پیامدهای استیضاح و برکناری دومین وزیر روحانی
روز ۴شهریور ۹۷ مجلس ارتجاع وزیر اقتصاد دولت روحانی را مورد استیضاح قرار داد و با رأی عدماعتماد او را برکنار کرد. پیش از این نیز روز ۱۷مرداد، وزیر کار روحانی استیضاح و برکنار شد.
در جریان استیضاح ربیعی یکی از نمایندگان باند موسوم به امید در مجلس رژیم به نام غلامرضا حیدری گفت استیضاح ربیعی استیضاح کل نظام بود.
اما استیضاح دومین وزیر کابینه روحانی پیامدهای بسا مهمتری داشت از جمله شکافی را که در باند اصلاحطلبان بروز کرده، بیشازپیش نمایان کرد.
بلافاصله بعد از عزل کرباسیان، وزیر اقتصاد دولت روحانی، این شکاف به رأس نظام منتقل شد.
حسامالدین آشنا، مشاور روحانی، تلویحا برای باند رقیب خط و نشان کشید و با اشاره به حضور روحانی در روز سهشنبه ۶شهریور در مجلس ارتجاع، نوشت: «دومین وزیر شاخص در فسادستیزی را کنار زدند. حال و هوای جلسه سهشنبه شفافتر شد».(سایت عصر ایران ۴شهریور ۹۷)
پیش از این باند روحانی مطرح میکردند که روحانی باید دست باند رقیب را رو کند.
آخوند موسوی تبریزی، دادستان سابق رژیم از باند اصلاحطلب، گفت: «در حال حاضر مشکلات کشور گرانی یا تحریم نیست، مشکل کشور مدیریت کشوری است؛ در این کشور تنها دولت مدیریت نمیکند. مدیریتهای متفاوتی در کشور وجود دارد و روحانی با صلاحدید خودش میتواند لب به سخن بگشاید».(روزنامه آرمان ۴شهریور ۹۷)
در مقابل باند خامنهای هم در رابطه با حضور روحانی در مجلس ارتجاع خط و نشان میکشند.
فاطمه آلیا، عضو پیشین مجلس ارتجاع از باند خامنهای، به روحانی هشدار داد متوجه اظهاراتش باشد. وی گفت: «انتظار میرود روحانی با دوری از بیان مطالب نخنماشده تابع سیاستهای کلی نظام باشد». وی با بیان اینکه «به نظر میرسد سؤال از رئیسجمهور با توجه به مسائل عمیق اقتصادی بسیار الزامی است» به لاعلاجی حاکمیت از برگزاری چنین نمایشاتی برای کاستن از خشم انفجاری جامعه اذعان و تأکید کرد: «آنچه میتواند ارکان اعتماد و سرمایه اجتماعی کشور را با تهدید مواجه کند باید با ظرافت شناخته و تهدیدات و موانع کنار گذاشته شود».(روزنامه رسالت ۵شهریور ۹۷)
بحران بیراهحلی موضوع دیگری بود که در جریان استیضاح وزیر اقتصاد روحانی به بیانهای مختلف به آن اذعان شد.
محمد دهقان، عضو کمیسیون قضایی مجلس ارتجاع، «بیتدبیری دولت در تشدید وضعیت نامطلوب اقتصادی را تقویت دشمن در جنگ اقتصادی» توصیف کرد.
محمد دامادی، عضو کمیسیون عمران مجلس ارتجاع نیز نسبت به مفید بودن این نمایشات در مجلس یا تلویزیون رژیم ابراز تردید کرد و گفت: «به نظر نمیرسد که حضور رئیسجمهور در مجلس و پاسخ به سؤالات مطرحشده نمایندگان نیز خروجی مثبتی بهدنبال داشته باشد»!
تقیپور، از مهرههای دیگر نیز با اشاره به اینکه شرایط وخیم کنونی محصول تمامیت حاکمیت است گفت: «آقایان نمایندگان مجلس باید بدانند و میدانند که مشکلات کشور حاصل عملکرد یکساله و چندساله یک دولت نیست، دولتهای موازی، ناکارآمدی همه ارکان نظام که شامل مجلس شورای اسلامی و کیفیت پایین عملکرد آن نیز میشود، عامل ایجاد شرایط فعلی است».
از دیگر پیامدهای استیضاح وزیر اقتصاد روحانی بروز شکاف در باندهای همسو با او بود.
خبرگزاری سپاه پاسداران با اشاره به سابقه الیاس حضرتی بهعنوان یکی از مهرههای شاخص باند اصلاحطلب نوشت: «الیاس حضرتی در دفاع از استیضاح کرباسیان در مجلس فریاد میزد که دستمان تنها به وزیر اقتصاد رسیده است وگرنه باید رئیسجمهور را استیضاح میکردیم...».
خبرگزاری سپاه پاسداران بعد از این مقدمه نوشته است: «امروز اگر از دولت اعلام برائت میکنند و رگ گردنشان در مجلس بیرون میزند، باز هم از درد مردم نیست؛ متوجه شدند که از این دولت آبی گرم نمیشود و دیگر حاضر نیست برای آنها هزینه دهد».(خبرگزاری فارس ۴شهریور ۹۷)
همانطور که آن نماینده مجلس ارتجاع(غلامرضا حیدری) در جریان استیضاح علی ربیعی وزیر کار، استیضاح او را استیضاح حاکمیت دانست، واقعیت این است که استیضاح کرباسیان و حملاتی که نمایندگان دو باند به یکدیگر کردند نیز وجوه دیگری را از استیضاح حکومت آخوندی است که نا کارآمدی و بنبست نظام را بارز کرد.
وقتی به اعتراف نماینده مجلس رژیم حضور روحانی در مجلس مشکلی را حل نمیکند و یا به نوشته خبرگزاری سپاه پاسداران(فارس) «آبی از این دولت گرم نمیشود»، آیا معنایش جز بنبست تمامعیار حاکمیت ولایت فقیه است؟
قیام سراسری مرداد 97 ما بر اندازیم# تهران # قیام دیماه# اعتصاب # تظاهرات# سرنگونی # اتحاد