مروری بر رسانههای حکومتی – پنجشنبه ۱۸بهمن۹۷
موضوع مشترک روزنامههای حکومتی دود و دم برای نمایش حکومتی ۲۲ بهمن است با نقل قولهای متنوع از مقامات و آخوندهای ریز و درشت نظام. در کنار این مطالب ابراز نگرانی از بیانیهٔ ۱۲بندی اتحادیه اروپا و ابراز یاس همراه حملات باندی در مورد اینستکس دیده میشود.
و اعترافاتی حول کارنامهٔ نظام در ۴۰سالگی. دعوای باندی بر سر «نظارت استصوابی» و نمایش انتخابات در رژیم موضوع روزنامههای هر دو باند است. کلیگوییهای پاسدار لاریجانی در مورد اصلاح ساختار بودجه را روزنامه حکومتی بهصورتهای شبهه برانگیز انعکاس دادهاند.
در مورد کارنامهٔ نظام در ۴۰سالگی، جهان صنعت به نقل از آخوند انصاری راد عضو پیشین مجلس ارتجاع در مورد نظارت استصوابی و احکام قضایی نوشته است: «اگر رفتارهای تبعیضآمیز شورای نگهبان و قوه قضاییه برطرف نشود قطعاً کشور و نظام گرفتار خطرات جبرانناپذیری خواهد شد». آخوند انصاری راد با یادآوری وعدههای خمینی در مورد آب و برق مجانی گفت:« حضرت امام در برخی سخنرانیهای خود این وعده را به مردم دادند، اما متأسفأنه هنوز نتوانستهایم آرمانهای انقلاب همچون رفاه، مسکن، اشتغال، آموزش و بهداشت رایگان را برای مردم تأمین کنیم. واقعاً تعجبآور است که حالا و بعد از گذشت ۴۰سال آقای مصباح یزدی میگوید که هدف از انقلاب تأمین معاش و رفاه مطرح نبود». وی افزوده است: «مردم از نحوه مدیریت و کشور داری عصبانی و ناراحت هستند».
روزنامهٔ ایران ارگان دولت روحانی هم به نقل از آخوند محمد غروی نوشته است« از آسیبهایی که منجر به تهدید این نظام میشود. سیدمحمد غروی، به موضوعات فرهنگی و اقتصادی بهعنوان دو آسیب مهم کشور اشاره کرده و تأکید دارد که مسئولان طوری رفتار نکنند که مردم احساس کنند کشور رها شده است... مسائل اقتصادی یکی از آسیبهایی است که میتواند مردم را از صحنه خارج کند».
مردمسالاری هم شرط بقای نظام «برای عبور از واقعیتهای تلخ اقتصادی جامعه و تنگه باریک سیاسی کشور» مشروط که به یک انتخاب راهبردی دانسته که نظام در تمام عرصهها غلط کردم گفته و عقبنشینی کند. این روزنامه نوشته است:« لازمه خنثی کردن سیاست ظالمانه آمریکا، گسترش مردمسالاری و تعمیق دموکراسی و برچیدن بساط تندروی، قطبی نگری، تنگ نظری، انحصارطلبی و خود حق پنداری در درون و همچنین ضمن همراهی کامل ارکان حکومت با مردم، اتخاذ سیاستهای با حکمت و منطق خارجی با اعمال سیاستهای تنش زدایی، صلحآمیز و تعامل در بیرون است».
آرمان هم در سرمقالهاش نوشته است: « واقعیت امر این است که نمیتوان بسیاری از ضعفها و ناکامیهایی که بهوجود آمده را در چهلمین سال انقلاب نادیده گرفت. این ناملایمات شامل طیف گستردهیی از مشکلات و مسائل سیاسی، اجتماعی و اقتصادی میشود. بهعلاوه نمیتوان مسائل دیگری مثل احساس ناامیدی که در میان اقشار و لایههای جوانتر جامعه و نسلهای بعد از انقلاب بهوجود آمده را که ذاتا پیچیدهتر هستند و صف گسترده جوانان متولد دهه ۶۰و ۷۰برای اینکه از ایران بروند، مقابل سفارتخانههای کشورهای خارجی نوبت گرفتهاند، نادیده گرفت ».
در مورد بیانیهٔ اتحادیه اروپا رسالت ابراز نگرانی کرده است که « اروپائیان در حال هدایت بازی خطرناکی در قبال کشور مان هستند: اینکه در قبال "ثبت "، و نه اجرایی شدن یک "مکانیسم حقوقی"، "ما به ازای راهبردی" از ایران بخواهند! ». و سپس هشدار داده: « استقبال از سازو کار مالی اروپا و از آن بدتر، سرمایهگذاری اقتصادی و راهبردی بر روی آن، در آیندهای بسیار نزدیک میتواند به پاشنه آشیل حوزه اقتصاد و سیاست خارجی کشور مان تبدیل شود».
سیاست روز هم نوشته است: « اروپاییها دقیقاً به خودشان اجازه دادهاند که در هر مسألهای میل دارند، از جمله صنعت موشکی وارد شوند» و سپس افزوده: «وزارتخارجه بعد از مدتها انفعال در برابر اقدامات امنیتی علیه دستگاه دیپلماسی کشور مان پاسخ بیانیه اتحادیه اروپا را در چند بند داده است اما آنچه میتوان در این رفت و برگشت دیپلماتیک مطمح نظر قرار داد یک دور تسلسل باطل با اروپاست».
برخی از سایر بحرانهای رژیم در تیترهای روزنامهها دیده میشوند:
آرمان: زمان آزمون و خطا سرآمده
آفتاب یزد: آصفی: اروپا را نه بزرگ کنیم و نه نادیده بگیریم – افزایش قیمت گوشت ربطی به تحریمها ندارد – بهدلیل مصالح کشور در نهایت اف.ای.تیاف تصویب میشود- پیام استیصال و ناگزیری به طرف مقابل ارسال نکنیم
ابرار: آمریکا به ژاپن: منتظر تمدید ممانعت از تحریمهای آمریکا نباشید
ابرار اقتصادی: مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرد: احتمال صفر شدن ورودی صندوق توسعه ملی در سال ۹۸
افکار: حضرتی: با من بمیرم تو بمیری وحدت برقرار نمیشود
پیش بسوی قیام سراسری ، ما بر اندازیم# کانونهای شورشی در شهرهای ایران #
اعتصاب واعتراض و تظاهرات# سرنگونی رژیم # اتحادوهمبستگی
مرگ_بر_دیکتاتور #IranRegimeChange
مطالب ما را در وبلاک خط سرخ مقاومت
ودر توئیتر @bahareazady دنبال کنید