انتخابات وبالا گرفتن جنگ گرگها«دمل چرکین»خوانده شدن احمدی نژاداز سوی دادستان کل وواکنش باند احمدی نژاد
عبدالرضا داوری، از نزدیکان محمود احمدینژاد، سخنان محمدجعفر منتظری درباره «رسیدگی به دمل» و برخورد با رئیس جمهوری سابق ایران را «موهن» و«تهمت و افترا» خواند و حمید بقایی نیز گفته او را ناشی از انتخاب نشدن آقای منتظری به سمت وزارت دادگستری در دولت دهم دانست.
به گفته حمید بقایی، نامزد انتخابات ریاست جمهوری و معاون اجرایی رئیس جمهور سابق، در واکنش به این سخنان، آقای منتظری اعتراض داشته که چرا آقای احمدینژاد او را به عنوان وزیر دادگستری انتخاب نکرده است.
در همین حال عبدالرضا داوری از چهرههای نزدیک به احمدینژاد نیز در نامهای سرگشاده خطاب به دادستان کل کشور نوشت که «کینه های بدریه و حنینیه در میان است و جنابعالی همچنان از عدم معرفی خود به عنوان وزیر دادگستری در دولت دهم مکدر هستید و ریشه توهینها و اتهامزنیهایتان علیه رئیس جمهور سابق، از همین منبع تغذیه میشود».
وی سخنان آقای منتظری در یزد را «موهن و حاوی تهمت و افترا» و «ناقض قانون اساسی» خواند.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل کشور، روز چهارشنبه، ۲۳ فروردین، در واکنشی تلویحی به اعتراضها به سخنرانی محمود احمدینژاد در اهواز وعده داد که «نوبت» رسیدگی به این سخنان هم خواهد رسید و باید این دُمل (نقطه چرکین) برسد، تا به آنها هم رسیدگی کنیم».
آقای احمدینژاد روز دوم فروردین در یک سخنرانی گفته بود: «کسانی که فکر می کنند ملت نمیفهمند، نفهمترین افراد روی زمین هستند. این چه سلطنتی است که در وجود بعضیها پیدا شده،… بسیج شدید تا به ملت بگویید یارانهها بد است و انجام ندهید؟ ۹۷ درصد چیزی را میخواهند، تو چرا خلاف ملتی؟ ۸۰ میلیون نفر نمیفهمند، تو میفهمی، همین ملت تو را بالا آورد.»
در حالی که برخی از نزدیکان رئیس جمهوری سابق ایران از جمله علیاکبر جوانفکر مخاطب این سخنان را حسن روحانی دانستهاند، برخی از چهره های اصولگرا
پس از این اظهارنظرها، آقای احمدینژاد در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری «افه»
اسپانیا نیز از ارائه پاسخ صریح در مورد برداشتها از سخنرانی اخیرش در اهواز خودداری کرد.
آقای داوری در نامه خود همچنین دادستان کل کشور را متهم کرد که به عنوان عضو هیئت اجرایی انتخابات ریاست جمهوری، اقدام به «هتک حیثیت و حرمت» و «تهمتزنی و توهین و تهدید» محمود احمدینژاد به عنوان یکی از نامزدهای انتخابات کرده است.
وی در پایان این نامه خطاب به آقای منتظری نوشت که «از رفتار قانونشکنانه جنابعالی به کجا باید شکایت کرد و داد خود را از کجا باید ستاند؟ جنابعالی در آستانه ورود به دهه هشتم زندگی هستید؛ از مرگ بهراسید و از ظلم و جور بر کسانی که جز خداوند جبار منتقم، پناه دیگری ندارند بپرهیزید، باشد که رستگار شوید».
نامزدی آقای احمدینژاد برخلاف «توصیه» رهبر جمهوری اسلامی اعتراض اصولگرایان را به دنبال داشته و آنان از احتمال رد صلاحیت او به دلیل همین سرپیچی سخن گفته اند
دادستان کل کشور تلویحا محمود احمدینژاد را تهدید کرد که نوبت رسیدگی به اظهارات او خواهد رسید. هنوز روشن نیست که اظهارات احمدینژاد علیه رهبر بوده است یا رئیس جمهور، یا هردو.
محمدجعفر منتظری، دادستان کل جمهوری اسلامی بدون نام بردن از محمود احمدینژاد گفت: «گاهی به ما میگویند فلان آقایی در خوزستان فلان حرفهایی را زده است، فلان جا حرفهای دیگری زده، ما میگوییم نوبت آنها هم میرسد و باید این دمل برسد تا به آنها هم رسیدگی کنیم».
او همچنین افزوده است که اقدامات نیروی قضائی تنها بر اساس قانون است و دادگستری “هیچگاه بیدلیل و بیمدرک” با کسی برخورد نمیکند.
روز سوم فروردین محمود احمدینژاد در یک سخنرانی در اهواز گفته بود: «کسانی که فکر میکنند ملت نمیفهمد، نفهمترین افراد روی زمین هستند. این چه سلطنتی است که در وجود بعضیها پیدا شده؟ بسیج شدید تا به ملت بگویید یارانهها بد است و انجام ندهید؟ ۹۷ درصد چیزی را میخواهند، تو چرا خلاف ملتی؟ ۸۰ میلیون نفر نمیفهمند، تو میفهمی؟ همین ملت تو را بالا آورد».
به نظر تحلیلگران مخاطب این حملات حسن روحانی بوده است که اعطای یارانه را امری پوپولیستی و برای سرپوش نهادن بر فسادهای کلان دولتهای نهم و دهم به ریاست احمدینژاد میداند.
اما گروهی نیز اظهارات احمدینژاد را تعریض به رهبر جمهوری اسلامی دانستهاند، به ویژه با توجه به این واقعیت که او به رغم توصیه خامنهای، در انتخابات ریاستجمهوری ثبت نام کرده است.
احمدی نژاد هزینه سنگینی خواهد پرداخت
احمدی نژاد هزینه سنگینی خواهد پرداخت
صادق زیباکلام با اشاره به ثبت نام محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری گفت: آنچه مسلم است غافلگیری همه در ثبتنام آقای احمدینژاد در این دوره ریاست جمهوری بوده است بهطوریکه هیچکس فکر نمیکرد که ایشان ثبتنام کنند.
به گزارش انتخاب، استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران اظهار داشت: آقای احمدینژاد در گذشتهها نشان داده است که استاد سوار شدن بر امواج شگفتزدگی است، درعینحال ایشان نشان داده است که فقط لحظه برایش مهم است و خیلی به تبعات بلندمدت کاری که انجام داده توجه ندارد.
وی در ادامه یادآور شد: اگر به خاطر آوریم این شگفتی که کار آقای احمدینژاد در امروز آفرید شباهت زیادی به قهر ۱۱ روزه ایشان دارد، زمانی که در قضیه استعفای آقای حجه الاسلام مصلحی ایشان در برابر رهبری ایستادند و ۱۱ روز بهاصطلاح قهر کردند.
زیباکلام در ادامه گفت و گو با انتخاب خبر به توصیه مقام معظم رهبری به احمدینژاد اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه مقام معظم رهبری به آقای احمدینژاد در خصوص عدم نامزدی در این دوره از انتخابات توصیه کرده بودند این ثبتنام کردن ایشان عملاً ایستادن در مقابل رهبری است.
استاد دانشگاه تهران تصریح کرد: آقای احمدینژاد میخواهد این تصور را در سطح جامعه به وجود بیاورد که عملاً در مقابل رهبری میایستم و از این طریق در تلاش است که برای خودش محبوبیت ایجاد کند.
وی در ادامه افزود: آقای احمدینژاد میداند که محبوبیت ایشان عمده تاً در بین روستاییان و اقشار و لایههای کمسوادتر جامعه است بنابراین وی با چنین حرکتهای میخواهد در بین اقشار و لایههای تحصیلکرده شهرنشین هم از طریق ایستادن در مقابل مقام معظم رهبری محبوبیت ایجاد کند.
زیباکلام در پایان خاطرنشان کرد: با این عمل، آقای احمدینژاد هزینه فوقالعاده سنگینی برای اقدام امروزش خواهد پرداخت. صرفنظر از اینکه ایشان یا خود کنار برود یا شورای نگهبان وی را رد صلاحیت کند صرفاً خود این عمل و موجی که احمدینژاد به وجود آورد باعث محبوبیتش خواهد شد.