۱۳۹۵ اسفند ۲۹, یکشنبه

تیشه نظام به ریشه جنگلها











نابودی جنگلها در ایران

تیشه نظام به ریشه جنگلها
جنگلها از ثروتهای بسیار ارزشمند یک کشور محسوب می‌شوند، و منافع بسیار زیادی دارند، از تولید چوب و کاغذ گرفته تا گیاهان دارویی، از زیبایی و لطافت گرفته تا تأثیری که روی اکوسیستم دارند، از حفظ خاک گرفته تا حفظ جان انسانها در برابر سیلابها اما این ثروت بی‌مانند در کشورمان در حال نابودی است.

در استان لرستان سالانه 2هزار هکتار جنگل نابود می‌شود، در این استان یک میلیون و 217هزار هکتار جنگل وجود دارد، که از جنگلهای بسیار مرغوب محسوب می‌شود، جنگلهایی که عمده آن از درختان بلوط هستند که هر اصله از آن ارزش مادی بسیاری دارد. (خبرگزاری حکومتی مهر28اسفند 95)

نابودی جنگلها در ایران آخوند زده یک پدیده سراسری است، از شمال تا تمامی دامنه‌های زاگرس.

یکی از عوامل نابودی جنگلها آتش‌سوزی است، اما اقدامات رژیم در این زمینه چیزی نزدیک به صفر است.

برای نمونه منطقه‌ی کام فیروز منطقه‌ای شامل شهر چهل هزارنفری کام فیروز چهل روستا صد هزار جنگل‌های بلوط زاگرس و چندین هکتار زمین کشاورزی که فقط یک ماشین آتش‌نشانی درب و داغان دارد.

اهالی می‌گویند ما همین یک ماشین را داریم، پمپ اصلی آن خراب است که دو هزار تا آب می‌گیرد و هزار تایش هم هدر می‌رود، شلنگ نداریم، پمپ خراب است. اگر این‌جا یک منزل مسکونی طعمه حریق شود آن‌قدر می‌سوزد تا خاموش شود... خانه‌ام آتش گرفت هیچ‌کس نتوانست نجاتش بدهد... تا ماشین از مرودشت هم بیاید این‌جا برسد هر چی جنگل بوده سوخته. (تلویزیون رژیم، منطقه جنگلی کام‌فیروز بدون آتشنشانی_950904)

از دیگر عوامل نابودی جنگلهای منطقه زاگرس خشکیدگی است که فقط در استان لرستان ۵۵۰ هزار هکتار از جنگلها دچار پدیده خشکیدگی شده‌اند.

مدیر کل منابع طبیعی لرستان به خبرگزاری حکومتی ایسنا گفت 20 میلیون اصله درخت بلوط در استان لرستان در حال خشک‌شدن هستند یا کاملاً خشک شده‌اند. اما باز هم هیچ کاری در این زمینه انجام نشده است.

رئیس انجمن علمی جنگل هم درباره زوال جنگل‌های زاگرس گفت: «در چند سال اخیر از مجموع شش میلیون هکتار جنگل زاگرسی حدود یک میلیون هکتار از بین رفته است و بازگشت اکوسیستم آن امکانپذیر نیست.» (خبرگزاری حکومتی ایسنا 16 شهریور 1393)

البته جنگلهای شمال هم شامل این وضعیت است، در گذشته 130 رودخانه دائمی و بیش از 12 تالاب از جنگلهای شمال تغذیه می‌شدند که اکثر آنها به‌دلیل نابودی جنگلها یا خشک شدند و یا فصلی شده‌اند.

با این حال رژیم تلاش می‌کند که مردم را مقصر از بین بردن جنگلها نشان بدهد،

تلویزیون رژیم؛ گفتگوی ویژه؛ آتش‌سوزی در جنگلهای ایلام _ 940317:
«مجری: می گم چرا بیشتر در روزهای تعطیله؟
جواب: به‌خاطر این‌که مردم میان بیرون گردشگر...

اما عمده‌ترین عامل نابودی جنگلها برداشت بی‌رویه و نابودی آنها تحت عنوان تغییر کاربری است، که این تغییر کاربری به‌خاطر ویلاسازیهای آقازاده‌ها و دزدیهای بی‌حد و حصر از جنگلهای کشورمان است که باعث نابودی درصد بزرگی از جنگلها شده است، به اعتراف کارشناسان رژیم، با این روند تا 30 تا 40سال آینده جنگلهای ایران نابود خواهند شد
.