۱۳۹۵ اسفند ۲۸, شنبه

گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز بیست وهشتم اسفند ۹۵


گفته‌ها و ناگفته‌ها از میان روزنامه‌های حکومتی روز بیست وهشتم اسفند ۹۵

مهم‌ترین عنوانهای صفحات اول روزنامه‌های حکومتی بازتاب جنگ قدرت برای کرسی ریاست‌جمهوری در جریان نمایش انتخابات است که به سایر بحرانهای رژیم نیز کشیده شده است:
آفتاب یزد:‌پس از وعده یارانه 250هزار تومانی قالیباف این بار وعده تبدیل ایران به سوئد را داد- قالیباف شهردار تهران در گفتگو با ارگان مطبوعاتی خود در حالی وعده تبدیل ایران به سوئد را داد که پیش از این حداد عادل وعده تبدیل ایران به ژاپن اسلامی را داده بود.

آفتاب یزد: دادستان کل کشور:‌فضای مجازی را نمی‌توان از مردم گرفت
اعتماد:‌ کاندیداها از مردم تقاضای رأی نکنند
جوان:‌اسرار دولت در دست دو تابعیتی هاست
جوان:‌تردید اصلاح‌طلبان در حمایت از روحانی
کیهان: تزریق پول برای ایجاد اشتغال یا مصارف انتخاباتی

در روزنامه‌های دو باند حاکم اظهارات سران و مهره‌های باند خامنه‌ای در حمله به حسن روحانی و خط ونشان کشیدن برای باند رقیب سرمقاله‌ها و مقالات مهم را به خود اختصاص داده است. خیز برای انقباض و صدور ارتجاع و حذف روحانی در این اظهارات بارز است:
شرق:‌فرمانده سپاه مطرح کرد: انقلاب اسلامی
در مسیر پیشرفت خود، منتظر کسی نمی‌ماند. همه مسئولان باید خود را با پیش‌روندگی شتابان انقلاب هماهنگ کنند.
انقلاب اسلامی هم‌اکنون در مرحله سوم خود یعنی «تشکیل دولت اسلامی» قرار دارد و به فضل الهی با ریزش‌ها و رویش‌های جدید، با موفقیت از این مرحله عبور خواهد کرد.
رسالت مشترک حوزه‌های علمیه و سپاه، پیش‌برندگی و تعمیق انقلاب اسلامی این امانت و ودیعه الهی برای نجات بشریت است.
او با اشاره به این‌که «پاسداری از وضع موجود انقلاب، پاسداری محافظه‌کارانه است» یادآور شد: سپاه و حوزه‌های علمیه و همه قوای نظام در چارچوب منویات و رهنمودهای مقام معظم رهبری به پاسداری محافظه‌کارانه اکتفا نکرده و فراتر از آن خود را پاسدار پیش‌روندگی انقلاب اسلامی می‌دانند و ان‌شاءالله به رسالت خود در این عرصه عمل می‌کنند.

کیهان:سال 1395سال پرفراز و نشیبی بود. یکی از حسرت‌های بزرگ این سال رو به پایان آن است که برخی مسئولان ما به امید رونق و گشایش اقتصادی ناشی از توافق با آمریکا و غرب، دست روی دست گذاشتند و یک سال از عمر مفید مسئولیت را به کم‌کاری و بی‌عملی یا بدعملی گذراندند. 14ماه از شروع زمان اجرای تعهدات آمریکا و اروپا گذشت اما تعهدات اصلی غرب درباره لغو تحریم‌های بانکی و مالی روی کاغذ ماند. از لغو یکجای تحریم‌ها و درآمد جدید روزانه 170 میلیون دلار و سرمایه‌گذاریهای انبوه خارجی و حل همه مشکلات (از رکود و بیکاری تا آلودگی هوا و آب خوردن) به واسطه لغو تحریم‌ها در روز اجرای توافق و... خبری نشد و نزدیک‌ترین حامیان و مشاوران دولت، سربسته می‌گویند از نظر اقتصادی سال سخت‌تری در پیش است.
سال 95سال اوج تقابل دو فرهنگ و روحیه بود. یکی همان روحیه اشرافی که حقوق و پاداش‌ نجومی را حق مسلم خود می‌داند.
درست در روزگاری که برخی مدیران جفاکار و بدفهم می‌گفتند «نباید مقابل ابرقدرتهای ایستاد، آن هم با شعارهایی که بعضاً تو خالی است»، «آمریکا ظرف 5دقیقه می‌تواند تمام توان دفاعی ما را نابود کند»، «بستن با کدخدا راحت‌تر است»، «اوباما را بسیار مودب یافتم»، «آمریکا قول داده و زیر قول خود نمی‌زند... نامه‌های آرامش‌بخش می‌گیریم»، «اگر توافق نکنیم جنگ می‌شود» و... ، در همین یک سالی که گذشت بدعهدی‌های دشمن حتی صدای مسئولان دولتی را درآورد تا آن جا که آقای روحانی همین اواخر، لغو تنها بخشی کوچک از تحریم‌ها را مشروط به این کرد که «تازه اگر طرف مقابل منصفانه عمل کند، تازه اگر صادقانه عمل بکند، تازه اگر به عهدش پایبند باشد»! در همین دوره مقامات غربی که به ایران سفر کردند، پس از بازگشت، از خلیج عربی به جای خلیج‌فارس گفتند و قطعنامه حقوق‌بشری علیه کشورمان تدارک کردند و یا مانند وزیر خارجه فرانسه گستاخی کردند! این روند، عملی شدن همان پیش‌بینی مهرماه 1392 وبسایت رادیو فرانسه بود که نوشت‌ «ارزیابی غرب از وضعیت کنونی دولت روحانی، تعامل با فروشنده بدهکار و مشتاقی است که خود را ناگزیر از فروش حقوق ملی می‌بیند. بر پایه این جمع‌بندی اگر خریدار صبور باشد، شرایط فروشنده را دشوارتر می‌کند و در همان حال قیمت فروش را کمتر خواهد کرد».
زدن به خط مشکلات یا تهدیدها، به مسئولانی خط‌شکن و چابک‌ نیاز دارد که از اسارت چرب و شیرین دنیا و سفره‌های اشرافی گذشته باشند.

حمله به برجام مضمون حمله روزنامه‌های باند خامنه‌ای به باند رقیب است:
کیهان: خطیب جمعه تهران: دیپلوماتهای ما هم می‌گویند آمریکا به تعهداتش عمل نمی‌کند
امام جمعه موقت تهران با بیان این‌که برجام به‌عنوان یک تجربه بی‌اعتمادی به آمریکا را ثابت کرد، گفت: همین یک تجربه بس است و دیگر تجربه مجدد نکنیم چرا که آمریکا ثابت کرد دشمن ما است. رهبری فرمودند همچنین دیپلوماتهای ما می‌گویند آمریکا به تعهدات خود عمل نمی‌کند.
قرار بود بعد از 6ماه تمام تحریم‌ها برداشته می‌شود، نه تنها برداشته نشد بلکه تحریم‌های دیگری به بهانه‌های امنیتی اضافه شد. آمریکا می‌گوید بیایید در مسائل منطقهگفتگو کنیم عجیب است کسی که به حرف و تعهدات و وعده‌هایش پایبند نیست، چطور می‌شود با آنگفتگو کرد.

کیهان: برجام تغییر کاربری داده دیگر انتظاری نداشته باشید!
اعضای دولت 14ماه پس از اجرای برجام و برای فرار از برجام، اقدام به تغییر کاربری و ماهیت برجام کرده‌اند این تحلیل را روزنامه جوان منتشر کرد و نوشت: کمتر از 70روز مانده به انتخابات، جامعه ایرانی هنوز نتوانسته دستاوردهای «عینی» برجام را احساس کند. دستاوردهای عینی (شعارهای هسته‌ای-تبلیغاتی) که دولت از دستیابی به آن عاجز بوده، «بهبود آنی معیشت مردم»، «لغو کامل تحریم‌ها» و «توسعه روابط تجاری-بانکی با کشورها» است.
هر کدام از اعضای کابینه یازدهم برای «فرار دولت از پاسخگویی» و «دست برتر داشتن رئیس‌جمهور در مناظرات انتخاباتی» تلاش کردند از دستاوردهای عینی (محقق نشده برجام) عبور و دستاوردهای «شعاری-خیالی» برجام را برجسته کنند. به همین دلیل از اواسط پاییز، به نظر می‌رسد دولتمردان طبق یک دستورالعمل مشترک عمل و عبارات و موضعگیری «مشابه» و «یکسانی» را اتخاذ کردند که وجه مشترک آنها «تحمیل باورهای غیرواقعی به مردم» است.
بر همین اساس دولتمردان جملات ادعایی سابق را تکرار نمی‌کنند، جملاتی نظیر برجام «اقتصاد را شکوفا کرد»، «محیط‌زیست را بهبود بخشید»، «بیکاری را مرتفع»، «تورم و رکود را برطرف» کرد و تلاش می‌کنند عبارات «خیالی» و «غیرقابل اثبات» را به‌عنوان دستاوردهای اصلی برجام القا تا جایگاه پرسشگر-پاسخ‌دهنده را عوض کنند.
بیان جملاتی نظیر: «دور کردن سایه جنگ از کشور»، « ملغی کردن قطعنامه‌های بین‌المللی علیه کشور» و «مخابره کردن عزت و مقاومت ملت ایران به دنیا» از جمله دستاوردهای موهومی است که اخیراً مورد تأکید دولتمردان قرار گرفته یا سخنان هفته اخیر عباس عراقچی که بیان می‌کند «برجام چهره و موقعیت ایران را تغییر داد».

در برخی حملات روزنامه‌های باند ولی‌فقیه ارتجاع به دولت روحانی، قبل از هر چیز ضعف و فترت خامنه‌ای در پیشبرد حرفهایش بارز شده است که به اجرا در نیامده است:
کیهان: بازخوانی توصیه‌های رهبر انقلاب در سالی‌که گذشت
تکرار برخی واژگان در بیانات معظم‌له و نیز خواسته‌هایی که از سوی مردم در نامه‌ها و شکوائیه‌ها منتقل شده و رهبر انقلاب در بیاناتشان این خواسته‌ها را به مسئولان منتقل کرده‌اند این واقعیت را نشان می‌دهد.
بررسی محتوایی 49 سخنرانی رسمی منتشر شده در پایگاه اطلاع‌رسانی رهبر معظم انقلاب نشان‌دهنده این واقعیت است.
در پیام نوروزی خود سال جاری را سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل نامیدند و تأکید کردند: به گمان من مسأله اقتصاد در اولویت اول است.
18 فروردین سال جاری نیز در دیدار عیدانه مسئولان با تأکید بر این‌که «اقدام و عمل» در اقتصاد مقاومتی باید به‌گونه‌یی باشد که در پایان سال، امکان ارائه گزارش دقیق و ملموس از عملکردها در حوزه‌های مختلف وجود داشته باشد، خامنه‌ای وارد کردن اجناسی را که مشابه داخلی دارند، «مطلقاً ممنوع» خواندند و افزودند: در برخی فروشگاههای عمدتاً بزرگ و گاه وابسته به دستگاههای دولتی، همه اجناس، خارجی است که این کارِ زشت، عملاً موجب بیکاری کارگر ایرانی و بهبود وضع کارگر خارجی می‌شود.
خامنه‌ای همچنین صبح 15خرداد ماه سال جاری در دیدار با نمایندگان مجلس شورای اسلامی با تأکید بر این‌که مشکل رکود و اشتغال باید حل شود تأکید کردند: اگر ‌چه برخی ناشی‌گریها انجام شد و برخی مواضع و صحبتهای منفعلانه، دشمن را در استفاده از حربه تحریم، تشجیع کرد اما باید مشکلات اقتصادی به‌ویژه رکود و اشتغال حل شوند و صِرفِ صحبت، فایده ندارد...
19اسفند ماه سال جاری در دیدار رئیس‌ و اعضای مجلس خبرگان رهبری تأکید کردند: «جذب سرمایه‌گذاری خارجی» اقدامی مثبت است اما تاکنون میزان کمی از توافقات خارجی محقق شده است، بنابراین نباید به امید و انتظار سرمایه‌گذاری آنها نشست بلکه باید آن کاری را که خودمان می‌توانیم، در داخل انجام دهیم...
مسأله مذاکرات هسته‌یی و برجام نیز موضوع دیگری است که رهبر معظم انقلاب در سال گذشته و در بیانات خود بارها به آن اشاره کرده‌اند. رهبر انقلاب در ابتدای سال جاری و در جمع پرشور زائرین حرم مطهر رضوی (ع) پیگیری برجام‌های 2، 3 و 4 را سیاست و خواست آمریکا دانسته و تأکید کردند: از مواردی که... نادیده گرفته می‌شود این است که هر گونه توافق با آمریکا به‌معنای ناگزیر بودن ایران به انجام تعهدات و بدعهدی و خدعه و تقلب آمریکا در انجام تعهدات این کشور است که این مسأله را اکنون به عینه می‌بینیم و این یعنی «خسارت محض»...
11مرداد ماه سال جاری خامنه‌ای، گذشت بیش از ۶ ماه از آغاز اجرای توافق هسته‌یی را یادآور شدند و سؤال کردند: مگر بنا نبود تحریم‌های ظالمانه رفع شود تا در زندگی مردم اثر بگذارد آیا پس از ۶ ماه هیچ تأثیر ملموسی در زندگی مردم دیده می‌شود؟ اگر نقض عهد آمریکایی‌ها نبود آیا دولت نمی‌توانست در این مدت کارهای فراوانی انجام دهد؟

حمله به باند علی خامنه‌ای و فشار به روحانی برای بیان چپاولهای سپاه و باندهای وابسته به خامنه‌ای مضمون اصلی مقالات روزنامه‌های باند هاشمی رفسنجانی و روحانی است:

آرمان: برنامه اصول‌گرایان در تعطیلات برای روحانی
در دوهفته تعطیلات نوروزی اصول‌گرایان مقدمات آتش سنگین بر روی آقای روحانی را تدارک خواهند دید. البته هجمه‌های سنگین اصول‌گرایان از آغاز سال جدید بر دولت آقای روحانی کاملاً قابل درک است.
همه امید آنها این است که رأی جامعه دچار ریزش شده و مردم از رفتن پای صندوق استقبال نکنند. زیرا بسیاری از رأی دهندگان بالقوه آقای روحانی با این وسوسه روبه‌رو هستند که کارنامه آقای روحانی در چهار سالی که گذشت چندان درخشان نیست. اصول‌گرایان امیدوار هستند امواج عدم شرکت در انتخابات گسترده شود تا روحانی نتواند رأی بالایی بیاورد.
اصلاح طلبان باید به رأی دهندگان بالقوه اعلام کنند که با نرفتن پای صندوق در حقیقت، آب به آسیاب تندروها می‌ریزند. این مهم را خود دکتر روحانی نیز باید انجام دهد و به‌جای رسیدگی به مصاحبه‌های نمایشی با خبرنگاران و مجریان برجسته صدا و سیما که کسی هم غالباً آنها را خیلی قبول ندارد، در مصاحبه‌های انتخاباتی با مردم بی‌پرده سخن بگوید. روحانی صراحتاً اعلام کند، درست است که دولت وی نتوانسته اقتصاد را از رکود کامل خارج واشتغال ایجاد کند، اما مردم باید اطلاع پیدا کنند چه میزان از اقتصاد ایران زیر نظر قوه مجریه و چه میزان از آن خارج از قوه مجریه زیر نظر بنیادها و سازمانهاست که نه تنها زیر نظر دولت قرار ندارند، بلکه زیر نظر مجلس هم نیستند و به فعالیت اقتصادی کلان مشغولند.
روحانی باید خطاب به مردم اعلام کند که به‌خاطر سیاسیت‌های پوپولیستی دولت قبل۴۰ میلیارد تومان ماهیانه یارانه می‌پردازیم، در حالی که کل بودجه عمرانی کشور به ۱۵ هزار میلیارد تومان هم نمی‌رسد.
اگر آقای روحانی محافظه کاری را کنار بگذارد و با مردم صادقانه سخن بگوید آنگاه همین مردم متوجه خواهند شد مشکلات کلان اقتصادی ایران از کجاست و خواهند فهمید این اقتصاد ناکارآمد ایران است که از یک سو موجب رکود و از سوی دیگر موجب بیکاری گسترده به‌خصوص بین لایه‌های تحصیلکرده جامعه می‌شود.

در روزنامه‌های باند رفسنجانی روحانی، تأکید بر مسیر زهرخوران و دفاع از برجام و عقب‌نشینی از دعوای منطقه‌یی همراه با جنگ‌طلب خواندن باند رقیب مضمون مشترک بسیاری از مقالات روزنامه‌های این باند است:
آرمان:ایران در مدت اخیر توانسته روابط خود با بسیاری از قدرتهای جهانی را با بهره‌گیری از فرصت برجام بازسازی کند. افزایش سطح روابط ایران و اروپا در این حیطه قرار‌می‌گیرد. راهبرد اشتباه دولت قبل در سیاست خارجی، تبعاتی منفی در ارتباط با کشورهای همسایه ایجاد کرد. این موضوع با تندروی‌هایی هم‌چون بالا رفتن از دیوار سفارت عربستان، موجب ایجاد روابطی تنش‌آلود میان ایران و برخی کشورهای عرب خاورمیانه شد. این در حالی است که دولت روحانی همواره تلاش کرده روابط خارجی خود را توسعه دهد تا ذیل آن توسعه اقتصادی فراهم شود. برخی در سیاست داخلی تصور می‌کنند که باید دور ایران را خط بکشند و کشور را بدون ارتباط با سایرین پیش ببرند و تحت چنین شرایطی آرمانهای خود را به‌دست بیاورند.
در واقع برجام سهم مهمی در خروج ایران از انزوا دارد. همین توافق موجب خشم رژیم سعودی شد. سعودی‌ها بارها نشان داده‌اند که از ایجاد چارچوبی به نام برجام ناراضی بوده و تلاش می‌کنند ایران را درحاشیه نگه دارند. در همین راستا نایب ولیعهد این کشور در روزهای اخیر به واشینگتن رفت و در دیدار با دونالد ترامپ موضوع مهار ایران را پیش کشید. اگر ‌چه تحت شرایط فعلی عربستان می‌کوشد تا کشورهای منطقه را مقابل ایران قرار دهد، اما از آنجا که کشورهای عرب منطقه دولتهای تازه‌بنیاد هستند، رشد اقتصادی و توسعه را مهم‌ترین راهبرد خود می‌دانند و در همین راستا صلح در منطقه را ترجیح می‌دهند، بنابراین ایران نیز در همین راستا باید برای افزایش همکاریها گام بردارد.
به نظر می‌رسد ایران با توجه به وضعیت که در منطقه شکل گرفته، باید با ادامه راهبرد سیاست‌ خارجی تعاملی این اختلافات را نیز با در نظر گرفتن منافع ملی از سر راه بردارد.

آرمان: بعد از امضا شدن برجام فرصت بسیار کمی وجود داشت که این توافق راه بیفتد. تقریباً قابل پیش‌بینی بود که به صرف امضا شدن توافقنامه در سطح دیپلوماتها مسأله حل نخواهد شد و بایستی در لابه‌لای سیاستهای بانکی و مبادلات اقتصادی و هزاران پیچ و خمی که در تبادلات بین‌المللی وجود دارد، آثار تحریم را زدود. اکنون این اتفاق افتاده و برجام رخداد کمی نیست؛ این‌که بالاخره ایران توانسته به پول‌های بلوکه شده خود دسترسی پیدا کند و بتواند نفت خود را بفروشد بسیار مسأله مهمی است. اگر اکنون قرار بود درآمد نفت ایران به اندازه همان ۱ میلیون بشکه زمان تحریم‌ها محدود شود که حتماً از آن هم کمتر می‌شد، واقعاً اقتصاد و بخش‌های مهم دیگر دچار مشکلات سخت و دشواری می‌شد. اکنون ایران روزی ۵/۲ میلیون بشکه نفت صادر می‌کند و این دستاورد کمی نیست. سنگ‌ها فقط محدود به مسائل تحریم‌های هسته‌یی و مرتبط با برجام نبوده و مشکلات دیگری نیز وجود دارد. کشور در زمینه سیاست خارجی با مشکل مواجه است. در همین دوره آقای روحانی مخالفان این دولت با حمله به سفارت عربستان سعودی سنگ بسیار عظیمی را در جلوی راه دولت قرار دادند. مشاهده شد که ظرف دو سال اخیر به‌واسطه تنشی که در روابط دو کشور ایجاد شد تا چه اندازه مجبور به پرداخت هزینه‌های مادی و معنوی شدیم. از بسیاری از این آسیب‌ها می‌شد اجتناب کرد. همه این آسیب‌ها را نمی‌توان به حساب بدطینتی طرف مقابل گذاشت، بخشی از این آسیب‌ها به عدم درایت سازمان دهندگان چنین برنامه‌هایی باز می‌گردد. اگر مخالفان می‌گویند این دولت ناموفق است باید بینند چه اتفاقاتی افتاده که به قول آنها دولت ناموفق بوده است. اگر کشور ما در مقوله حج مشکلی نداشت و می‌توانست در اوپک با عربستان همکاری کند، قطعاً ایران از منافع بیشتری سود می‌برد و دولت بهتر می‌توانست اقتصاد را سامان دهد.

آرمان: پایان دادن به پروژه ایران‌هراسی و بلااثر کردن شش قطعنامه شورای امنیت، بدون آن که حتی یک ساعت آنها را اجرا کرده باشیم، خروج از ذیل بند ۷ منشور ملل متحد، بدون آن که خونی از دماغ یک شهروند ایرانی ریخته شده باشد، نشستن پای میز مذاکره با ۶ قدرت جهانی و درنهایت، ترک برداشتن بی‌سابقه‌ترین ائتلاف ضدایرانی و به‌رسمیت شناخته شدن برنامه صلح‌آمیز هسته‌یی ملت پیشینه‌دار ایران، بستن پرونده «پی.ام.دی»، این بزرگ‌ترین پرونده اتهامی علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی، آن هم با زبان منطق و گفتگو، برداشته شدن تحریمهای ثانویه، در سه حوزه «نفت و گاز و پتروشیمی»، «بانکی و مالی» و «حمل‌و‌نقل و بیمه» در شرایطی که ۶قدرت دنیا، برای اولین بار، روی یک موضوع، به اتفاق‌نظر رسیده‌اند.
دولت وی با برخورداری از حمایت‌های بی‌دریغ رهبر و ملت، سایه شوم جنگ را از سر این کشور گذرانید و اقتدار و اعتبار و امنیت کشور را دوچندان کرده است.

در روزنامه‌های باند روحانی بر ضرورت عقب‌نشینی جهانی و منطقه‌یی از ادعاهای قبلی،خصوصا در رابطه با عربستان تأکید شده است:
آرمان: محمدجواد ظریف: آماده همکاری با عربستان سعودی هستیم
وزیر امور خارجه ایران نسبت به این‌که برخی کشورهای اسلامی با کشورهای دیگر همصف می‌شوند تا نسبت به کشورهای اسلامی دیگر دشمنی کنند، ابراز تأسف کرد.
من به عربستان نصیحت می‌کنم که به جای نزدیک شدن به دیگران برای آسیب زدن به ایران، با ما همکاری کند.
ایران می‌تواند روابط خوبی را با عربستان سعودی داشته باشد...

آرمان: محمدجواد ظریف: آماده همکاری با عربستان سعودی هستیم
وزیر امور خارجه ایران نسبت به این‌که برخی کشورهای اسلامی با کشورهای دیگر همصف می‌شوند تا نسبت به کشورهای اسلامی دیگر دشمنی کنند، ابراز تأسف کرد.
من به عربستان نصیحت می‌کنم که به جای نزدیک شدن به دیگران برای آسیب زدن به ایران، با ما همکاری کند.
ایران می‌تواند روابط خوبی را با عربستان سعودی داشته باشد.
ظریف خاطرنشان کرد که ایران درباره سرنوشت توافق هسته‌یی «آماده همه گزینه‌ها» است اما «گزینه بهتر» آن است که آمریکایی‌ها توافق هسته‌یی را به‌صورت درست اجرا کنند. دولت آمریکا می‌داند که تحریم‌ها علیه ایران بی‌فایده است و اجرای توافق هسته‌یی بهترین گزینه است.
اقدام دولت ترامپ در خصوص ممانعت از سفر اتباع برخی کشورها به این کشور را «مشوق تروریسم» دانست و افزود: این ممنوعیت هدیه‌ای به تندروهاست.

اعتماد: بهرام قاسمی سخنگوی وزارت خارجه: بارها تأکید کرده‌ایم مقابله با تروریسم و تلاش برای ایجاد ثبات در منطقه، جز با اراده، همکاری و مشارکت جمعی کشورهای این منطقه میسر نیست و در این مسیر ایران به‌عنوان یک کنشگر فعالِ صلح‌جو، آماده هر نوع همکاری منطقه‌یی و ثبات‌ساز است.

اذعان به گرانی و ناکارآمدی در کنترل برخی آسیبهای اجتماعی مضمون مشترک برخی مقالات روزنامه‌های هر دو باند حاکم است:
کیهان: کارشناسان می‌گویند دولت به صرف برداشت پول از صندوق توسعه و تزریق پول نمی‌تواند اشتغال ایجاد کند.
انجمن اقتصاددانان ایران در بیانیه‌یی خطاب به رئیس‌جمهور و رئیس‌ مجلس شورای اسلامی، اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغالزایی در روستاها را شتابزده توصیف کرده و تأکید می‌کند که اختصاص چنین بودجه‌هایی یادآور وام‌های خود اشتغالی و بنگاههای زودبازده است که خاطره ناخوشایندی را در اذهان زنده می‌کند.
همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی، با اعلام 15 ضعف و چالش اصلی لایحه اعطای تسهیلات ۱.۵ میلیارد دلاری از محل منابع صندوق توسعه برای اشتغال روستایی، اجرای آن را بی‌فایده دانسته و بر همین اساس، پیشنهاد رد آن را داده است.
با توجه به مطالب مطرح شده وتجربیات شکست خورده قبلی و همچنین شایبه انتخاباتی بودن این لایحه، می‌توان نتیجه گرفت که تزریق پول و اعتبار به روستاها، مناطق عشایری و شهرهای کوچک، به تنهایی نمی‌تواند مفید باشد؛ بلکه برنامه‌ریزی دقیق، توجه به زنجیره کامل ایجاد کسب و کار، ارایه راهکار، مشارکت کارشناسان و از همه مهم‌تر، ایجاد زیرساخت‌های اقتصادی - اجتماعی کسب و کار روستایی مواردی هستند که موفقیت یک طرح را تضمین می‌کنند.

جهان صنعت: یک میلیون و 588هزار تومان متوسط مخارج شب عید یک خانواده 4نفره تهرانی؛ دو برابر عیدی دولت!
داستان گرانی در سال 95 هم خاتمه نیافت و حالا که تنها چند روز به آغاز سال جدید باقی مانده است، شاهد شدت گرفتن روند افزایش قیمتها و تکاپوی دلالان و سودجویان همیشگی بازار هستیم تا جایی که به نظر می‌رسد در سال 96 هم‌ این داستان تکرار شود.
در نشست هیأت دولت پاداش پایان سال کارکنان دولت، 770هزار و 500 تومان تعیین شد، اگر برای یک خانواده چهار نفره به‌طور متوسط نفری 300هزار تومان کنار بگذاریم که تنها جوابگوی یک یا دو مورد از نیازهای هر شخص می‌شود، باید یک میلیون و 200هزار تومان هزینه کنیم.
بسته شب عید شامل پنج کیلو آجیل (‌یک کیلو بادام هندی با کیفیت متوسط به قیمت 85هزار تومان، یک کیلو تخمه ژاپنی به قیمت 35هزار تومان، یک کیلو پسته اکبری به قیمت 60هزار تومان، یک کیلو فندق به قیمت 60هزار تومان و یک کیلو تخمه کدو به قیمت 25هزار تومان) به قیمت 265هزار تومان‌ ، شش کیلو میوه به قیمت متوسط شامل (یک کیلو خیار به قیمت دو هزار و 500 تومان، 5/1 کیلو سیب زرد به قیمت 9هزار تومان، یک کیلو موز به قیمت چهار هزار و 500 تومان و 5/1 کیلو پرتقال به قیمت 12هزار تومان‌ ) در مجموع به قیمت 28هزار تومان‌ ، یک کیلو شکلات و کاکائو مخصوص نوروز به قیمت 30هزار تومان، یک کیلو شیرینی نارگیلی به قیمت 25هزار تومان و همچنین هزینه یک شام برای شب عید شامل سبزی پلو با ماهی و کوکو سبزی شامل 5/1 کیلو ماهی قزل‌آلا، یک کیلو برنج ایرانی و یک کیلو سبزی که هزینه‌ای حدود 40هزار تومان خواهد داشت‌ ، در مجموع، یک میلیون و 588هزار تومان در می‌آید که از دو برابر عیدی تعیین شده برای کارمندان دولت هم بیشتر است. این در حالی است که طی سال‌های اخیر معمولاً دید و بازدیدها سالی یک بار انجام می‌شود و برای تأمین نیازهای مهمانان عید باید چند برابر قیمت اعلام شده هزینه شود. در این میان هزینه‌های بالای مربوط به اجاره خانه نیز باید پرداخت شود.
شواهد بازار نشان می‌دهد که تا قبل از این‌که رشد قیمت شامل برنج‌های ایرانی شود، هر کیلو از این محصول در کیفیت‌های مناسب بین هفت تا هشت هزار و 500 تومان به فروش می‌رسید اما وقتی خبرهای افزایش قیمت برنج ایرانی شنیده شد، برنج خارجی هم سر ناسازگاری برداشت و همپای برنج ایرانی گران شد تا جایی که در حال حاضر قیمت برنج ایرانی در برخی مناطق سطح شهر تا کیلویی 16هزار تومان رسیده.
در این میان گوشت از جمله کالاهای اساسی به‌شمار می‌رود که طی چند ماه گذشته روال نابسامانی داشته و با نزدیک شدن به روزهای پایانی سال نیز، آشفتگی در این بازار افزایش یافته است، به‌طوری که می‌توان گفت گوشت قرمز به‌دلیل قیمت بالای خود در حال خروج از سبد خانوار طبقه متوسط و ضعیف جامعه است و حتی برخی را به‌سمت خرید استخوانهای بی‌خس‌شده از گوشت برده است. از همین رو قصابی‌ها نیز با توجه به تغییر طبقه مراجعه‌کنندگان در حال تغییر شکل و لوکس شدن هستند.
طبق بررسی‌ها، قیمت گوشت گوسفندی در سال‌جاری افزایش بیش از 10هزار تومانی را تجربه کرده است. هر کیلوگرم از این محصول با توجه به کیفیت و قطعه درخواستی مشتری تا 63هزار تومان (راسته گوسفندی) قیمت دارد.
مردم به قصابی آمده و با دیدن قیمتها کمی غر زده و رفته‌اند. به همین دلیل به‌سمت خرید قلم گوساله و استخوانهای به‌جامانده از گوشت بی‌خس‌شده گوسفندی می‌روند.
مرغ نیز طی چند ماه اخیر دست کمی از بازار گوشت نداشته و حتی در برخی مواقع قیمت این کالا به بیش از کیلویی هشت هزار تومان نیز رسیده است.

جوان: آغاز تعطیلات نوروزی با 450 کشته و مجروح در جاده‌ها طی 48ساعت
زنگ خطر نوروز با 50 کشته به صدا درآمد!
به گفته پلیس راهنمایی و رانندگی 50نفر از هموطنان در تصادف جاده‌یی طی 48ساعت کشته شدند. بر این اساس در کنار عامل انسانی در افزایش تصادفات رانندگی، نقاط کور و نا ایمن و وجود وسایل نقلیه غیر‌استاندارد، نبود هماهنگی و همکاری میان دستگاهها، آمار تصادفات هم‌چنان در سال جان 16 تا 17هزار نفر می‌گیرد. با این حال بخشی از کشته‌های تصادفات مجروحانی هستند که به‌دلیل دیر رسیدن یا نرسیدن وسایل امدادی به آمار کشته‌شدگان اضافه می‌شوند.