۱۴۰۴ تیر ۱۴, شنبه

آخرین تنش و وضعیت جنگی بین اسرائیل و ایران بعد از جنگ ۱۲ روزه - ادامه تهدیدها و خط و نشان‌ کشیدن‌های متقابل



آخرین تنش و وضعیت  جنگی  بین اسرائیل و ایران بعد از جنگ ۱۲ روزه -   ادامه تهدیدها و خط و نشان‌ کشیدن‌های متقابل 

تیر ۱۳, جمعه پس از پایان جنگ ۱۲روزه ایران و اسرائیل، وزیر دفاع اسرائیل از تدوین طرحی برای حفظ «برتری هوایی دائم» بر آسمان ایران خبر داد؛ هم زمان، فرمانده ارتش ایران هشدار داد حمله دوباره به ایران پاسخ سنگین تری در پی خواهد داشت.

کاتس، وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد ارتش این کشور در حال تدوین طرحی بلندمدت برای «جلوگیری از بازسازی توان نظامی و هسته ای ایران» پس از جنگ اخیر است تبلیغات اسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل اعلام کرد ارتش این کشور در حال تدوین طرحی بلندمدت برای «جلوگیری از بازسازی توان نظامی و هسته ای ایران» پس از جنگ اخیر است. به گفته او، ارتش اسرائیل باید به گونه ای تجهیز شود که «برتری اطلاعاتی و عملیاتی، حتی در آسمان تهران» حفظ شود. وی تأکید کرد هدف این راهبرد، حفظ «دست بالای استراتژیک» در برابر ایران است.

این اظهارات در حالی مطرح می شود که اسرائیل در ۱۳ ژوئن (۲۴ خرداد) با حملاتی گسترده به تأسیسات هسته ای ایران، جنگی ۱۲روزه را آغاز کرد. آمریکا نیز در کنار اسرائیل تأسیسات مهمی همچون «فُردو»، «نطنز» و «اصفهان» را هدف قرار داد. در مقابل، ایران با موجی از حملات موشکی و پهپادی به خاک اسرائیل پاسخ داد. این درگیری با میانجی گری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، به آتش بس انجامید.

هشدار فرمانده ارتش جمهوری اسلامی: پاسخ مرحله دوم تنها آغاز بود

در مراسم بزرگداشت حسین سلامی، فرمانده کل سابق سپاه پاسداران، عبدالرحیم موسوی فرمانده ارتش جمهوری اسلامی، با اشاره به تلاش اسرائیل برای حفظ برتری هوایی، هشدار داد: «دشمنان از شهادت این عزیزان سرمست نباشند؛ ما برای ادامه راه آن ها آماده ایم و جبهه مقاومت با خون این شهیدان استوارتر خواهد شد.»

او با بیان اینکه «برنامه ای بیچاره کننده برای دشمن طراحی کرده بودیم اما فرصت اجرای آن پیش نیامد»، تأکید کرد در صورت حمله مجدد به ایران، این طرح اجرا خواهد شد و «شاید آمریکا هم نتواند نتانیاهو را نجات دهد». وی با اشاره به برنامه ریزی ۱۵ ساله دشمنان برای این جنگ و سازماندهی نفوذی ها در داخل ایران گفت: «سه چیز را دست کم گرفتند: رهبری، مردم، و قدرت پاسخ نیروهای مسلح.»

علی محمد نائینی، سخنگوی سپاه نیز در بیاناتی تهدیدآمیز در مصاحبه با سایت المیادین گفت که «اگر تجاوز جدیدی علیه ایران رخ دهد، پاسخ ایران کوبنده خواهد بود و هیچ خط قرمزی نخواهیم داشت.»

او مدعی شد که " دشمن در جنگ اخیر به هیچ یک از اهداف خود نرسید".

در شرایطی که اسرائیل راهبرد جدیدی برای نظارت مداوم بر فعالیت های نظامی ایران در پیش گرفته و احتمال حملات پیشگیرانه مشابه با مدل برخورد با حزب الله لبنان را بررسی می کند، ایران نیز تهدیدهای مشابه ای را مطرح کرده است.

برخی تحلیل گران معتقدند وضعیت کنونی بیش از آن که صلح پایدار باشد، «آتش بس شکننده» است. آینده این تقابل، به تحولات سیاسی داخلی در دو کشور، موضع آمریکا و روند احیای احتمالی مذاکرات هسته ای بستگی خواهد داشت.

این نگرانی هم ابراز می شود که اظهارات مبتنی بر "پیروزی" فرماندهان نظامی و سیاسی جمهوری اسلامی در جنگ اخیر، شاید نشانه ای از عدم درس آموزی آنها و دستکم گرفتن آسیب پدیری در برابر حملات اسرائیل و متحدان آن باشد. این غفلت از بازخوانی تجربه جنگ اخیر و زمینه های آن از نظر شماری از منتقدان می، تواند به ادامه رویکردهای تا کنونی و عدم بازبینی لازم سیاست های منطقه ای و بین المللی و ا متناع از تجدید نظر در سیاست های امنیتی و نظامی بیانجامد که برای امنیت و ثبات و پیشرفت ایران دارای عواقب باز هم سنگین تری خواهد بود.

دویچه وله آلمان 

🌴براندازیم  #تيك_تاك_سرنگوني    #قیام_تنها_جوابه  

🍏# مجاهدین_خلق ایران #ایران  #  کانونهای شورشی

🌳# MaryamRajavi  # IranRegimeChange   

🌻 پیوند این بلاک  با  توئیتر BaharIran@ 7