مروری بر رسانههای حکومتی – یکشنبه ۱۴بهمن ۹۷
روزنامههای حکومتی در روز یکشنبه ۱۴بهمن مهمترین عنوانها و مطالب خودشون را اختصاص دادهاند به رد یا قبول بستهٔ جدید اروپا موسوم به اینستکس.
رد اینستکس در روزنامههای باند ولیفقیه با حمله به باند رقیب آمیخته است. و در روزنامههای باند روحانی و شرکا توصیه به پذیرش اف.ای.تی.اف نکتهٔ اصلی است و برخی از این روزنامهها هم به دلواپسان مخالف اینستکس حمله کردهاند. مشکلات اقتصادی و اعترافات در ۴۰سالگی نظام از دیگر موضوعاتی است که در روزنامههای حکومتی امروز و در لابلای مطالب پر دود و دم آنها در مورد سالگرد ربودن انقلاب مردم توسط خمینی دیده میشود. قدرتنمایی موشکی در کنار توصیهها به پذیرش اف.ای.تی.اف در روزنامه وضعیت پارادوکسیکال نظام بر سر دو راهی را نشان میدهد.
با روزنامههای باند خامنهای در مورد اینستکس شروع میکنیم:
کیهان:« INSTEX محصول تجربه برجام برای اروپاییهاست. تجربه برجام میگوید که دولت روحانی به جهت رویکرد غلط «اجرای هر توافق،بهتر از عدم توافق»، وعده نسیه را به جای نقد میپذیرد.«INSTEX» در حال حاضر یک وعده نسیه در مقابل یک اقدام نقد(اجرای FATF) است».
جوان: «قصد دارند تکمیل کانال مالی مزبور را منوط به مذاکرات منطقهیی و موشکی کنند». جوان در ادامه به نقل از مهدی محمدی نوشته است: « کانال مالی با اروپا (instex) نمونه کاملی است از زدن زیر تعهدات، کش دادن موضوع تا زمان اثر کردن فشارها، بعد تحمیل مجموعه وسیعی از تعهدات خطرناک و رویههای مکمل تحریم در قالب مکانیسمی ظاهراً خیرخواهانه. اروپا نه فقط ناتوان، بلکه توطئهگر و غیرقابل اعتماد است».
رسالت به نقل از قاضیزاده هاشمی عضو هیأترئیسه مجلس ارتجاع نوشته است: « شروطی که اروپا ضمن عقد INSTEX مطرح کرده است نقض برجام و استقلال ملی ایران است».
رسالت در مطلب دیگری به نقل از فواد ایزدی مهرهٔ امنیتی باند خامنهای نوشته است: « INSTEX یک روش گرفتن امتیازات بیشتر از ایران است».
روزنامههای باند روحانی به مخالفان اینستکس حمله کردهاند:
جهان صنعت به نقل از بعیدینژاد سفیر رژیم در انگلستان نوشته است«: هنوز اینستکس عملیاتی نشده مخالفان نظام، افراطیون منطقه و نزدیکان ترامپ همصدا به تمسخر و تضعیف آن پرداخته و از سر استیصال بر ناکارآمدی آن تأکید میکنند».
آرمان هم در سرمقالهاش نوشته است: «اگر قرار است که با کشورهای جهان ارتباط داشته باشیم باید حقوق بینالملل و روابط بینالمللی را در قبال کشورهای دیگر رعایت کنیم. در شرایط حساس کنونی برخی اظهارات از سوی برخی افراد یا تریبونها بر علیه دولت و سیاستهایش نیز میتواند شرایط را بسیار بدتر از این کند».
روزنامههای همسو با روحانی مستقیم و غیرمستقیم بر ضرورت تمکین بر قواعد بینالمللی توسط نظام تأکید کردهاند.
آرمان نوشته است: « منافع ملی در این سازو کار مالی تنها با برنامه مدون، نحوه برخورد عملی با این ساز و کار و شناخت ابزارها از جمله تجارت بینالملل محقق خواهد شد».
جهان صنعت هم با اشاره به اظهارات شمخانی مبنی بر «نداشتن اراده برای گسترش برد موشک» غیرمستقیم خبر از مذاکرات پنهانی داده است و از جمله نوشته است: « شاید موضوعی که آقای شمخانی اعلام کرده مبنای تفاهم کلیاتی باشد که دو طرف در موردش به جمعبندی رسیدند و اینکه خیلی هم نیازمند مذاکرات طولانی نیست در عینحال مکانیسم و سازو کار اعتمادسازی است شاید اروپاییها دنبال این باشند که این پیششرطها را مطرح کنند تا این اقدام زمینهساز توافق کلیتری با ایران در زمینه موشکی یا حتی بحثهای منطقهیی باشد. بحثهای منطقهیی نیز احتمالاً در مورد یمن است که خود ایران قبل از اروپاییها پیشنهاد داده بود».
هشدار نسبت به پیآمد اوضاع اقتصادی موضوع مقالهیی در جهان صنعت است که کارنامهٔ ۴دهه نظام را هم به چالش کشیده و از جمله نوشته است: « تولید، صنایع و بازار همه در رکود بهسر میبرند و این روزها شاهد هستیم که دیوار اعتماد بین مردم و دولت فرو ریخته... اقتصاد ایران درگیر چرخه رکود و تورم شده و اگر تورم فراتر از پیشبینیها شود به مراتب فاجعهیی اتفاق میافتد که دیگر جایی برای جبران نمیگذارد».
برخی از سایر بحرانها هم در عنوانها و مطالب روزنامهها دیده میشود:
آرمان: استاد اقتصاد اسلامی: آنچه در ۴۰سال گذشته اجرا شده نسبتی با اقتصاد اسلامی ندارد
صمت: هزینه یک خانواده ۴نفره کارگری ماهانه ۵میلیون اعلام شد.
فرهیختگان: احتکار راز صفهای طولانی گوشت
اعتصاب واعتراض و تظاهرات# سرنگونی رژیم # اتحادوهمبستگی
مرگ_بر_دیکتاتور #IranRegimeChange
مطالب ما را در وبلاک خط سرخ مقاومت
ودر توئیتر @bahareazady دنبال کنید