۱۳۹۵ اسفند ۲۸, شنبه

آمارهای تکان‌دهنده از جنابات خامنه ای و اسددر سوریه











آمارهای تکان‌دهنده از جنابات خامنه ای و اسددر سوریه

کمیسیاریای عالی آوارگان سازمان ملل آمارهای بسیار تکان دهنده ای درباره سوریه منتشر و اعلام کرده است ۸۵ درصد از مردم این کشور زیر خط فقر زندگی می کنند و حدود پنج میلیون نفر از مردم این کشور آواره شده اند. ۱۱ میلیون سوری مجبور به ترک منازلشان شده اند و میزان زیان وارده به تولید ناخالص داخلی سوریه به ۲۵۹ میلیارد دلار رسیده است.
براساس آمارهای سازمان ملل شمار قربانیان جنگ در سوریه که در ابتدا با اعتراضاتی تحت شعار آزادی، عدالت و کرامت در ماه مارس ۲۰۱۱ آغاز شد به بیش از ۳۲۰ هزار کشته و یک میلیون زخمی رسیده و در نتیجه آن، میلیون ها نفر در داخل و خارج از سوریه آواره شده اند. اما نهادهای غیر دولتی شمار قربانیان جنگ در سوریه را حداقل ۴۵۶ هزار نفر تخمین می زنند.
پس از مدتی از آغاز بحران در سوریه، این کشور به “سیاهچاله”ای برای جذب عناصر مسلح افراطی از سراسر جهان تبدیل شد و هزاران شهروند این کشور به کشورهای همسایه آواره شدند. علاوه بر این موج گسترده ای از آوارگی در داخل این کشور به وجود آمد. با توجه به عدم وجود اقدامات حقوقی بین المللی در سوریه دستیابی به آمار دقیق قربانیان در این کشور بعید به نظر می رسد. همچنین نباید قربانیانی را که بر اثر فروپاشی نظام بهداشتی و درمانی این کشور جان خود را از دست می دادند فراموش کرد.
تبدیل سوریه به سرزمین توحش
کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرد که “سوریه به سرزمین توحش” تبدیل شده است.
به گزارش رادیو فرانسه؛ در شرایطی که برقراری آتش‌بس ولو موقتی در سوریه بسیار دشوار شده، روز سه‌شنبه ١۴ مارس آقای زید رعد حسین کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: “در حال حاضر، تمامی کشور (سوریه) به یک اتاق شکنجه تبدیل شده”…
زید رعد حسین که پیش تر یک دیپلمات اردنی بوده است، در اجلاس شورای حقوق بشر سازمان ملل که در بارۀ سوریه تشکیل شد اضافه کرد: “تمامی سوریه سرزمین توحش و ظلم مطلق شده”.
کمیسر حقوق بشر سازمان ملل گفت که جنگ سوریه که حالا به هفتمین سال می‌رسد “بدترین فاجعه‌ای است که از جنگ جهانی دوم به بعد، به دست انسان ساخته شده است”.
زید رعد حسین با یادآوری وقایعی که منجر به جنگ سوریه شد گفت که علت اصلی، خشونت افراطی دولت علیه مردم بود. او گفت که درگیری‌ها و بحران اولیه در سوریه به دنبال شکنجۀ یک جوان بروز کرد و سپس افزود: “در آن زمان، سرویس‌های امنیتی چند بچه را در شهر درعا بازداشت و شکنجه کردند، فقط به این دلیل که روی دیوارهای شهر شعارهای ضد دولتی نوشته بودند”…
او افزود: “پس از آن، وقتی تعداد تظاهرات مردم زیاد شد، دولت به مردم حمله کرد و علیه ملت خودش وارد جنگ شد”…
به گفتۀ سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه، طی شش سال گذشته حداقل ۶٠هزار نفر زیر شکنجه و در شرایط بد زندان در سوریه جان داده‌اند.