۱۳۹۶ اسفند ۲۸, دوشنبه

توفان انقلاب، خبرگان ارتجاع (گفتگو با محمدعلی توحیدی)





توفان انقلاب، خبرگان ارتجاع (گفتگو با محمدعلی توحیدی)
سوال: روز پنجشنبه خامنه‌ای بعد از اجلاس دو روزهٴ خبرگان آخوندی، با آنها دیدار کرد. چه موضوع قابل بحثی در دیدار با خبرگان ارتجاع دیده می‌شود؟
محمدعلی توحیدی: اجلاس دو روزه مجلس خبرگان و همچنین حرف‌هایی که خامنه‌ای با آنها داشت یا این‌که جنتی به‌عنوان رئیس خبرگان و شاهرودی به‌عنوان نایب‌رئیس خبرگان چند کلامی صحبت کردند، به نظر من مهم‌ترین نکته‌یی که هست، این‌که هیچ حرف و نکتة مهمی در برگزاری این اجلاس یا در دیدارشان با خامنه‌ای و حتی در حرف‌های خامنه‌ای وجود نداشت. در عین‌حال گرد ترس و مرگی که بر خبرگان آخوندی حاکم بود، واقعیت شرایط بحرانی‌یی که رژیم در رأس سیستم با آن مواجه است، نشان می‌داد؛ همین‌طور در بیرون خودش هم ـ در داخل کشورـ مسأله اعتراضات و قیام و خیزش‌های روزانه‌یی که وجود دارد، سایه خودش را نشان می‌داد. آن‌قدر که در حرف‌ها و جلسه‌شان بروز دادند، این در واقع مهم‌ترین نکته است که خبرگان دو روزه با چنین حالتی تشکیل شد.بسیار جالب است که آخوند جنتی گفت ما جلساتی در نظر گرفتیم که گفتمان‌سازی کنیم. یک هیأت ۸نفره برای گفتمان‌سازی درست کردیم. شاهرودی هم به خامنه‌ای گفت ما راجع به مشکلات معیشتی صحبت کردیم. بعد که نوبت به خود خامنه‌ای که رسید، یک‌سری کلی‌بافی‌ها کرد؛ مثل این‌که «خبرگان مرکز تلاقی جنبهٴ علمایی و سیاسی نظام است. بسیار جایگاه والایی دارد. بسیار حساس است.خبرگان در این دستگاه به انجمنی زیر نظر خود خامنه‌ای تبدیل شده است. گویا محلش را هم به دور و بر خامنه‌ای انتقال داده‌اند. به هر حال در این موضوع، بسیار کلی‌بافی کرد. البته در مجموعه ‌این قضایا، چه در جلسه خبرگان و چه در حرف‌های خامنه‌ای اذعان کردند که ما درگیر یک جنگ سختی در همهٴ زمینه‌ها هستیم؛ جنگ دشوار و سخت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی با هجوم همه‌جانبهٴ دشمنان. خامنه‌ای اضافه کرد که کسانی هستند به این وضع معترضند. این را که می‌گوید، دیگر منظورش دشمنان نیستند؛ چون علتش را غفلت آنها می‌داند. می‌گوید که این‌ها فکر می‌کنند جمهوری اسلامی این جنگ را شروع کرده است؛ در حالی که این حرف، یک غفلت می‌باشد.پس هم به وجه درگیری بیرون رژیم، تحت عنوان یک جنگ سخت اشاره می‌کند و هم این‌که در داخل دستگاه کسانی در خبرگان و بالای سیستم هستند که معترضند و می‌گویند چرا ما این جنگ را شروع کردیم و چرا ما باید ادامه دهیم؟ در توضیح می‌گوید این‌طور نیست که ما شروع کردیم، این ناشی از طبیعت حکومت دینی است که ما داریم. خود این باعث می‌شود که با ما سر جنگ داشته باشند. حرف بسیار مضحکی هم می‌زند و می‌گوید «ما وقتی که دفاع از مظلوم می‌کنیم، این‌طوری می‌شود!.رژیم ولایت‌فقیه در شرایطی مدعی دفاع از مظلوم است که یکی از تلخ‌ترین و فجیع‌ترین جنایات ضدبشری و کشتار جمعی در غوطه شرقی در سوریه در جریان است. موج آوارگی هم به آن افزوده شده است؛ کشتار کودکان، کشتار زنان، کشتار مردم بی‌گناه زیر بمبارانهای وحشیانه. جامعه جهانی هم مرتب محکوم می‌کند و البته کاری انجام نمی‌دهد. بشریت جریحه‌دار است؛ در حالی که این روزها دست خامنه‌ای و شراکت خامنه‌ای در کنار بزرگترین خون‌آشام ـ یعنی بشار اسد ـ کاملاً هویدا است. این هم دفاع جمهوری اسلامی و ولایت‌فقیه از مظلوم است!به این ترتیب، سر و ته این دیدار را خامنه‌ای با خبرگان هم آورد. آنها هم دو روز نشست و برخاست داشتند. واقعیت این است در عین اذعان به یک شرایط بسیار سخت و دشوار و جنگی که درگیرش هستند و بحرانی که در درون خود دارند، معلوم نیست چه حرفی برای زدن داشتند.
سوال: با وضعیتی که مجلس خبرگان رژیم دارد، آیا باید بتواند تصمیم خاصی بگیرد و حرف مهم و خاصی بزند؟ آیا چنین انتظاری باید داشت؟
محمدعلی توحیدی: این سؤال بسیار واقعی است. خیلی‌ها هم ممکن است به ذهنشان خطور کند که دستگاه خبرگان کارش نظارت است و بالای سر ولی‌فقیه را باید تعیین تکلیف کند و نهادهای آن را رسیدگی کند؛ ولی مطلقاً ورودی به این موضوعات ندارد وکاری هم نکرده و طبعاً هیچ انتظاری از آن نمی‌رود. ولی فکر می‌کنم که سؤال شما یک مقدار جدی می‌شود؛ به‌خاطر این‌که از قضا خود مسأله ولایت‌فقیه و اوضاع و احوالی که خامنه‌ای با آن مواجه است، بعد از قیام هم خیلی جدی است. خود خامنه‌ای بارها گفته که در حوزه علمیه آشکارا می‌گویند باید مقولهٴ ولایت‌فقیه را از حکومت جدا کنند. صحبت می‌کنند و می‌گویند سکولاریسم در حوزه‌ها پیش رفته است! حالا تعبیری می‌کنند که می‌خواهند آخوندها را به این ترتیب جذب کنند. در حالی که در هفته اخیر یکی از علمایی که درس می‌گفت، در درسش به استنادات آیات قرآن، گفت ولایت‌فقیه عین فرعون است که «انا ربکم الاعلی» می‌گوید. بعد هم آخوند رئیسی ـ که می‌گویند مال دادگاه ویژه روحانیت است ـ دستور می‌دهد او را بگیرند؛ اما اعتراضاتی در کربلا و در شهرهاى مذهبی عراق که در تیول رژیم است و سرمایه‌گذاریها و پول‌های کلان خرج می‌کند، به جریان می‌افتد. در همان‌جا هم «کلا کلا، لا فرعوناً » علیه آن می‌گفتند.وقتی ولایت‌فقیه به چنین وضعیتی دچار می‌شود، خود خامنه‌ای هم می‌گوید عده‌یی در درون معترضند. این ایجاب می‌کند که یک حرفی در این شرایط و وضعیت داشته باشند. یک‌سری چیزها هم پشت سر گذاشته شده است؛ مثل شکست خامنه‌ای در علَم کردن رئیسی یا آن بحث «نه جلاد ـ نه شیاد» و شعارهایی که در انتخابات مطرح شد و سر آخوند رئیسی آمد؛ چون بحران جانشینی، پشت این ماجرا است. از طرفی آخوند احمد خاتمی یک ماه قبل از برگزاری این جلسه، گفت ما می‌خواهیم جلسه مهمی برگزار کنیم و به همه مسائل بپردازیم. این‌ها زمینه‌هایی است که به‌طور خاص ایجاب می‌کرد این دفعه حرفی سر این موضوع زده شود؛ ولی هیچ‌چیز شنیده نشد. همین گرد یأس و مرگ سر خبرگان پاشیده شده بود تا با یک کلی‌گویی‌هایی جلسه‌ را برگزار کردند.
سوال: با توجه به اشاره‌یی که به مسأله ولایت‌فقیه و مسئولیت خبرگان ارتجاع کردید، چندی پیش یک فیلم در رابطه با تعیین خامنه‌ای به‌عنوان ولی‌فقیه در اینترنت پخش شد که موقعیت خامنه‌ای را مشخص می‌کند و نشان می‌دهد. این کلیپ را ببینیم و من سوالم را مطرح می‌کنم.
رفسنجانی: آقای خامنه‌ای! ما شورایی تصویب کردیم. شما نمی‌توانید خلاف مصوبه ما بگویید. اگر قرار است چیزی برخلاف شورا بگویید، نمی‌شود.
خامنه‌ای: واقعاً باید خون گریست بر جامعه اسلامی که حتا احتمال کسی مانند بنده اسمش در آن مطرح شود. حالا نمی‌خواهم درباره این صحبت کنم. مسأله اشکال فنی دارد. اشکال اساسی دارد. من قبلاً خدمت آقای هاشمی هم گفتم؛ دو هفته قبل که همین قضیه مطرح بود، من جداً به ایشان گفتم که من قاطعانه چنین چیزی را قبول نخواهم کرد. غیر از این‌که خود من حقیقتاً لایق این مقام نیستم. این را بنده می‌دانم. شاید آقایان هم می‌دانید که اصلاً این قضیه از لحاظ فنی اشکال پیدا می‌کند. رهبری، رهبری صوری خواهد بود نه رهبری واقعی. من نه از لحاظ قانون اساسی و نه از لحاظ شرعی برای بسیاری از آقایان حرفم حجیت حرف رهبر را ندارد. این چه رهبری خواهد بود؟ قانون اساسی می‌گوید مرجع؛ یا مرجع شأنی یا مرجع فقهی. از لحاظ شرعی هم حجیت قول رهبر، در صورتی است که فردی که می‌خواهد به حرف او عمل کند، او را فقیه و صاحب نظر در امور دین بداند. در همین جلسه چند نفر از آقایان آمدند صحبت کردند و تصریح کردند که بنده صاحب نظر نیستم. آقای آذری که اسم بنده را اولین بار توی این جلسه آوردند، اگر بنده حکم بکنم، ایشان قبول خواهند کرد؟ قطعاً قبول نخواهند کرد».در این جلسه، تأکید آخوندها بر موقت بودن خامنه‌ای به چه حساب و دلیلی است؟ حتا در آن شرایط برای خامنه‌ای آبروریزی است.
محمدعلی توحیدی: باید شرایط را در نظر گرفت. آن موقع خیلی از همین کسانی که در این جلسه هستند مثل موسوی اردبیلی و علمای کله گنده رژیم، می‌گفتند که بعد از مرگ خمینی می‌ترسیدیم و می‌لرزیدیم. به‌خاطر هراس و ترسی که از ارتش آزادیبخش داشتیم و این‌که مردم قیام بکنند و کل نظام سرنگون شود، آرام و قرار نداشتیم که کل نظام بر سر ما خراب شود. در چنین شرایط و چنین وحشتی به‌سر می‌بردند. فروغ جاویدان هم یک سال قبلش بود. این‌ها به‌شدت می‌ترسیدند و به هر ترتیبی می‌خواستند سر و ته این موضوع را هم بیاورند. خامنه‌ای خودش به‌صراحت می‌گفت باید خون گریست بر وضعیت ما که کسی مثل من بخواهد رهبرش باشد. نه قا نون اساسی و نه فقه هیچ‌کدام ایجاب نمی‌کند. بقیه بحثها را که منتشر نکردند.این شرایط ایجاب می‌کرد که این‌ها ـ همان‌طور که شما هم می‌گویید آبروریزی ـ هر چه هست، سر و ته قضیه را هم بیاورند و یک شبه از خم رنگرزی، آیت‌الله دربیاورند! از همین‌جا این خبرگان به این وضعیت افتاده که الآن خیلی فضاحت بارزترش این صحنه و جلسه‌یی شده که اخیراً برگزار کردند. این را خیلی‌ها آن موقع می‌گفتند. من در خاطرم هست که می‌گفتند این نوار خیلی جاهایش نباید پخش شود. یعنی جنبهٴ آبروریزی‌اش واضح است.
بالاخره این فیلم درز کرده و بیرون آمده و پخش شده است. همین هم پیامدهای قیام است؛ لرزه‌یی است که بر سر تا پای این رژیم انداخته است. این همه سال نگهش داشتند و در توفان انقلاب بیرون می‌زند. این سندی است که درگیر و دار توفان قیام و انقلاب، به بیرون درز کرده است. یکی هم همان وضعیت خبرگان است که نشان می‌دهد در برابر شرایطی که بعد از قیام پیش آمده، درون و بیرون رژیم فقط مات و متحیر، همین‌طوری جلسه‌یی را هم آوردند. شروع و ختم جلسه حاکی از وضعیت‌شان بود. در این جلسه آخوندهای کله‌گنده دستگاه که در رأس سیستم هستند، نشان می‌دهند چه وضعیتی دارند.
سوال: آقای توحیدی! دو سؤال بعدی من در مورد جلسه خبرگان و مهمانی که دعوت کرده بودند، است. پاسدار جعفری را برای چه دعوت کرده بودند؟
اول قسمتی از صحبت‌هایش را بشنویم.جعفری فرمانده سپاه: «ما شاهد بودیم که در فتنه دی ماه 96 مردم به سرعت صف‌شان را از اغتشاشگرها جدا کردند. وقتی که دیدند منافقین این برنامه‌های مفصل را با آمادگی قبلی و آموزش یک تعداد نیروی حرفه‌یی انجام دادند و به صحنه آمدند، مردم به سرعت صفشان را جدا کردند».
چرا جعفری را به مجلس خبرگان بردند؟ هدفشان چه بود؟
محمدعلی توحیدی: تناقض دستگاه آخوندی این است که سیستم خبرگان ناظر است. به هر حال بر سیستم رهبری و آن ارگان بالایی این سیستم یعنی ولایت‌فقیه ناظر است. این‌ها را مرتب خامنه‌ای و یا سرکرده‌های نظامی سیستم خودش بایستی توجیه کنند تا از این شرایط ترسان و لرزانی که به هم می‌ریزند و به هم می‌پرند، این‌ها را در بیاورند. گاهی قاسم سلیمانی را می‌برند و گاهی سرکرده‌های دیگرِ سپاه را. من خاطرم است که آن دفعه قاسم سلیمانی را برده بودند. بعد از حمله‌یی بود که به اشرف در سال 92 کردند. پس از آن کشتار وحشیانه‌یی که در اشرف کرده بودند، قاسم سلیمانی را بردند که برایشان توضیح بدهد که ما خیلی تضمین کردیم سیستم را و این‌ها را از بین بردیم. قاسم سلیمانی را برای توجیه خبرگان برده بودند. بقیه را برای آخوندها و جاهای دیگر می‌برند؛ ولی برای خبرگان مایه زیاد می‌گذارند.
الآن هم بعد از قیام دی ماه، می‌خواستند این جلسه را برگزار کنند. فکر کنم احمد خاتمی از هیأت‌رئیسه خبرگان اشاره کرده بود و اسم نیاورده بود؛ اما گفت که مهمان می‌آوریم که به قیام بپردازیم. جعفری در واقع سرکرده کل سپاه خامنه‌ای است. این رفته توجیه کند، روحیه بدهد و بگوید که این‌طوری نیست. ما نمی‌دانیم جعفری در جلسه خبرگان چه گفته؛ این چیزی که شما پخش کردید، حرفش این است که درست است مردم هم آمدند و با نیروی حرفه‌یی برانداز و مجاهدین بودند، ولی بالاخره جدا شدند. می‌خواست به این‌ها روحیه بدهد که اگر ‌چه قیام شد بود، اگر ‌چه برانداز در صحنه بود و اگر ‌چه با مردم بود، اما کاری کردیم که مردم جدا شدند.این فشرده حرفی است که جعفری در جلسه مجلس خبرگان گفته است. همان چیزی که بقیه‌ در حرف‌هایشان از هر باند و جناح رژیمی می‌زنند. جعفری را به این منظور برده بودند.
سوال: مشخصاً با بیانیه‌یی که صادر کردند، در خود جلسه چه چیزی مطرح شد؟
محمدعلی توحیدی: در خود جلسه دو نکته قابل‌توجه بود. یکی این‌که در حضور روحانی ـ که خودش عضو خبرگان آخوندی است ـ من شنیدم دنبال «درس خارج» است! حتماً به فکر این است که شاید یک روزی بتواند ولی‌فقیه بشود. این را من شنیدم ولی آخوند روحانی در هر حال در خبرگان است. جنتی رو کرد به او و گفت: «آقای رئیس‌جمهور! دور و بر شما کسانی هستند که انقلابی نیستند یا حداقل همراه انقلاب نیستند. کشور را دست نااهلان ندهید».

نمی‌دانیم این‌ها قبل از توجیه جعفری بوده یا بعد از توجیه او. اما این حرف‌ها را زده است. این نشان می‌دهد که در بالای دستگاه با رئیس‌جمهور مملکت این‌طوری حرف می‌زنند که تو دستگاهت این شکلی است. از بیرون هم به‌هم ریختگی‌های درونی رژیم را می‌بینیم. این خود نمونه‌یی است از آنچه گذشته است.از یکی از آخوندهای خبرگان به‌نام هاشمی‌زاده، مصاحبه‌یی دیدم. این آخوند در لیستی بود که رفسنجانی برای خبرگان داده بود. الآن نمی‌دانم موضعش چیست. با روزنامه اعتماد رژیم مصاحبه کرده بود که چند جمله‌یی از شماره ۲۲اسفند آن را می‌خوانم: «هاشمی‌زاده هریسی در گفتگو با اعتماد آنلاین درباره راهکاری در مورد خروج از ناامیدی در کشور اظهار کرد: واقعیت این است که ما نیاز به خانه تکانی در تمام ابعاد، از جمله سیاسی و اقتصادی داریم. ما به خانه تکانی عظیمی از بالا تا پایین نیاز داریم؛ ولی این خانه تکانی باید از بالا شروع شود. بعضی اتفاقات از پایین شروع می‌شود. این‌ها که از پایین شروع می‌شود خیلی خطرناک است. از پایین، براندازی و تخریب و نابود می‌کند تا به بالا برسد.

ملاحظه می‌کنید که صورت مسأله قیام، توفان قیام و انقلاب را بیان می‌کند. بعد هم می‌گوید باید خانه تکانی کنیم. آخوند شاهرودی هم در گزارشش به خامنه‌ای می‌گفت که در خبرگان راجع به مسائل معیشتی صحبت کردند. این نشان می‌دهد که در خبرگانشان همین بحثهاست؛ ولی هیچ کاری و هیچ راهی و هیچ حرفی حتی برای گفتن ندارند. جالب است که خامنه‌ای هم این وضعیت را داشت. مثل شاه آمد اذعان کرد و گفت صدای مردم را شنیدیم! ولی آن یکی بعد از آن آمد یک کارهایی کرد. با طبیعت رژیم بورژوازی وابسته‌یی که داشت، یک جابه‌جایی‌هایی کرد و یک تدابیری اندیشید. ولی این‌ها در عین اذعان به شنیدن صدای برانداز و جنبشی که از پایین برای خانه تکانی شروع شده، جز برای انقباض کامل و جز به سرکوب و این‌که جنتی به رئیس‌جمهور این سیستم این حرف‌ها را بزند و این بگیر و ببندها، هیچ، هیچ قدرت مهار را ندارند. خیلی از کارشناس‌های باند خامنه‌ای می‌گویند این‌طوری که پیش می‌رود، این انباشت نارضایتی‌هایی که بوده، این قیام دی ماه که ما دیدیم، بعدی خیلی خطرناک‌تر خواهد بود.این وضعیتی است که در خبرگان این هفته ما دیدیم.

#ایران #تهران #قیام_دیماه#اعتصاب #تظاهرات_سراسری #قیام سراسری  #اتحاد #آزادی#ما براندازیم #نوروز مبارک

مطالب مارا درتو ئیتر بنام @ bahareazady ودر وبلاک خط سرخ مقاومت  دنبال کنید