته‌ای، بانک‌ها و بیمه ایران را که ۱۰ سال پیش لغو شد را دوباره اعلام کنیم»

وی در روز یکشنبه ۸ تیر نیز گفته بود اگر ملایان از مذاکره صادقانه و پایدار هسته‌ای خودداری کنند، فرانسه به همراه آلمان و انگلستان با یک نامه ساده تمام تحریم‌‌های پیش از برجام را باز می‌گردانند.

یک روز قبل عباس عراقچی وزیر خارجه ملایان در واکنش به اظهارات کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا گفت قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و برجام برای کایاس اعتبار ندارد و مکانیسم ماشه برای بازگرداندن تحریم‌ها بی‌اساس و فاقد وجاهت است!

تعجب نکنید تا پیش برویم!

کایاس روز سه‌شنبه ۱۰ تیر در تماس با عراقچی خواستار مذاکره برای پایان‌دادن به برنامه هسته‌ای ایران در سریع‌ترین زمان ممکن شده بود.

روز چهارشنبه همچنین وزیر خارجه اسرائیل ضمن اشاره به تعلیق همکاری ملایان با آژانس و مصوبه مجلس ملایان و ابلاغ آن توسط پزشکیان، از تروئیکای اروپایی خواست فورا مکانیسم ماشه را فعال سازند.

در ۷ تیر عباس عراقچی تهدید کرد که فعال‌کردن مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپایی اشتباه تاریخی از سوی اروپا خواهد بود.

در ۶ تیر، یوهان وادفول، وزیر خارجه آلمان اعلام داشت، با توجه به اهرم مکانیسم ماشه، اروپایی‌ها در مذاکرات احتمالی با ایران درباره برنامه هسته‌ای تهران یک برگ برنده واقعی» دارند.

ادامه تهدید‌ها از سوی دوطرف

در ۵ تیر عباس عراقچی، در پاسخ به یک سوال که پرسید فکر می‌کنید اروپایی‌ها مکانیسم ماشه یا اسنپ‌بک را فعال بکنند؟، گفت کشور‌های فرانسه و انگلیس که عضو دائم  شورای امنیت هستند امکان فعال کردن این مکانیسم را دارند… اگر اروپا از این ابزار استفاده کند… برای ما خسارتی دارد ولی ما هم ممکن است تصمیماتی در این رابطه بگیریم.»

در ۲ تیر دیوید لمی، وزیر خارجه بریتانیا، «ما کاملاً روشن و شفاف گفته‌ایم که ایران نباید به توانمندی هسته‌ای مورد نظرش دست پیدا کند. در اینجا، در بریتانیا، برای اهداف غیرنظامی و صلح‌آمیز هسته‌ای، غنی‌سازی در سایت‌های ما حدود ۶ درصد است. پس چرا ایران باید ۶۰ درصد غنی‌سازی انجام دهد، مگر اینکه هدفش دستیابی به سلاح هسته‌ای باشد؟ ما باید از وقوع این مسئله جلوگیری کنیم. ایران باید جدیت ما را درک کند. اکنون باید وارد مذاکرات واقعی و با حسن نیت شوند؛ جدی و متعهد.»

در طرف دیگر در ۲۳ خرداد وزارت‌خارجه و سازمان انرژی اتمی ملایان در بیانیه‌ای اعلام داشت «اگر کشورهای اروپایی بخواهند.. مسیر فعال کردن سازوکار ماشه را هموار کنند با پاسخ شدید مواجه خواهند شد. در صورت بازگرداندن قطعنامه‌های شورای امنیت ایران فرآیند خروج از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌یی ان.پی.تی را مدنظر قرار خواهد داد.»

این موضعگیری در پی صدور قعطنامه اخیر شورای حکام صورت پذیرفت.

در همین روز سه کشور اروپایی اعلام داشتند در صورت نبود توافقی رضایت‌بخش و اطمینان از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز، فعال‌سازی مکانیسم ماشه را برای رسیدگی به تهدیدات ناشی از برنامه هسته‌یی ایران برای صلح و امنیت بین‌المللی در نظر خواهند گرفت.

در روز ۲۱ خرداد نیز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ملایان اذعان کرد که اروپا در پی صدور قطعنامه و استفاده از «مکانیسم ماشه» برای برگرداندن همه تحریمهای بین المللی می‌باشد.

چرایی ترس ملایان از فعال‌شدن مکانیسم ماشه

او تأکید کرد برخلاف قطعنامه‌های شورای امنیت، «مکانیسم ماشه» قابلیت وتو از سوی «دوستانمان مثل چین و روسیه» را ندارد، که این خود به معنای یک فاجعه برای ماست.

در روز ۲۰ خرداد علی جنتی، وزیر پیشین ارشاد با اشاره به پرونده هسته‌ای ملایان گفت: «روابط با اروپا در بدترین شرایط خود طی سه دهه گذشته قرار دارد و اگر مکانیسم ماشه فعال شود، مشکلات دهه ۹۰ به شکل شدیدتر بازمی‌گردد.»

عباس عراقچی، ۱۲ خرداد نیز اعلام کرده بود: «در خصوص مکانیسم ماشه امیدواریم کشورهای اروپایی این اشتباه را مرتکب نشوند. این سیاست غلط خواهد بود و به بحران‌های موجود اضافه خواهد کرد.»

اظهارات ترس‌آلود از فعال‌شدن مکانیسم ماشه بسیار بیش از این است. فقط به برخی از اظهارات یک ماه اخیر بسنده کردیم. اما اصل ماجرا در حال حاضر چیست؟

پس از بمباران و نابودی تاسیسات اتمی و جنگ ۱۲ روزه و آتش‌بس، در سیاست خارجی، در بین مشکلات ملایان، مکانیسم ماشه مهمترین ابربحرانی است که دارند .

چرا که تمامی تحریم‌های ۶ قطعنامه پیش از قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت را برگردانده و برنامه هسته‌ای ایران را ذیل منشور هفتم ملل متحد سوق می‌دهند.

برگشت این تحریم‌های غول‌آسای بی‌سابقه در جهان، در وضعیت وخیم اقتصادی که ملایان دارند، بی‌شک پیش‌درآمد مشکلات اقتصادی و اجتماعی بیشتر و به تبع آن فوران اعتراضات اجتماعی غیرقابل اجتناب خواهد بود.

از این روست که ملایان می‌کوشند به هر قیمت، جلو فعال‌شدن مکانیسم ماشه را بگیرند و گر نه پسانابودی تاسیسات اتمی‌شان، که موضوع اصلی برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ بود، چرا باید این همه هراس از مکانیسم ماشه داشته باشند.؟! تاسیسات غنی‌سازی و بمب‌سازی که دود شد و به هوا رفت.


🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7